Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη: Επέστρεψαν τα σιαμαία κοριτσάκια
  • [02] ΕΕ: Επιστροφή χρημάτων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό
  • [03] ΥΠΑΝ: Τιμές πετρελαίου θέρμανσης
  • [04] Διυπουργική σύσκεψη για τουρισμό-Σημίτης.
  • [05] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 50χρονης στην Πλάκα
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα και σε γραφεία της ΔΕΗ
  • [07] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με προέδρους ΣΕΒ και ΓΣΕΕ

  • [01] Θεσσαλονίκη: Επέστρεψαν τα σιαμαία κοριτσάκια

    29/10/2003 20:01:15

    Το απόγευμα έφθασαν στην Θεσσαλονίκη με τους γονείς τους, οι δύο σιαμαίες αδελφές, ηλικίας τεσσάρων μηνών, που διαχωρίστηκαν στις 11 Οκτωβρίου έπειτα από 10ωρη χειρουργική επέμβαση σε κλινική της Ρώμης.

    Η οικογένεια έφθασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 17:40 με πτήση από Αθήνα και οι γονείς κρατώντας αγκαλιά τα κοριτσάκια, πήγαν στο σπίτι τους.

    Ωστόσο, τα δύο βρέφη θα πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να υποβληθούν σε επανορθωτική επέμβαση για να αποκατασταθούν τα τμήματα που λείπουν από τα κρανία τους.

    [02] ΕΕ: Επιστροφή χρημάτων από τον κοινοτικό προϋπολογισμό

    29/10/2003 18:51:55

    H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα στις Βρυξέλλες να επιστραφεί στην Ελλάδα ποσό ύψους 80,9 εκατ. ευρώ για δεσμεύσεις πόρων που δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά στο πλαίσιο του κοινοτικού προϋπολογισμού του 2003.

    Για τους ?15? η Επιτροπή προτείνει την επιστροφή 5 δισ. ευρώ στο σύνολο του προϋπολογισμού, ποσό που θα κατανεμηθεί στις χώρες μέλη ανάλογα με το ποσοστό της συνεισφοράς τους στους ιδίους πόρους της ΕΕ.

    [03] ΥΠΑΝ: Τιμές πετρελαίου θέρμανσης

    29/10/2003 18:45:08

    Από 31,4 έως 33,9 λεπτά το λίτρο διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική από τις εταιρίες εμπορίας καυσίμων, σύμφωνα με τις σημερινές τιμοληψίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη οι τιμές κυμαίνονται από 29 έως 29,7 λεπτά το λίτρο.

    [04] Διυπουργική σύσκεψη για τουρισμό-Σημίτης.

    29/10/2003 15:14:05

    Την ανάγκη ανάδειξης του συγκριτικού πλεονεκτήματος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη λήξη ευρείας διϋπουργικής σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου που είχε θέμα τον τουρισμό, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλου, Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου, Υγείας Κώστα Στεφανή και Μεταφορών Χρήστου Βερελή.

    Μια σημαντική τομή σε οργανωτικό επίπεδο είναι ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, όπως αναμενόταν, αλλάζει μορφή. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΕΟΤ θα ασχολείται πλέον κυρίως με θέματα προβολής, ενώ ανακοίνωσε και την ίδρυση εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρίας με αντικείμενο δραστηριοποίησης του μάρκετινγκ στον ελληνικό τουρισμό.

    Οσον αφορά τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή θα ασχολείται με τη χάραξη στρατηγικής και την εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής. Για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στον τουριστικό τομέα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, θα υπάρξει άρση του καθεστώτος κορεσμού σε περιοχές υψηλής απόδοσης με στόχο την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων.

    Περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, επρόκειτο να κάνει στη συνέχεια στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ.Τσοχατζόπουλος.

    [Φώτο-651781]

    [05] Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 50χρονης στην Πλάκα

    29/10/2003 15:13:52

    Εξιχνιάστηκε απο την Ασφάλεια Αττικής η ανθρωποκτονία με θύμα την έμπορο Χαρίκλεια Σιώπη 51 ετών η οποία είχε βρεθεί νεκρή χθες τα ξημερώματα στο διαμέρισμά στην οδό Απόλλωνος στην Πλάκα.

    Οπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία δράστης είναι ο φίλος της γυναίκας Εδουάρδος-Αντόνιος Αβεδισιάν 52 ετών ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

    Οπως είπε ο 52χρονος έπινε με τη φίλη του στο κατάστημά της και μετά πήγαν στο διαμέρισμά της οπου συνέχισαν το ποτό. Κάποια στιγμή λογομάχησαν για προσωπικές διαφορές και αφού τη χτύπησε της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα να πεθάνει απο ασφυξία.

    Ο δράστης οδηγηθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα και σε γραφεία της ΔΕΗ

    29/10/2003 15:13:38

    Δυο ένοπλες ληστείες έγιναν απο το πρωϊ στην περιοχή της Αττικής. Η πρώτη έγινε στις 8.55 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη λεωφόρο Φυλής 161 στο Καματερό.

    Ενα άτομο με την απειλή πιστολιού άρπαξε 10.000 ευρώ και διέφυγε με μοτοσικλέτα.

    Η δεύτερη ληστεία έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου στην διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Λεκανίδου. Δυο ένοπλοι άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα που οδηγούσε τρίτος συνεργός του.

    [07] Συνάντηση Χριστοδουλάκη με προέδρους ΣΕΒ και ΓΣΕΕ

    29/10/2003 14:43:46

    Απο 1η Ιανουαρίου 2004 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου τα βασικά σημεία του οποίου συζητήθηκαν σήμερα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη με τους προέδρους του ΣΕΒ Οδυσσέα Κυριακόπουλο και της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε μετά τη σύσκεψη οτι στόχος του νομοσχεδίου είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για τη διενέργεια επενδύσεων στην Ελλάδα με στόχο την αύξησή τους.

    Οπως είπε ο υπουργός το νομοσχέδιο θα δίνει έμφαση με την παροχή κινήτρων σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός , θα προβλέπει την επέκταση των κινήτρων και για τις παλιές επιχειρήσεις ενώ θα δίνει τη δυνατότητα αυξημένου αφορολόγητου αποθεματικού για όλες τις επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις.Το αυξημένο αποθεματικό θα ισχύει απο την φετινή χρήση.

    Ο κ. Κυριακόπουλος δήλωσε οτι η χώρα μας χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις ελληνικές και ξένες και τόνισε οτι το νέο πλαίσιο θα είναι βελτιωμένο σε σχέση με το υφιστάμενο.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος είπε οτι απο την πλευρά των εργαζομένων ο στόχος της ανάπτυξης τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει γρήγορα στη Βουλή το νέο νόμο που όπως είπε, υποστηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

    [Φώτο-426268]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2003 - 21:30:12 UTC