Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στεφανόπουλος-Εορτασμός Αγιου Νικολάου.
  • [02] Ομιλία Καραμανλή στο Μενίδι.
  • [03] Δημοσκόπηση-Εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.
  • [04] Μπούς για Κυπριακό
  • [05] Δίκη 17Ν:Τη Δευτέρα η απόφαση
  • [06] Πρόσκρουση πλοίου
  • [07] Σοβαρός τραυματισμός 22χρονου απο σφαίρα αστυνομικού
  • [08] Κύμα κακοκαιρίας απο αύριο
  • [09] Κανονικά οι πτήσεις της ΟΑ

  • [01] Στεφανόπουλος-Εορτασμός Αγιου Νικολάου.

    06/12/2003 13:49:52

    Τον προστάτη των ναυτικών Αγιο Νικόλαο, γιόρτασε σήμερα το Πολεμικό μας Ναυτικό, σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζαννετάκης, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ.Καλλίνικος και οι τοπικές αρχές.

    Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων είχαν καταπλεύσει για τον εορτασμό η Φρεγάτα ''Αιγαίο'' η πυραυλάκατος ''Μαριδάκης'' και το υποβρύχιο ''Νηρεύς''.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη σημερινή γιορτή, η οποία όπως είπε, δεν είναι μόνο του Πολεμικού μας Ναυτικού αλλά και μεγάλη γιορτή της θρησκείας μας.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό μαζί με το στρατό και την αεροπορία συγκροτούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της χώρας μας για να προωθήσει την εθνική της ισχύ.

    Στο πλαίσιο του εορτασμού πλοία του στόλου θα καταπλεύσουν σε διάφορα λιμάνια του Αιγαίου.

    [02] Ομιλία Καραμανλή στο Μενίδι.

    06/12/2003 13:48:41

    Έμμεση απάντηση στις επιθέσεις της κυβέρνησης περί δεξιάς έδωσε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας το μεσημέρι στο Μενίδι, ενώ επέμεινε στα ανοίγματά του στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

    ''Δεν είναι ώρα για ανοίγματα τακτικής αλλά είναι ώρα για να ανοίξουμε την καρδιά μας και να απλώσουμε τα χέρια σε όλους τους Έλληνες. Ζητάμε την εμπιστοσύνη ακόμη κι εκείνων που δεν μας ψηφίζουν. Διότι, για να κάνουμε μεταρρυθμιστικό έργο χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη όλων και όχι απαραίτητα τη συμφωνία τους. Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά δεν μισούμε ο ένας τον άλλο και μπορούμε να συμπέσουμε σε στόχους όπως για παράδειγμα να μπορούν όλα τα ελληνόπουλα επιτέλους να πηγαίνουν σχολείο το πρωί''.

    Όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, το κόμμα του έχει αφήσει πίσω τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

    Αναφερόμενος στα καθημερινά προβλήματα αλλά και τα ζωτικά προβλήματα των Αχαρνών, είπε ότι έχει περάσει οριστικά η εποχή των υποσχέσεων σημειώνοντας ότι στην πολιτική σχολή από την οποία προέρχεται προκαλούν αλλεργία οι προεκλογικές υποσχέσεις.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανεργία, στα προβλήματα υποδομής και στο κακό οδικό δίκτυο και επισήμανε ότι πολλά σχολεία του δήμου έχουν προβλήματα.

    Ο κ. Καραμανλής επέκρινε την κυβέρνηση για ολιγωρία, γιατί όπως είπε, αντιμετωπίζει με κραυγαλέα αδιαφορία το γεγονός ότι περίπου 2.500 οικογένειες, δικαιούχοι αποζημιώσεων από την απαλλοτρίωση των εκτάσεων για το ολυμπιακό χωριό δεν έχουν πάρει ακόμη τα λεφτά τους.

    Η ΝΔ, είπε, δεσμεύεται ότι, αν -ο μη γένοιτο- μέχρι τις εκλογές δεν έχει λυθεί το θέμα να στελεχώσει επαρκώς την αρμόδια επιτροπή και να επισπεύσει τη διαδικασία.

    Εξέφρασε την ανησυχία του για τα εργατικά ατυχήματα στο ολυμπιακό χωριό, σημειώνοντας ότι οι πέντε θάνατοι εργατών είναι τραγικό και απαράδεκτο γεγονός για μια σύγχρονη κοινωνία.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε καταυλισμό παλιννοστούντων και δεσμεύτηκε για μέτρα που θα προβλέπουν την οικονομική και κοινωνική ένταξή τους και θα εξασφαλίζουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

    Μιλώντας για το πρόβλημα των ναρκωτικών, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η αντιμετώπισή του μπορεί να μην είναι εύκολη αλλά δεν επιτρέπεται στην πολιτεία να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

    Ανέφερε ακόμη ότι οι χρήστες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς και να παρακολουθούνται από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση και στην πρόληψη για να θωρακιστεί η κοινωνία και να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.

    [03] Δημοσκόπηση-Εκλογή Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

    06/12/2003 13:38:16

    Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαμάχη Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχη.

    Άγνοια ή ουδετερότητα στη διαμάχη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το θέμα της εκλογής νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Βι-ΠιΑΡΣι, για την εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή". Ωστόσο, από όσους τοποθετούνται, περισσότεροι εκτιμούν ότι "δίκιο" έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών από όσους ότι "δίκιο" έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    Συγκεκριμένα, στην ερώτηση "με βάση αυτά που γνωρίζετε ή έχετε ακούσει, ποιος πιστεύετε ότι δίκιο, ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Πατριάρχης;" το 27,2% απαντούν "ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος", το 12,7% "ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος", το 18,9% "ούτε ο ένας - ούτε ο άλλος", το 9,8% "και οι δύο", και το 31,4% δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.

    Τα ως άνω ποσοστά διαφοροποιούνται -υπέρ του κ. Χριστοδούλου- στο τμήμα των ερωτηθέντων που εκκλησιάζονται. Έτσι, δίκιο στον Αρχιεπίσκοπο δίδουν το 36% των εκκλησιαζόμενων (20,8% οι μη εκκλησιαζόμενοι), στον Πατριάρχη το 11,8% (13,4%), ούτε στον έναν - ούτε στον άλλον το 14,9% (21,8%), και στους δύο το 10,2% (9,5%) ενώ δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν το 27,1% (34,5% των μη εκκλησιαζόμενων)

    Ειδικότερα, οι εκκλησιαζόμενοι του νομού Θεσσαλονίκης πιστεύουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δίκιο σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα (36,5% υπέρ Αρχιεπισκόπου, 7% υπέρ Πατριάρχη, 17,3% ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, 14,6 και οι δύο, ενώ το 24,7% δηλώνουν ΔΓ/ΔΑ).

    Ο Πατριάρχης υπερτερεί μόνο στη νήσο Κρήτη (14,9% έναντι 13%) ωστόσο εκεί εμφανίζεται και το μεγαλύτερο ποσοστό όσων απαντούν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος (42,9%). Δίκιο και στους δύο δίδει 10,9% των ερωτηθέντων στην Κρήτη ενώ ΔΓ/ΔΑ δηλώνει το 18,3%.

    Τέλος, με βάση την κομματική τους προτίμηση, το 21,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 47,7% των ψηφοφόρων της ΝΔ δίδουν δίκιο στον Αρχιεπίσκοπο ενώ μικρότερα ποσοστά (17,8% ΠΑΣΟΚ και 9,3%) δίδουν δίκιο στον Πατριάρχη.

    Η έρευνα της V-PRC πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2003 σε 1.749 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα πλην των νήσων του Αιγαίου και του Ιονίου.-

    [04] Μπούς για Κυπριακό

    06/12/2003 12:16:21

    Υπάρχει πραγματικό παράθυρο ευκαιρίας για επίλυση του κυπριακού πριν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Μαΐου 2004 τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου πρεσβευτή της Κύπρου στην Ουάσιγκτον Ευρυπίδη Ευρυβιάδη. Τόνισε ότι η χώρα του εργάζεται σκληρά με όλα τα μέρη για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία. Ο κ.Μπους πρόσθεσε ότι μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση του Κυπριακού θα ήταν προς όφελος και των δυο πλευρών στην Κύπρο, αλλά και της γύρω περιοχής και επανέλαβε την αμερικανική θέση ότι το σχέδιο Ανάν είναι ο μοναδικός και ο καλύτερος τρόπος για μια συνολική και βιώσιμη λύση.

    [05] Δίκη 17Ν:Τη Δευτέρα η απόφαση

    06/12/2003 12:15:56

    Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τα 19 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

    Η διαδικασία όμως δεν θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, καθώς οι δικαστές καλούνται να τοποθετηθούν για σειρά θεμάτων ενώ θα αγορεύσουν και οι εισαγγελείς της έδρας και υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.

    Το δικαστήριο ύστερα από διάσκεψη 15 ημερών θα εκφωνήσει την απόφασή του επί της ενοχής ή της αθωότητας για κάθε έναν από τους 19 κατηγορουμένους.

    [Φώτο-619477]

    [06] Πρόσκρουση πλοίου

    06/12/2003 12:15:50

    Το φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο ''Μύκονος'' προσέκρουσε χθες βράδυ σε βραχώδη ακτή της Τζιάς. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε ρήγμα ενώ δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δέκα επιβάτες και 17μελές πλήρωμα. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες το πλοίο αποκολλήθηκε και κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου.

    [07] Σοβαρός τραυματισμός 22χρονου απο σφαίρα αστυνομικού

    06/12/2003 07:46:12

    Ενας 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα από πυροβολισμούς αστυνομικών, όταν προηγουμένως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δεν σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας στην περιοχή Ανωγείων Ρεθύμνου. Πρόκειται για τον Ηρακλή Μαραγκάκη, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο συνομίληκός του Νικόλαος Γιαλιτάκης.

    Αστυνομικοί πλησίασαν για έλεγχο το αυτοκίνητο και ο οδηγός του ανέπτυξε ξαφνικά ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Τότε, οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στα λάστιχα του αυτοκινήτου ενώ μια σφαίρα, τραυμάτισε σοβαρά τον 22χρονο.

    Ο Μαραγκάκης νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ καθώς και οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ τα όπλα κατασχέθηκαν.

    [Φώτο-674577]

    [08] Κύμα κακοκαιρίας απο αύριο

    06/12/2003 07:46:04

    Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο εως την Τρίτη, θα είναι οι βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

    Με εγκύκλιό της η γγ πολιτικής προστασίας κάλεσε τις περιφέρειες τις νομαρχίες και τους δήμους της χώρας να λάβουν μέτρα αυξημένης ετοιμότητας, στο διάστημα αυτό προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα τα οποία πιθανόν να δημιουργηθούν από την κακοκαιρία.

    [Φώτο-571637]

    [09] Κανονικά οι πτήσεις της ΟΑ

    06/12/2003 07:45:54

    Δύο νέες 48ωρες απεργίες εξήγγειλαν χθες οι ιπτάμενοι συνοδοί-φροντιστές συνεχίζοντας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια της ΟΑ ενώ έχουν προγραμματιστεί 96 πτήσεις από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Υπενθυμίζεται ότι οι απεργίες αυτές έχουν κηρυχθεί παράνομες από το δικαστήριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 December 2003 - 12:30:15 UTC