Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πτώχευσε η εταιρία καλλυντικών Υβόννη Stores
  • [02] Ελληνική Προεδρία 2003: Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών
  • [03] Εκλογές ΠΟΕ ΟΤΑ: Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Γ.Παπανδρέου
  • [05] Ασκηση ετοιμότητας για SARS
  • [06] Καραμανλής:Κατηγορεί για ακυβερνησία τον πρωθυπουργό
  • [07] Νέο καφενεδάκι στη Δεξαμενή
  • [08] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Επιτρόπος Γεωργίας Φ.Φίσλερ.

  • [01] Πτώχευσε η εταιρία καλλυντικών Υβόννη Stores

    16/05/2003 23:11:40

    Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Παρασκευή η γνωστή αλυσίδα εμπορίας καλλυντικών Υβόννη Stores.

    Τα δέκα καταστήματα της εταιρίας στην Αθήνα παρέμειναν κλειστά και οι τουλάχιστον 150 εργαζόμενοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί τον τελευταίο μήνα, εξέφρασαν ανησυχία για τις αποζημιώσεις τους .

    Ο δικηγόρος της εταιρίας, Γιάννης Σταμούλης, συνέστησε στους εργαζόμενους ψυχραιμία, διαβεβαίωσε ότι θα λάβουν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται ως αποζημίωση και ανακοίνωσε ότι το αίτημα πτώχευσης θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

    [02] Ελληνική Προεδρία 2003: Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών

    16/05/2003 21:08:43

    Τον πενταπλασιασμό των αποζημιώσεων που καταβάλλονται για τις περιπτώσεις των θαλασσίων ατυχημάτων, ανακοίνωσε η επιτροπος της ΕΕ Λογιόλα ντε Παλάθιο.

    Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Ατυπου Συμβουλίου των υπουργών Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας, η κυρία ντε Παλάθιο ανακοίνωσε πως ο διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας, ύστερα απο μαραθώνιες διαβουλεύσεις συμφώνησε να αυξηθεί το ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλονται απο 180 σε 950 εκ. δολάρια.

    [03] Εκλογές ΠΟΕ ΟΤΑ: Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ

    16/05/2003 20:50:23

    Πρώτη δύναμη με ποσοστό 40,05% αναδείχθηκε στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων-Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

    Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, ψήφισαν 754 άτομα και καταμετρήθηκαν 5 λευκά ψηφοδέλτια.

    Αναλυτικότερα, η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ πήρε 300 ψήφους αυξάνοντας τις έδρες της από 9 που είχε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε 10, η ΔΑΣ- ΟΤΑ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, 193 ψήφους και 6 έδρες ενώ είχε 7 έδρες, η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ που πρόσκειται στη ΝΔ 139 ψήφους και 5 έδρες, η ΑΣΚ-ΟΤΑ που πρόσκειται στο ΣΥΝ, 82 ψήφους και 3 έδρες και ο συνδυασμός Αγωνιστικές Κινήσεις που πρόκειται για αριστεριστές, 35 ψήφους και μία έδρα.

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Γ.Παπανδρέου

    16/05/2003 17:33:36

    Συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κ.Σημίτη, είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γ.Παπανδρέου. Μόλις ενάμιση μήνα πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σημίτης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΕ το αμέσως επόμενο διάστημα.Σημίτης και Παπανδρέου συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, στην Αθήνα. Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στον οποίο έθεσε και το θέμα των παραβιάσεων του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πολιτική της Ελλάδας στο θέμα αυτό διακρίνεται από συνέπεια και συνοχή και ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η οποία θα πρέπει να εκπληρώσει τα κριτήρια που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες, δηλαδή σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην αρχή της καλής γειτονίας.Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να αναδείξει το σημαντικό έργο της και «ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η στιγμή, όταν γίνουν οι εκλογές τον επόμενο χρόνο, θα αξιολογήσει το έργο μας. Και είμαι σίγουρος ότι τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα πολλά θετικά που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, τόνισε.

    [Φώτο-564380]

    [05] Ασκηση ετοιμότητας για SARS

    16/05/2003 15:05:53

    Επιτυχής ήταν η άσκηση προσομοίωσης αντιμετώπισης περιστατικού με άτυπη πνευμονία, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μεσημέρι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός.

    Ο «ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Ιλισίων και στις 12.25 βρίσκονταν ήδη στο νοσοκομείο. Οδηγήθηκε από την είσοδο της οδού Μαρασλή σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και σε πέντε λεπτά είχε ήδη εισαχθεί σε απομονωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης στον δέκατο όροφο.

    Στο μεταξύ, για το θέμα των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της νόσου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη ο υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Στεφανής.

    Μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στεφανής υπογράμμισε ότι οι ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες έλαβαν έγκαιρα όλα τα μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι υπηρεσίες του υπουργείου έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για την έγκαιρη και κατάλληλη αντιμετώπιση του «ύποπτου κρούσματος, ενώ ενημέρωσε, όπως όφειλε, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

    [Φώτο-547184]

    [06] Καραμανλής:Κατηγορεί για ακυβερνησία τον πρωθυπουργό

    16/05/2003 15:05:37

    Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ακυβερνησία με ευθύνη του πρωθυπουργού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ''μπροστά στο ξέσπασμα των παρακμιακών φαινομένων η κυβέρνηση περιέπεσε σε κρίση, παρέλυσε και αδρανοποιήθηκε. Ομολογώντας το πρόβλημα και υποσχόμενος μελλοντικές πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός έθεσε την κυβέρνησή του σε διαθεσιμότητα. Δεν αντιμετωπίζονται όμως έτσι τα προβληματα, ούτε κυβερνάται με αυτό τον τρόπο ένας τόπος. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακυβερνησίας και αντί να σκύψουν πάνω σε αυτό σχεδιάζουν να δημιουργήσουν νέα ζητήματα, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, να μεταθέσουν τις ευθύνες τους και να ισοπεδώσουν τους πάντες στο δικό τους τέλμα''.

    Ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή του εκλογικού νόμου ή των περιφερειών σημειώνοντας ''δολιεύσεις και αποπροσανατολιστικές κινήσεις αποκρούονται από την ίδια την κοινωνία''.

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Καραμανλής και για την απώλεια 160 δισ. δρχ. από το Β'ΚΠΣ κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια και ανικανότητα της κυβέρνησης να πάρει τους πόρους που δικαιούται η χώρα, υποστηρίζοντας ότι ''κατασπαταλούν τεράστια ποσά στα γρανάζια της διαφθοράς, παραδίδουν τα πάντα σε μια χούφτα διαπλεκόμενους εργολάβους και εθνικούς προμηθευτές, εγκαταλείπουν εκατομμύρια στα αζήτητα της ΕΕ. Και τι λένε; Απαντούν με φόρους στους πολίτες, αρνούμενοι τη χορήγηση πόρων που δικαιούται η Αυτοδιοίκηση, κατηγορώντας όλους τους άλλους. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι δεν είναι κριτές, είναι κρινόμενοι, κατακρινόμενοι και αποδεικνύονται υποκρινόμενοι. Είναι θεσμικά υπεύθυνοι και αποδεικνύονται πολιτικά ανεύθυνοι. Είναι υπόλογοι σε κάθε φορολογούμενο, σε κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη στον οποίο θα φορτώσουν αυτά που οι ίδιοι έχασαν''.

    Ο κ. Καραμανλής που επανέλαβε τους βασικούς άξονες της πολιτικής του για τη στήριξη της ΤΑ κάλεσε τους δημάρχους να θεσμοθετήσουν θεσμούς διαφάνειας και να γίνουν πρότυπο γιατί όπως είπε το οφείλουν στους πολίτες αλλά και στην ίδια την παράταξη που τους στήριξε.

    [Φώτο-588277]

    [07] Νέο καφενεδάκι στη Δεξαμενή

    16/05/2003 15:05:23

    Μέσα στο καλοκαίρι οι Αθηναίες, οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στο νέο παραδοσιακό καφενείο που θα λειτουργεί στην πλατεία Δεξαμενής.

    Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην κατασκευή πέτρινου κτίσματος επιφάνειας περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο θα λειτουργήσει το παραδοσιακό καφενείο. Το πέτρινο κτίσμα θα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και απόλυτα εναρμονισμένο με τον συγκεκριμένο χώρο πρασίνου. Στον υπαίθριο χώρο του καφενείου σε επιφάνεια 30 τετραγωνικών μέτρων θα τοποθετηθεί πέργκολα. Το κόστος του έργου θα φτάσει περίπου στα 140.000 ευρώ και θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Ιουλίου. Για όλες τις αποφάσεις του σχετικά με το θέμα ο δήμος Αθηναίων είχε ενημερώσει και συζητήσει με τους συλλόγους των κατοίκων της περιοχής.

    Το παλιό κτίσμα κατασκευής του 1994, που στέγαζε το καφενείο και δεν πληρούσε τους κανόνες υγιεινής κατεδαφίστηκε χθες αφού είχε χαρακτηριστεί "αυθαίρετο" απο την διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου Αθηναίων.

    [08] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Επιτρόπος Γεωργίας Φ.Φίσλερ.

    16/05/2003 15:05:08

    Ο Επίτροπος Φράντς Φίσλερ αρμόδιος για τη γεωργία και την αλιεία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, τη Δευτέρα 19 Μαΐου.

    Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι να συμμετάσχει -με ομιλία του - στη Συνάντηση των Επιτροπών Γεωργίας των Κοινοβουλίων των 25 κρατών-μελών της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των υποψήφιων χωρών, που οργανώνεται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (19.5. στις 10.00, κτίριο Βουλής).

    Ο κ. Φίσλερ κατά την εδώ παραμονή του θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή καθώς και τις ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2003 - 20:30:15 UTC