Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκθεση Οικονομικού βιβλίου
  • [02] Προϋπολογισμός: Κατατίθεται την ερχόμενη Τρίτη
  • [03] Διυπουργική: Η λειτουργία της πόλης στη διάρκεια της Ολυμπιάδας
  • [04] ΔΙΣ: Επελέγη η αντιπροσωπεία που θα επιδώσει την απόφαση στο Φανάρι
  • [05] Στον εισαγγελέα 32χρονος για αποπλάνηση παιδιών.

  • [01] Εκθεση Οικονομικού βιβλίου

    11/11/2003 22:15:48

    Έκθεση Οικονομικού βιβλίου με θέμα ''Παγκοσμιοποίηση και Νέος Κόσμος'' και φωτογραφικού υλικού από το αρχείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, λειτουργεί από σήμερα και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου, με πρωτοβουλία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε απόψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης που αναφέρθηκε στη σύνθετη δυναμική της παγκοσμιοποίησης την οποία κανείς, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αντιστρέψει, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα να βελτιωθεί και να αλλάξει για να είναι πιο ωφέλιμη και χρήσιμη.

    [02] Προϋπολογισμός: Κατατίθεται την ερχόμενη Τρίτη

    11/11/2003 22:01:36

    Την ερχόμενη Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2004 όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη. Ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση οριστικοποιήθηκαν τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού ο οποίος θα προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα ανέλθει στο 1,2% του ΑΕΠ από 1,4% του ΑΕΠ φέτος ενώ το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4,2% έναντι 4% φέτος.

    [03] Διυπουργική: Η λειτουργία της πόλης στη διάρκεια της Ολυμπιάδας

    11/11/2003 18:05:41

    Με μοναδικό αντικείμενο ένα πολύ σημαντικό θέμα για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τη λειτουργία της πόλης από 2 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου του 2004, συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η Διυπουργική Επιτροπή.

    Η λειτουργία της πόλης αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τη διοργάνωση, καθώς αφορά τα γενικότερα μέτρα για το ωράριο των καταστημάτων και των υπηρεσιών, τον ανεφοδιασμό της αγοράς, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ, καθώς και τη συμπεριφορά των πολιτών προκειμένου να διεξαχθούν με ευρυθμία οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής, τόνισε ότι για να πετύχουν οι Αγώνες απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων σε κλίμα συναίνεσης, η αποδοχή των μέτρων από τους πολίτες, αλλά και συμμετοχή τους, καθώς αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές.

    Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας περιορισμός στη διακίνηση και έκφραση των πολιτών, δίνοντας τέλος στη φημολογία για νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Ωστόσο, διευκρινιστικά, κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της Οργανωτικής Επιτροπής έλεγαν ότι θα πρέπει οι όποιες κινητοποιήσεις εκείνων των ημερών -εάν υπάρξουν- να είναι εντός ενός πλαισίου λογικής και ευθύνης, καθώς μία διαδήλωση που να εμποδίζει ένα αγώνισμα ή μία ολυμπιακή εκδήλωση θα είναι παράνομη.

    Επίσης, ο κ. Σημίτης επανέλαβε για μία ακόμη φορά, ότι η Αθήνα θα πρέπει να είναι μία ανοιχτή και ασφαλής πόλη, να μη θυμίζει στρατοκρατούμενη ζώνη, αλλά να αναδεικνύει την εορταστική ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό, άλλωστε, όπως έχει επισημάνει και κατά το παρελθόν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου καθώς και κυβερνητικά στελέχη, αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα για μία πετυχημένη διοργάνωση.

    Τέλος, άγνωστο παραμένει το ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της πόλης, καθώς αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση και την Οργανωτική Επιτροπή προέχει η προετοιμασία της Αθήνας. Πάντως, μέχρι τον Αύγουστο του 2004, την ευθύνη για την προετοιμασία θα έχει η διευρυμένη Ομάδα Παρακολούθησης Εργου (ΟΠΕ).

    [04] ΔΙΣ: Επελέγη η αντιπροσωπεία που θα επιδώσει την απόφαση στο Φανάρι

    11/11/2003 17:02:16

    Οι μητροπολιτες Σπάρτης Ευστάθιος και Ξάνθης Παντελεήμων, θα επιδώσουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τους ιεράρχες θα συνοδεύει ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Κύριλλος Μισιακούλης.

    Η επιτροπή θα μεταβεί στο Φανάρι, μεθαύριο Πέμπτη. Ωστόσο, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, δεν έχει εξουσιοδότηση να διεξαγάγει συνομιλίες επι του θέματος εξ ονόματος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία «διατηρεί μεν πάντοτε την διάθεσή της για διάλογο, έχει όμως τη γνώμη οτι τυχόν επίσημος διάλογος πρέπει να γίνει ύστερα απο σχετική απόφαση των εκατέρωθεν Ιερών Συνόδων.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, όμως αναφέρθηκε στο γεγονός της μετάβασης στο Φανάρι, δύο μητροπολιτών, των Ιωαννίνων Θεοκλήτου και Φιλίππων Προκοπίου, οικεία βουλήσει. Ερωτηθείς σχετικά ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος τόνισε οτι δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά ούτε η Σύνοδος, ούτε ο αρχιεπίσκοπος. Ωστόσο σε επίμονες ερωτήσεις, είπε οτι οι δύο αρχιερείς δεν έλαβαν κανενός είδους άδεια για να μεταβούν στο Φανάρι, κάτι που πρέπει να κάνει κάθε μητροπολίτης, σ΄αυτές τις περιπτώσεις.

    Πάντως, οι δύο μητροπολίτες που ανήκουν και οι δύο στις λεγόμενες Νέες Χώρες, ζήτησαν οι ίδιοι να συναντηθούν με τον Πατριάρχη, προκειμένου να του εξηγήσουν γιατί δεν συνέπραξαν σε μια απόφαση που τους έβρισκε αντίθετους και γιαυτό άλλωστε αποχώρησαν απο την ψηφοφορία την προηγούμενη εβδομάδα που συνεδρίαζε η Ιεραρχία.

    Ομως, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συνάντησης Πατριάρχη-Αρχιεπισκόπου, καθώς και οι δύο φαίνεται οτι έχουν λάβει πρόσκληση να παραστούν στην έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, στις 11 Δεκεμβρίου.

    Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, είπε οτι κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε , δεν εγνώριζε όμως εάν και κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να αποδεχθεί την πρόσκληση ο αρχιεπίσκοπος.

    [05] Στον εισαγγελέα 32χρονος για αποπλάνηση παιδιών.

    11/11/2003 15:31:58

    Στον εισαγγελέα Ξάνθης προσήχθη σήμερα ο 32χρονος οικοδόμος, που κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή άρπαξε και αποπλάνησε δύο αδελφάκια, ηλικίας 7 και 8 χρόνων, αντίστοιχα.

    Ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του 32χρονου κατηγορίες για βιασμό κατ' εξακολούθηση, για αποπλάνηση ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, για απαγωγή ανηλίκου με σκοπό ανήθικες ασχολίες, για κατοχή πορνογραφικού υλικού και για παράβαση του νόμου περί ασέμνων, και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθεί αύριο.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος με το πρόσχημα ότι θα φωτογράφιζε τα δύο αδέλφια, τα επιβίβασε στο ΙΧ αυτοκίνητό του και τα οδήγησε σε ερημική τοποθεσία όπου άρχισε να τα θωπεύει. Αφού τα φωτογράφισε, τα άφησε ελεύθερα. Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια κεντρική μονάδα H/Y, στο σκληρό δίσκο της οποίας υπήρχαν φωτογραφίες και λήψεις βίντεο των δυο παιδιών, 65 C-D ROM και 35 δισκέτες, ηλεκτρονικού υπολογιστή, το περιεχόμενο των οποίων ερευνάται.

    Ο δράστης, εξεταζόμενος, ομομόγησε ότι πρόσφατα είχε φωτογραφίσει και άλλα μικρά παιδιά στην περιφέρεια της Ξάνθης. Ερευνάται το ενδεχόμενο να ανήκει σε δίκτυο παιδικής πορνείας, το οποίο διοχετεύει φωτογραφίες ανήλικων, αλλά και κασέτες βίντεο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 November 2003 - 21:30:14 UTC