Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργαστήρια πληροφορικής σε σχολεία ειδικής αγωγής
  • [02] Κύπρος: Επιστολή Τ.Παπαδόπουλου προς Ανάν
  • [03] Ελεγχοι Τροχαίας για αλκοτέστ και οριο ταχύτητας
  • [04] ΓΓΠΠ: Κίνδυνος πυρκαγιάς
  • [05] Ενταση στη δίκη της 17Ν

  • [01] Εργαστήρια πληροφορικής σε σχολεία ειδικής αγωγής

    06/08/2003 19:19:46

    Προκηρύσσονται από το υπουργείο Παιδείας τέσσερις ανοικτοί διεθνείς διαγωνισμοί συνολικού προϋπολογισμού 2.400.180 ευρώ, (818 εκατ. δρχ. περίπου) για τη δημιουργία εργαστηρίων πληροφορικής σε 93 σχολεία ειδικής αγωγής και για τον δικτυακό και υπολογιστικό εξοπλισμό των Κέντρων Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ). Τα εργαστήρια πληροφορικής θα συνοδεύονται από τον απαιτούμενο ειδικό υποστηρικτικό εξοπλισμό ανάλογα με την κατηγορία αναπηρίας των μαθητών που θα τα χρησιμοποιήσουν (οθόνες με εκτυπωτές Braille, καμπίνες μείωσης θορύβου, λογισμικά σύνθεσης φωνής, λογισμικά ανάγνωσης -μεγέθυνσης, συσκευές μεγέθυνσης εικόνας, ρυθμιζόμενα τραπέζια, βραχίονες στήριξης διακοπτών και περιφερειακών, πληκτρολόγια μεγάλων πλήκτρων, ποντίκια, μοχλός και ποντίκια μπίλια, πλέγματα απομόνωσης πλήκτρων και μεγέθυνσης κ.λπ.).

    [02] Κύπρος: Επιστολή Τ.Παπαδόπουλου προς Ανάν

    06/08/2003 17:36:56

    Ετοιμότητα να επιστρέψει αμέσως σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν, εκφράζει ο πρόεδρος της Κύπρου, Τ.Παπαδόπουλος, σε επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

    Στην επιστολή, με ημερομηνία 18 Ιουλίου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ως επίσημο έγγραφο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η επανέναρξη των συνομιλιών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εξεύρεσης βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

    Επαναλαμβάνει, ωστόσο, ότι για να υπάρξει νόημα στην επανέναρξη των συνομιλιών, οι δύο κοινότητες πρέπει να δηλώσουν από την αρχή ότι αποδέχονται το σχέδιο Ανάν, ως βάση για περαιτέρω διαπραγματευτική διαδικασία, στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, ώστε να επιτευχθεί συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, όπως προνοείται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    [Φώτο-576270]

    [03] Ελεγχοι Τροχαίας για αλκοτέστ και οριο ταχύτητας

    06/08/2003 17:19:38

    Ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας διενεργούν συνεργεία της Τροχαίας προκειμένου να ελέξουν τους οδηγούς για το αν υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας και αν καταναλώνουν περισσότερο απο το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ.

    Τα αποτελέσματα των ελέγχων καταδεικνύουν οτι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι οδηγοί δεν υπερβαίνουν το όριο στον έλεγχο του αλκοτέστ αλλά υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας. Οι περισσότεροι παραβάτες είναι οδηγοί ταξί που ισχυρίζονται οτι έτυχε να βιάζεται ο πελάτης και γι' αυτό προέβησαν σε παράβαση. Ο διοικητής Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε στο ΑΠΕ πως χθες στην οδό Αλεξάνδρας συνελήφθησαν 19 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν οδηγοί ταξί.

    [04] ΓΓΠΠ: Κίνδυνος πυρκαγιάς

    06/08/2003 16:54:43

    Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί με ανακοίνωσή της πως για αύριο 7 Αυγούστου ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός στις περιοχές Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας , Κυκλάδων, Ικαρίας και Σάμου.

    Για το λόγο αυτό οι κρατικές υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης των περιοχών αυτών έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν άμεσα την καταστάση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

    Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες και τη ρίψη αναμένων τσιγάρων. Ειδικότερα οι εκδρομείς θα πρέπει να αποφεύγουν να ανάβουν φωτιές, να ειδοποιούν το 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν φωτιά και να απομακρυνθούν έγκαιρα από τον τόπο που έχει εκδηλωθεί η φωτιά.

    [05] Ενταση στη δίκη της 17Ν

    06/08/2003 16:11:51

    Χάος επικράτησε στο δικαστήριο για αρκετή ώρα μετά την ξαφνική παρέμβαση του Σωτήρη Κονδύλη ο οποίος σηκώθηκε και φώναξε στον πρόεδρο οτι όλα όσα λέει για απειλές που δέχεται ο Τσελέντης είναι αλήθεια. Στο σημείο αυτό σηκώθηκε ο Γιωτόπουλος και φώναξε οτι όλα αυτά είναι ψέμματα, ενώ ο Πάτροκλος Τσελέντης ισχυρίσθηκε ότι ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17Ν του είπε ότι αν πει τίποτε άλλοι θα πουν ότι για τον ίδιο ότι σκότωσε τον Μάτη. Στη συνέχεια ανέφερε ότι χθες το βράδυ ο Γιωτόπουλος επιχείρησε να πείσει τους Τζωρτζάτο και Παύλο Σερίφη να καταθέσουν ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τους Μάτη και Μομφεράτο. "Εκείνη την ώρα πέρναγε ο Κονδύλης. Και του είπα Σωτήρη άκουσες; Και μου είπε ναί άκουσα", πρόσθεσε ο Τσελέντης. Σχετικές εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει ο Σωτήρης Κονδύλης, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Τσεκλέντη και δήλωσε ότι περισσότερες διευκρινήσεις θα δώσει στην απολογία του. Για το ίδιο περιστατικό ο Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι "απλά συζητούσαν για την εμμονή του κ. Γεωργίου (σσ συνήγορος πολιτικής αγωγής πληρεξούσιος της οικογένειας του αστυνομικού Χρήστου Μάτη) στην υπόθεση Μάτη".Το δικαστήριο θα συνεχίσει αύριο οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση του Πάτροκλου Τσελέντη απο τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2003 - 20:30:09 UTC