Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυση και αγωγή Πρωτόπαπα κατά Κουρή.
  • [02] Στην κυκλοφορία ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι
  • [03] Δύο τραυματίες απο κατάρρευση κτιρίου στην Καλλιθέα
  • [04] Με άστατο καιρό η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα
  • [05] Στη κυκλοφορία ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι

  • [01] Μήνυση και αγωγή Πρωτόπαπα κατά Κουρή.

    22/04/2003 13:49:12

    Για αήθη και ψευδή επίθεση από την εφημερίδα ''Αυριανή'' έκανε λόγο το μεσημέρι ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος χαρακτήρισε ''ανυπόστατο και συκοφαντικό το δημοσίευμά της'' το οποίο αναφέρει ότι ο Αθανασούλης πλήρωσε 200 εκατομ.δραχμές για την εκλογική του καμπάνια

    Ο υπουργός Τύπου διευκρινίζοντας πως μιλά ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως:

    Πρώτον, ο εκλογικός του αγώνας ήταν πλήρως διαφανής και όλα τα παραστατικά του έχουν κατατεθεί από το Νοέμβριο του '96 στη Βουλη και έχουν ελεγχθεί,

    Δεύτερον, ουδέποτε είχε λάβει οικονομική συμβολή από τον κ. Αθανασούλη, ή την ALTEC, ή άλλους επιχειρηματίες,

    Τρίτον, η κ. Ξυναδιανού (που κατά το δημοσίευμα φέρεται να είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος του προεκλογικού αγώνα του κ. Πρωτόπαπα (είναι πρόσωπο άγνωστο στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν συζήτησε με αυτήν ούτε είχε αναλάβει προεκλογικό έργο επ'ονόματί του.

    Και τέταρτον, τα στοιχεία και τα παραστατικά του προεκλογικού αγώνα του '96 αποδεικνύουν-τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας-πως όλα τα έξοδα είχαν πληρωθεί από τον ίδιο.

    "Ο κ. Κουρής επιχειρεί τη σπίλωση δεκάδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποτελεί μέρος μιας συνολικής, συκοφαντικής επίθεσης κατά της κυβέρνησης και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εμφορείται από επιχειρηματικούς και ιδιοτελείς σκοπούς, επεσήμανε ο κ. Πρωτόπαπας και τόνισε πως "ο κ. Κουρής είναι ψεύτης και συκοφάντης" και ως εκ τούτου καταθέτει μήνυση και αγωγή σε βάρος του. "Θα πάω την υπόθεση μέχρι τέλους, το οφείλω στο ΠΑΣΟΚ, στους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν στην οικογένειά μου. Δεν θα υποκύψω στον ηθικό και πολιτικό εκβιασμό του κ. Κουρή που γνωρίζω ότι θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο της λάσπης. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το κάνει, ο αυριανισμός είναι πολύ γνωστός και ο κ. Κουρής έχει 17 καταδίκες", υπογράμμισε ο κ. Πρωτόπαπας και πρόσθεσε πως για την αντίδρασή του αυτή ενημέρωσε τον πρωθυπουργό μέσω του κ. Χυτήρη και του γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη.

    [Φώτο-555636]

    [02] Στην κυκλοφορία ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι

    22/04/2003 13:20:49

    Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο σταθμός Μοναστηράκι του Μετρό της Αθήνας καθώς και το τμήμα της γραμμής 3 απο το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι.

    Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου , Μεταφορών Χρήστος Βερελής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννης Χρυσικόπουλος κ.α.

    Ο νέος σταθμός του Μετρό θα εξυπηρετεί περισσότερους απο πενήντα χιλιάδες επιβάτες ημερησίως οι οποίοι θα έρθουν να προστεθούν στις ήδη 450.000 επιβάτες που ήδη εξυπηρετούνται καθημερινά με το Μετρό.

    Ο σταθμός Μοναστηράκι που ήταν ένα απο τα πιο δύσκολα κατασκευαστικά τμήματα του δικτύου του Μετρό τα συνδέει η γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) με τη γραμμή 3 προς Εθνική Αμυνα και αργότερα οταν θα ολοκληρωθούν οι επεκτάσεις με την προέκταση της ίδιας γραμμής δυτικά προς το Αιγάλεω.

    Ο σταθμός Μοναστηράκι κατασκευάστηκε στο χώρο του ίδιου σταθμού του ΗΣΑΠ. Ο πρώτος σταθμός στο σημείο αυτό είχε κατασκευαστεί το 1895 όταν πρωτολειτούργησε το τμήμα τότε του ατμοκίνητου σιδηροδρόμου Αθηνών- Πειραιώς ένα χρόνο δηλαδή πριν απο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

    Με τη λειτουργία του νέου σταθμού Μοναστηράκι και της σήραγγας που το συνδέει με το Σύνταγμα ολοκληρώθηκε το πολυπλοκότερο τμήμα του Μετρό της Αθήνας. Για την κατασκευή του σταθμού αυτού επιλύθηκαν σημαντικά και σύνθετα προβλήματα σε μια ιστορική περιοχή η οποία κατοικείται συνεχώς εδώ και 3.000 χρόνια.

    Ο σταθμός έχει χωροθετηθεί σε βάθος 23 μέτρων, διαθέτει εισόδους και εξόδους τόσο προς το υπάρχον κτίριο του Ηλεκτρικού όσο και στη γωνία Ερμού και Αθηνάς. Εχει ανελκυστήρες και κυλυόμενες σκάλες και με τη λειτουργία τίθεται τέρμα στην υποχρεωτική κυκλική μετακίνηση που έπρεπε να κάνει ένας επιβάτης ο οποίος ήθελε να κατευθυνθεί μέσω του Ηλεκτρικού και του Μετρό απο τον Πειραιά προς το Πεντάγωνο.

    Σημειώνεται οτι η διαδρομή απο το Μοναστηράκι μέχρι το νέο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που θα λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2004 υπολογίζεται περίπου σε μία ώρα.

    Μέσα στο σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι οι επιβάτες θα έχουν σύντομα (περίπου σε έξι μήνες) την ευκαιρία να "ανακαλύψουν" μεταξύ άλλων την εγκλωβισμένη κοίτη του Ηριδανού ποταμού, ένα ανεκτίμητο αρχαιολογικό και γεωλογικό μνημείο της πόλης.

    Επίσης στην κεντρική αποβάθρα οι επιβάτες θα εχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την προβολή φωτογραφιών αστρικών νεφελωμάτων προερχομένων απο ραδιοτηλεσκόπιο. Η προβολή θα γίνεται συνεχώς στους δίδυμους πόλους της αποβάθρας εν ήδη πλανητάριου.

    Σε δηλώσεις της η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων οτι ο σταθμός Μοναστηράκι είναι ένας νευραλγικός σταθμός που διευκολύνει την κυκλοφορία και τη συγκοινωνία προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι ένας σταθμός ιστορικός, αρκετά πολύπλοκος και επιπλέον δύσκολος.

    Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα με τις οικοδομικές συνθήκες της περιοχής με πάρα πολλά πηγάδια που υπάρχουν και όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό.

    Ολα αυτά μας ανάγκασαν να αλλάξουμε τη χάραξη του έργου και να την προσαρμόσουμε σχετικώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Το απογέλεσμα μας ικανοποιεί πάρα πολύ όλους.

    [03] Δύο τραυματίες απο κατάρρευση κτιρίου στην Καλλιθέα

    22/04/2003 13:20:36

    Παλιό διώροφο κτίριο κατέρρευσε στις 12.40 στη διασταύρωση των οδών Σιβιτανίδου και Αραπάκη στην Καλλιθέα,με αποτέλεσμα να καταπλακώσει δυο εργάτες.

    Οι εργάτες ήταν μέλη συνεργείου που επρόκειτο να κατεδαφίσει το κτίριο.Ο ένας ανασύρθηκε ήδη από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Ασκληπιείο Βούλας,ενώ γίνονται προσπάθειες για την ανάσυρση και του δεύτερου ο οποίος επίσης είναι τραυματισμένος

    [04] Με άστατο καιρό η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

    22/04/2003 12:28:58

    Με άστατο καιρό θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα είναι γενικά βελτιωμένος με τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή σε ολόκληρο το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο των εκδρομέων. Παράλληλα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων έχουν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγια στα πλοία, τα τρένα, τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

    [Φώτο-442167]

    [05] Στη κυκλοφορία ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι

    22/04/2003 12:28:49

    Εγκαινιάζεται το μεσημέρι ο νέος σταθμός του μετρό στο Μοναστηράκι από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου. Ο νέος σταθμός αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στις 6 το απόγευμα.

    Στο μεταξύ αύριο δίνεται στην κυκλοφορία η παράκαμψη που κατασκευάστηκε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης στο ύψος της Στέρνας όπου είχε υποστεί καθίζηση το οδόστρωμα λόγω των βροχοπτώσεων τον περασμένο Φεβρουάριο.

    [Φώτο-497119]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 April 2003 - 11:31:00 UTC