Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης πληρώματος σκάφους.
  • [02] Αγριο έγκλημα στο Βόλο.

  • [01] Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης πληρώματος σκάφους.

    24/12/2003 10:20:35

    Τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ «ELISABETH, σημαίας Β. Κορέας ότι το πλοίο παρουσιάζει κλίση λόγω εισροής υδάτων και έχει υποστεί BLACK OUT μετά από πρόσκρουση του στην νησίδα Χριστιάννα, που βρίσκεται 15 ν.μ. ΝΔ. από το λιμάνι της Σαντορίνης. Το πλοίο, με 8μελές πλήρωμα, Ουκρανούς υπήκοους, είχε αποπλεύσει από Πόρτ Σάϊντ Αιγύπτου έμφορτο με τσιμέντο. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του ΥΕΝ κινητοποίησε άμεσα τα παραπλέοντα πλοία να σπεύσουν προς παροχή βοήθειας στο κινδυνεύων πλοίο και έθεσε σε ετοιμότητα το ελικόπτερο SUPER PUMA καθώς και τις Λιμενικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής.Στην περιοχή κατέπλευσαν τα Ε/Γ-Ο/Γ «ΡΟΜΙΛΝΤΑ και ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, τα οποία είχαν αποπλεύσει από το λιμάνι της Σαντορίνης κενά επιβατών, το παραπλέον Φ/Γ «ΜAERSK-LEVANT σημαίας Παναμά και το Α/Κ «ΘΗΡΑΣΙΑ. Στις 06.00 τα ξημερώματα το Ε/Κ S.PUMA που έφτασε και αυτό στην περιοχή άρχισε την επιχείρηση διάσωσης του 8μελούς πληρώματος κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες καιρικές συνθήκες και μετά από επίπονες και ριψοκίνδυνες προσπάθειες του πληρώματος του ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς του πληρώματος από το σκάφος στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, απ όπου διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

    [02] Αγριο έγκλημα στο Βόλο.

    24/12/2003 08:17:09

    Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε σήμερα χθές το απόγευμα στον Βόλο όταν αστυνομικοί μετά από σχετική καταγγελία της Παρασκευής Τσιάμη, 48 ετών, πήγαν στο σπίτι της γιατί, όπως είχε πει λίγη ώρα νωρίτερα στην αστυνομία, είχε αποκεφαλίσει με τσεκούρι το σύζυγό της. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι της γυναίκας και βρήκαν το σύζυγό της Δημήτρη 52 ετών, υπάλληλο του ΟΣΕ, αποκεφαλισμένο πάνω σε ένα καναπέ στο σαλόνι του σπιτιού. Το τσεκούρι βρέθηκε πεταμένο στο νεροχύτη της κουζίνας και κατασχέθηκε ως πειστήριο του εγκλήματος. Όπως είπε η γυναίκα προέβη στην αποτρόπαια αυτή ενέργεια γιατί εδώ και χρόνια ο σύζυγός της την κακοποιούσε. Σήμερα πριν κοιμηθεί ο Δημήτρης Τσιάμης, 52 ετών, είχε λογομαχήσει με τη σύζυγό του και όπως η ίδια υποστηρίζει στην κατάθεσή της την είχε χτυπήσει βάναυσα. Η γυναίκα απομακρύνθηκε και κλειδώθηκε σε δωμάτιο για να μη δεχθεί άλλα χτυπήματα από το σύζυγό της και όταν αντελήφθη ότι εκείνος κοιμόταν βγήκε από το σπίτι, πήγε στην αυλή και πήρε το τσεκούρι, τον πλησίασε αθόρυβα και τον κτύπησε. Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα ειδεχθές και όπως είπε στους δημοσιογράφους το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα από το τσεκούρι σε διάφορα σημεία του σώματός του, γεγονός που δείχνει το μίσος με το οποίο η γυναίκα σκότωσε τον άνδρα της. Η δράστιδα συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη της και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βόλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 2003 - 12:30:10 UTC