Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Εκκληση στη Νεολαία
  • [02] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με προεδρείο ΚΟ ΠΑΣΟΚ
  • [03] Ρέππας: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Κάλεσμα συστράτευσης
  • [05] Αμοιβαία Κεφάλαια - ΑΕΔΑΚ - Κατάταξη 2003.

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Εκκληση στη Νεολαία

    12/01/2004 21:15:16

    Εκκληση στη Νεολαία, ανεξαρτήτως παρατάξεως, απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή του στα γραφεία της οργάνωσης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν τα μέλη της οργάνωσης, αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το διάλογό του με το προεδρείο της γραμματείας της οργάνωσης.''Ο άνεμος της αισιοδοξίας από τη νεολαία που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για μια ουσιαστική ανανέωση της πολιτικής ζωής είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο μήνυμα. Γίνεται πια ένα βήμα καινούργιο ώστε οι νέοι να έχουν βήμα διαλόγου και φωνή στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Θα είμαι ανοιχτός σε αυτό το διάλογο'', δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    [02] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με προεδρείο ΚΟ ΠΑΣΟΚ

    12/01/2004 19:40:46

    Ευρύτερες συναινέσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα επιδιώκει ο Γιώργος Παπανδρέου όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Παπανδρέου απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με όσα ανέφερε σήμερα ο Κ. Καραμανλής για τον τρόπο διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει ένα ωραίο εκλογικό αγώνα, μέσα από τον οποίο θα αξιοποιηθούν οι θέσεις των κομμάτων και θα υπάρξουν συναινέσεις και συνθέσεις στις οποίες θα συμπράξουν όλα τα κόμματα και θα τις υποστηρίξουν από την επομένη των εκλογών.Χαίρομαι, πρόσθεσε ο κ.Παπανδρέου, για το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής αναφέρεται σε τέτοια θέματα τα οποία ελπίζω να κάνουμε πράξη.Στη συνάντησή του με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου, όπως δήλωσε, συζήτησε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών και του κοινοβουλίου, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ κόμματος, κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής ομάδας.Στα θέματα αυτά, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, υπήρξε συμφωνία και ο ίδιος τόνισε ότι επιβάλλεται η αναβάθμιση του ρόλου των βουλευτών και του Κοινοβουλίου όπως και η βελτίωση των σχέσεων των βουλευτών με το κόμμα και την κυβέρνηση.Το προεδρείο της ΚΟ, όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρείου της Νίκος Λεβογιάννης του μετέφερε το κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας που έχουν καταγράψει όλοι οι βουλευτές στις εκλογικές τους περιφέρειες.-

    [03] Ρέππας: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων

    12/01/2004 18:26:18

    Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Δημήτρη Ρέππα, υλοποιείται πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων, συνολικού προϋπολογισμού 90 εκατ.ευρώ.Προτεραιότητα δίνεται στην τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, των ανέργων ειδικών κατηγοριών για τους οποίους το ύψος της επιδότησης είναι αυξημένο και ανέρχεται σε 18 ευρώ την ημέρα, έναντι 14 ευρώ για τις άλλες ομάδες των ανέργων.Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νέους κάτω των 25 ετών, που δύο έτη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους δεν εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας, σε άνεργους/ες αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών και άνεργους άνω των 50 ετών με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο.Προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα είναι ο άνεργος να διαθέτει δελτίο ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ, να είναι έλληνας υπήκοος και να έχει συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης παρέμβασης.Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 18 μήνες για τις μικρομεσαίες και σε 24 μήνες για τις μεγάλες επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας μετά τη λήξη του προγράμματα για διάστημα έξι και δώδεκα μηνών, αντίστοιχα.Το πρόγραμμα θα διακόπτεται εφόσον οι επιχειρήσεις προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού και δεν αντικαταστήσουν τις κενές θέσεις εντός τριάντα ημερών.

    Σε 7.500 ανέργους ηλικίας 18 έως 64 ετών που επιθυμούν να συστήσουν δική τους επιχείρηση απευθύνεται εξάλλου, το πρόγραμμα επιχορήγησης της αυτοαπασχόλησης.

    Οι άνεργοι θα επιχορηγηθούν με 8.400 ευρώ (3.000 ευρώ προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις).

    [04] Γ. Παπανδρέου: Κάλεσμα συστράτευσης

    12/01/2004 18:05:10

    Κάλεσμα συστράτευσης απηύθυνε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης.Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «νέα Ελλάδα, νέα εποχή στην οποία πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να ξεφύγουμε από τη γραφειοκρατία και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της κοινωνίας.Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο ο κ. Παπανδρέου μίλησε για αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί με πολιτικά χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των νέων: «Θέλουμε να αγωνιστούμε μαζί για μια ανοιχτή κοινωνία με τη συμμετοχή όλων και για ένα κοινωνικό πρότυπο απασχόλησης και παιδείας για όλους.Αυτή την ώρα ο κ. Παπανδρέου συναντάται με το προεδρείο της γραμματείας της οργάνωσης.

    [05] Αμοιβαία Κεφάλαια - ΑΕΔΑΚ - Κατάταξη 2003.

    12/01/2004 17:47:05

    Στην πρώτη θέση της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων με βάση το ενεργητικό που διαχειρίζεται, κατατάσσεται για το 2003 η εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων EFG ΑΕΔΑΚ, θυγατρική της Eurobank. Η EFG ΑΕΔΑΚ στις 31.12.2003 είχε μερίδιο αγοράς 25,65% επί του συνολικού ενεργητικού που ανήλθε σε 30,3 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 19,76% σε σχέση με την 1.1.2003.

    Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν η Διεθνική ΑΕΔΑΚ του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας με μερίδιο αγοράς 25,26%, η Alpha ΑΕΔΑΚ του ομίλου της Alpha Bank με 15,05%, η Intertrust ΑΕΔΑΚ με 7,35%, και η Ερμής ΑΕΔΑΚ του ομίλου της Emporiki Bank με 6,76%. Οι πέντε αυτές εταιρίες κατέχουν το 80,07% του συνολικού ενεργητικού των αμοιβαίων κεφαλαίων και οι υπόλοιπες 24 μόλις το 19,93%. Δέκα εταιρίες διαχειρίζονται ενεργητικό κάτω του 0,25% επι του συνολικού ενεργητικού.

    Στα τέλη του 2003 οι 29 ΑΕΔΑΚ κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά 265 αμοιβαία κεφάλαια όλων των κατηγοριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 January 2004 - 21:30:10 UTC