Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ:"Ο κ.Σημίτης να κατονομάσει τα συμφέροντα"
  • [02] Ολυμπιακή: Προσφυγή για παθητικό κάπνισμα

  • [01] ΝΔ:"Ο κ.Σημίτης να κατονομάσει τα συμφέροντα"

    28/05/2003 12:42:29

    Στην αντεπίθεση πέρασαν σήμερα τα στελέχη της ΝΔ μετά την οξύτατη επίθεση που είχε εξαπολύσει χθες ο πρωθυπουργός κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΠΑΣΟΚ.

    Μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της ΝΔ για την οικονομία ο εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Ρουσσόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να κατονομάσει τα συμφέροντα απο τα οποία απειλείται η κυβέρνησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ''αν ο κ.Σημίτης αισθάνεται οτι απειλείται

    απο συμφέροντα να τα κατονομάσει.Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει μιλήσει επανειλημμένως για το πρόβλημα.Ας τα κατονομάσει ο κ.Σημίτης.Εμείς θα πολεμήσουμε μαζί του''.

    Ο κ. Ρουσσόπουλος ανέφερε επίσης οτι το πρόβλημα της οικονομίας

    είναι πολιτικό,σημειώνοντας οτι χρειάζεται μια νέα πολιτική και μια νέα κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρεύσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Γιώργος Αλογοσκούφης ανέφερε οτι είναι λογικό η ΝΔ να επιδιώκει την πτώση της κυβέρνησης γιατί έχει αποτύχει πλήρως και σημείωσε οτι η οικονομία εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα της χώρας,ενώ η οικονομική πολιτική είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης του κ. Σημίτη και το μόνο που βλέπει ο πρωθυπουργός αντί για προβλήματα είναι συνωμοσίες.

    Ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε οτι ο πρωθυπουργός αρνείται να δεχθεί την πραγματικότητα και δεν αντέχει στην κριτική ενώ σημείωσε

    ότι ''δεν έχει παρα να κοιτάξει ποιοί τον στήριξαν και τον στηρίζουν για να καταλάβει ποιοί είναι σήμερα οι διαπλεκόμενοι.Αλλωστε, διαπλεκόμενοι υπάρχουν λόγω κυβερνητικών αποφάσεων και αν δεν κάνω λάθος σήμερα κυβερνά ο κ. Σημίτης".

    Ο κ.Παυλόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό νσ προσφύγει σε εκλογές προκειμένου,οπως είπε,να προσφέρει υπηρεσία στη χώρα που σέρνεται και πρόσθεσε ότι ''θέλει δεν θέλει ο κ.Σημίτης θα συρθεί το φθινόπωρο στις εκλογές γιατί ο τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι''.

    Στη συνεδρίαση των συντονιστών νύξη για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών έκανε ο κ.Γιώργος Σαλαγκούδης λέγοντας οτι ''δεν ξέρουμε αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές ή όχι", πλήν, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες,ο Κ.Καραμανλής δεν θέλησε να ανοιξει συζήτηση και έκλεισε το θέμα λέγοντας τώρα συζητούμε για την οικονομία.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος μίλησε για πληγές που υπάρχουν στην οικονομία και ανέφερε χαρακτηριστικά το δημόσιο χρέος στην έλλειψη διαρθρωτικών αλλαγών,τον υψηλό πληθωρισμό,τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα , την ανεργία , τα πανωτόκια , την υπερχρέωση των νοικοκυριών,ενώ σημείωσε οτι ο προϋπολογισμός βρίσκεται σε πορεία εκτροπής. Ο κ.Ρουσόπουλος επανέλαβε, τέλος,τους βασικούς άξονες της

    οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα του.-

    [Φώτο-593484]

    [02] Ολυμπιακή: Προσφυγή για παθητικό κάπνισμα

    28/05/2003 12:34:03

    Τον προσεχή Οκτώβριο θα εξεταστεί απο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η υπόθεση θανάτου ενός Αμερικανού επιβάτη, το 1998, από οξύ άσθμα στη διάρκεια πτήσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας απο την Αθήνα στη Νεα Υόρκη. Η Ολυμπιακή με την προσφυγή της επιχειρεί να προσβάλλει απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καλιφόρνιας η οποία έκρινε ότι αιτία θανάτου του 52χρονου επιβάτη ήταν η έκθεσή του στον καπνό που εισέπνευσε εντός του αεροσκάφους. Το δικαστήριο είχε επιδικάσει στην οικογένεια του επιβάτη αποζημίωση από την Ολυμπιακή ύψους 1,4 εκ. δολαρίων, ενώ την απόφαση αυτή ενέκρινε και το Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο.

    Η Ολυμπιακή Αεροπορία με την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η απόφαση ήταν εσφαλμένη και ο θάνατος του επιβάτη οφείλεται σε «εσωτερική αντίδρασή του υπό φυσιολογικές συνθήκες πτήσης.

    Στελέχη της εταιρείας, σχολιάζοντας το θέμα, άφησαν υπονοούμενα για το χρόνο ανακίνησής του καθώς, όπως τόνισαν, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για την ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, αρχίζει η αυξημένη κίνηση της θερινής περιόδου και η Κομισιόν επιχειρεί να δρομολογήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς για τις κρατικές επιδοτήσεις προς την Ολυμπιακή, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 May 2003 - 11:30:11 UTC