Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οχι στην έκδοση του Βλ. Γκουσίνσκι
  • [02] Βάσω Παπανδρέου για επεκτάσεις Μετρό
  • [03] Bάσω Παπανδρέου για αυτοκτονία Σταθέα.
  • [04] Ομιλία πρωθυπουργού σε Κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κ.Δαφέρμος -Ανακοίνωση για Ρ. Σταθέα - Αυθαίρετα
  • [06] Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Κ. Μητσοτάκη

  • [01] «Οχι στην έκδοση του Βλ. Γκουσίνσκι

    14/10/2003 14:19:52

    Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα των ρωσικών αρχών για την έκδοση του Ρωσοεβραίου μεγιστάνα Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι. Το Συμβούλιο έκρινε οτι ο επιχειρηματίας δεν πρέπει να εκδοθεί καθώς απο τα στοιχεία που προσκόμισαν οι ρωσικές αρχές δεν στοιχειοθετούνται οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η έκδοσή του. Επιπλέον κρίθηκε οτι απο τα έγγραφα των ρωσικών αρχών προκύπτει οτι έχει γίνει διακανονισμός μεταξύ του Γκουσίνσκι και του ρωσικού δημοσίου για την καταβολή χρέους που είχε ο επιχειρηματίας. Ο Γκουσίνσκι που συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο στο αεροδρόμιο των Σπάτων αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, κατηγορία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα, ύψους 250 εκατ. δολαρίων. Το Συμβούλιο με την απόφασή του διατάσσει επίσης να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον επιχειρηματία.

    [02] Βάσω Παπανδρέου για επεκτάσεις Μετρό

    14/10/2003 13:26:05

    Εως το παλαιό ανατολικό αεροδρόμιο θα έχει φθάσει το 2007 η γραμμή 2 του μετρό, ενώ στο τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου, θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση της γραμμής από τη Δάφνη μέχρι και το σταθμό του Αγίου Δημητρίου ''Αλέξανδρος Παναγούλης'' στη Βουλιαγμένης.

    Οπως ανακοίνωσε το μεσημέρι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου η επέκταση του μετρό από τη Δάφνη στον Αγιο Δημήτριο και ο σταθμός του Αγίου Δημητρίου, επισπεύδεται περίπου κατά 4 μήνες από τον αρχικό σχεδιασμό που ήταν για τον Ιούλιο του 2004.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κ.Παπανδρέου η περαιτέρω επέκταση από τον Αγιο Δημήτριο μέχρι το παλαιό ανατολικό αεροδρόμιο, μήκους 5,5 χιλιομέτρων με τέσσερις σταθμούς, θα δημοπρατηθεί στο τέλος του 2003 και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το 2007.

    Η επέκταση αυτή έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Γ'ΚΠΣ. Οπως είπε η κ.Παπανδρέου μαζί με τη σύνδεση της δυτικής περιφερειακής Υμηττού με την παραλιακή αλλά και την κατασκευή του τραμ στον άξονα της παραλίας, θα αναβαθμίσει ριζικά τις μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών που ζουν στα νότια προάστεια.

    Η κ.Παπανδρέου τόνισε με νόημα χαρακτηριστικά ''θα είμαστε εδώ και το 2004 για να παραδώσουμε το σταθμό του Αγίου Δημητρίου και το 2007 για να παραδώσουμε την υπόλοιπη επέκταση''.

    Σήμερα έχουμε 19 χιλιόμετρα μετρό με 20 σύγχρονους σταθμούς ενώ κατασκευάζονται άλλα 14,3 χιλιόμετρα προς το Σταυρό, το Περιστέρι, το Αιγάλεω και την Ηλιούπολη. Τα 8,5 χιλιόμετρα από αυτά με τρεις σταθμούς θα έχουν παραδοθεί μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, πριν την Ολυμπιάδα. Οι περαιτέρω επεκτάσεις πρόσθεσε η κ.Παπανδρέου θα ολοκληρωθούν πιο σύντομα.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Χρυσικόπουλος διευκρίνισε ότι η επέκταση από τον Αγιο Δημήτριο προς το Ελληνικό θα περιλαμβάνει και υπόγεια και υπέργεια τμήματα, ενώ ευχαρίστησε την κ.Παπανδρέου που εξασφάλισε χρηματοδότηση για την επέκταση αυτή.

    [Φώτο-608475]

    [03] Bάσω Παπανδρέου για αυτοκτονία Σταθέα.

    14/10/2003 13:16:05

    Πολύ θλιβερό γεγονός χαρακτήρισε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου την αυτοκτονία της αναπληρώτριας διευθύντριας της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Ρουμπίνης Σταθέα.

    Σε δηλώσεις της το μεσημέρι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σημείωσε:''πρόκειται για ένα πολύ θλιβερό γεγονός. Από εκεί και πέρα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Εμείς θα συνεχίσουμε την πολιτική μας''.

    Στην ερώτηση αν θα γίνει κάποια έρευνα για το όλο θέμα η κ.Παπανδρέου απάντησε: ''Ερευνες έχουν διαταχθεί ήδη αρκετές και από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και από την Εισαγγελία''.

    Στην παρατήρηση αν στο θέμα των αυθαιρέτων και τις βίλες της παραλιακής υπάρχει θέμα διαπλοκής, η κ.Παπανδρέου απάντησε:'' Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τα πάντα''.

    Στην ερώτηση αν θα συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανέφερε: ''Βεβαίως η πολιτική μας θα συνεχιστεί''.

    [04] Ομιλία πρωθυπουργού σε Κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚ

    14/10/2003 12:56:10

    Οξεία κριτική στη ΝΔ άσκησε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι τα τελευταία 25 χρόνια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει το ίδιο. Κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία και όπως είπε, στόχο έχει την κατάληψη της εξουσίας και τον έλεγχο του κράτους από μια μικρή ομάδα. Ο πρωθυπουργός μίλησε για επανίδρυση πελατειακού κράτους και επισημάνε ότι δεν υπάρχουν δικά τους και δικά μας παιδιά. Ολα είπε, είναι δικά μας παιδιά και αυτό το κατοχυρώσαμε με το ΑΣΕΠ. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του κ.Καραμανλή στην Αγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον κ.Ερντογάν. Ο κ.Σημίτης ανέφερε ότι ο κ.Καραμανλής κάποτε μίλησε για αδιέξοδο στην πολιτική που ακολουθήσαμε στα εθνικά θέματα. Το είπε αυτό, διερωτήθηκε στον κ.Ερντογάν. Του είπε ότι αποθρασύνθηκε η Τουρκία; Ο κ.Σημίτης ζήτησε ενότητα και συστράτευση στο ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Ολοι οι εν ενεργεία βουλευτές είπε, θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Η εξόρμησή μας τόνισε πρέπει να έχει στόχο την κινητοποίηση των προοδευτικών πολιτών και όχι την αντιμετώπιση των συνυποψηφίων βουλευτών. Πρέπει είπε, να περιορίσουμε όλα τα φαινόμενα εσωστρέφειας. Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις ορισμένων κλάδων τονίζοντας ότι η οικονομία έχει όρια ανοχής και η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει, όπως είπε τον αυτοτραυματισμό της οικονομίας. Τα μέτρα τόνισε που έχουν ανακοινωθεί δεν θα περικοπούν, αλλά αντιθέτως θα πολλαπλασιαστούν.

    [05] Κ.Δαφέρμος -Ανακοίνωση για Ρ. Σταθέα - Αυθαίρετα

    14/10/2003 12:53:41

    Με ανακοίνωσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Κ. Δαφέρμος, σχετικά με τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών/Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), για το θέμα των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στην Ανάβυσσο και την εμπλοκή της υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Ρουμπίνη Σταθέα, που βρέθηκε νεκρή χθες, δηλώνει πως στις 7/10 απέστειλε τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΕΔΔ Κώστα Κόγια να ενεργήσει κατεπείγοντα έλεγχο για τις καταγγελίες περί αναστολής κατεδαφίσεων.

    Πράγματι ορίστηκε επιθεωρητής του ΣΕΕΔΔ ο οποίος ήρθε σε επαφή με την κυρία Ρουμπίνη Σταθέα, η οποίατον παρακάλεσε να γίνει η συνάντηση την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του, λόγω φόρτου εργασίας. Σύμφωνα με τον επιθεωρητή, η συνάντηση έγινε σε φιλικό και συνεργάσιμο κλίμα.

    [06] Συνάντηση Κ.Καραμανλή με Κ. Μητσοτάκη

    14/10/2003 11:45:54

    Συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είχε το πρωί στο γραφείο του, στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για την πορεία της οικονομίας και τα ελληνοτουρκικά.

    Η συζήτηση περιεστράφη, σύμφωνα με πληροφορίες και απο τις δύο πλευρές, στον προϋπολογισμό και τη στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία και στα αποτελέσματα της συνάντησης του κ. Καραμανλή με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, καθώς επίσης διατυπώθηκαν εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού.

    [Φώτο-576629]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 October 2003 - 11:30:16 UTC