Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίνια δυτικής περιφερειακής Υμηττού
  • [02] Συνάντηση Σημίτη με Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο.
  • [03] Πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής σύγκλισης

  • [01] Εγκαίνια δυτικής περιφερειακής Υμηττού

    03/09/2003 13:38:42

    Εντυπωσιακό έργο που μπορεί να συγκριθεί με τα πιο εντυπωσιακά και καλύτερα έργα στις χώρες της ΕΕ,χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης το έργο της δυτικής περιφερειακής Υμηττού που εγκαινιάστηκε από τον ίδιο σήμερα το μεσημέρι και δόθηκε στην κυκλοφορία.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι άλλο ένα έργο το οποίο η ΝΔ είχε χαρακτηρίσει ως μακέτα και απραγματοποίητο.Με το έργο αυτό,είπε ο πρωθυπουργός δείχνουμε ότι αυτό που επιδιώκουμε το πετυχαίνουμε και θα συνεχίσουμε έτσι.

    Η Ελλάδα αλλάζει,είναι ένα εργοτάξιο,τα έργα γίνονται πραγματικότητα γιατί εργαζόμαστε με σχέδιο,συνέπεια και επιμονή γιατί θέλουμε μια διαφορετική Ελλάδα, μια Ελλάδα ισχυρή.Για να είναι οι Ελληνες υπερήφανοι για τον τόπο τους,τόνισε.

    Εκτός από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακλίδη τα εγκαίνια παρέστη και ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης,ο οποίος είχε και θερμή χειραψία με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε τον κ. Λαλιώτη πρωτεργάτη του έργου.

    Σήμερα παραδόθηκαν 12 χιλιόμετρα της δυτικής περιφερειακής Υμηττού, ενώ το Νοέμβριο αναμένεται να παραδοθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Αττικής οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι την Ελευσίνα. Το σύνολο του έργου θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2004.-

    [02] Συνάντηση Σημίτη με Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο.

    03/09/2003 13:12:37

    Μετά την ΔΕΘ θα παρουσιαστεί πρόταση στα κόμματα και θα συγκληθεί Διακομματική Επιτροπή,προκειμένου να υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια και διάλογος επί της ουσίας πάνω στο νέο εκλογικό νόμο.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης,μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    Ο κ. Σκανδαλίδης πρόσθεσε πως με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε το θέμα της θεσμικης ανασυγκρότησης της χώρας,της πορείας της Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Ανασυγκρότησης.

    Ερωτηθείς απο δημοσιογράφους για τη σημερινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το κοινωνικό πακέτο,ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως αν η Νέα Δημοκρατία στην καταστροφολογική της τάση και την μικροκομματική της συμπεριφορά δεν αναγνωρίζει την πρόοδο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία,αλλά ούτε και τη δυνατότητα των υπαρχόντων πλεονασμάτων που έχουμε να διανύμουμε δικαιότερα στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, είναι δικό της πρόβλημα. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας και θα ασκήσει την πολιτική της,η οποία κρίνεται απο το κατά πόσο βοηθά τον κόσμο και τα λαϊκά στρώματα και όχι απο το κατά πως την κρίνει ο κ. Καραμανλής.-

    [Φώτο-448203]

    [03] Πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής σύγκλισης

    03/09/2003 11:57:52

    Την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός πενταετούς (τουλάχιστον) προγράμματος οικονομικής ανάπτυξης και οικονομικής σύγκλισης και με χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2010, επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    Στο πρόγραμμα αυτό, προσθέτουν, θα πρέπει να ενσωματώνονται οι προοπτικές των τομέων Παιδείας-Ερευνας και Υγείας-Πρόνοιας. Υπενθυμίζεται οτι ο ''κορμός'' της οικονομικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ'ΚΠΣ) και τα ετήσια Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

    Σε ό,τι αφορά το Γ'ΚΠΣ έχει καταρτιστεί με χρονικό ορίζοντα το 2006 αλλά σύμφωνα με όλα τα δεδομένα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το 2008. Παράλληλα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των έργων, των δράσεων και των ενεργειών του ''τρίτου πακέτου'' και μετά την αξιολόγηση θα ακολουθήσει η αναθεώρηση του προγράμματος αυτού, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις οικονομικές εξελίξεις.

    Κατά συνέπεια, προσθέτουν αρμόδιοι παράγοντες, με την αναθεώρηση του ''τρίτου πακέτου'' είναι ευκαιρία να καταρτιστεί και το μέσο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα με χρονικό ορίζοντα το 2010.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2003 - 11:30:11 UTC