Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκλημα στην Κυψέλη:Νεκρός 30χρονος διακοσμητής
  • [02] Στη φυλακή μητέρα 4 ανηλίκων για χρέη στο ΤΕΒΕ.
  • [03] Λήμνος:Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη
  • [04] Υπουργείο Υγείας για υψηλές θερμοκρασίες
  • [05] Ηράκλειο:Περιοδεία Βενιζέλου στα Ολυμπιακά έργα
  • [06] Παπαρήγα για εκλογικό νόμο
  • [07] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Καραμανλή
  • [08] Ο Κ.Καραμανλής αποκλείει συζήτηση για εκλογικό νόμο
  • [09] Διευκρινίσεις Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο
  • [10] Υπο έλεγχο η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [11] Γ. Παπανδρέου για εκλογικό νόμο

  • [01] Εγκλημα στην Κυψέλη:Νεκρός 30χρονος διακοσμητής

    18/07/2003 14:27:20

    Διακοσμητής βρέθηκε νεκρός με μια μαχαιριά στο λαιμό γυμνός και πισθάγκωνα δεμένος πάνω στον καναπέ του διαμερίσματός του στον 6-ο όροφο πολυκατοικίας στην οδο Δροσοπούλου 57 στην Κυψέλη.

    Πρόκειται για το Νίκο Βολουδάκη 30 ετών που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωϊ απο μια φίλη του η οποία τον αναζητούσε απο την περασμένη Δευτέρα.

    Η κοπέλα πήρε τηλέφωνο και χθές το βράδυ αλλά δεν πήρε καμία απάντηση και γι' αυτό πήγε η ίδια σήμερα το πρωϊ στο διαμέρισμα του Βολουδάκη μαζί με το διαχειριστή της πολυκατοικίας όπου της άνοιξε την πόρτα. Ηταν 8.30 το πρωϊ όταν η κοπέλα έκπληκτη είδε το Βολουδάκη μέσα σε μια λίμνη αίματος νεκρό. Ειδοποίησε την αστυνομία και απο την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε οτι ο δράστης ή οι δράστες ηταν γνωστοί του θύματος αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης της πόρτας ενώ κίνητρο αποκλείστηκε να είναι η ληστεία γιατί το εσωτερικό του διαμερίσματος ήταν άθικτο.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα αλλά ως πιο πιθανή εκδοχή θεωρούν την περίπτωση να πρόκειται για έγκλημα πάθους.

    Οπως έγινε γνωστό απο τους ένοικους και απο τους περίοικους ο Βολουδάκης έμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα που είχε αγοράσει και ήταν φιλήσυχο άτομο και δεν έδινε δικαιώματα στη γειτονιά.

    [02] Στη φυλακή μητέρα 4 ανηλίκων για χρέη στο ΤΕΒΕ.

    18/07/2003 14:04:03

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου καλεί τους επιχειρηματίες της πόλης να βοηθήσουν στη συγκέντρωση ποσού ύψους 1600 ευρώ προκειμένου να αποφυλακισθεί έμπορος μητέρα 4 ανήλικων παιδιών που κρατείται στις φυλακές Αλικαρνασσού για χρέη προς το ΤΕΒΕ .

    «Είναι σκληρό , τονίζει ο εμπορικός Σύλλογος σε ανακοίνωση του, να κρατούνται άνθρωποι που το μόνο έγκλημα τους είναι ότι χρωστούν σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα και είναι απάνθρωπο όταν αυτός που κρατείται είναι μητέρα ανηλίκων παιδιών

    Η 40χρονη συνελήφθη χθες το απόγευμα για καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της για χρέη προς το ΤΕΒΕ ύψους 14000 ευρώ και οδηγήθηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού.

    [03] Λήμνος:Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη

    18/07/2003 14:03:51

    Το ζήτημα των «νέων χωρών της Εκκλησίας της Ελλάδας κυριαρχεί και σήμερα στις ομιλίες που απευθύνει στον λαό της Λήμνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

    Σήμερα τρίτη ημέρα της επίσκεψης του και ενώ βρισκόταν στο Επισκοπείο του Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου ο κ. Βαρθολομαίος αφού τόνισε ότι οι Επαρχίες αυτές παραχωρήθηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο «επιτροπικώς και άχρι καιρού εις την φιλόστοργον διοικητικήν πρόνοιαν της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος προσέθεσε «ευρισκόμεθα λοιπόν, επί κανονικού εδάφους του Οικουμενικού Πατριαρχείου εν τω οποίω το όνομα του εκάστοτε Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως μνημονεύεται υπό των κατά καιρούς την Αρχιερατικήν προστασίαν της νήσου εμπιστευμένων αγίων αδελφών.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια, στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Μούδρο αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην ανάγκη βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τον Αγιο Δημήτριο, χωριό προσφύγων από το Ρείς Ντερέ της Μικράς Ασίας.

    Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Άγιο Ευστράτιο.

    Τέλος ας σημειωθεί ιδιαίτερα η χθεσινή επίσκεψη του στο βορειότερο άκρο της Λήμνου όπου οι Ίμβριοι του νησιού έχουν χτίσει το σπίτι της Ίμβρου. Από εκεί με κυάλια κοίταξε το νησί του

    [Φώτο-613593]

    [04] Υπουργείο Υγείας για υψηλές θερμοκρασίες

    18/07/2003 14:03:37

    Το υπουργείο Υγείας- Πρόνοιας με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για υψηλές θερμοκρασίες ενημερώνει τους πολίτες πως τα μέτρα που μπορούν να εφαρμόσουν, για την πρόληψη συμπτωμάτων από αυτές, είναι και τα εξής:

    1. Αποφυγή άσκοπης έκθεσης στον ήλιο και βαριάς σωματικής άσκησης, κυρίως, σε υπαίθριους χώρους.

    2. Κατανάλωση άφθονων υγρών.

    3. Αποφυγή κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών.

    4. Διατροφή με ελαφρά γεύματα.

    5. Χρήση καπέλου.

    6. Ελαφρύ ντύσιμο.

    7. Συχνά ντους.

    Επισημαίνεται, επίσης, ότι τα άτομα τα οποία ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (βρέφη, άτομα άνω των 65, πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες) θα πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα, όταν αυτό είναι αναγκαίο, μόνο έπειτα από συνεννόηση με τον προσωπικό τους γιατρό.

    Όλες οι υγειονομικές μονάδες της χώρας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα, που ενδεχομένως να δημιουργηθούν, από υψηλές θερμοκρασίες.

    Τα νοσοκομεία διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και μπορούν να δέχονται και τα άτομα που εκδηλώνουν συμπτώματα, που οφείλονται στις υψηλές θερμοκρασίες. Ακόμα, μπορούν να δέχονται και όσα άτομα ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω έλλειψης της κατάλληλης υποδομής, να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες εκεί που κατοικούν.

    [Φώτο-327073]

    [05] Ηράκλειο:Περιοδεία Βενιζέλου στα Ολυμπιακά έργα

    18/07/2003 14:03:23

    Στα Ολυμπιακά έργα του Ηρακλείου περιοδεύει από το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγέλος Βενιζέλος που συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα των Ολυμπιακών Αγώνων κ.Κώστα Καρτάλη.

    Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του είναι το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί τα έργα στο Γιόφυρο ή την Κνωσσό, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τα έργα επέκτασης του οποίου βρίσκονται σ' εξέλιξη.

    Ακολούθως θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Ηρακλείου, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στο δημαρχείο, όπου και θα προεδρεύσει στη σύσκεψη, οπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι απ' όλους τους φορείς που εμπλέκονται στα Ολυμπιακά Έργα και την προετοιμασία, και αναμένεται να διευθετηθούν μια σειρά από εκκρεμότητες που υπάρχουν.

    Το απόγευμα επίσης θα έχει συνάντηση με τα μέλη της Ν. Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία της Οργάνωσης.

    Κατά την εδώ επίσκεψη του ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να προβεί σε σημαντικές εξαγγελίες για το Ηράκλειο και δη για το Πολιτιστικό Κέντρο

    [06] Παπαρήγα για εκλογικό νόμο

    18/07/2003 14:02:59

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της κυβέρνησης και τόνισε ότι το κόμμα παραμένει σταθερά και αδιαπραγμάτευτα υπερ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Ζήτησε κατάργηση του ορίου του 3% για είσοδο στη Βουλή και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στο διάλογο. Στο μεταξύ από τις 12 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού προκειμένου να εκτιμήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης ενώ στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Σημειώνεται ότι ο Συνασπισμός έκανε λογο για ασάφεια των όσων είπε ο κ.Σημίτης και κάλεσε την κυβέρνηση θα θεσπίσει την απλή αναλογική. Το απόγευμα θα συνεδριάσει και η πολιτική γραμματεία του ΔΗΚΚΙ ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Τσοβόλας τόνισε ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι γενικόλογες

    [Φώτο-613866]

    [07] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Καραμανλή

    18/07/2003 13:00:54

    "Η ατυχής και λανθασμένη επιλογή της ΝΔ να ζητά πρόωρες εκλογές είναι αυτή που την αναγκάζει να ακολουθεί τη βαθιά και συντηρητική της τακτική", τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας δηλώσεις του Κ. Καραμανλή για το θέμα του εκλογικού νόμου.

    Ο κ. Πρωτόπαπας πρόσθεσε πως στη συνέχεια της πρότασης για πρόωρες εκλογές η ΝΔ αναγκάζεται "να μη μετέχει στο διάλογο, να αρνείται κάθε είδους μεταβολές, να απαξιώνει και να ακυρώνει, ακόμη και το θεσμικό της ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας".

    Παραπέποντας εξάλλου στην αρχαία ρήση "Αι μεταβολαί λυπηρών" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως ο κ. Καραμανλής "υποκριτικά και επικίνδυνα προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ταυτίζοντας την πρόταση για τον εκλογικό νόμο με τις εκλογές του 2004- όταν είναι γνωστό ότι ο νέος εκλογικός νόμος μπορεί να ισχύσει μετά την Ανοιξη του 2005".

    [08] Ο Κ.Καραμανλής αποκλείει συζήτηση για εκλογικό νόμο

    18/07/2003 12:59:35

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής απέκλεισε, το μεσημέρι κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το κόμμα του σε διάλογο για τον εκλογικό νόμο.

    Σε ομιλία του στο πνευματικό κέντρο Λευκάδας όπου πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία ο κ.Καραμανλής είπε ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει για το κόμμα του και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα γίνει μέρος της παρωδίας της κυβέρνησης.

    Ο κ.Καραμανλής επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές και η χώρα όπως είπε, δεν αντέχει άλλο τα κομματικά παιχνίδια, όπως ανέφερε του κυβερνητικού κατεστημένου.

    [Φώτο-612383]

    [09] Διευκρινίσεις Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο

    18/07/2003 12:55:50

    Εντονο πολιτικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλούν οι προτάσεις για το νέο εκλογικό νόμο που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό.

    Διευκρινίσεις για τις προτάσεις αυτές έδωσε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος τόνισε ότι ο νέος εκλογικός νόμος είναι απλός στην εφαρμογή του και δεν θα μεταφέρει έδρες από τη μια περιφέρεια στην άλλη. Οπως είπε ο κ.Σκανδαλίδης στο εξής θα υπάρχουν δύο κάλπες η μία για το κόμμα και η άλλη για την εκλογή βουλευτών από ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Το 80% των εδρών θα κατανέμεται με το σύστημα της απλής αναλογικής σε επίπεδο επικράτειας και θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα που συμπληρώνουν το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

    Ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε ότι από τη στιγμή που θα αρχίσει ο διάλογος θα τεθεί προς συζήτηση το θέμα της λίστας για την εκλογή βουλευτών σε επίπεδο περιφερειών. Θα συζητηθεί ο αριθμός των μεγάλων περιφερειών ο οποίος μπορεί να μειωθεί από τις 13 που είναι σήμερα σε 9 ή δέκα ενώ αντίστοιχα να αυξηθεί ο αριθμός των μικρών περιφερειών.

    Οπως είπε ο υπουργός ο διάλογος θα αρχίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια ο νέος εκλογικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο και θα ακολουθήσει η ψήφισή του. Σημειώνεται όμως ότι παραμένει άγνωστο από πότε θα αρχίσει η εφαρμογή του.

    [Φώτο-613845]

    [10] Υπο έλεγχο η φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

    18/07/2003 12:45:02

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Αγίας Βαρβάρας και Πανασσού Ηρακλείου Κρήτης. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ στις προσπάθειες μετέχει κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 300 στρέμματα με ελαιόδεντρα και καλλιέργειες και δεκάδες αιγοπρόβατα.

    [Φώτο-600569]

    [11] Γ. Παπανδρέου για εκλογικό νόμο

    18/07/2003 12:33:28

    Οι αλλαγές που προτείνονται στον εκλογικό νόμο θα ισχύσουν ούτως ή άλλως μετά το 2005 για να μην υπάρξει εμπλοκή με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στις κυβερνητικές προτάσεις αλλαγής του εκλογικού νόμου. "Την καλούμε σε διάλογο, όχι σε προσπάθεια επιβολής αλλαγών", σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών. "Ο στόχος είναι η αναβάθμιση της πολιτικής ζωής, η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και δεν έχει καμμία δικαιολογία η Νέα Δημοκρατία για να μην προσέλθει στον διάλογο".

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Παπανδρέου, μετά απο συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγινε ενημέρωση και αξιολόγηση για τις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. Υπάρχει ένα σταθερό ευρωπαϊκό πλαίσιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, αλλά χρειάζονται και τακτικοί χειρισμοί, είπε ο υπουργός, που σημείωσε ότι το πλαίσιο αυτό δίνει μία δυναμική και συνιστά ευκαιρία για την Ελλάδα και την Τουρκία να εμπεδώσουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

    [Φώτο-613851]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2003 - 11:30:21 UTC