Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκευάζει τις δηλώσεις του ο Πίτερ Ράιαν
  • [02] Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας στο αρχηγείο του ΟΗΕ
  • [03] Απόλυτα ικανοποιημένος ο Οσβαλντ
  • [04] Σβήστηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα

  • [01] Ανασκευάζει τις δηλώσεις του ο Πίτερ Ράιαν

    19/08/2003 20:02:44

    ''Mea culpa'' υποστήριξε σήμερα με δηλώσεις του ο σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας στην ΑΘΗΝΑ 2004, Πίτερ Ράιαν, σχετικά με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας ''Γκάρντιαν'', όπου εμφανίζεται ο Βρετανός απόστρατος της Σκότλαντ Γιαρντ και υπεύθυνος ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, επιφυλακτικός με την προετοιμασία της ασφάλειας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Ο κ.Ράιαν, μαζεύει ατάκτως τα όσα είπε στην ''Γκάρντιαν'', λέγοντας σήμερα ότι ''δυστυχώς μου απέδωσαν δηλώσεις τις οποίες δεν έκανα ποτέ'', αλλά προσθέτει χαρακτηριστικά ότι ''ορισμένοι άλλοι απομόνωσαν δηλώσεις μου από τα συμφραζόμενά τους -δηλώσεις, που πρέπει να ομολογήσω θα ήταν καλύτερα να είχα διατυπώσει με διαφορετικό τρόπο''...

    Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το κλίμα για τον κ.Ράιαν στην Αθήνα είναι πλέον ιδιαιτέρως βαρύ, τόσο σε κυβερνητικά στελέχη όσο και μεταξύ των αξιωματικών της αστυνομίας που εργάζονται για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που θέλουν την απομάκρυνση του, ενώ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου έχει εκφράσει στους συνεργάτες της τη δυσφορία της για τις δηλώσεις του κ.Ράιαν.

    [02] Ιράκ: Επίθεση αυτοκτονίας στο αρχηγείο του ΟΗΕ

    19/08/2003 17:32:50

    Για επίθεση αυτοκτονίας έκανε λόγο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος στο Ιράκ, αναφερόμενος στη σφοδρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που μετέτρεψε σε σωρούς ερειπίων μεγάλο τμήμα του αρχηγείου του ΟΗΕ, πρώην Canal Hotel της Βαγδάτης.

    Η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων και του ειδικού εκπροσώπου του Οργανισμού Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλο.

    Πηγή της αστυνομίας πάντως κάνει λόγο για πολλούς νεκρούς, ο αριθμός των οποίων δεν είναι δυνατό να προσδιορισθεί για την ώρα.

    Υπέρ της εκδοχής ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας συνηγορεί και η μαρτυρία του υπαλλήλου του ΟΗΕ Φαγιέζ Σαρχάν, ο οποίος δήλωσε ότι είδε μία μπετονιέρα κίτρινου χρώματος να εμβολίζει τον τοίχο στον περίβολο του κτιρίου και να ανατινάζεται.

    Στην περιοχή της έκρηξης έχουν σπεύσει μεταξύ άλλων και αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα προκειμένου να εκκενώσουν το κτίριο, ενώ πλήθος αμερικανών στρατιωτών έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτό και τραυματίες μεταφέρονται με φορεία στα πολυάριθμα ασθενοφόρα που βρίσκονται εκεί, αλλά και σε ένα ελικόπτερο Black Hawk του Ερυθρού Σταυρού.

    [03] Απόλυτα ικανοποιημένος ο Οσβαλντ

    19/08/2003 17:19:37

    Την πεποίθησή του ότι η Αθήνα μπορεί να διοργανώσει «μαγικούς Ολυμπιακούς Αγώνες εξέφρασε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στα γραφεία της «Αθήνα 2004, ενώ τόνισε χαρακτηρισατικά ότι θα ψήφιζε πάλι την Αθήνα για να αναλάβει τη διοργάνωση.

    Οσον αφορά στις δοκιμαστικές διοργανώσεις, ο κ Οσβαλντ δήλωσε επίσης ικανοποιημένος, ενώ για το ίδιο θέμα ο εκτελεστικός διευθυντής της ΔΟΕ, Ζιλμπέρ Φελί είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είσαστε υπερήφανοι οι Ελληνες για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

    [Φώτο-625681]

    [04] Σβήστηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα

    19/08/2003 17:08:45

    Σβήστηκε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Περιγιάλι Κερατέας Αττικής. Στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ το έργο τους ενισχύθηκε από τη ρίψη υδάτων που πραγματοποίησαν πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 19 August 2003 - 20:30:15 UTC