Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροχαίο με δύο νεκρούς
  • [02] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας
  • [03] Επιστροφή εκδρομέων
  • [04] Σέρρες: Νεαρός πατέρας κατακρεουργεί το 2μηνο αγοράκι του

  • [01] Τροχαίο με δύο νεκρούς

    10/08/2003 19:34:00

    Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος των Νέων Κερδυλίων Σερρών, όταν συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά λεωφορείο του ΚΤΕΛ και μικρό φορτηγάκι. Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο επιβαίνοντες στο μικρό φορτηγάκι, το οποίο μετά τη σύγκρουση ανεφλέγη.

    [02] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας

    10/08/2003 19:21:44

    Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας που είχε ξεσπάσει χτες και σβήστηκε, αλλά εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί. Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες. Υπό έλεγχο έχουν τεθεί επίσης οι πυρκαγιές στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας και στην περιοχή του Ρεθύμνου, στην Κρήτη.

    [03] Επιστροφή εκδρομέων

    10/08/2003 19:20:39

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα η τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που επιστρέφουν στην Αθήνα, είτε από τη έξοδο του Σαββατοκύριακου, είτε από την κανονική τους άδεια. Η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς ήταν μεν αυξημένη, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κανονικά εκτελούνται από το πρωί και τα δρομολόγια των πλοίων μετά τη βελτίωση του καιρού. Ετσι αναμένεται να γίνει με ευκολία η επιστροφή των εδρομέων. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία από αύριο οι άνεμοι εξασθενούν ακόμη περισσότερο, ενώ σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

    [04] Σέρρες: Νεαρός πατέρας κατακρεουργεί το 2μηνο αγοράκι του

    10/08/2003 15:24:42

    Πατέρας, ηλικίας 21 χρόνων, κατακρεούργησε κυριολεκτικά το μόλις δύο μηνών αγοράκι του, χρησιμοποιώντας τραπεζομάχαιρο. Με αυτό κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στην καρδιά και το αριστερό ημιθωράκιο του βρέφους, ενώ η μητέρα του Μελίνα, 19 χρόνων, κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε τη στυγερή παιδοκτονία, με δράστη το σύζυγό της.

    Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Αντίκογλου που δούλευε μέχρι πρότινος σε ζαχαροπλαστείο της πόλης, από το οποίο και απολύθηκε.

    Το πρωτοφανές έγκλημα έγινε σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας των Σερρών (οδός Ανθέων 10), που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

    Ο δράστης είπε πως είχε προσχεδιάσει την πράξη του, λόγω της πρόσφατης απόλυσής του από την εργασία του. Αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα, αλλά και ψυχολογικά. Συγγενείς και φίλοι του λένε πως την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν σε υπέρμετρη ψυχολογική ένταση και κατάθλιψη. Γύρω στις 06:30 πήρε το βρέφος από την κούνια του, το πήγε στην κουζίνα και το μαχαίρωσε αλλεπάλληλες φορές.

    Το παιδί βρήκε πλημμυρισμένο στο αίμα η μάνα του. Ηταν σκεπασμένο με ένα σεντόνι. Κάλεσε αμέσως βοήθεια και έφθασε στο διαμέρισμα η Αστυνομία και συνελήφθη ο 21χρονος πατροκτόνος ο οποίος στην προανάκριση ομολόγησε την πράξη του.

    Οι ένοικοι της πολυκατοικίας που έγινε το φονικό μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον 21χρονο και είπαν πως δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ωστόσο, κάποιοι άφησαν υπονοούμενα πως ίσως να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

    Η μητέρα υπέστη ισχυρό νευρικό σοκ και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

    Ο παιδοκτόνος κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σερρών αύριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 August 2003 - 20:30:14 UTC