Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβλήματα στην εθνική Αρτας-Αντιρρίου από υπερχείλιση χειμάρρων
  • [02] Χωματερή Ανω Λιοσίων: Είσοδος απορριμματοφόρων
  • [03] Ιδιοκτήτες ταξί: Συμφωνία με υπουργείο Οικονομικών
  • [04] Θεσσαλονίκη: Ανοιξε η χωματερή των Ταγαράδων
  • [05] Επεισόδια στην πορεία των αυτοκινητιστών ταξί
  • [06] Συνάντηση Σημίτη με Β.Παπανδρέου για Πάρκο Ελληνικού
  • [07] Κ.Στεφανόπουλος:Απαλλαγή τιμωρημένων αξιωματικών

  • [01] Προβλήματα στην εθνική Αρτας-Αντιρρίου από υπερχείλιση χειμάρρων

    24/10/2003 22:36:46

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στον εθνικό δρόμο Αρτας Αντιρρίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα μετά την πόλη στην περιοχή Αγίων Αναργύρων από υπερχείλιση δύο χειμάρρων στην περιοχή, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης.

    Περισσότερα από 80 αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί, αλλά οι οδηγοί και επιβαίνοντες σε αυτά δεν διατρέχουν κανένα κινδυνο. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων, ενώ ζημιές έχουν καταγραφεί από πλημμύρες σε σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

    Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ματαιώθηκε και η απογευματινή πτήση της ''Ολυμπιακής'' από την Αθήνα προς τα Ιωάννενα.

    [02] Χωματερή Ανω Λιοσίων: Είσοδος απορριμματοφόρων

    24/10/2003 19:51:55

    Πάνω από 150 απορριμματοφόρα εισήλθαν και άδειασαν τα απορρίμματα στη χωματερή Ανω Λιοσίων μετά την ισχυρή αστυνομική παρέμβαση, με εντολή του ταξιάρχου Δυτικής Αττικής παρουσία του εισαγγελέα υπηρεσίας.

    Απεργοί και συνδικαλιστές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την είσοδο της χωματερής όταν απωθήθηκαν από τους άνδρες των δυνάμεων της Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις τους θα παραμείνουν στο χώρο της χωματερής .

    [03] Ιδιοκτήτες ταξί: Συμφωνία με υπουργείο Οικονομικών

    24/10/2003 18:33:47

    Στους δρόμους ξαναβγαίνουν από το απόγευμα τα ταξί, μετά τη θετική κατάληξη που είχε η σημερινή συνάντηση εκπροσώπων των αυτοκινητιστών με στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με τον τρόπο φορολόγησής τους και την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους.

    Παρά το γεγονός ότι επίσημα η ηγεσία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ΣΑΤΑ, δηλώνει ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ολοκληρώνεται στις 5 τα ξημερώματα, πολλά ταξί βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, αφού δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση της απεργίας, καθώς Σωματείο και υπουργείο τα «βρήκαν.

    Το ίδιο συμβαίνει και στην επαρχία, όπου οι ταξιτζήδες ''έλυσαν το χειρόφρενο'' και έπιασαν δουλειά.

    [04] Θεσσαλονίκη: Ανοιξε η χωματερή των Ταγαράδων

    24/10/2003 18:02:07

    Με παρέμβαση του εισαγγελέα και επέμβαση των ΜΑΤ επιτεύχθηκε τελικά η επιδιωκόμενη καθαριότητα της Θεσσαλονίκης ενόψει του εορταστικού τριημέρου.

    Με συγκρούσεις απεργών και αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν και χρήση χημικών, άνοιξε τελικά νωρίς το απόγευμα η χωματερή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης και γίνεται κανονικά η αποκομιδή και εκφόρτωση των απορριμμάτων.

    Οι συγκρούσεις άρχισαν στη χωματερή των Ταγαράδων Θεσσαλονίκης όταν ομάδα περίπου 30 εργαζομένων στους ΟΤΑ, που δήλωσαν μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας, εμπόδισαν την είσοδο απορριμματοφόρων για την εκφόρτωση απορριμμάτων.

    Παρά τις διαπραγματεύσεις που επιχείρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με τους απεργούς προκειμένου να εξασφαλισθεί η δίοδος περισσοτέρων απορριμματοφόρων για τον πλήρη καθαρισμό της πόλης ενόψει του εορταστικού τριημέρου, οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αμετάκλητοι δηλώνοντας ότι συνεχίζουν την απεργία τους.

    Τελικά χρειάστηκε η επέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή να μείνει ανοιχτή η χωματερή και να επέμβουν αστυνομικές δυνάμεις ακόμα και συλλαμβάνοντας -εφόσον χρειαστεί- τους διαδηλωτές.

    Δυνάμεις των ΜΑΤ ύστερα από σχετική εντολή του εισαγγελέα περιφρουρούν κρατώντας ανοιχτή την είσοδο της χωματερής που είχαν κλείσει το μεσημέρι περίπου 30 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

    [05] Επεισόδια στην πορεία των αυτοκινητιστών ταξί

    24/10/2003 15:41:34

    Επεισοδιακή ήταν πορεία των αυτοκινητιστών ταξί στο Σύνταγμα, οι οποίοι απεργούν μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου,αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα οχήματά τους.

    Απεργοί συνεπλάκησαν με συναδέλφους τους που λειτουργούσαν τα ταξί, στο πλαίσιο του ποσοστού ασφαλείας που έχει ορίσει το συνδικάτο για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών.

    Οι απεργοί ξήλωσαν απο τα αυτοκίνητα τις ταμπέλες με το διακριτικό των ταξί και πήραν απο τους ιδιοκτήτες τα κλειδιά.

    Μικροεπεισοδια σημειώθηκαν επίσης οταν η πορεία έφθασε στο υπουργείο Οικονομίας, όπου αντιπροσωπεία των απεργών επέδωσε ψήφισμα σε στελέχη του υπουργείου.

    [Φώτο-655143]

    [06] Συνάντηση Σημίτη με Β.Παπανδρέου για Πάρκο Ελληνικού

    24/10/2003 15:33:14

    Να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού με εκδήλωση ενδιαφέροντος τον προσεχή Δεκεμβριο αποφασίστηκε σε σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τους υπουργούς Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη,ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου και Πολιτισμού Ευάγγελου Βενίζελου.

    Το Μητροπολιτικό Πάρκο θα δημιουργηθεί στον χώρο του παλιού αεροδρομίου και θα έχει εμβαδόν 4.000 στρέμματα, ενώ όπως έχει αποφασιστεί ήδη , περιπου 1000 στρέμματα πέρα των 4.000 θα δοθούν για οικιστική ανάπτυξη.

    Όπως διευκρίνησε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης από τον διεθνή διαγωνισμό θα προκυψει τι είδους πάρκο θα κατασκευαστεί και πως θα χωροθετηθεί στη συγκεκριμένη έκταση.

    Είναι γνωστό ότι στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του Ανατολικού Αερολιμένα που θα λειτουργήσουν ως συνεδριακα κέντρα καθώς και ορισμένες αθλητικές εγκαταστασεις.Όλες οι άλλες εγκαταστάσεις που υπάρχουν (στρατιωτικές κλπ.) θα απομακρυνθούν.

    Ο κ. Χυτήρης διευκρίνησε ότι θα γίνουν και άλλες μελετες για το τμήμα που θα δοθεί για οικιστική αναπτυξη ενώ όταν θα χρειαστεί θα συσταθεί φορέας για το Μητροπολιτικό Πάρκο.Προς το παρόν όμως τέτοιος φορέας δεν θα συσταθεί.

    Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερωτηση ο κ.Χυτήρης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμμία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κα. Αγγελοπουλου και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.Νάσο Αλευρα σχετικά με τα έργα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    [Φώτο-655193]

    [07] Κ.Στεφανόπουλος:Απαλλαγή τιμωρημένων αξιωματικών

    24/10/2003 15:32:50

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, με την ευκαιρία των επετείων απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης και της 28ης Οκτωβρίου 1940, απαλλάσσει όλους τους τιμωρημένους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες καθώς και τους μαθητές των Σχολών των Ενόπλων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απο την έκτιση του υπόλοιπου των πειθαρχικών ποινών.

    Η απαλλαγή ισχύει απο 26 Οκτωβρίου 2003 για όλες τις μέχρι τότε επιβληθείσες ποινές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 October 2003 - 20:30:13 UTC