Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αλ Κάϊντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη
  • [02] Νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη
  • [03] Βουλή:Χαραλαμπόπουλος: «δεν θέτω υποψηφιότητα
  • [04] Τουρκία-Κωνσταντινούπολη-Εκρήξεις-7 νεκροί.
  • [05] Φονικές εκρήξεις στην Τουρκία
  • [06] Αγριο έγκλημα στον Πειραιά.

  • [01] Η Αλ Κάϊντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

    20/11/2003 13:57:01

    Η ''Αλ Κάϊντα'' σε συνεργασία με την τουρκική οργάνωση ''Ισλαμικό Μέτωπο των Μαχητών της Μεγάλης Ανατολής'', ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, που σημειώθηκαν ταυτόχρονα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη εναντίον του βρετανικού προξενείου και των γραφείων της βρετανικής τράπεζας HSBC.

    Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό απο τις επιθέσεις έχουν χάσει τη ζωής του μέχρι στιγμής τουλάχιστον 15 άτομα και 320 τραυματίστηκαν αρκετά εκ των οποίων σοβαρά.

    Σημειώνεται οτι η Αλ Κάϊντα είχε αναλάβει την ευθύνη και για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πριν λίγες ημέρες σε δύο εβραικές συναγωγές στην Κωνσταντινούπολη.

    [Φώτο-667241]

    [02] Νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

    20/11/2003 12:58:31

    Το θάνατο και τον τρόμο σκόρπισαν το πρωί στην Κωνσταντινούπολη αλλεπάλληλες εκρήξεις,πέντε σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης,με αποτέλεσμα τουλάχιστον 13 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

    Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας HSBC η τρίτη κοντά στο βρετανικό προξενείο, η τέταρτη σε εμπορικό κέντρο και η πέμπτη πιθανόν σε κατοικημένη περιοχή.

    Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα στην έκρηξη στο βρετανικό προξενείο χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο δήλωσε το πρωί ότι οι εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων της Αλ Κάιντα, προσθέτοντας ότι αγνοούνται τρεις ως τέσσερις υπάλληλοι του βρετανικού προξενείου.

    ''Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία'', δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ο οποίος συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους στη Βρετανία.

    Απο τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη προκλήθηκε αναστάτωση σε όλες τις χρηματιστηριακές αγορές.

    Στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης διακόπηκε η συνεδρίαση, μετά την κατακόρυφη πτώση του γενικού δείκτη κατά 7,37%. Αρνητικά επηρεάστηκαν και οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αν και άνοιξαν με άνοδο, γύρισαν αμέσως σε αρνητικό έδαφος και μάλιστα με σημαντικές απώλειες περίπου 1%, ενώ ίδια εικόνα παρουσιάζει και η Σοφοκλέους.

    [03] Βουλή:Χαραλαμπόπουλος: «δεν θέτω υποψηφιότητα

    20/11/2003 12:41:58

    Ο βουλευτής ΒΑθηνών και πρώην αντιπρόεδρος κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Ι. Χαραλαμπόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές.

    «Μετά από 42 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας και μετά από 12 θητείες στο Κοινοβούλιο αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές,χωρίς βέβαια να παύσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά και να κρίνω τις πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε ο κ.Χαραλαμπόπουλος.

    Ο κ.Χαραλαμπόπουλος αφού σημείωσε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στα «γνωστά προβλήματα που κατά καιρούς δημοσίως έχει επισημάνει,καθώς «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές", επαναλαμβάνει ότι θεωρεί «απαραίτητη την επιστροφή του Κινήματος στις σοσιαλιστικές του ρίζες ανεξάρτητα από τις αλλαγές που έγιναν για να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες.

    Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γ.Χαραλαμπόπουλου έχει ως εξής:

    ''Μετά απο 42 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας και μετά απο 12 θητείες στο Κοινοβούλιο αποφάσισα να μην θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, χωρίς βέβαια να παύσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά και να κρίνω τις πολιτικές εξελίξεις.

    Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω θερμά και να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου στο δημοκρατικό λαό της Μεσσηνίας και της Β' Περιφέρειας της Αθήνας που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους για τέσσερις δεκαετίες. Να ευχαριστήσω επίσης θερμά τον ελληνικό λαό που στη μακρά πολιτική μου διαδρομή με περιέβαλε με αισθήματα εκτίμησης και μου συμπαραστάθηκε σε δύσκολες στιγμές.

    Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου στρέφεται προς τους συναγωνιστές μου τον Ανένδοτου Αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 και έφερε σε αίσιο πέρας ο Γεώργος Παπανδρέου, ο αξέχαστος Γέρος της Δημοκρατίας. Στρέφεται ακόμα προς τους συναγωνιστές μου του αντιδικτατορικού αγώνα και στον Ανδρέα Παπανδρέου τον μεγάλο ηγέτη ο οποίος συνένωσε τις κατακερματισμένες δημοκρατικές δυνάμεις που είχαν για δεκαετίες τεθεί στο περιθώριο και τις οδήγησε με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πολιτική ζωή της χώρας με τους αγώνες του για τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική.

    Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και δεν προτίθεμαι να αναφερθώ στα γνωστά προβλήματα που έχω κατά καιρούς δημόσια επισημάνει,τα οποία αφορούν ορισμένες πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και της λειτουργίας του κόμματος. Θα επαναλάβω όμως με έμφαση ότι θεωρώ απαραίτητη την επιστροφή του Κινήματος στις σοσιαλιστικές του ρίζες ανεξάρτητα απο τις αλλαγές που έγιναν για να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες. Επίσης θεωρώ ότι η ενότητα για την οποία αγωνιζόμουν πάντοτε πρέπει να είναι ουσιαστικμή και πραγματική ώστε με όλους μαζί να δοθεί η κρίσιμη μάχη της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης".-

    [Φώτο-247655]

    [04] Τουρκία-Κωνσταντινούπολη-Εκρήξεις-7 νεκροί.

    20/11/2003 12:24:54

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 105 τραυματίσθηκαν κατά τη σειρά των εκρήξεων που συγκλόνισαν σήμερα την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    [05] Φονικές εκρήξεις στην Τουρκία

    20/11/2003 12:00:43

    Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί από τις πέντε συνολικά εκρήξεις που συγκλόνισαν σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα το πρωί το κέντρο της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας HSBC η τρίτη κοντά στο βρετανικό προξενείο, η τέταρτη σε εμπορικό κέντρο και η πέμπτη σε κατοικημένη περιοχή.

    Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες καταστροφής από τα σημεία των εκρήξεων.

    [06] Αγριο έγκλημα στον Πειραιά.

    20/11/2003 09:05:58

    Αγριο έγκλημα με θύμα τον Κώστα Τσαντσαρίδη, 35 ετών, έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στην οδό Ηβης, στην Καλλίπολη στον Πειραιά, την ώρα που το θύμα στάθμευε το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν εναντίον του τουλάχιστον 20 φορές και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 20 κάλυκες που μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί από τι όπλο εβλήθησαν και ενδεχομένως απο το στοιχείο αυτό οι αρχές να οδηγηθούν στην σύλληψη των δραστών που κατά την αστυνομία πυροβόλησαν το θύμα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 November 2003 - 12:30:43 UTC