Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Μετέωρα η οικογένεια Ντεγκρέτσια
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή στα Εξάρχεια
  • [03] Λήξη συναγερμού στο Λαϊκό για SARS
  • [04] Νεκρό σε τροχαίο 10χρονο αγοράκι
  • [05] Αρχισε η επιστροφή των εκδρομέων
  • [06] Επίσκεψη Σημίτη στο χωριό του παππού του
  • [07] Ουρές χιλιομέτρων στην Κύπρο

  • [01] Στα Μετέωρα η οικογένεια Ντεγκρέτσια

    28/04/2003 19:32:19

    Για τα Μετέωρα αναχώρησε λίγο πριν το μεσημέρι η τέως βασιλική οικογένεια, ολοκληρώνοντας την πενθήμερη παραμονή της στα Γιάννενα. Αύριο θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, ενώ σήμερα αναχώρησε απο τη Θεσσαλονίκη για τη Βιέννη ο πρωτότοκος γιός του τέως βασιλιά, Παύλος. Σε δηλώσεις του στα Γιάννενα, Κωνσταντίνος Ντεγκρέτσια είπε οτι σε περίπου τρείς εβδομάδες θα επιστρέψει οικογενειακώς στην Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί οτι πιθανότατα θα γιορτάσει στη χώρα μας την ονομαστική του εορτή.

    [02] Αιματηρή συμπλοκή στα Εξάρχεια

    28/04/2003 19:32:12

    Αγρια συμπλοκή, με ένα νεκρό, έγινε στη μία μετά το μεσημέρι μέσα στο φοιτητικό καφενείο στην οδό Σολωμού 5, στα Εξάρχεια. Στο καφενείο καθόταν μια παρέα τριών Αλβανών, οταν εμφανίστηκαν δύο άλλοι κάθισαν μαζί τους και άρχισαν να συνομιλούν έντονα. Ξαφνικά συνεπλάκησαν με γροθιές και με καρέκλες απο το καφενείο. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας απο τους Αλβανούς τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον της αντίπαλης παρέας με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν απο τους ομοεθνείς του. Στη συνέχεια όλοι οι συμπλεκόμενοι εγκατέλειψαν το νεκρό και διέφυγαν τρέχοντας. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

    [03] Λήξη συναγερμού στο Λαϊκό για SARS

    28/04/2003 19:29:12

    Λήξη συναγερμού σήμανε το μεσημέρι στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μια 30χρονη γυναίκα με βαριά πνευμονία η οποία αρχικά είχε θεωρηθεί ύποπτη καθώς τα συμπτώματά της έμοιαζαν αρκετά με αυτά της άτυπης πνευμονίας.

    Απο όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν αλλά και τη μελέτη της κλινικής της εικόνας απο τους γιατρούς που την παρακολουθούν, τους κ.κ. Αλκιβιάδη Κωστάκη και Νικόλαο Σήψα, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον αρχικό φόβο οτι πρόκειται για την επικίνδυνη πνευμονία.

    Η γυναίκα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο οποίο σήμανε συναγερμός καθώς εκκενώθηκε μέρος των εξωτερικών ιατρείων και η αρχική της νοσηλεία έγινε με όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα.

    Σε ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομειου που εκδόθηκε το μεσημέρι αναφέρεται επί λέξει οτι η περίπτωση της νεαρής γυναίκας δεν θεωρείται ύποπτη ή πιθανή για την ασιατική πνευμονία καθώς ο κλινικοεργαστηριακός έλεγχος δεν απέδειξε κάτι τέτοιο.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς το σύνδρομο που εμφανίζει η γυναίκα έχει να κάνει με επιπλοκή απο ίωση η οποία εμφανίστηκε με τη μορφή λοιμώδους βακτηριακής πνευμονίας.

    [04] Νεκρό σε τροχαίο 10χρονο αγοράκι

    28/04/2003 19:29:06

    Ενα αγοράκι δέκα ετών βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ οι γονείς του και ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκαν, σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στις 11.25 το πρωϊ στο 50-ό χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Ειδικότερα, ένα ΙΧ που οδηγούσε ο Παναγιώτης Κυριαζόπουλος του Αθανασίου, συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ που εκινείτο δίπλα του στην αριστερή λωρίδα με οδηγό τον Ιωάννη Δάβουλο 33 ετών. Το αυτοκίνητο του Δάβουλου ξέφυγε απο την πορεία του μετά τη σύγκρουση χτύπησε στις διαχωριστικές μπάρες της εθνικής οδού, τινάχτηκε και έπεσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Απο το αυτοκίνητο ανασύρθηκε νεκρός ο 10χρόνος γιος του οδηγού Αθανάσιος Δάβουλος και τραυματίες ο οδηγός, η σύζυγός του Ανθή 39 ετών και η Ελένη Καπηλάρη του Ηλία 67 ετών οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

    [05] Αρχισε η επιστροφή των εκδρομέων

    28/04/2003 19:28:59

    Αυξημένη είναι η κίνηση στις εθνικές οδούς καθώς έχει αρχίσει η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Η Τροχαία έχει τεθεί και πάλι σε επιφυλακή και απο τη μία μετά το μεσημέρι έχει παραχωρήσει επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας τόσο στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, όσο και απο τα διόδια της Ελευσίνας ως το Δαφνί. Απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Αύξηση της κίνησης αναμένεται και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας με την επιστροφή όσων είχαν προτιμήσει τη νησιωτική χώρα για τις πασχαλιάτικες διακοπές.

    [06] Επίσκεψη Σημίτη στο χωριό του παππού του

    28/04/2003 15:36:58

    Επίσκεψη στο χωριό του παππού του, το Κορακοχώρι του Νομου Ηλείας, που απέχει 10 χιλιόμετρα από τον Πύργο, πραγματοποίησε, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνοδευόμενος απο τη σύζυγό του Δάφνη.

    Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς την κεντρική πλατεία του χωριού όπου ήπιε καφέ. Ο κ.Σημίτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού και ν΄ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κορακοχώρι και η γύρω περιοχή, του Αγίου Ανδρέα και του Κατακόλου.

    Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς του συγκεντρωμένους κατοίκους τους ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευτυχία και υγεία. Σε ερώτηση κατοίκου του χωριού για την καταγωγή του, ο κ.Σημίτης υπενθύμισε πως ο πατέρας του ήταν απο τον Πειραιά, οτι ο ιδιος γεννήθηκε στον Πειραιά, αλλα η οικογένεια της μητέρας του ήταν απο τον Πύργο και οτι το σπίτι στο Κορακοχώρι ήταν το εξοχικό τους.

    Σε άλλη ερώτηση, αν το χωριό με αυτή την ησυχία και γαλήνη και με το τόσο ομορφο τοπίο προσφέρεται για σημαντικές αποφάσεις, ο Πρωθυπουργός ειπε: «Τις μεγάλες αποφάσεις μπορούμε να τις παίρνουμε παντού. Εδώ, ο τόπος προσφέρεται, πράγματι, για να σκεφτόμαστε - οπως σωστά το είπατε - για να παίρνουμε δυνάμεις, γιατί το τοπίο είναι πάρα πολύ ωραίο.

    Ο κ.Σημίτης επέστησε την προσοχή ολων οτι το φαινόμενο των καταπατήσεων γής, που τόσο πολύ εχει ταλαιπωρήσει το νομό Ηλείας στο παρελθόν, πρέπει να σταματήσει και να εκλείψει. Αναφερόμενος στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ειπε πως οι σχετικές μελέτες ολοκληρώθηκαν και αναμένεται συντομότατα η προκήρυξη του έργου για την καθιέρωση δρομολογίων τσάρτερς απο το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και πρόσθεσε: «ολη η παραλία του νομού Ηλείας είναι αξιοποίσημη, προσφέρει μεγάλες δυνατότητες. Αλλά η ανάπτυξη δεν έρχεται απο μόνη της, εξαρτάται πάνω απο όλα απο μας, απο εσάς εδω απο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα η προστασία του περιβάλλοντος, η υγειονομική ταφή των απορριμάτων, ο περιβάλλων χώρος των θερμοκηπίων. Η φύση πρέπει να διατηρείται, γιατι διαφορετικά εκδικείται.

    Ο κ.Σημίτης τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους Γιώργηδες, ενώ όταν ρωτήθηκε απο δημοσιογράφο αν αυτό περιλαμβάνει και το Γιώργο Κουρή, είπεσε όλους.

    [07] Ουρές χιλιομέτρων στην Κύπρο

    28/04/2003 15:04:36

    Χιλιάδες κόσμου διακινούνται και σήμερα από και προς τα Κατεχόμενα. Η προσέλευση στα οδοφράγματα του Λήδρα Πάλας, του Περγάμου και των Στροβιλιών είναι ήδη μεγάλη έως ασφυκτική, με τα αυτοκίνητα και τους πεζούς να σχηματίζουν ουρές έως και δεκατριών χιλιομέτρων.

    Ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που συνέρευσαν για να περάσουν στα κατεχόμενα, έχει ήδη ξεπεράσει τις δέκα χιλιάδες και στα τρία οδοφράγματα, ενώ μειωμένος είναι ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων, που ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες. Σημειώνεται, όμως, ότι η σημερινή ημέρα,ενώ είναι αργία για τους Ελληνες,είναι εργάσιμη για τους Τουρκοκυπρίους.

    Επτά χιλιάδες Ελληνοκύπριοι έχουν ήδη περάσει στα κατεχόμενα, ενώ μέχρι τα μεσάνυκτα είχαν περάσει στα κατεχόμενα 51.440 Ελληνοκύπριοι και 24.180 Τουρκοκύπριοι.

    Οι κυπριακές αρχές καταδίκασαν έντονα το χθεσινό επεισόδιο στη Λεμεσό, όταν Ελληνοκύπριοι επιτέθηκαν σε Τουρκοκύπριους οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί για να δούν το σπίτι όπου έμεναν πριν απο το 1974. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Δώρος Θεοδώρου καταδίκασε το επεισόδιο και προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, έστω και μεμονωμένες, εκ μέρους Ελληνοκυπρίων.

    Στο μεταξύ, η κυπριακή κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει μεθαύριο Τετάρτη τη δέσμη μέτρων για ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων, τα οποία έχουν ήδη τεθεί και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται αύριο, στις πέντε το απόγευμα, υπό τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, για εξέταση των μέτρων, αλλά και για να προβεί σε ανασκόπηση της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται μετά τη μερική άρση των περιορισμών στη διακίνηση.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος φιλοξένησε χθες ηγέτες Ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, ανακοίνωσε ότι η εργατική Πρωτομαγιά θα εορτασθεί φέτος από κοινού με τους Τουρκοκυπρίους, στην πλατεία Ελευθερίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2003 - 20:30:09 UTC