Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισοδιακό συλλαλητήριο στα Χανιά
  • [02] Διαδήλωση Αραβοφώνων για τον πόλεμο στο Ιράκ
  • [03] Σκότωσε τη μνηστή του και αυτοκτόνησε
  • [04] Νεκροί αμερικανοί από «φίλια πυρά
  • [05] Επίθεση σε ρωσική αυτοκινητοπομπή

  • [01] Επεισοδιακό συλλαλητήριο στα Χανιά

    06/04/2003 18:31:29

    Σε πεδίο μάχης, μετατράπηκε για μια ακόμη φορά η περιοχή, γύρω από τη στρατιωτική βάση Μαραθίου στα Χανιά, όταν μικρή ομάδα 20-30 ατόμων εισέβαλε στον όγκο των διαδηλωτών και από λόφους που βρίσκονται κοντά και γύρω από τη βάση άρχισε να πετά πέτρες κυρίως κατά της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στην περιοχή.

    Η απάντηση της Αστυνομίας ήλθε λίγο μετά με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι περίπου 2500 διαδηλωτές άρχισαν να διαλύονται, ενώ οι νεαροί που πέταξαν τις πέτρες φορώντας μαντήλια και μάσκες άρχισαν να τρέχουν στους γύρω λόφους για να αποφύγουν τα δακρυγόνα.

    Πριν τα επειδόδια διαδηλωτές μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού φόρουμ φώναζαν συνθήματα κατά του πολέμου,ζητώντας να σταματήσει ο ανεφοδιασμός αμερικανικών πλοίων από το Μαράθι. Συμβολικά πέταξαν μπογιά στην πύλη της βάσης, έκαψαν μια αμερικανική σημαία και ύψωσαν πανό του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.

    [02] Διαδήλωση Αραβοφώνων για τον πόλεμο στο Ιράκ

    06/04/2003 18:31:21

    Την αλληλεγγύη τους προς τον λαό του Ιράκ και την επιθυμία να απομακρυνθούν το συντομότερο οι εισβολείς από την περιοχή, διαδήλωσαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία οι Αραβικές Παροικίες που εδρεύουν στην Αθήνα με επικεφαλής την Παλαιστινιακή.

    Με συνθήματα κατά των Αμερικανών, του Μπους προσωπικά, του Σημίτη (για τη συμμετοχή της Ελλάδας) και των σιωνιστών γενικά, ζητούσαν

    ''όχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο'' για να σταματήσει η εξόντωση των αμάχων και των παιδιών''.

    Σημειώνεται ότι μεταξύ των διαδηλωτών οι οποίοι θα παρέμεναν εκεί τρεις ώρες ήταν στελέχη-μέλη της κίνησης ''Πρωτοβουλία Γένοβα 2001-Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ''. Η κίνηση στο πλαίσιο των αντιπολεμικών δράσεων της διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Γιάννενα) με ομιλήτρια την Χάϊντι Τζουλιάνι, μητέρα του δολοφονημένου Κάρλο. Επίσης θα προγραμματιστούν οι κινήσεις για την επιτυχία της Αντι-συνόδου στη Θεσσαλονίκη ενώ επίκεντρο αποτελεί η νέα αντιπολεμική διαδήλωση στις 16 Απριλίου.

    [03] Σκότωσε τη μνηστή του και αυτοκτόνησε

    06/04/2003 18:30:56

    Τραγωδία σήμερα στις 10 το πρωί στην Πάτρα. Ο Νίκος Καρλανίδης, 40 ετών ηλεκτρολόγος, σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο διαμέρισμα της μητέρας του στην οδό Σμύρνης 250 την μνηστή του Ουρανία Παπαδοπούλου, 32 ετών. Ο δράστης μετά την πράξη του αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και αυτοκτόνησε. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας. Οι γείτονες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το ζευγάρι και την οικογένεια του δράστη. Μια κυρία πάντως υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα ο Καρλανίδης παρουσίαζε κάποια προβλήματα και ήταν μελαγχολικός.

    [04] Νεκροί αμερικανοί από «φίλια πυρά

    06/04/2003 18:30:49

    Τέσσερεις αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα απο "φίλια πυρά" κατα μιας αμερικανο-κουρδικής αυτοκινητοπομπής στο ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοινώθηκε απο νοσοκομειακές πηγές στο Ερμπίλ.

    Ο Χοσιάρ Ζεμπάρι κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε οτι απο την επίθεση εναντίον της αμερικανο-κουρδικής αυτοκινητοπομπής, στην Ντιμπάγκα 20 χλμ απο το Ερμπίλ, σκοτώθηκαν 12 κούρδοι μαχητές και 44 άλλοι τραυματίστηκαν.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή τραυματίστηκε σοβαρά και ο νεότερος αδελφός του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PDK, Ουαζίχ Μπαρζανί.

    [05] Επίθεση σε ρωσική αυτοκινητοπομπή

    06/04/2003 18:30:42

    Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε έξω απο το Ιράκ τον ρώσο πρεσβευτή και το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας δέχθηκε σήμερα επίθεση στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί απο την ιρακινή πρωτεύουσα προς την Συρία, και πολλά άτομα τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Μόσχα. Ο πρεσβευτής Βλαντιμίρ Τιτορένκο θα πρέπει να επιστρέψει στην Ρωσία μετά το ταξίδι του Βαγδάτη-Δαμασκός με αυτοκίνητο, μετέδωσε το Ιντερφάξ διευκρινίζοντας οτι 12 υπάλληλοι της πρεσβείας θα παραμείνουν στη θέση τους στην Βαγδάτη. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα οτι τα πρώτα ευρήματα δείχνουν οτι οι υπο την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεις δεν ευθύνονται για την επίθεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 April 2003 - 20:30:08 UTC