Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-11-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνιδιοκτήτης ταξί συνελήφθη για ληστείες πελατών
  • [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Πρόεδρο Κύπρου.
  • [03] Σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Σ.Κατσίκης
  • [04] Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία
  • [05] Ο Πρόεδρος της Κύπρου στην Αθήνα.
  • [06] Ερευνες για πλαστικό σκάφος με λαθρομετανάστες
  • [07] Εκρηξη σε μονοκατοικία στην Εκάλη

  • [01] Συνιδιοκτήτης ταξί συνελήφθη για ληστείες πελατών

    25/11/2003 14:00:11

    Συνελήφθη οδηγός - συνιδιοκτήτης ταξί γιατί με την απειλή ψεύτικου πιστολιού διέπραξε τρείς ληστείες σε βάρος ισάριθμων επιβατών του ταξί του ενώ στην υπόθεση ενέχεται και ένας συνεργός του τα στοιχεία του οποίου δεν αποκάλυψε στην Αστυνομία.

    Πρόκειται για τον Ιωάννη Σούλη 23 ετών που συνελήφθη χθες το απόγευμα μετά απο αστυνομικές έρευνες στα βόρεια προάστια ενώ όπως διαπιστώθηκε το πρωϊ της ίδιας ημέρας είχε αφαιρέσει με την απειλή ψεύτικου πιστολιού απο γυναίκα επιβάτη που ζήτησε να την μεταφέρει στην Αθήνα απο τη Δροσιά 300 ευρώ και το κινητό της.

    Ανακρινόμενος ομολόγησε οτι στις 8 και στις 13 του μηνός διέπραξε άλλες δύο ληστείες στο Ηράκλειο Αττικής και στο Μαρούσι αντίστοιχα σε βάρος δυο επιβατών όπου με τη βοήθεια συνεργού του που παρίστανε τον επιβάτη με τον ίδιο τρόπο τους λήστεψαν.

    Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν ο Σούλης ενέχεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις αλλά και για να εξακριβωθούν τα στοιχεία του συνεργού του και να επιτευχθεί ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

    [02] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Πρόεδρο Κύπρου.

    25/11/2003 13:57:55

    Ετοιμος να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του πολιτικού ζητήματος της Κύπρου,όποτε το κρίνει κατάλληλο ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών,δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος,μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον ομόλογό του της Ελλάδος Κωστή Στεφανόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

    ''Εμεις θα επιδιώξουμε να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, η πρωτοβουλία ωστόσο ανήκει στον γενικό γραμματέα, αφού υπο την αιγίδα του θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις'',δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος,ο οποίος λίγο πριν υπέγραψε και τη διακήρυξη της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

    Ο κ.Στεφανόπουλος απο την πλευρά του επανέλαβε οτι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν αποδεχθεί το σχέδιο 'Αναν ως βάση για τις διαπραγματεύσεις,υποστήριξε ωστόσο οτι ''πρέπει να γίνουν αλλαγές σε θέματα που αφορούν τους εποίκους,τους πρόσφυγες - θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε απολύτως δίκαια απο το σχέδιο 'Αναν -τη στρατιωτική κατοχή, τη λειτουργικότητα και την εναρμόνιση του σχεδίου με το Κοινοτικό κεκτημένο''.

    Ερωτηθείς άν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του Κυπριακού ή την ευρωπαίκή προοπτική της Τουρκίας,ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: ''Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα αντιδράσει στο στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας ή η κυβέρνηση.Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Ενωση.Είναι ωστόσο γενικευμένη τόσο η καταδίκη των ενεργειών αυτών όσο και το αίσθημα της αγανάκτησης''.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας υπο το πρίσμα των νέων διεθνών δεδομένων,ο κ. Στεφανόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση οτι ''λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια.Η ατμόσφαιρα ασφάλειας θα επιβεβαιωθεί εκατό τοις εκατό μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων''.

    Τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο υποδέχθηκε λίγο μετά τις 11 σε επίσημη τελετή στην οδό Ηρώδου Αττικού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Οι δύο Πρόεδροι επιθεώρησαν άγημα της προεδρικής φρουράς,ενώ η μπάντα της φρουράς παιάνισε τον εθνικό ύμνο.|

    Ακολούθως οι κ.κ.Στεφανόπουλος και Παπαδόπουλος είχαν σύντομη συνάντηση για περίπου δέκα λεπτά.

    Σε σύντομη συνομιλία που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων ο κ.

    Στεφανόπουλος είπε στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ότι ''η Ελλάς αποδίδει

    μεγάλη σημασία στην επίσκεψή σας,η οποία πραγματοποιείται σε ένα

    κρίσιμο χρονικό σημείο ενόψει της ένταξης'' και ευχήθηκε ''να πάνε καλά τα πράγματα για την Κύπρο και την Ελλάδα.

    Ο Κ.Στεφανόπουλος απένειμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος και του εδώρισε αντίγραφο αγγείου του Βαθιού.Ο Πρόεδρος απένειμε στην κα Παπαδοπούλου το Μεγαλόσταυρο της Ευποιίας λόγω του μεγάλου φιλανθρωπικού της

    έργου,καθώς και αντίγραφα αρχαίων αγγείων από το Εθνικό Μουσείο.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον κ.Στεφανόπουλο και

    εξέφρασε την ευχή να φανεί αντάξιος αυτής της τιμής.Ο κ. Στεφανόπουλος του απάντησε ότι ''αυτό είναι πλέον βέβαιο κύριε

    Πρόεδρε''.

    Ο κ.Παπαδόπουλος εδώρισε ένα ασημένιο αντίγραφο αγγείου στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,ο οποίος τον ευχαρίστησε για το

    ''εξαίρετο και θαυμάσιο δώρο'' λέγοντας ότι θα κοσμήσει το Προεδρικό Μέγαρο.

    [03] Σε 5μηνη φυλάκιση με αναστολή ο Σ.Κατσίκης

    25/11/2003 13:41:59

    Σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε απο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο γιος του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Θεόδωρου Κατσίκη, Σόλων Κατσίκης για την κατηγορία της αντιποίησης αρχής.

    Μαζί του καταδικάστηκε και ο φίλος του Σταμάτης Κοκινάκης σε 7μηνη ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της αντιποίησης αρχής κατ' εξακολούθηση.

    Υπενθυμίζεται οτι οι δυο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί πριν λίγες μέρες μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, οι οποιοι σήμερα κηρύχθηκαν αθώοι, να υποδύονται τους αστυνομικούς και να πραγματοποιούν ελέχους σε διερχόμενους οδηγούς στην Αγία Παρασκευή.

    Στην απολογία του ο Σόλων Κατσίκης αρνήθηκε στην κατηγορία και ισχυρίστηκε οτι δεν είχαν σκοπό να βλάψουν κανέναν. Ο Κοκκινάκης στον οποίον επίσης δόθηκε τριετή αναστολή υποστήριξε οτι είχε πιεί και δεν θυμάται τί ακριβώς είχε συμβεί.

    [04] Φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία

    25/11/2003 12:45:52

    Νέα δραστικά μέτρα ασφαλείας έλαβε η ιταλική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, που συνεργάζονται με εκείνες των ΗΠΑ και Βρετανίας, αναμένονται τρομοκρατικά χτυπήματα τις επόμενες ημέρες.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Τζουζέπε Πιζάνου, σε έκτακτη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Αμυνας Αντόνιο Μαρτίνο, τον διοικητή της αστυνομίας και τους διευθυντές των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε αργότερα στην τηλεόραση για το πώς έχει η κατάσταση: ''Εχω καθήκον να υπογραμμίσω κάθε πιθανό ρίσκο και να λάβω υπόψη την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί. Οταν πρόκειται για την ασφάλεια των πολιτών δεν είναι υπερβολή η επιφύλαξη και γι'αυτό θα υπάρξουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας''.

    Ο κ. Πιζάνου δεν διευκρίνισε ποιά θα είναι ακριβώς αυτά τα μέτρα αλλά ήδη έχει ζητηθεί απο την Επιτροπή πρόληψης τρομοκρατικών ενεργειών η χρησιμοποίηση των στρατιωτών για την φύλαξη δημόσιων χώρων.

    Αυτό συζητήθηκε με τον υπουργό Αμυνας, δηλαδή στρατιωτικές δυνάμεις να ενισχύσουν την αστυνομία στον ρόλο της φρούρησης των διαρκώς αυξανόμενων επικίνδυνων στόχων.

    Επίσης, εξετάσθηκε και η δυνατότητα να αναβληθούν οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις σε περίπτωση που κριθούν επικίνδυνες. Ετοιμο είναι και το σχέδιο για την τοποθέτηση μηχανημάτων ανακάλυψης εκρηκτικών υλών στις εισόδους σιδηροδρομικών σταθμών και αεροδρομίων.

    Αν κριθεί σκόπιμο θα κλείσουν δρόμοι κοντά σε επικίνδυνους στόχους και θα απομονωθούν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, η πρόσβαση στα οποία θα γίνεται κατόπιν ελέγχου.

    Χθες, στην περιφέρεια της Ρώμης έγιναν ασκήσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων που θα προέκυπταν απο μια τρομοκρατική επίθεση με χημικά όπλα, απο ανατίναξη κτιρίων, αεροπειρατίες και άλλες ενέργειες. Οι ιταλικές αρχές φοβούνται τρομοκρατική ενέργεια απο καμικάζι, καθώς επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα είναι κάπως δύσκολο να γίνει σε μια πόλη, όπου κινούνται πολλά οχήματα και υπάρχει επιφυλακή των αρχών.

    [Φώτο-451054]

    [05] Ο Πρόεδρος της Κύπρου στην Αθήνα.

    25/11/2003 11:14:00

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έφτασε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη και στις 11 το πρωί του έγινε η επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στην οδό Ηρώδου Αττικού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

    Τον κ. Παπαδόπουλο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Α.Παπανδρέου και σε λίγην

    ώρα ο Πρόεδρος της Κύπρου θα υπογράψει στο Προεδρικό Μέγαρο τη διακήρυξη για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει στην Αθήνα συνομιλίες για το Κυπριακό, αλλά και για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - Κύπρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.-

    [06] Ερευνες για πλαστικό σκάφος με λαθρομετανάστες

    25/11/2003 09:53:04

    Περίπου 70 λαθρομετανάστες μεταφέρει δεκάμετρο ξύλινο σκάφος, που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί από σκάφη του Λιμενικού να πλέει στη θαλάσσια περιοχή ενάμισι ναυτικό μίλι από το Ακρωτήρι Ντιμπουρνού,

    νότια της Σάμου και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Αμέσως ειδοποιήθηκε η τουρκική ακτοφυλακή, ενώ, σύμφωνα με τους λαθρομετάστες, στο σκάφος έχει παρουσιαστεί εισροή υδάτων, η οποία όμως είναι ελεγχόμενη. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, διεξάγονται έρευνες στην περιοχή της νησίδας Φαρμακονήσι μετά απο τηλεφωνική καταγγελία στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ΥΕΝ για ύπαρξη πλαστικού σκάφους με λαθρομετανάστες, το οποίο βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις έρευνες συμμετέχουν πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, αλιευτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο, τύπου Super Puma, που απογειώθηκε απο την Ελευσίνα.

    [07] Εκρηξη σε μονοκατοικία στην Εκάλη

    25/11/2003 08:05:22

    Εκρηκτικός μηχανισμός μικρής ισχύος, από χειροβομβίδα, εξερράγη στις 9.20 το βράδυ στην αυλή μονοκατοικίας στην οδό Λόφου 5 στην Εκάλη.

    Το σπίτι ανήκει στον Θεόδωρο Νάνο, πρώην στέλεχος της ''Ιντρασόφτ'' ο οποίος όμως δεν ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες και όταν πήγαν εκεί αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι ο μηχανισμός πιθανόν πετάχθηκε από κάποιους διερχόμενους και ότι από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ζημιές. Ο Νάνος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει διαφορές με κανέναν και δεν έχει δεχθεί απειλές. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Ασφάλεια Αττικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 November 2003 - 12:30:19 UTC