Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πετσάλνικος: Πακέτο μέτρων για δικηγόρους και δικαστές
  • [02] Ευθυμίου: Καθοριστική η συμβολή του πρωθυπουργού
  • [03] Πρωτόπαπας Απάντηση σε Καραμανλή.
  • [04] Συνέντευξη Τύπου Καραμανλή στη ΔΕΘ
  • [05] Πέμπτη η Εθνική στο Eurobasket με 72-64.επί της Σερβίας/Μαυροβoύνιο
  • [06] Βενιζέλος : Διαφωνεί με την λογική της επετηρίδας
  • [07] Σκανδαλίδης: Θετικό το ισοζύγιο
  • [08] Χρυσοχοΐδης: Η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ είναι μια συνεχής διαδικασία

  • [01] Πετσάλνικος: Πακέτο μέτρων για δικηγόρους και δικαστές

    14/09/2003 19:12:44

    Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος προαναγγέλλει πακέτο μέτρων για δικηγόρους και δικαστές, που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο του και μεταξύ άλλων θα ρυθμίζει την οργάνωση του δικηγορικού επαγγέλματος σε εταιρείες, τις αλλαγές στην άσκηση των δικηγόρων, που πλέον θα γίνεται στα δικαστήρια, στη δημόσια διοίκηση και στα δικηγορικά γραφεία και θα είναι αμειβόμενη κ.λπ.

    Επίσης, αποκλείει σε κάθε περίπτωση την έκδοση των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη, ενώ για τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή προς το τέλος του χρόνου αναφέρει ότι οι ρυθμίσεις του θα αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής συγκεκριμένων κακουργημάτων, ίσως και στα 30 χρόνια από τα 20 που ισχύουν σήμερα, στη θέσπιση αυστηρότερων ποινών για τον αρχηγό μιάς τρομοκρατικής οργάνωσης, την τιμωρία όσων διευκολύνουν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και την δράση των τρομοκρατών με την παροχή υλικών μέσων ή την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

    [02] Ευθυμίου: Καθοριστική η συμβολή του πρωθυπουργού

    14/09/2003 18:42:42

    Σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑgazino ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου δηλώνει ότι «καθοριστική συμβολή στις νίκες είχε, έχει και θα έχει μόνο ο Πρωθυπουργός, που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που οδηγούν τον ελληνικό λαό στη συναίσθηση ότι το τιμόνι της χώρας βρίσκεται σε χέρια αποφασιστικά, μεθοδικά και υπεύθυνα, ενώ για τον Κώστα Λαλιώτη λέει ότι «είναι συνυφασμένος με το ΠΑΣΟΚ και θα είναι παρών σε όλες τις διαδρομές του.

    Αναφορικά με το εκλογικό σύστημα τάσσεται κατά των μονοεδρικών και επισημαίνει ότι το επιχείρημα της διάσπασης της Β' Αθηνών έχει ισχυρή βάση, αλλά η διάσπαση πρέπει να γίνει με μεγάλες ενότητες που να διατηρούν τη λειτουργικότητα της αντιπροσώπευσης και να δίνουν τη δυναμική αυτής της αντιπροσώπευσης, χωρίς τις διαρκείς μεγάλες ή μικρές εξαρτήσεις, που πρέπει να αποφεύγονται.

    Επίσης, διαπιστώνει θετικά γνωρίσματα στη διπλή ψήφο, «που δημιουργεί τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών στον πολίτη.

    Το γεγονός ότι σήμερα στα ελληνικά σχολεία φοιτούν 200.000 παιδιά αλλοδαπών το θεωρεί «ελπίδα, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό οικονομικών μεταναστών θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα και τα παιδιά αυτά «θα αποτελέσουν μια ένεση δυναμικού στην οικονομία και την κοινωνία. Επισημαίνει εξ άλλου ότι υπάρχει ένα ευρύ δίκτυο ενσωμάτωσης αυτών των παιδιών στην ελληνική εκπαίδευση και εκτιμά ότι «με έντονη προσπάθεια δεν θα υπάρξουν σχολεία δύο ταχυτήτων.

    [03] Πρωτόπαπας Απάντηση σε Καραμανλή.

    14/09/2003 18:37:47

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, τόνισε τα εξής: «Στην εποχή του συγκεκριμένου ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνοντας και πάλι τον εαυτό του, μας έδωσε σήμερα ένα ρεσιτάλ αοριστίας και αφορισμών. Αφόρητα γενικόλογος, δεν κατάφερε επί δύο ώρες παρά να αποδείξει τη μεγάλη κρίση προσανατολισμού, την απουσία προγραμματικού λόγου, την αδυναμία της δεξιάς στην Ελλάδα να δώσει απαντήσεις και λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις.

    [04] Συνέντευξη Τύπου Καραμανλή στη ΔΕΘ

    14/09/2003 18:04:08

    Στους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ για τη νέα διακυβέρνηση, αναφέρθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Τόνισε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην επανίδρυση του κράτους, στη νέα οικονομική πολιτική και τη παιδεία.

    Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τους οικονομικούς δείκτες διεθνών οργανισμών η Ελλαδα αυτή την περίοδο είναι ουραγός στην ΕΕ, ενω έκανε λόγο για σύγχιση πανικού του πρωθυπουργού.

    Αναφερόμενος στη χάρτα σύγκλισης την χαρακτήρισε προσβλητική για τους πολίτες, γιατί όπως είπε ο κ.Σημίτης τα ίδια είχε υποσχεθεί και το 2000. Χαρακτήρισε δε τις παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποσπασματικές και προεκλογικές.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι δεν θα ασκήσει πολιτική παροχολογίας αλλά θα προτείνει μια διαφορετική πολιτική από τη σημερινή. Η προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά τάξεων. Οι πόροι πρόσθεσε θα εξευρεθούν από την πάταξη της διαφθοράς στο δημόσιο, τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τη νέα οικονομική πολιτική.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ατόπημα της κυβέρνησης τη χρησιμοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων ως μέσω εκβιασμού, ενω επανέλαβε ότι θα διατηρήσει όλα τα στελέχη στις θέσεις τους αν εκλεγεί.

    Για το θέμα της κατάργησης του ΣΔΟΕ με τη σημερινή του μορφή είπε ότι τώρα λειτουργεί με εκβιαστικό τρόπο, με πολιτική στόχευση.

    Ο κ.Καραμανλής αναφέρθηκε στο θέμα του χρηματιστηρίου και είπε ότι είναι σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.Η άρνηση της κυβέρνησης πρόσθεσε συνιστά ομολογία ενοχής.

    [Φώτο-402137]

    [05] Πέμπτη η Εθνική στο Eurobasket με 72-64.επί της Σερβίας/Μαυροβoύνιο

    14/09/2003 16:19:47

    Με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ολοκλήρωσε σήμερα τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από θαυμάσια εμφάνιση σε αγώνα κατάταξης που έγινε στην Στοκχόλμη για τις θέσεις 5-6, επικράτησε 72-64 του αντίστοιχου της Σερβίας/Μαυροβουνίου το οποίο περιορίστηκε στην έκτη θέση. Στο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη προηγήθηκε 37-25. Τα δεκάλεπτα: 21-13, 37-25, 57-40, 72-64.

    [06] Βενιζέλος : Διαφωνεί με την λογική της επετηρίδας

    14/09/2003 16:14:34

    Σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην μετά-Σημίτη εποχή και τονίζει ότι δεν βιάζεται και ταυτόχρονα διαφωνεί με την λογική της επετηρίδας. Οσον αφορά την Χάρτα Σύγκλισης εκτιμά ότι ο κάθε πολίτης βλέπει ότι υπάρχει ένας πλήρης και συστηματικός σχεδιασμός για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στο θέμα των δηλώσεων Οσβαλντ πιστεύει ότι αρμόδια να ασχοληθεί είναι η ΔΟΕ και ο Πρόεδρος της ο κ. Ρογκ, για δε την αναμόρφωση του Ολυμπιακού σταδίου που σχεδίασε ο Καλατράβα θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2004.

    [Φώτο-405167]

    [07] Σκανδαλίδης: Θετικό το ισοζύγιο

    14/09/2003 16:04:55

    Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, δηλώνει ότι αν και υπήρξαν κενά και καθυστερήσεις στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής εντούτοις το ισοζύγιο της πολιτικής δραστηριότητας τα τελευταία δύο χρόνια είναι αναμφίβολα θετικό. Ακόμα επισημαίνει για το κοινωνικό πακέτο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, καθώς και για την Χάρτα Σύγκλισης, ότι θα ήθελε να είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα, «αν και το ζητούμενο δεν είναι να ρίχνεις πυροτεχνήματα αλλά να είσαι σε θέση να υλοποιείς τα όσα υπόσχεσαι.

    Κατηγορεί εξάλλου τον Πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ότι φιλοδοξεί να κυβερνήσει τη χώρα εξασκούμενος στην απόλυτη άρνηση και τους ηχηρούς αφορισμούς, μέσω μιάς «σπασμωδικής και μηδενιστικής αντιπολίτευσης.

    Αναφορικά με την λίστα και τη διπλή κάλπη, λέει ότι δεν υπάρχουν προαποφασισμένα πράγματα, αλλά ειλικρινής διάθεση για διάλογο και τονίζει ότι ο ίδιος δεν έχει εμμονές ούτε πίστευε ποτέ ότι οι προτάσεις του έχουν το πολιτικό αλάθητο.

    Τέλος, όσον αφορά την αναμόρφωση του «πόθεν έσχες διευκρινίζει ότι αυτή αφορά τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, την ενίσχυση των μηχανισμών για τον άμεσο και αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων, το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών στον Αρειο Πάγο, την απαγόρευση της συμμετοχής βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών σε χρηματιστηριακές συναλλαγές και εξωχώριες εταιρείες, την αυστηροποίηση των ποινών που φτάνουν μέχρι την δήμευση και τον αναδρομικό έλεγχο, όχι μόνο για τους βουλευτές αλλά και για τα κρατικά στελέχη, τους τραπεζίτες, τους προμηθευτές του δημοσίου και τις ΔΕΚΟ.

    [Φώτο-405811]

    [08] Χρυσοχοΐδης: Η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ είναι μια συνεχής διαδικασία

    14/09/2003 15:54:47

    Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοίδης δηλώνει ότι η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ είναι «μια συνεχής διαδικασία, που γίνεται τώρα, αυτή τη στιγμή και γίνεται άλλοτε με ρήξεις και συγκρούσεις και άλλοτε με συναινέσεις και ομοφωνίες. Για τον λόγο αυτό δηλώνει ότι διαφωνεί με την διάκριση μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ, που την χαρακτηρίζει

    «μηχανιστική και αντιιστορική. Προσθέτει δε ότι για τον λόγο αυτό ο ίδιος λέει ότι δεν υπάρχει νέο ΠΑΣΟΚ αλλά το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής.

    Θεωρεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε κρίση προσανατολισμού και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η κύρια πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς. Κάνει ακόμα λόγο γιά «προσκλητήριο συστράτευσης και μεγάλη ανταπόκριση, καθώς τα σενάρια ήττας δεν ταιριάζουν στην σύγχρονη Αριστερά.

    Τέλος προαναγγέλλει και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς.

    [Φώτο-632862]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 September 2003 - 20:30:12 UTC