Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή
  • [02] Με υψηλές θερμοκρασίες η επιστροφή των εκδρομέων
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου
  • [04] Λαγονήσι:Σύνοδος υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ
  • [05] ΝΔ-Επίσκεψη Κ. Καραμανλή σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

  • [01] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή

    03/05/2003 13:14:28

    Η κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα τον Πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ότι "επαναφέρει ένα κλίμα σκανδαλολογίας" και παράλληλα εκτίμησε ότι στις εκλογές του 2004 ο λαός θα δώσει την νίκη στο ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ.Πρωτόπαπας απαντώντας στη χθεσινή ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στην Κεφαλονιά είπε ότι "ο κ.Καραμανλής προσπαθεί να καλύψει την πολιτική ανυπαρξία του κόμματός του επαναφέροντας ένα κλίμα σκανδαλολογίας, εμπλεκόμενος άμεσα στον εξελισσόμενο πόλεμο των επιχειρηματικών συμφερόντων".

    Κατά τον κ. Πρωτόπαπα, τον Πρόεδρο της ΝΔ "δεν τον ενδιαφέρει ότι και πάλι οι ισχυρισμοί του για μια ακόμη φορά θα αποδειχθούν αναξιόπιστοι -το γνωρίζει αυτό- αλλά ελπίζει όμως ότι στο τέλος μια σκιά θα μείνει".

    Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε τη δήλωσή του λέγοντας ότι "δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Θα πάρει τις απαντήσεις που πρέπει,γιατί έπρεπε να γνωρίζει ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή προχωράει μπροστά, ότι διαμορφώνει μια ισχυρή θέση μέσα σ΄ όλο το κόσμο,ότι διαμορφώνουμε ένα καλύτερο αύριο για τους έλληνες πολίτες για την ελληνική κοινωνία, με τη δουλειά μας,με την πολιτική μας,με το έργο μας. Στις εκλογές του 2004 ο ελληνικός λαός δίνοντας για μία ακόμα φορά τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ και στο Κώστα Σημίτη θα δώσει στον κ. Καραμανλή την απάντηση που του αξίζει".-

    [02] Με υψηλές θερμοκρασίες η επιστροφή των εκδρομέων

    03/05/2003 11:08:56

    Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικρατούν κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου ο υδράργυρος άγγιξε το μεσημέρι και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στο μεταξύ, η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή επάνοδο στα αστικά κέντρα, των εκδρομέων του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Εάν χρειαστεί θα ληφθούν τα καθιερωμένα κυκλοφοριακά μέτρα στις δύο εθνικές οδούς.

    [Φώτο-579082]

    [03] Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου

    03/05/2003 11:05:40

    Γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα του Τύπου και της Ελευθεροτυπίας. Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών διακηρύσσει ότι θεωρεί την ελευθεροτυπία ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας και μάχεται για την ελεύθερη έκφραση και την ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών και των πληροφοριών. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης. Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας με αφορμή τη σημερινή μέρα αναφέρει σε δήλωσή του ότι σήμερα γιορτάζουμε την ίδια τη Δημοκρατία και η απόρριψη κάθε είδους λογοκρισίας και εξαναγκασμού και των μεθόδων που υπονομεύουν τη Δημοκρατία στρέφονται ενάντια στην κοινωνία.

    [04] Λαγονήσι:Σύνοδος υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ

    03/05/2003 10:46:34

    Ολοκληρώνονται αργά το μεσημερι στο Λαγονήσι οι εργασίες της άτυπης συνόδου του συμβουλίου υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην πρωινή συνεδρίαση των "15" συμμετείχαν και οι ομόλογοί τους των Βαλκανικών χωρών και συζήτησαν θέματα του περιβάλλοντος που αφορούν την περιοχή. Το μεσημέρι το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και περιβαλλοντικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλαζ της Βάρκιζας και πορεία προς το Λαγονήσι διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το περιβάλλον.

    [05] ΝΔ-Επίσκεψη Κ. Καραμανλή σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

    03/05/2003 08:03:00

    Διήμερη περιοδεία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σε Κεφαλονιά και Ιθάκη όπου έχει συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και τις παραγωγικές τάξεις της Κεφαλονιάς ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Κεφαλονιάς και θα επισκεφθεί την ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου.

    Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σήμερα σε σύσκεψη με τις παραγωγικές τάξεις της Κεφαλονιάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρατική ανεπάρκεια, για έλλειψη κοινωνικού κράτους και για αδυναμία να ελέγξει την διαπλοκή και την διαφθορά.

    ''Το πολυδιαφημιζόμενο κοινωνικό κράτος δεν φαίνεται πουθενά! Οι κοινωνικοί πόροι δεν φτάνουν σ αυτούς που έχουν ανάγκη. Συγκροτημένη πολιτική δεν υπάρχει σε κανέναν τομέα. Παντού απλώνονται σκιές διαπλοκής, διαφθοράς και ασυδοσίας που έγιναν μάστιγες για την ελληνική οικονομία, για ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και για κάθε πολίτη, χωριστά '', είπε ο Κ. Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ προετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης κατά της Διαφθοράς που θα βασίζεται σε δύο άξονες, στην ενίσχυση του στρατηγικού και ελεγκτικού ρόλου της κεντρικής Διοίκησης και έχει ως βασικές προτεραιότητες την αποκέντρωση, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με αρμοδιότητες, πόρους και ανθρώπινο δυναμικό .

    Ο κ. Καραμανλής σχολίασε και τη δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη για την σκανδαλολογία, με την οποία ζήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης .

    Ξέχασε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι είναι ο ίδιος που απαγόρευσε τη διερεύνηση των υποθέσεων που έστειλε η Δικαιοσύνη στη Βουλή; Ξέχασε τις ύβρεις που εκτόξευσαν οι εκπρόσωποί του εναντίον των εισαγγελέων κάθε φορά ακουμπούσαν υποθέσεις λεηλασίας του Δημοσίου χρήματος; Ξέχασε τους ισχυρισμούς τους για πολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης και ποινικοποίηση της πολιτικής; Τώρα θυμήθηκε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης; Και εδώ θέλω να τονίσω ότι το θέμα του Χρηματιστηρίου για μας δεν έχει κλείσει''.

    Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην οικονομική πολιτική που χαράσσει η ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι ''βασικός στόχος μας είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Προτάσσουμε: Την προώθηση ουσιαστικών διαρθρωτικών αλλαγών. Την επίσπευση των πραγματικών αποκρατικοποιήσεων. Τη μείωση των συντελεστών φορολογίας, για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Την εξωστρέφεια της οικονομίας. Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού τομέα, της αλιείας, της τουριστικής βιομηχανίας μας''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι η διενέργεια εκλογών το 2004.

    ''Ακούσαμε χθες τον πρωθυπουργό να λέει ότι στόχος του είναι η διενέργεια εκλογών την Άνοιξη του 2004. Αυτό, όμως, σημαίνει πως, ούτε είναι βέβαιος, ούτε αισθάνεται σιγουριά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και οι συνεταίροι τους, αισθάνονται το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Εξίσου βέβαιο, όμως, είναι ότι δεν πρόκειται να πέσουν σαν ώριμο φρούτο. Μόλις χθες ο αρμόδιος υπουργός επιχειρούσε να ανασύρει ζήτημα εκλογικού νόμου. Ισως να πρόκειται για μια πανικόβλητη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Αλλαγή εκλογικού νόμου σε προεκλογική περίοδο δεν γίνεται. Να το ξεχάσουν αυτό. Να τα μαζέψουν και να μαζευτούν''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2003 - 11:30:13 UTC