Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου-Λαλιώτη για γκάλοπ.
  • [02] Δημοσκοπήσεις:Προηγείται η ΝΔ

  • [01] Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου-Λαλιώτη για γκάλοπ.

    08/06/2003 13:28:14

    ?Ενδειξη των καιρών? χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος τα αποτελέσματα των νέων γκάλοπ που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ.

    Ο Υπουργός, προσερχόμενος σε συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο συνεδριακό κέντρο ?Ι.Βελλίδης? στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι οι έρευνες έχουν σκοπό να στέλνουν τη στιγμιαία διάθεση του πολίτη, του καταναλωτή και γενικότερα του λαού. ?Εμείς λαμβάνουμε υπόψη αυτό το μήνυμα? τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε: ?Βεβαίως δεν είμαστε ενθουσιασμένοι με το ότι δεν αξιολογήθηκε η προσπάθεια που έγινε τους τελευταίους μήνες και οι επιτυχίες που σημείωσε η Ελλάδα στον τομέα της παρέμβασης στην εξέλιξη της Ε.Ε?.

    ?Εν πάση περιπτώσει?, είπε ο κ.Τσοχατζόπουλος, ?εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δίνουμε τη μάχη για την σύγχρονη δημοκρατική ενδογενή ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και είμαι αισιόδοξος ότι η εφαρμογή νέων πρωτοβουλιών μέτρων και παρεμβάσεων για την μείωση της ανεργίας και της ανισότητας και προπαντός για τη μείωση της ανασφάλειας του πολίτη, θα είναι τελικά το κριτήριο με το οποίο θα κρίνει ο πολίτης στις επόμενες εκλογές?.

    ?Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη? δήλωσε απο την πλευρά του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.Πρόσθεσε ότι ?δημοσκόποι και δημοσκοπήσεις χτυπούν το καμπανάκι και οφείλουμε να ακούσουμε τον ήχο που συνδέεται με τα μηνύματα και τις στάσεις των πολιτών?, τόνισε ωστόσο ότι ?δημοσκόποι και δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους πολίτες?.

    Σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Όπως είπε ?έχουμε δέκα μήνες έως τις εκλογές το Μαίου του 2004, δέκα μήνες δημιουργικής προσπάθειας. Βεβαίως η συγκυρία είναι δυσμενής και δύσκολη, όμως είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τα πάντα. Δίνουμε προτεραιότητα σε πολιτικές με αιχμή την ανάπτυξη, την απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, την πάταξη της ακρίβειας, την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Εχουμε δέκα μήνες και μπορούμε να δουλέψουμε?.

    [Φώτο-598157]

    [02] Δημοσκοπήσεις:Προηγείται η ΝΔ

    08/06/2003 08:19:11

    Η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με σημαντική διαφορά. Στο Βήμα της Κυριακής δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία Κάπα Ρισέρτς από τις 29 Μαϊου ως τις 4 Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτά αν γίνονταν σήμερα εκλογές το 39,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ το 31,7% ΠΑΣΟΚ, το 5,3% ΚΚΕ, το 3,2% Συνασπισμό, το ΔΗΚΚΙ και το ΛΑΟΣ θα συγκεντρώναν από 1,6% και κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα επίσης 1,6%. Το 2,6% των ερωτηθέντων δήλωσε άκυρο ή λευκό, το 11,7% αναποφάσιστοι και το 1,3% αρνήθηκε να απαντήσει. Στην ερώτηση όμως, ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο νύν πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξακολουθεί να προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 37,3% έναντι 36,2% του κ.Καραμανλή. Την παράσταση νίκης κερδίζει η ΝΔ με 59,3% έναντι 25,7% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης το 64% δηλώνει ότι έχει αποφασίσει πιο κόμμα θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα τέλος με το 57,6% των ερωτηθέντων οι επόμενες εκλογές θα κριθούν στα θέματα της οικονομίας ενώ το 32,2% υποστηρίζει στα κοινωνικά θέματα.

    Σε άλλη πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η ΑΛΚΟ από τις 30 Μαΐου εως τις 5 Ιουνίου και τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ,η ΝΔ φαίνεται να συγκεντρώνει το 39,5% το ΠΑΣΟΚ 31,1%, το ΚΚΕ 5%, ο ΣΥΝ 3,1%, το ΔΗΚΚΙ 2,3%, το ΛΑΟΣ 2%

    άλλα κόμματα 2,2%, λευκό 3,2% και αναποφάσιστοι 11,6%. Στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κ.Καραμανλής με 33,7% προηγείται του κ.Σημίτη, ο οποίος συγκεντρώνει το 32,3%.

    [Φώτο-597952]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 June 2003 - 11:30:06 UTC