Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσύρεται ο πίνακας με τον Εσταυρωμένο
  • [02] Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ για Προϋπολογισμό.
  • [03] Τραυματίες απο εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας
  • [04] Δίκη 17Ν:Πρόταση εισαγγελέα για ποινές
  • [05] Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας κοντά στη Μεγαλόπολη

  • [01] Αποσύρεται ο πίνακας με τον Εσταυρωμένο

    10/12/2003 13:41:36

    Την απόσυρση του έργου του Βέλγου καλλιτέχνη Τερί Ντε Κορντιέρ από την έκθεση Outlook αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και ο διευθυντής της έκθεσης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Μόλις χθες το βράδυ πληροφορήθηκα και εγώ, σαρανταπέντε ημέρες μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης OUTLOOK από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ενώ αυτή έχει παρουσιαστεί σε πλήθος Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και έχει δεχθεί χιλιάδες επισκεπτών, ότι στην έκθεση περιλαμβάνεται έργο Βέλγου καλλιτέχνη που προκάλεσε ήδη έντονες αντιδράσεις ως προσβλητικό του σταυρού, δηλαδή του συμβόλου της Χριστιανικής Θρησκείας.

    Η έντονη συζήτηση που προκλήθηκε τείνει να επισκιάσει την ουσία της έκθεσης και να παρεμποδίσει την επαφή του ευρύτερου κοινού με την σύγχρονη τέχνη.

    Στόχος όμως της έκθεσης OUTLOOK ήταν ακριβώς να είναι αντιπροσωπευτική των διεθνών ρευμάτων και να προκαλέσει το γνήσιο ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για την σύγχρονη τέχνη.

    Σταθμίζοντας συνεπώς όλα τα δεδομένα το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και ο διευθυντής της έκθεσης αποφάσισαν να αποσυρθεί το συγκεκριμένου έργο και να τοποθετηθεί στη θέση του ανακοίνωση για τους λόγους της απόσυρσης.

    [02] Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ για Προϋπολογισμό.

    10/12/2003 13:41:28

    Με ομιλίες εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και των συνδικαλιστών οργανώσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της ΝΔ,με αντικείμενο τον προϋπολογισμό.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με τον προηγούμενο και τους παλαιότερους,αλλά πρόσθεσε ότι υπολείπεται των κοινωνικών αναγκών και προσδοκιών.

    Ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν γεναίες αυξήσεις για το 2004 για να προχωρήσει η πραγματική σύγκλιση και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίξει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί.

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σημείωσε πως ο προϋπολογισμός είναι συνέχεια των προηγούμενων και κρύβει την πραγματική κατάσταση στην οικονομία,εκφράζοντας τις διαφωνίες του με την κυβερνητική πολιτική και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αθέτηση υπεσχημένων προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ο. Κυριακόπουλος σημείωσε ότι είναι αρνητικό

    ότι δεν μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες και έκανε λόγο για φορολογική επιδρομή εναντίον των επιχειρήσεων.Πέρασε,είπε ο κ. Κυριακόπουλος, η εποχή για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

    Ο πρόεδρος των εμπόρων κ.Αρμενάκης επέκρινε την κυβέρνηση και ζήτησε φορολογική επανάσταση για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την απαλλαγή του κράτους απο υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν καλύτερα οι ιδιώτες.

    Κριτική στον προϋπολογισμό άσκησαν ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΕΒΕ.

    Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ομιλίες των εισηγητών της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό και θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση του Κ.Καραμανλή.-

    [03] Τραυματίες απο εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

    10/12/2003 13:13:51

    Η επιβατική αμαξοστοιχία 420 που εκτελούσε το δρομολόγιο Aθήνα-Καλαμάτα εκτροχιάστηκε λίγα λεπτά πριν τις 12 στο 158 χλμ. της σιδηροδρομικής γραμμής,κοντά στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης.

    Εκτροχιάστηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρώτο βαγόνι και παρέσυρε και το δεύτερο,το οποίο μετέφερε 38 επιβάτες που τραυματίστηκαν ευτυχώς πολύ ελαφρά.

    Από αυτούς οι 22 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και για προληπτικούς λόγους.

    Επιτόπου έχει μεταβεί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων για να εξετάστουν τα αίτια,ενώ στο σημείο βρίσκονται και δεκαέξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας της σιδηροδρομικής γραμμής.

    [04] Δίκη 17Ν:Πρόταση εισαγγελέα για ποινές

    10/12/2003 13:11:04

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η ανάγνωση των προτάσεων του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου για τις ποινές που θα επιβληθούν στους 15 κατηγορουμένους της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''. Ο εισαγγελέας πρότεινε για τις ανθρωποκτονίες 21 φορές ισόβια κάθειρξη για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, 14 για το Δημήτρη Κουφοντίνα, 10 για το Χριστόδουλο Ξηρό, 6 για το Σάββα Ξηρό, 3 για τον Βασίλη Τζωρτζάτο και μία για τον Ηρακλή Κωστάρη. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθούν ποινές αρκετών ετών, οι οποίες όμως είναι με επιείκια για τους ειλικρινώς μεταμεληθέντες. Σύμφωνα με υπολογισμούς οι υπόλοιπες ποινές πολυετούς κάθειρξης για τους Γιωτόπουλο και Κουφοντίνα ξεπερνούν τα 2.000 χρόνια, ενώ κατά συγχώνευση οι τιμές θα είναι 25ετείς καθείρξεις. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του κ.Λάμπρου ο Γιωτόπουλος ανέφερε ότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης αποκεφάλισε την ίδια τη δικαιοσύνη. Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης το λόγο λαμβάνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και η συνεδρίαση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, λόγω της αποχής των δικηγόρων αύριο και την Παρασκευή. Στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να επιμετρήσει τις ποινές. Οι οριστικές αποφάσεις του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

    Το πρωί κατά τη διάρκεια της εισήγησης του Χρήστου Λάμπρου προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους κατηγορουμένους όταν ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 17Ν υπήρξε ένα βαθύτατα φασιστικό μόρφωμα με Σταλινική νοοτροπία. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είπε ότι το ποιοί είναι οι φασίστες φαίνονται ενώ ο Χριστόδουλος Ξηρός ανέφερε ότι ο εισαγγελέας ονειρεύεται την 21η Απριλίου.Επίσης ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος φώναξε στον κ.Λάμπρου ότι είναι χούντα για να λάβει την ίδια απάντηση από τον εισαγγελέα. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Μιχάλης Μαργαρίτης διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση προκειμένου να αποφορτιστεί το κλίμα.

    [05] Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας κοντά στη Μεγαλόπολη

    10/12/2003 12:11:08

    Επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολογία Αθήνα-Καλαμάτα εκτροχιάστηκε λίγο πριν το μεσημέρι στη θέση Λιοντάρι κοντά στη Μεγαλόπολη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες.Στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και συνεργεία του ΟΣΕ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 2003 - 12:30:12 UTC