Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλεξανδρούπολη-Ομιλία Καραμανλή.
  • [02] Πρωτόπαπας για ομιλία Καραμανλή-Απάντηση Ρουσσόπουλου.
  • [03] Επίσκεψη Β.Παπανδρέου στο Λασήθι.
  • [04] Βενιζέλος: Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων
  • [05] Καραμανλής: Δεν προωθούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές
  • [06] Ρογκ: Απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα ασφάλειας

  • [01] Αλεξανδρούπολη-Ομιλία Καραμανλή.

    28/09/2003 19:58:05

    «Ο Έβρος πρέπει να αποκτήσει μια περιφερειακή πολιτική. Μια πολιτική ικανή να συγκρατεί τους πολίτες στον τόπο της. Ο Έβρος μπορεί να μετεξελιχθεί σε κομβικό σημείο δράσης της νοτιανατολικής Ευρώπης, τόνισε απο την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «Επιχειρούμε να επενδύσουμε στην έννοια της εμπιστοσύνης. Πιστεύω στην διαμόρφωση μιας νέας σχέσης μεταξύ πολίτη και κράτους, πολίτη και πολιτικής. Γι αυτό και η πρώτη απογοήτευση που σας ετοιμάζω είναι ότι δεν θα μοιράσω υποσχέσεις. Η εμπιστοσύνη ξεπερνάει τα κομματικά σύνορα. Θεωρώ πως ο λαϊκισμός και οι υποσχέσεις για όλα και για όλους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά περιφρόνηση προς τους πολίτες. Και κατέληξε: «Αν θέλουμε να επενδύσουμε στην έννοια εμπιστοσύνη αυτό που χρειάζεται είναι σεβασμός στον άλλο. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από υποσχέσεις. Ζητούν αξιοπιστία, σχέδιο, ζητούν χρόνο, όραμα, ζητούν πολιτικές που παράγουν χειροπιαστά αποτελέσματα, δηλαδή αποτελεσματικότητα. Και προσωπικό όραμα της ΝΔ είναι να πετύχουμε μαζί ένα άλμα αποτελεσματικότητας και ποιότητας.

    Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό, ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο, ενώ κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον νομάρχη Έβρου Νίκο Ζαμπουνίδη ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νομού. Επίσης ο κ. Καραμανλής νωρίς το πρωί ξεναγήθηκε και στον υδροβιότοπο του Δέλτα του ποταμού Έβρου.

    [02] Πρωτόπαπας για ομιλία Καραμανλή-Απάντηση Ρουσσόπουλου.

    28/09/2003 19:38:06

    Είναι απαράδεκτο οτι ο κ.Καραμανλής με αυθαίρετες και αστήρικτες επικλήσεις προσπαθεί και πάλι να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ.

    Ο κ.Πρωτόπαπας κάλεσε τον κ. Καραμανλή να κατονομάσει τις συμβάσεις ή τις αποκρατικοποιήσεις στις οποίες δήθεν υπάρχουν προβλήματα, ή ας σταματήσει να δημιουργεί πλαστές σκιές πάνω απο το δημόσιο βίο.

    Στον κ.Πρωτόπαπα απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, ο οποίος είπε οτι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί ευθύνονται για το σημερινό καθεστώς ασυδοσίας, αδιαφάνειας και διαφθοράς.

    [03] Επίσκεψη Β.Παπανδρέου στο Λασήθι.

    28/09/2003 19:20:44

    Το ΠΑΣΟΚ έχει τρόπο να αναγεννάται, να βρίσκει τον εαυτό του.

    Με τον Κώστα Σημίτη, με το ΠΑΣΟΚ των νέων ανθρώπων, είμαστε έτοιμοι για τη νέα νίκη, στις εκλογές την Άνοιξη του 2004.

    Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου στην Ιεράπετρα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου στο πλαίσιο της περιοδείας της στην ανατολική Κρήτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Παπανδρέου στη "Χάρτα Σύγκλισης", λέγοντας ότι «έχουμε τώρα σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Ένα σχέδιο για την πορεία της Ελλάδας, ως το 2008. Έχουμε τα πρόσωπα, έχουμε την πολιτική, έχουμε το όραμα. Γνωρίζουμε, είπε, τις αδυναμίες μας, τα λάθη μας.

    Ακόμη η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε ότι όλη την προσοχή της η κυβέρνηση θα την δώσει στην καθημερινότητα. Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις είπε ότι «τις μελετάμε, αλλά δεν εξαρτάται από αυτές το τι θα κάνουμε, το πώς κυβερνάμε τη χώρα. «Μας ενδιαφέρει είπε, η ψήφος του λαού, η δημοσκόπηση στην κάλπη. Για τη Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι «έχουν μείνει απλοί σχολιαστές στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ενώ ζήτησε από την αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της.

    Νωρίτερα, η κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε τη Σητεία, ενώ αύριο θα επισκεφθεί αναπτυξιακά έργα και θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς άρχοντες στο Ηράκλειο.

    [04] Βενιζέλος: Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    28/09/2003 18:50:05

    «Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα διεθνές σχέδιο που εφαρμόζει η χώρα, σε συνεργασία με την διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και με επτά άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α., της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ, που έχουν εμπειρία γύρω από τα θέματα αυτά και φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ,τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    «Υπάρχει μία συλλογική διεθνής ευθύνη στο πλαίσιο πάντα του

    Συντάγματος και των νόμων του κράτους. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα ασφάλειας όπως το έχουμε διαμορφώσει και αυτό αφορά και την τηλεπικοινωνιακή υποδομή και το έμψυχο υλικό και όλα τα άλλα μέτρα, εφαρμόζεται και εκτελείται κανονικά πάντα μέσα στα όρια του

    προϋπολογισμού που έχουμε θέσει. κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού.

    [Φώτο-405167]

    [05] Καραμανλής: Δεν προωθούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές

    28/09/2003 15:29:44

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στην περιφέρεια και την οικονομία άσκησε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Ορεστιάδας.

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές, σημειώνοντας ότι δίνει την αίσθηση πως οι μετοχοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις είναι πωλητήριο της κρατικής περιουσίας και πως ξεπουλά όσο όσο για να εισπράξει και να καταναλώσει.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο δρόμος αυτός είναι επικίνδυνος και προειδοποίησε πως τυχόν αποκρατικοποιήσεις με αποφάσεις που λαμβάνονται στο σκοτάδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, θα επανεξεταστούν και δεν είναι δεσμευτικές για τη Νέα Δημοκρατία. Καμμία παρανομία, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν θα γίνει ανεκτή.

    [06] Ρογκ: Απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα ασφάλειας

    28/09/2003 14:34:57

    Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόγραμμα ασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα και στο ΑΠΕ, στη Λωζάνη. Ο Βέλγος «αθάνατος τόνισε χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει μια πολύ έμπειρη ομάδα στην ΑΘΗΝΑ 2004 και στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει κάνει τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες που μπορούν να γίνουν στην ασφάλεια.

    Παράλληλα, ο Ζακ Ρογκ κράτησε αποστάσεις από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής, της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, που είχε δηλώσει στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine, ότι οι εκλογές στην Ελλάδα δυσκολεύουν την Ολυμπιακή προετοιμασία, ενώ όσον αφορά στον προϋπολογισμό για τα Ολυμπιακά έργα, υπογράμμισε, ότι τα χρήματα αυτά σωστά ξοδεύονται, αφού θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας.

    [Φώτο-334040]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 September 2003 - 20:30:52 UTC