Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκλογικός πυρετός στα κόμματα.
  • [02] Ντελόρ:Ο Σημίτης από τους καταλληλότερους για πρόεδρος της Κομισιόν.

  • [01] Εκλογικός πυρετός στα κόμματα.

    14/01/2004 09:51:09

    Εκλογικός πυρετός στα κόμματα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αύριο επισκέπτεται την Κρήτη, ενώ το Σαββατοκύριακο ο Γιώργος Παπανδρέου θα περιοδεύσει στη Θράκη. Στις 12 το μεσημέρι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα τις εκλογές. Στις 11πμ ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών με το συντονιστή της Κεντρικής Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Πάγκαλο και το μεσημέρι στις 2.30 με το συντονιστή της Επιτροπής Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Παπαδόπουλο. Το βράδυ θα συνεδριάσει και το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του κ. Χρυσοχοΐδη. Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Υγείας. Χθές ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ζήτησε να τηρηθούν οι κανόνες του συντάγματος για τα ΜΜΕ, ενόψει των εκλογών. Σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    [02] Ντελόρ:Ο Σημίτης από τους καταλληλότερους για πρόεδρος της Κομισιόν.

    14/01/2004 08:46:01

    Ο Κώστας Σημίτης είναι μαζί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Ζαν Λυκ Ντεάν οι τρεις καταλληλότεροι Ευρωπαίοι πολιτικοί για να καταλάβουν τη θέση του προέδρου της νέας Κομισιόν. Την άποψη αυτή διατύπωσε ο επί δεκαετία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ εμπνευστής της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, της ΟΝΕ και του ευρώ. Ο Ζακ Ντελόρ απάντησε σε σχετική ερώτηση της γνωστής γαλλίδας δημοσιογράφου Κριστίν Οκρέντ στην εκπομπή της ''Φρανς-Εροπ Εξπρές'', η οποία σχολιάζοντας την απάντησή του είπε ότι ο κ. Σημίτης που δε διεκδικεί εκ νέου την πρωθυπουργία, είναι ελεύθερος να καταλάβει αυτή τη θέση.

    Υπενθυμίζεται ότι η θητεία της σημερινής Ευρωπαικής Επιτροπής υπό τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι λήγει τον προσεχή Οκτώβριο .Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής που θα συγκληθεί στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα αποφασίσει για το νέο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής που η θητεία του είναι πενταετής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 2004 - 12:30:08 UTC