Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια
  • [02] Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: Σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας
  • [03] Ηράκλειο: Γιορτάστηκε η εθνική επέτειος
  • [04] Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ
  • [05] Αθήνα: Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ

  • [01] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

    28/10/2003 21:48:53

    Ακολουθεί πίνακας με το κλείσιμο των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    Λονδίνο Fin.-Times 4,272.90 + 21.60 +0,42%

    Φρανκφούρτη DAX-Index 3,586.93 + 69.83 +1,95%

    Φρανκφούρτη EuroStoxx 50 2,544.69 + 32.37 +1,27%

    Παρίσι CAC-40 3,352.15 + 45.56 +1,36%

    Ζυρίχη SMI 5,185.20 + 27.60 +0,53%

    [02] Υπουργείο Δημόσιας Τάξης: Σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας

    28/10/2003 17:41:37

    Ο σχεδιασμός της Ολυμπιακής Ασφάλειας καλύπτει όλη την Ελλάδα, με ειδική βαρύτητα στην πρόληψη και αποτροπή τρομοκρατικών απειλών, διαθέτοντας άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένο και ισχυρό δίκτυο πληροφοριών, ειδικό αντιτρομοκρατικό σχέδιο και σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.Το υπουργείο τονίζει επίσης ότι ο σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας, ακολουθώντας απόλυτα τα χρονοδιαγράμματα, εξελίσσεται με επιτυχία και με τη σημαντική συμβολή της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Ομάδας (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ισραήλ).Η επιτυχία, μέχρι σήμερα, του σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας αναγνωρίσθηκε επανειλημμένα από τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καταλήγει η ανακοίνωση.Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα, σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τυχόν ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές (ιδίως αν πρόκειται για βιοχημική επίθεση) στη διάρκεια της Ολυμπιάδας. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τίθεται ζήτημα για την ασφάλεια του πόσιμου νερού των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ, καθώς και με τις επιθεωρήσεις ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων.

    [03] Ηράκλειο: Γιορτάστηκε η εθνική επέτειος

    28/10/2003 16:31:19

    Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάσθηκε και στο Ηράκλειο η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου παρουσία του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ κ. Χ Πρωτόπαπα.Το πρωί εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Τιμοθέου και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.Αμέσως μετά παρουσία του κ. Πρωτόπαπα- που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό - των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους Ηρακλειωτών, που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ελευθερίας και τους γύρω δρόμους, παρά το κρύο και τον χειμωνιάτικο καιρό, πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή παρέλαση.Μετά το πέρας της παρέλασης ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας χαιρέτησε τους αναπήρους πολέμου και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της επετείου τονίζοντας ότι «όλο το Ηράκλειο ήταν εδώ για να καμαρώσει τα νιάτα μας και να δώσει το μήνυμα της ενότητας και της αυτοπεποίθησης του Έθνους μας. Οι Έλληνες, είπε, ξέρουν να καταλαμβάνουν τη δική τους θέση στην Ευρώπη και σ΄ όλο τον κόσμο. Ενωμένο το έθνος μας ξέρει να προχωρεί και να δημιουργεί την ισχυρή Ελλάδα με την ισχυρή και ενωμένη κοινωνία.

    [04] Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ

    28/10/2003 16:17:57

    Με την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Αγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης απο τους Τούρκους και το ''ΟΧΙ''.

    Ο Κωστής Στεφανόπουλος, σε δήλωσή του, μετά το τέλος της παρέλασης, υπογράμμισε με νόημα, οτι οι μεγάλες λέξεις όπως ελευθερία, πατριώτες, Ελληνες, σημαία, αποκτούν σπουδαιότητα όταν ανταποκρίνονται στα συναισθήματά μας, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε πως η αναβαθμισμένη ισχύς των ενόπλων δυνάμεων εκφράζει το μεγάλο εκσυγχρονισμό που έχει πραγματοποιηθεί. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε οτι όλοι μαζί οι Ελληνες μπορούμε με οδηγό την ιστορία και τον πολιτισμό να πετύχουμε τα οράματά μας.

    [05] Αθήνα: Εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ

    28/10/2003 16:16:30

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι γιορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα και την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας ενώπιον του υπουργού Παιδείας στο Σύνταγμα.Στην Αθήνα, με το πέρας της δοξολογίας στη Μητρόπολη, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη απο τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρά το ελαφρύ κρύο, με υπερηφάνια, ενθουσιασμό, σύγχρονη εμφάνιση παρά τις επιβεβλημένες ''στολές'' και ανάλαφρο βηματισμό, παρήλασαν ενώπιον των αρχών, των γονιών τους και πλήθος κόσμου.Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου με την ολοκλήρωση της παρέλασης και της καθιερωμένης δήλωσής του για την εθνική μας γιορτή, ερωτηθείς για το εάν είναι καθιερωμένη ή μη η μαθητική παρέλαση ανέπτυξε τη σημασία της λέγοντας:''Ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε ένα σημαντικό σημείο της ελληνικής μνήμης καθιερωμένο, γιατί εάν το θεωρήσουμε έτσι θα το χάσουμε. Γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου με απόλυτη συνείδηση οτι οι νέες γενιές πρέπει να διαπαιδαγωγούνται στο φρόνημα εκείνων χάρη των οποίων σήμερα είμαστε ελεύθεροι, έχουμε ισχυρή χώρα και μπορούμε να χαράξουμε δυναμικά το μέλλον μας. Αρα δεν είναι καθιερωμένος αυτός ο τρόπος εορτασμού τον οποίο πρέπει να τον ζούμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Νομίζω, πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου, οτι η νέα γενιά έχει τη συνείδηση πως ακουμπά σε μια μακριά αλυσίδα αγώνων και θυσιών και πως αν χρειαστεί όλοι θα είμαστε αντάξιοί τους. Ελπίζουμε ομως σε έργα ειρήνης και όχι πολέμου'' κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.Μεταξύ των επισήμων, πολλοί εκ των οποίων κατέθεσαν και στεφάνια, ήταν οι Γ. Καλός (ΝΔ), Ορ. Κολοζόφ (ΚΚΕ), Ν. Κωνσταντόπουλος (ΣΥΝ), Δ. Τσοβόλας (ΔΗΚΚΙ), Γ. Καρατζαφέρης (ΛΑΟΣ) και η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη.Σε δηλώσεις της η δήμαρχος Αθηναίων είπε οτι σήμερα χαρήκαμε τα νέα παιδιά να παρελαύνουν, να τιμούν τη σημαία και το ΟΧΙ και ταυτόχρονα να παρουσιάζονται με όλη τους τη δύναμη και την πίστη για ένα καλύτερο αύριο μακριά απο μισαλλοδοξίες και μικρότητες. Οταν ρωτήθηκε για μία έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα και τα σενάρια για κενά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η κ.Μπακογιάννη είπε οτι θα ακούσουμε πολλά μέχρι τους Αγώνες. Τόνισε οτι η Αθήνα προετοιμάζεται με τον καλύτερο τρόπο ώστε οι Αγώνες να είναι ασφαλείς, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που είναι δυνατό να ληφθούν. Ρωτήθηκε επίσης για τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας περί διαφθοράς στο δημόσιο και είπε οτι δεν υπάρχει αμφιβολία οτι υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο όπως και οτι έφθασε η ώρα να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 October 2003 - 21:30:11 UTC