Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση στις νέες βολές για ασφάλεια
  • [02] Συστάσεις στους οδηγούς με ντουντούκα
  • [03] 17Ν: Αίτηση αποφυλάκισης Αν. Παπαναστασίου
  • [04] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διάψευση για Αλ Κάίντα
  • [05] Συμπλοκή Αγγλων Τουριστών: Ενας νεκρός

  • [01] Απάντηση στις νέες βολές για ασφάλεια

    12/08/2003 21:22:15

    Υπερβολικά και ακατανόητα χαρακτήρισε η εκτελούσα χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου,Γενική Γραμματέας του Υπουργειου Τύπου κα Δήμητρα Σπηλιοπούλου,τα όσα αρνητικά για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αναφέρει δημοσίευμα της Αυστραλιανής εφημερίδας

    ''Χέραλντ Σαν''.

    Η κα Σπηλιοπούλου αφού σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, τόνισε ότι ''αυτό θα έπρεπε ιδιαιτέρως να το γνωρίζουν τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης, αφού η χώρα τους είναι μία από τις επτά χώρες που συμμετέχουν επίσημα στην Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα''.

    Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που έχει τίτλο ''Ο Ατσάλινος Κύκλος των Αγώνων'' οι Αυστραλοί, έπειτα από εισήγηση του υπεύθυνου ασφαλείας του Ολυμπιακού Χωριού του Σίδνεϊ Μπομπ Μάγιερς, θα στείλουν ''επίλεκτες δυνάμεις τους'' για να προστατεύσουν τους αθλητές τους, στους οποίους θα απαγορευθεί να δουν τα αξιοθέατα της πόλης, να πάνε για ψώνια ή να βγουν για φαγητό και διασκέδαση. Αναφέρει ακόμη ότι η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή υιοθέτησε την εισήγηση του κ. Μάγιερς παρά τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων διοργανωτών. Η εφημερίδα καταχωρεί και δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη, τον οποίο αναφέρει ως υπουργό Δημόσιας Τάξης, που διαβεβαιώνει ότι οι αγώνες θα είναι απόλυτα ασφαλείς και εξηγεί πως για την ασφάλειά τους η Ελλάδα θα δαπανήσει ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια.

    [02] Συστάσεις στους οδηγούς με ντουντούκα

    12/08/2003 20:52:11

    Τροχονομικό πιλοτικό έλεγχο ασκεί από τριημέρου η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής αυτή τη φορά όχι με κλήσεις, αλλά με συμβουλές μέσω μεγαφώνου από πληρώματα περιπολικών που διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και κάνουν παρατηρήσεις σε οδηγούς που παραβιάζουν τον ΚΟΚ.

    Συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και "μοιράζουν" κλήσεις στους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται και όπως είπε ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Αδαμίδης το μέτρο αυτό αναμένεται να λειτουργήσει και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τόσο οι επαγγελματίες οδηγοί όσο και οι ερασιτέχνες δείχνουν ικανοποιημένοι από το μέτρο και πολλοί από αυτούς παραδέχονται ότι δεν έχουν την αρμόζουσα συμπεριφορά και ότι δεν τηρούν τον ΚΟΚ και ότι το μέτρο αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στην βελτίωση της κυκλοφορίας.

    [03] 17Ν: Αίτηση αποφυλάκισης Αν. Παπαναστασίου

    12/08/2003 18:14:02

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Ανέστη Παπαναστασίου, κατηγορούμενου στην υπόθεση της ''17Ν'', καθώς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο παρέλειψε να ανανεώσει το ένταλμα προσωρινής κράτησης που λήγει κάθε εξάμηνο. Ο Ανέστης Παπαναστασίου έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισής του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ανέστης Παπαναστασίου 41 ετών, συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου, ενώ είχε ήδη εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για τους 18 κατηγορούμενους για συμμετοχή στη ''17 Νοέμβρη''. Ετσι, σε βάρος του είχε σχηματισθεί χωριστή δικογραφία για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

    [Φώτο-532879]

    [04] Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Διάψευση για Αλ Κάίντα

    12/08/2003 16:51:05

    Τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την ανυπαρξία συγκεκριμένων στοιχείων γύρω από δράση της «Αλ Κάιντα στη χώρα μας, επαναλαμβάνει ενημερωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμπληρωματική της χθεσινής ενημέρωσης Τύπου, η οποία αναφέρει: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συνεργάζονται πλήρως για την πάταξη της τρομοκρατίας που αποτελεί η Αλ Κάϊντα και άλλες διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Αλ Κάϊντα συνεχίζει να είναι διεθνής απειλή. Μολονότι οι σημαντικές επιτυχίες των διεθνών υπηρεσιών ασφάλειας έχουν διαβρώσει την ικανότητα της Αλ Κάϊντα, πυρήνες της παραμένουν ενεργοί σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να τεκμηριώνει δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει εξακριβωμένη παρουσία της Αλ Κάϊντα στην Ελλάδα. Για πληροφορίες σχετικά με την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση από την Ελλάδα της τρομοκρατικής απειλής να ανατρέξετε στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία.

    [05] Συμπλοκή Αγγλων Τουριστών: Ενας νεκρός

    12/08/2003 15:58:18

    Νεκρός έπεσε μετά από συμπλοκή νεαρών Βρετανών τουριστών ένας 17χρονος συμπατριώτης τους. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα στο νυχτερινό κέντρο ''Q'' που βρίσκεται στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου.

    Για άγνωστη αιτία συνεπλάκησαν δέκα περίπου μεθυσμένοι Βρετανοί τουρίστες κι ένας από αυτούς χτύπησε στην καρωτίδα με σπασμένο μπουκάλι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο τον 17χρονο PADDY DORAN, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει μέσα στο ασθενοφόρο την ώρα που γινόταν η μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου.

    Μέχρι στιγμής από τις αστυνομικές αρχές έχουν συλληφθεί επτά Βρετανοί που πήραν μέρος στη συμπλοκή, αλλά ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης του φονικού.

    Οι αστυνομικοί αναζητούν δύο ακόμη Βρετανούς που είχαν πάρει μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

    Ολοι οι συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο το μεσημέρι στον Εισαγγελέα της Ρόδου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 August 2003 - 20:30:10 UTC