Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή:Τσερτικίδης για Θάνατο 22χρονου
  • [02] Τροχαίο με έναν νεκρό στη Κηφισίας
  • [03] Εκρηξη στην Ελευσίνα

  • [01] Βουλή:Τσερτικίδης για Θάνατο 22χρονου

    12/12/2003 14:05:41

    Το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας θα επιβληθεί στους αστυνομικούς που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 22χρονο στην Κρήτη, «αμέσως μόλις περιέλθει στην αρμόδια υπηρεσία το ένταλμα προσωρινής κράτησης και η εισαγγελική παραγγελία. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Π. Τσερτικίδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δ. Γκούσκου. Ο κ. Τσερτικίδης πρόσθεσε επίσης ότι «αναμένονται τα αποτελέσματα της ποινικής και πειθαρχικής διαδικασίας, προκειμένου η υπηρεσία να προχωρήσει στις προβλεπόμενες και παραπέρα ενέργειες.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γκούσκος είπε η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «οφείλει αυτεπάγγελτα να θέσει σε αργία τους τρεις εμπλεκόμενους αστυνομικούς, «από τη στιγμή που προφυλακίστηκαν με ένταλμα προσωρινής κράτησης και να μην περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ. Δεν πρόκειται περί λάθους, και δεν πρόκειται περί έλλειψης παιδείας όπως ισχυρίζονται τινές εκ των αστυνομικών τόνισε ο κ. Γκούσκος που ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Επισήμανε μάλιστα ότι «για έβδομη φορά τα τελευταία χρόνια, αστυνομικοί πυροβολούν από πίσω σε πολύ μικρή απόσταση άοπλο νεαρό αναφέροντας τα ονόματα των Τζελάλ, Σαπουνά, Μουράτη, Μπουλάτοβιτς, Χριστόπουλου, Τσελνίκου, Λεωνίδη και του Μαραγκάκη στην Κρήτη. «Έχουμε εβδομήντα νεκρούς την τελευταία δεκαετία, κι ενώ ασκήθηκαν διώξεις, συνήθως με ενδεχόμενο δόλο, κατέληξαν όμως να είναι από αμέλεια ή οι αστυνομικοί ποτέ να μην φθάσουν στο ακροατήριο πρόσθεσε ο κ. Γκούσκος.

    Ανταπαντώντας, ο κ. Τσερτικίδης επιβεβαίωσε ότι «δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα ο αστυνομικός, και οι ειδικοί φρουροί να πυροβολήσουν, ιδιαίτερα όταν ένα πρόσωπο τρέπεται σε φυγή. Σημείωσε ωστόσο υπουργείο επέδειξε ευαισθησία ενώ ο αρχηγός της ΕΛΑΣ μετέβη στην Κρήτη για να παρακολουθήσει το συμβάν την εξέλιξη του συμβάντος.

    Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης είπε ότι «οι δράστες έχουν και κάποιος προϊστάμενους. Κάποιοι θα έχουν κάποια ευθύνη για τις οδηγίες που είχαν οι δράστες.

    Τέλος, ο κ. Τσερτικίδης είπε ότι με πρόσφατη νομοθετική διάταξη, δίδεται δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο για πολίτες που τραυματίσθηκαν σε συμπλοκή (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%) ενώ για την αποζημίωση της οικογένειας του νεκρού, είπε ότι «η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της.-

    [02] Τροχαίο με έναν νεκρό στη Κηφισίας

    12/12/2003 07:58:33

    Ενα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερα τραυματίστηκαν οταν το αυτοκίνητο τύπου τζιπ στο οποίο επέβαιναν γύρω στις 3 τα ξημερώματα λόγω ολισθηρότητας ξέφυγε από την πορεία του στη λεωφόρο Κηφισίας στην περιοχή Σίδερα του Χαλανδρίου και προσέκρουσε σε κολώνα. Από την αστυνομία δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των θυμάτων καθώς και τα στοιχεία του οχήματος.

    [03] Εκρηξη στην Ελευσίνα

    12/12/2003 07:58:26

    Ισχυρή έκρηξη από αυτοσχέδιο μηχανισμό κατέστρεψε ολοσχερώς στις 4 τα ξημερώματα καφετέρια στην Ελευσίνα στη συμβολή των οδών Παπαγιάννη και Αθηνάς. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς το κατάστημα ήταν κλειστό. Σοβαρές ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε απόσταση μέχρι και 100 μέτρα, ενώ έσπασαν τζάμια παρακείμενων καταστημάτων και πολυκατοικιών. Από την αστυνομία ερευνώνται τόσο η σύνθεση του μηχανισμού, καθώς και τα αίτια που προκάλεσαν την ενέργεια των άγνωστων δραστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2003 - 12:30:17 UTC