Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαίο στη γέφυρα Αλιάκμονα: Κατάσταση υγείας τραυματιών
  • [02] Κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ
  • [03] Κανονικά από αύριο οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών
  • [04] Περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στις Κυκλάδες
  • [05] Τροχαίο στη γέφυρα Αλιάκμονα: Αύριο θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον
  • [06] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδοφιλίας και παιδικής πορνογραφίας
  • [07] Ελλάδα και Τουρκία: Συμφωνία για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου
  • [08] Αναν: `Πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία`
  • [09] Μαρτυρία στρατιώτη για δυστύχημα με ΚΤΕΛ
  • [10] Αναγνωρίστηκαν όλα τα θύματα του τροχαίου στη γέφυρα του Αλιάκμονα

  • [01] Τροχαίο στη γέφυρα Αλιάκμονα: Κατάσταση υγείας τραυματιών

    23/02/2003 21:56:40

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου ''Ιπποκράτειο'' δύο από τους 8 τραυματίες του μοιραίου δυστυχήματος του λεωφορείου ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που έκανε βουτιά θανάτου στον ποταμό Αλιάκμονα.

    Σύμφωνα με δηλώσεις της προϊσταμένης Α' της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Μαριλής Παρσακιώτου, διασωληνωμένοι και σε καταστολή βρίσκονται η 35χρονη δασκάλα Ευδοξία Μανικατζή και ο 31χρονος Φρέντι Σάμπα.

    Η 35χρονη φέρει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, κάκωση στο θώρακα και την κοιλιά και κατά τη διάρκεια της νύχτας υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση.

    Ο 31χρονος φέρει κακώσεις στο θώρακα και κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, έχει χειρουργηθεί και του έχει γίνει σπονδυλοδεσία.

    Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στο ''Ιπποκράτειο'', σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ιωακείμ Σιγάλα, είναι όλοι εκτός κινδύνου και εκτιμάται ότι σύντομα θα βγουν από το νοσοκομείο. Σχετικά με την υγεία της τραγικής μάνας, Αφροδίτης Σένια, της οποίας η 8χρονη κόρη Στυλιανή είναι νεκρή και ο τρίχρονος γιος της Θανάσης, αγνοείται ο κ. Σιγάλας είπε ότι φέρει τραύμα στο κεφάλι, το οποίο δεν εμπνέει καμία ανησυχία για την υγεία της. Ωστόσο, δήλωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, ενώ ακόμη δεν έχει ενημερωθεί για τα παιδιά της. Ο διοικητής του νοσοκομείου τόνισε ακόμη ότι η ψυχολογική της κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει προς το παρόν την ενημέρωσή της, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες από ειδικούς επιστήμονες.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι ο 20χρονος στρατιώτης Παναγιώτης Διαμαντής έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο 20χρονος Αναστάσιος Κόλιας στο νοσοκομείο Κατερίνης και οι δύο είναι εκτός κινδύνου.

    [02] Κανονικά τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ

    23/02/2003 21:18:35

    Κανονικά θα διεξάγονται από αύριο τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ μεταξύ των σταθμών Σύνταγμα-Ευαγγελισμός, που είχαν διακοπεί το Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της δοκιμαστικής λειτουργίας της Γραμμής Σύνταγμα-Μοναστηράκι.

    [03] Κανονικά από αύριο οι εξετάσεις υποψηφίων οδηγών

    23/02/2003 21:11:37

    Κανονικά θα διεξάγονται από αύριο οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών, μετά την απόφαση των εργαζομένων στις υπηρεσίες μεταφορών των Νομαρχιών όλη της χώρας, να αναστείλουν την απεργία τους, αφού ικανοποιήθηκαν τα οικονομικά τους αιτήματα.

    [04] Περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου στις Κυκλάδες

    23/02/2003 20:49:18

    Την ουσιαστική παρουσία της στα νησιά των Κυκλάδων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών θέλησε σήμερα να δείξει η κυβέρνηση και το έπραξε.

    Κυβερνητικό κλιμάκιο από τους υπουργούς Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη, Αιγαίου Νίκο Σηφουνάκη, Γεωργίας Γ. Δρυ, τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη και το γγ της Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Γεωργακόπουλο, συνοδευόμενο από την περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου κ. Μάρθα Σημαντώνη, επισκέφθηκε τα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων για να ακούσει τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να υποσχεθεί ότι μέχρι το Πάσχα οι πληγές τους θα έχουν επουλωθεί.

    [Φώτο-550375]

    [05] Τροχαίο στη γέφυρα Αλιάκμονα: Αύριο θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον 3χρονο.

    23/02/2003 19:01:33

    Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 3χρονου αγοριού της Αφροδίτης Σένια το οποίο χάθηκε στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα κατά την πτώση από τη γέφυρα του μοιραίου λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

    Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της ΕΜΑΚ που ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή το ποτάμι, δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί ο άτυχος 3χρονος. Οι έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ σταμάτησαν για σήμερα στις 6:30 το απόγευμα και θα συνεχιστούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες της ομάδας διάσωσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκλεισαν από το πρωί τις στρόφιγγες του φράγματος του Αλιάκμονα, στο ύψος της Σφηκιάς Ημαθίας.

    [Φώτο-551917]

    [06] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδοφιλίας και παιδικής πορνογραφίας

    23/02/2003 18:49:55

    Σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του Ιντερνετ εξιχνιάστηκε από το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

    Τα μέλη πολυμελούς κυκλώματος όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία είχαν μετατρέψει σε κέντρο ακολασίας και διακίνησης ναρκωτικών ένα μπαρ στην Αθήνα, ενώ μέσω τεσσάρων ιστοσελίδων στο Ιντερνετ που είχαν δημιουργηθεί στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης, διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέρος του οποίου ήταν αιμομεικτικού περιεχομένου.

    Παράλληλα οι ιδρυτές των ιστοσελίδων φιλοξενούσαν μηνύματα παιδόφιλων που απευθύνονταν σε ανήλικους και τους προέτρεπαν σε ερωτικές συνευρέσεις με άντρες σε διάφορα σημεία. Ενα από τα σημεία αυτά ήταν και το ''αμαρτωλό μπαρ'' με την επωμυνία ''SPICES'' που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Βασιλείου 33 στην Αθήνα, το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρία ''Π. Βουτσινάς - Σ. Φιλίππου - Κ. Μπαλιούκος Ο.Ε'' και εκπροσωπείται από τον Παναγιώτη Βουτσινά του Γρηγορίου 39 ετών.

    Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση δώδεκα ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο και συγκεκριμένα ο συνιδιοκτήτης του μπαρ Κωνσταντίνος Μπαλιούκος-Νικολόπουλος του Αριστείδη 38 ετών και ο Νικόλαος Γιακουμής του Εμμανουήλ 31 χρόνων ιδιωτικός υπάλληλος.

    Ο Παναγιώτης Βουτσινάς δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία όπως επίσης και σε βάρος των υπολοιπων κατηγορουμένων που είναι οι :

    Αγγελος Παπαδάκος του Γεωργίου 28 ετών ντιτζέι του μπαρ SPICES,

    Αναστάσιος Λάζαρης του Ιωάννη 26 ετών, Θεόφιλος Αναστασόπουλος του Σταύρου 28 ετών, Γεώργιος Μπαλαμπάνης του Θεοδώρου 29 ετών, Εμμανουήλ Κουτσαγγελίδης του Αντωνίου 27 ετών μουσικός, Αλέξανδρος Καλλιάς του Ευστρατίου 55 ετών διαφημιστής, Θωμάς Μαρκουλής του Εμμανουήλ 37 ετών επιχειρηματίας, Ηρακλής Παπαδάκης του Νικολάου 39 ετών διαφημιστής, και Νικόλαος Κουμάρας του Γαληνού 36 ετών ιδιωτικός υπάλληλος.

    [07] Ελλάδα και Τουρκία: Συμφωνία για κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου

    23/02/2003 18:39:25

    Διακρατική συμφωνία που αφορά την κατασκευή αγωγού, που θα συνδέει τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας και Τουρκίας, με τελικό στόχο τη μεταφορά φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας στην ευρωπαϊκή αγορά, υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιουλέρ.

    Η συμφωνία, που υπεγράφη παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Βόρειας Ελλάδας, αφορά την κατασκευή αγωγού συνολικού μήκους 280 χλμ (80 χλμ επί ελληνικού εδάφους και 200 επί τουρκικού) και προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ που φέρει επισήμως την ονομασία Interconnector Turkey+Greece (ITC). Την κατασκευή του έργου έχουν αναλάβει οι εταιρίες φυσικού αερίου των δύο χωρών, ΔΕΠΑ και Botas, αντίστοιχα.

    [Φώτο-551949]

    [08] Αναν: `Πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία`

    23/02/2003 17:41:19

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν εξέφραρασε σήμερα ασιοδοξία όσον αφορά τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας για το Κυπριακό έως τις 28 Φεβρουαρίου.

    "Δεν μας απομένει, παρά πολύ λίγος χρόνος. Πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία", δήλωσε ο γενικός γραμματέας κατά την άφιξή του στην Αγκυρα.

    "Διατηρώ ελπίδες. Μπορούμε να το επιτύχουμε εάν υπάρχει η βούληση", πρόσθεσε στις ίδιες δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την τουρκική τηλεόραση.

    Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών να αδράξουν την ευκαιρία για την επίλυση του προβλήματος και τόνισε ότι στη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει στην Αγκυρα, την Αθήνα και τη Λευκωσία, θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει τους ιθύνοντες των χωρών αυτών για ένα "συμβιβασμό" που θα επιτρέψει την επίτευξη συμφωνίας.

    "Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο", είπε.

    Ο Κόφι Αναν έφτασε πριν από λίγο στην Αγκυρα προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποίησε σύντομη στάση. Στην τουρκική πρωτεύουσα θα έχει αύριο συνομιλίες με τον πρόεδρο Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς. Ο γενικός γραμματέας αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα και την Τετάρτη στη Λευκωσία.

    [Φώτο-534109]

    [09] Μαρτυρία στρατιώτη για δυστύχημα με ΚΤΕΛ

    23/02/2003 16:54:47

    «Κάποιοι από μας είχαμε άγιο και φαίνεται πώς είχα και γω, ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου στρατιώτη Αναστάσιου Κόλλια, που νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Κατερίνης, μετά το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

    Οπως είπε ο 20χρονος, το δυστύχημα έγινε όταν ο οδηγός του λεωφορείου προσπέρασε ένα φορτηγό, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και έπεσε από την γέφυρα στον ποταμό Αλιάκμονα.

    Σύμφωνα με το νεαρό στρατιώτη, λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση στο λεωφορείο υπήρχε πλήρης ησυχία. «Ακούγονταν μόνο τα κλάματα των δύο παιδιών που τα φώναζε η μητέρα τους (Αφροδίτη Σεϊνά) αλλά και αυτά σταμάτησαν μετά από λίγο είπε, σοκαρισμένος ακόμη από το τραγικό δυστύχημα, ο Αναστάσιος Κόλλιας εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του που δεν μπόρεσε να σώσει την ζωή των επιβατών που ανασύρθηκαν νεκροί.

    [Φώτο-551832]

    [10] Αναγνωρίστηκαν όλα τα θύματα του τροχαίου στη γέφυρα του Αλιάκμονα

    23/02/2003 16:45:39

    Αναγνωρίστηκαν και τα τελευταία 6 θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στην γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα, με την ανατροπή του μοιραίου λεωφορείου των ΚΤΕΛ.

    Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, πρόκειται για τους Δημήτρη Τσελεπίδη, 29 χρόνων, κάτοικο στη ζωή Ν.Φαλήρου Αττικής, Μιχάλη Φίσκα, 27 χρόνων, κάτοικο στη ζωή Φλώρινας, φοιτητή, Γιώργο Βαξεβανίδη, 23 χρόνων, κάτοικο στη ζωή Αθύρων Πέλλας, στρατιώτη, Φώτη Τσέτσο, 27 χρόνων από την Θεσσαλονίκη, Βασίλη Τασιούλα από την Αθήνα και τον Βούλγαρο Ιλια Κονσταντίνοβ, 39 χρόνων, κάτοικο στη ζωή Χανίων Κρήτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 February 2003 - 21:30:17 UTC