Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι νικητής
  • [02] Μέτρα Σημίτη για διαφάνεια πολιτικού συστήματος
  • [03] Οι βενζινοπώλες κλείνουν τα πρατηρία επ'αόριστον
  • [04] ΑΣΕΠ:Διαγωνισμός εκπαιδευτικών 2002.

  • [01] Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι νικητής

    09/07/2003 23:03:08

    Με τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών του 2004 ασχολήθηκε το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, στην πρώτη, υπό την νέα του σύνθεση, συνεδρίαση που έγινε σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη υπό την προεδρία του κ. Σημίτη.

    Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος της προσπάθειας που αρχίζει τώρα και θα σφραγιστεί με τον αγώνα όλου του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι νικητής. Ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση του ΕΓ έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας και με την πεποίθηση ότι το κόμμα θα πάει καλά. Ολο το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, συσπειρωμένο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θα θέσει τα ζητήματα με στόχο να υπάρξει πολιτική συζήτηση μακριά από προσωπικές και υβριστικές επιθέσεις, όπως αυτή που εξαπέλυσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

    Η συνεδρίαση του ΕΓ κράτησε τρεις ώρες και όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους συζητήθηκε το σχέδιο, το πρόγραμμα και η πορεία μέχρι τις εκλογές και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην οποία πήραν μέρος όλα τα μέλη του ΕΓ διαπιστώθηκε η διάθεση όλων για σοβαρή δουλειά.

    Στις επόμενες ημέρες τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και όλα τα μέλη του ΕΓ θα περιοδεύσουν όλη τη χώρα και θα έχουν συναντήσεις με τις εκλεγμένες γραμματείες των νομαρχιακών επιτροπών, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η οικονομική εξόρμηση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2003 και θα έχει ως στόχο τη συγκέντρωση 1,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.

    Οπως είπε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης στην επόμενη συνεδρίαση του ΕΓ, η οποία θα γίνει περί το τέλος Ιουλίου, θα συζητηθεί το θέμα του εκλογικού νόμου, θέμα για το οποίο ο ίδιος θα έχει αύριο συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

    [02] Μέτρα Σημίτη για διαφάνεια πολιτικού συστήματος

    09/07/2003 17:02:08

    Συγκριτικό έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων των βουλευτών που εξελέγησαν από το 1990 και μετά καθώς και των συναλλαγών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Χρηματιστήριο το διάστημα 1998-2000, περιλαμβάνονται στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, μετά τη λήξη του υπουργικού Συμβουλίου, για τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.

    Ο κ.Σημίτης αναφερόμενος στις συναλλαγές στο Χρημαστιστήριο σημείωσε οτι η απαγόρευση που ισχύει ήδη στα κυβερνητικά στελέχη (τα οποία μπορούν να επενδύουν μόνο σε Αμοιβαία Κεφάλαια) θα επεκταθεί σε βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους και επικεφαλής ορισμένων Οργανισμών Δημοσίου Τομέα, ενώ οι βουλευτές δεν θα μπορούν να είναι μέτοχοι σε ''off shore'' εταιρίες.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι τα μέτρα αποσκοπούν στην εξασφάλιση της κυβερνητικής σταθερότητας και στην ενίσχυση της διαφάνειας, προκειμένου να προασπιστεί η τιμή του πολιτικού κόσμου, ο οποίος δεν μπορεί να γίνεται βορά στις πολιτικές σκοπιμότητες ή τις οικονομικές επιδιώξεις.Πρόσθεσε οτι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα είναι αποτελεσματικοί και με γρήγορες διαδικασίες, ενω η αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα ενισχυθεί με περισσότερα μέσα και ελεγκτές ώστε να ολοκληρώσει το έργο της πριν απο τις εκλογές.

    Τέλος ο κ.Σημίτης αναγγέλλοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να αρχίσει ένας δημόσιος διάλογος για το εκλογικό σύστημα ως προς την αναμόρφωση του οποίου το ΠΑΣΟΚ θα υποβάλει ορισμένες προτάσεις - κατευθύνσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας.

    [03] Οι βενζινοπώλες κλείνουν τα πρατηρία επ'αόριστον

    09/07/2003 16:36:44

    Σε επ αόριστο κλείσιμο των πρατηρίων τους προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι βενζινοπώλες όλης της Ελλάδος, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται στα υπόλοιπα των δεξαμενών καυσίμων με τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στις αντλίες.

    Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία του κλάδου αναφέρει ότι : «Η κυβέρνηση επιμένει στην τοποθέτηση αναχρονιστικών μηχανών παρότι οι εκπρόσωποί της στην Επιτροπή που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό διαπίστωσαν ότι δεν διασφαλίζουν πλήρως τη διαφάνεια προτείνοντας τη λύση ανοχών και αποκλίσεων που οδηγούν μόνο σε συναλλαγή. Πουθενά στον κόσμο δεν χρησιμοποιείται αυτό το αναξιόπιστο σύστημα, που βγάζει ευθέως παραβάτες τους νόμιμους βενζινοπώλες λόγω των ανεξέλεγκτων διαφορών που προκαλούνται στα καύσιμα από τις θερμοκρασίες''.

    [Φώτο-517527]

    [04] ΑΣΕΠ:Διαγωνισμός εκπαιδευτικών 2002.

    09/07/2003 15:15:57

    Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών του έτους 2002 που αφορά 67 θέσεις Πολιτικών Μηχανικών, 23 θέσεις ηλεκτρολόγων, ηλεκτρονικών μηχανικών, 27 θέσεις ιατρών, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών και νοσηλευτικής, 71 θέσεις πολιτικών μηχανικών και τοπογράφων τεχνολόγων, 105 θέσεις ηλεκτρολόγων και τεχνολόγων Ενεργειακής Τεχνικής, 91 θέσεις ηλεκτρονικών, 5 θέσεις οδοντοτεχνικών, και 21 θέσεις νοσηλευτικής και μαιευτικής.

    Ολοι οι πίνακες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ www.asep.gr

    Επίσης το Γραφείο εξυπηρέτησης κοινού του ΑΣΕΠ μεταφέρθηκε από την οδό Αμερικής 4, στη συμβολή των οδών Πουλίου 6 και λεωφ. Αλεξάνδρας, στους Αμπελοκήπους.

    Τα νέα τηλέφωνα είναι το αυτόματο 2108706200 από το οποίο ανακοινώνονται οι εκδόσεις προκηρύξεων και τα αποτελέσματα διαγωνισμών και λειτουργεί όλο το 24ωρο, καθώς και το 2108706100 για ειδικές πληροφορίες, το οποίο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2003 - 20:30:09 UTC