Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαλιώτης: Σενάρια νοσηρής φαντασίας
  • [02] ΣΥΝ: Το πνεύμα της αντίστασης παραμένει επίκαιρο
  • [03] Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά
  • [04] Βενιζέλος: Ο Κ. Σημίτης πλεονέκτημα για το ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κ. Στεφανόπουλος: Εκδηλώσεις για Εξοδο Μεσολογγίου
  • [06] Την αρχαία Κνωσό επισκέφθηκε ο Κ.Ανάν
  • [07] Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στα Τέμπη

  • [01] Λαλιώτης: Σενάρια νοσηρής φαντασίας

    20/04/2003 21:25:23

    Σενάρια νοσηρής φαντασίας, μη έχοντα καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα αποκάλεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτης, τα αναγραφόμενα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Απογευματινής της Κυριακής", με τίτλο "Ο Λαλιώτης εξοντώνει τους "φενταγίν" του Σημίτη".

    [Φώτο-463662]

    [02] ΣΥΝ: Το πνεύμα της αντίστασης παραμένει επίκαιρο

    20/04/2003 19:44:00

    Στο πνεύμα της αντίστασης που κληροδότησε στην εποχή μας η αντίσταση του λαού κατά της δικτατορικής εκτροπής αναφέρεται ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου με αφορμή τη συμπλήρωση 36 ετών από την 21η Απριλίου 1967.

    Σχετικά, δε, με ''τις μεγάλες προκλήσεις και τα διακυβεύματα της εποχής μας'' ο ΣΥΝ προβάλει -μεταξύ άλλων- την αναγκαιότητα της αντίστασης στην επέλαση των ιδεολογημάτων ''της μόνης σκέψης'', στους πολέμους της ''νέας αυτοκρατορίας'', στους υπονομευτές του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, στους αρνητές της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και στους παντοδύναμους μηχανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και τους παράγοντες της οικονομικής διαπλοκής και του πολιτικού χρήματος.

    [03] Εξαρθρώθηκαν σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά

    20/04/2003 19:34:35

    Δυό ομάδες, στη μιά από τις οποίες συμμετείχε και 17χρονος μαθητής Λυκείου, που διακινούσαν χάπια έκσταση σε νυχτερινά κέντρα της Αττικής, εξαρθρώθηκαν από τη δίωξη ναρκωτικών. Επίσης, εξαρθρώθηκε σπείρα ιδιοκτητών πολυτελών εστιατορίων στο Κολωνάκι και στη Μύκονο, που διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς.

    [04] Βενιζέλος: Ο Κ. Σημίτης πλεονέκτημα για το ΠΑΣΟΚ

    20/04/2003 19:17:53

    "Ο Κ. Σημίτης, στη συνείδηση των πολιτών λειτουργεί ως πλεονέκτημα για το ΠΑΣΟΚ". Αυτό υποστηρίζει σε συνέντευξή του, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος εκτιμά ότι στο τέλος της τετραετίας το ισοζύγιο θα λειτουργήσει υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Κ. Στεφανόπουλος: Εκδηλώσεις για Εξοδο Μεσολογγίου

    20/04/2003 18:35:43

    "Για άλλη μια φορά ήρθαμε προσκυνητές στον ιερό τόπο του Μεσολογγίου όπου η θυσία μας παραδειγματίζει", τόνισε στη σύντομη αλλά περιεκτική σε συμβολισμό δήλωση του ο πρόεδρος της Δημοκρατία Κωστής Στεφανόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 177η επέτειο της ηρωϊκής εξόδου της φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων στον Κήπο των Ηρώων.

    Αργότερα απαντώντας σε προσφώνηση του δημάρχου Μεσολογγίου Γιώργου Πρεβεζάνου, στο επίσημο γεύμα του δήμου και αναφερόμενος στην πρόσφατη διεύρυνση της ΕΕ που έγινε στην Αθήνα, ο κ. Στεφανόπουλος ανέφερε και τα εξής: Για την επίτευξη της ευρωπαϊκής συνοχής και ομόνοιας είναι απαραίτητος ο σεβασμός και η τήρηση των αρχών της ΕΕ όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ειρήνη. Γιατί μόνον έτσι θα επιτευχθεί η ευρωπαϊκή συνοχή και ομοψυχία και θα αποφευχθούν τα φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα καίρια την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης.

    Στις σημερινές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ηρωϊκή εξέγερση των Ελεύθερων Πολιορκημένων κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, κατά των Τούρκων το 1824 και τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει πρόσφατο νόμο για τη δημιουργία διεθνούς ακαδημίας ελευθερίας με έδρα το Μεσολόγγι.

    Επίσης ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος του Μεσολογγίου και έδωσε έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

    Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων, πρεσβευτές ξένων χωρών, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.κ. Κάπος και Κρουσταλλάκης, βουλευτές και οι αρχές της δυτικής Ελλάδας.

    [Φώτο-577466]

    [06] Την αρχαία Κνωσό επισκέφθηκε ο Κ.Ανάν

    20/04/2003 18:12:31

    Το Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, συνοδευόμενος από την σύζυγο του. Ο κ. Ανάν που βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελούντα, μετέβη σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο και επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπου και ξεναγήθηκε εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον Μινωικό Πολιτισμό.

    [Φώτο-577370]

    [07] Καταδίωξη εμπόρων ναρκωτικών στα Τέμπη

    20/04/2003 17:19:58

    Ενας 27χρονος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης ανδρών του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την σύλληψη ατόμων που διακινούσαν ηρωίνη. Το επεισόδιο έγινε τα ξημερώματα στα Τέμπη, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή μεταξύ πενταμελούς ομάδας εμπόρων ναρκωτικών και αστυνομικού, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος για την αγορά μισού κιλού ηρωϊνης. Οι έμποροι είχαν πάει στο ραντεβού, με δύο αυτοκίνητα και τη στιγμή που μέλος της σπείρας παρέδιδε στον δήθεν αγοραστή τριακόσια γραμμάρια ηρωϊνης, επενέβησαν οι άντρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης που είχαν στήσει ενέδρα. Τα μέλη της σπείρας προσπάθησαν να διαφύγουν και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Σύμφωνα με σήμα της τροχαίας Λάρισας σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο του ραντεβού, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο που είχε βγεί από δρόμο. Μέσα βρέθηκε νεκρός ο οδηγός, ενώ μια 20χρονη κοπέλα ήταν τραυματισμένη. Κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο της Λάρισας, διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο. Το πρωί, σύμφωνα πάντα με το σήμα της τροχαίας Λάρισας, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρία άτομα, ένας 22χρονος και δύο 27χρονοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 304 γραμμάρια ηρωίνης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 April 2003 - 20:30:12 UTC