Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίκη 17Ν:Απεσύρθη έγγραφο απο δικογραφία
  • [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Γκιούλ στην Εαρινή Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ
  • [03] Επίσκεψη πρωθυπουργού στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Παντελεήμονα
  • [04] Χαλκιδική:Απεργία πείνας των μεταλλωρύχων στις στοές

  • [01] Δίκη 17Ν:Απεσύρθη έγγραφο απο δικογραφία

    04/06/2003 14:17:50

    Την απόσυρση απο τον κατάλογο των αναγνωστέων, του εγγράφου το οποίο επικαλούμενο ανεπίσημες πληροφορίες απο τις γαλλικές αρχές, παραθέτει στοιχεία για τη ζωή και την επαγγελματική δραστηριότητα της Γαλλίδας υπηκόου HONS CRISTIAN, στο όνομα της οποίας ήταν η πλαστή άδεια οδήγησης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ζήτησε ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου.

    Ο εισαγγελέας τόνισε ότι δεν μπορεί να περιληφθεί στα αναγνωστέα έγγραφα ένα ενημερωτικό σημείωμα που δεν έχει σφραγίδα, η οποία να δηλώνει την επίσημη αρχή απο την οποία εστάλη.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Ιωάννης Ραχιώτης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το έγγραφο υπήρχε στη δικογραφία και χαρακτήρισε περίεργο τον τρόπο με τον οποίο έφθασε στο δικαστήριο.

    Ο κ. Ραχιώτης υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο περιείχε πληροφορίες για έναν άνθρωπο που παρακολουθείτο η ζωή του και το αποκάλεσε έγγραφο φακελώματος.

    Νωρίτερα, αναγνώστηκε η αξιολόγηση των εργαστηρίων της ασφάλειας επί των περίπου 40 κλειδιών που βρέθηκαν στο σπίτι της συντρόφου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Μαρί Τερέζ Πεϊνό, στο Βύρωνα.

    Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου, τρία απο τα κλειδιά αυτά άνοιγαν την πόρτα της πολυκατοικίας στην οδό Δαμάρεως και τις δύο κλειδαριές του διαμερίσματος που είχε χρησιμοποιηθεί ως γιάφκα της ''17 Νοέμβρη''.

    Η υπεράσπιση του Γιωτόπουλου ζήτησε να μην αναγνωστεί το συγκεκριμένο έγγραφο, θεωρώντας ότι η εξέταση των κλειδιών έχει γίνει χωρίς ανακριτική εντολή. Η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Ολγα Τσόλκα, που εκπροσωπεί την οικογένεια Μπακογιάννη, επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, καθώς τα κλειδιά ήταν στα εργαστήρια της ασφάλειας απο τον περασμένο Ιούλιο.

    [02] Συνάντηση Παπανδρέου-Γκιούλ στην Εαρινή Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ

    04/06/2003 14:10:09

    Την πεποίθηση ότι τα προβλήματα των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη θα διευθετηθούν μεταξύ των δύο χωρών εξέφρασαν πριν από λίγο οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κκ. Γ. Παπανδρέου και Αμπντουλάχ Γκιουλ, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στην Μαδρίτη. «Ελπίζω ότι τα προβλήματα θα λυθούν με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, ενώ ο κ. Γκιουλ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του «προς τις δύο πλευρές, οι οποίες αντιμετωπίζουν κατά καιρούς κάποια προβλήματα, αλλά μπορούν να τα λύσουν ειρηνικά. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε για μία ακόμη φορά την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και δήλωσε ικανοποιημένος από το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η τουρκική κυβέρνηση.

    Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του κ. Γκιουλ στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί νωρίς το καλοκαίρι, μετά την λήξη της ελληνικής Προεδρίας. Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση των δύο αξιωματούχων ήταν επίσης το Κυπριακό και η εξέλιξη των εργασιών της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον βούλγαρο ομόλογό του κ. Σόλομον Πασίν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμπεριληφθεί στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην ημερομηνία ολοκλήρωσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του.

    Ο κ. Πασίν επίσης έδειξε σαφή διάθεση να αποδεσμευθεί η ενταξιακή πορεία της Βουλγαρίας από αυτήν της Ρουμανίας, η οποία φαίνεται να υστερεί. Οι δυο υπουργοί όμως συζήτησαν και τα διμερή θέματα που τους απασχολούν, όπως αυτό των διόδων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, θέμα το οποίο η Αθήνα επιθυμεί να έχει διευθετηθεί πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή την ώρα ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντάται με την ισπανίδα ομόλογό του κυρία Αννα Παλάθιο.

    [03] Επίσκεψη πρωθυπουργού στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

    04/06/2003 12:31:49

    Το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα επισκέφθηκε στις 11.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να ενημερωθεί για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς και εφαρμόζεται απο την αστυνομία προς το παρόν σε 35 αστυνομικά τμήματα της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης.

    Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα παίρνουν μέρος 354 αστυνομικοί στην Αττική και 20 στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκει ανταπόκριση απο τον κόσμο και έχει να κάνει με πεζές περιπολίες αστυνομικών που γυρνούν στις γειτονιές που ανήκουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και συζητούν με τους κατοίκους τα προβλήματά τους και δίνουν άμεση λύση σ'αυτά.

    Οι αστυνομικοί αυτοί είναι γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα στους πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς τους, ενώ έχουν στην διάθεσή τους και τα τηλέφωνά τους.

    Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος απο τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό Τύπου Τηλ. Χυτήρη καθώς και τον αρχηγό της αστυνομίας κ. Νασιάκο, επισκέφθηκε το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Πεντελεήμονα στην Αγ.Μελετίου και είχε συζήτηση με δύο αστυνομικούς της γειτονιάς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το έργο τους.

    Ο πρωθυπουργός μιλώντας μετά την ενημέρωσή τους στους δημοσιογράφους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε όλους θα έχει τύχει να έχουν αντιμετωπίσει μικροπροβλήματα της γειτονιάς, όπως για παράδειγμα ένας γείτονας να βάζει στο διαπασόν το ραδιόφωνο ή ένας άλλος να χτίζει και οι σκόνες πηγαίνουν στα σπίτια ή στα μαγαζιά ή ένας τρίτος να σταθμεύει το αυτοκίνητό του μπροστά απο κατάστημα, με αποτέλεσμα να εμποδίζει τη λειτουργία του. Για όλα αυτά τα προβλήματα και για πολλά άλλα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο πολίτης δεν επικοινωνεί πλέον με το τηλέφωνο του 100 και δεν περιμένει στην αναμονή, αλλά επικοινωνεί απευθείας με τον αστυνομικό της γειτονιάς, του οποίου εκτός απο το κανονικό τηλέφωνο η υπηρεσία του έχει δώσει και κινητό και έτσι ο πολίτης μπορεί να τον βρίσκει 24 ώρες το 24ωρο.

    Οι αστυνομικοί της γειτονιάς έχουν γίνει αποδεκτοί απο τους πολίτες και γίνεται σχεδιασμός ώστε το πρόγραμμα αυτό που προς το παρόν είναι πιλοτικό, να εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις εκτός απο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    Τέλος ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για την πρωτοβουλία που έλαβε ώστε να δημιουργηθεί αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα και τόνισε ότι γεννιέται μια άλλη περίοδος σχέσεων πολίτη και αστυνομίας.

    [04] Χαλκιδική:Απεργία πείνας των μεταλλωρύχων στις στοές

    04/06/2003 12:08:38

    Στις στοές των μεταλλείων, στο Στρατώνι Χαλκιδικής, παραμένουν για δεύτερη μέρα εργαζόμενοι στην εταιρία «Kinross Gold Corporation οι οποίοι ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας μετά την απόφαση της πολυεθνικής επιχείρησης να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, και να κηρύξει πτώχευση.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Κώστας Σαμαράς περισσότεροι από εκατό μεταλλωρύχοι (στις στοές των μεταλλείων εργάζονται 160 άτομα) παραμένουν κλεισμένοι στις στοές των μεταλλείων, στην περιοχή «Μαύρων Πετρών και πραγματοποιούν απεργία πείνας. Ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κινητοποίηση αν δεν διασφαλιστούν οι 500 θέσεις εργασίας.

    Σήμερα στην είσοδο των μεταλλείων συγκεντρώθηκαν εκτός από εργαζόμενους, οι γυναίκες και τα παιδιά των μεταλλωρύχων που είναι κλεισμένοι στις στοές. Οι συνθήκες στις στοές, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες, καθώς επικρατεί σκοτάδι και το οξυγόνο είναι λιγοστό, ενώ σε συνδυασμό και με την αποχή από το φαγητό γίνεται επικίνδυνο για την υγεία των μεταλλωρύχων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2003 - 11:30:11 UTC