Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σιράκ: Φιλοφρονήσεις για την ελληνική Προεδρία
  • [02] Δικαστική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ
  • [03] Μεταλλεία Στρατονίκης: Προωθείται η δημιουργία νέου σχήματος

  • [01] Σιράκ: Φιλοφρονήσεις για την ελληνική Προεδρία

    06/06/2003 21:58:13

    "Η Ελλάδα χειρίστηκε τις ευρωπαϊκές υποθέσεις με εκπληκτική δεξιοτεχνία και θέλω να εκφράσω την πλήρη εκτίμησή μου γιά την ελληνική προεδρία που υπήρξε και είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει, μια μεγάλη προεδρία". Με τα λόγια αυτά ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ σχολίασε την ελληνική προεδρία στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά τη συνάντησή του με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου, έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.Το Παρίσι, είναι η 15η κατά σειρά πρωτεύουσα που επισκέφθηκε ο κ. Σημίτης στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

    Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχθηκε τον έλληνα πρωθυπουργό με ιδιαίτερα θερμό τρόπο στο προαύλιο του προεδρικού μεγάρου των Ιλισίων, παρουσία της προεδρικής φρουράς.Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες, στην οποία συμμετείχε και ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Παπανδρέου, διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα. Η Συντακτική Συνέλευση ήταν το κυρίαρχο θέμα.Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε οι δύο ηγέτες εξέφρασαν κατηγορηματικά τη θέλησή τους να υπάρξει κατάληξη στη Θεσσαλονίκη σ' ενα συναινετικό κείμενο γιά τη Συντακτική Συνέλευση, το οποίο θ'αποτελέσει το πλαίσιο των συζητήσεων γιά τη Διακυβερνητική.Και οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ακόμα πολλές δυσκολίες στο να συμφωνήσουν και οι 15.

    Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι ορισμένες χώρες ζητούν να συνεχισθούν οι συζητήσεις και μετά τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε όμως ότι η Προεδρία δεν συμφωνεί γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να διαιωνιστούν οι συζητήσεις. Το νέο ευρωπαϊκό Σύνταγμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί - τόνισε ο κ. Σημίτης - πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004 ώστε να ξέρουν οι ευρωπαίοι πολίτες τι ψηφίζουν.Ο κ. Σιράκ αναγνώρισε και αυτός τη δυσκολία για την κατάληξη σε συναινετικό κείμενο, δήλωσε ότι υπάρχει ''συνοχή'' ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα στις τοποθετήσεις, αλλά και στη θέληση να πετύχει η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης, πράγμα που σήμερα δεν είναι εμφανές.Θα κάνουμε ο,τι μπορούμε γιά να βοηθήσουμε στην επιτυχία, είπε ο γάλλος πρόεδρος, είμαστε αποφασισμένοι να καταλήξουμε και ''βασιζόμαστε στην από αιώνων ελληνική σοφία για να μπορέσουμε να εμπνευστούμε''.

    [Φώτο-597804]

    [02] Δικαστική συμφωνία ΕΕ με ΗΠΑ

    06/06/2003 19:56:39

    Αποκλείεται κάθε έκδοση Έλληνα πολίτη, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση με αφορμή τη συμφωνία δικαστικής συνδρομής που συνυπέγραψαν ΕΕ και ΗΠΑ και η οποία, όπως υποστηρίζεται, δεν έχει καμία σχέση ούτε επηρεάζει τη δίκη και τους συλληφθέντες για τη 17Ν.

    [03] Μεταλλεία Στρατονίκης: Προωθείται η δημιουργία νέου σχήματος

    06/06/2003 18:09:23

    Λύση την ερχόμενη εβδομάδα στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στο θέμα των μεταλλείων της TVΧ στη Χαλκιδική, διαφαίνεται μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αλέξανδρου Καλαφάτη και του υφυπουργού Οικονομίας Χρήστου Πάχτα.

    Συγκεκριμένα προωθείται η δημιουργία νέου διάδοχου σχήματος στα μεταλλεία της Στρατονίκης με στόχο την επίτευξη βιώσιμης λύσης, μετά την αδυναμία της υπάρχουσας εταιρίας, της Kinross Gold Corporation, μητρικής της TVX, να συνεχίσει τις εργασίες στην περιοχή.

    Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μετά τη σύσκεψη, το θέμα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, με στόχο ''ένα αξιόπιστο ευρύτατης συμμετοχής σχήμα που θα αναλάβει να συνεχίσει όχι μόνο τις δραστηριότητες των μεταλλείων της Στρατονίκης, αλλά και να υπάρξει μια γενικότερη παρέμβαση υλοποίησης της μεταλλευτικής πολιτικής στη Χαλκιδική''.

    Οσον αφορά τους φορείς που θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι θα είναι οπωσδήποτε η Νομαρχιακή και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν επίσης μια σειρά φορέων του δημοσίου και του ιδωτικού τομέα. Προβλέπεται ακόμα και η μερική συμμετοχή της Kinross στο νέο σχήμα, εφόσον τελικά ευοδωθούν οι συνεννοήσεις.

    Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ο κ.Τσοχατζόπουλος, θα υπάρξει αίσια έκβαση της υπόθεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 June 2003 - 20:30:08 UTC