Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη
  • [02] Σημίτης: Ανοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων

  • [01] Επίσκεψη Παπανδρέου στη Θράκη

    15/01/2004 21:54:38

    Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί το Σάββατο και την Κυριακή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και οι προετοιμασίες των κομματικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ εστιάζονται στην υποδοχή που θα γίνει στις 10 το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Παπανδρέου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ακολουθήσει ομιλία του στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης με θέμα «Ειρήνη και Ανάπτυξη. Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο Σουφλί, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα. Το απόγευμα θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με νέους και νέες και το πρωί της Κυριακής θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων τον Ιασμο, τον Αίγειρο και την Φιλύρα. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Παπανδρέου στη Θράκη θα είναι η Ξάνθη.

    [02] Σημίτης: Ανοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων

    15/01/2004 20:46:51

    Μεγάλο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων έκανε σήμερα από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.Μιλώντας σε ένα κατάμεστο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το ''Λίντο'', όπου παρουσίασε την Περιφερειακή Χάρτα Σύγκλισης της Κρήτης, ο κ. Σημίτης κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες, ανεξάρτητα, όπως είπε, από κομματικές καταβολές, καθώς και ένα σημαντικό κοινωνικό και δημοκρατικό, όπως το χαρακτήρισε, στοιχείο της Νέας Δημοκρατίας, να συσπειρωθούν με το ΠΑΣΟΚ, ''για την πραγματική πρόοδο, για την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την εδραίωση και ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού''.Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του τόπου, τη μεγάλη παράταξη του κέντρου της αριστεράς, και αναφερόμενος στη νέα ηγεσία του Κινήματος τόνισε ότι θα είναι η νέα ηγεσία της χώρας μετά τις εκλογές και θα πραγματοποιήσει την πρόοδο με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς και πιο αποτελεσματικά.Πολλοί πίστευαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον, αλλά εμείς τους δείξαμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που έχει τις δυνάμεις για να προχωρεί, είναι η δύναμη που ανοίγει το δρόμο για τις εξελίξεις του μέλλοντος.Ο κ. Σημίτης έθεσε και το δίλημμα των εκλογών της 7ης Μαρτίου το οποίο όπως είπε είναι ξεκάθαρο και το διατύπωσε ως εξής: ''Θα ζήσουμε σε συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας, ανάπτυξης και ευημερίας για όλους ή θα ανακοπεί η ομαλή πορεία προόδου μιας δεκαετίας με αυταρχική πολιτική, προχειρότητες και νεοφιλελεύθερα πειράματα;''.Στις εκλογές αυτές θα κριθούν και δύο πολύ σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της χώρας προς το μέλλον, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός. Και διευκρίνισε ότι οι σταθμοί αυτοί είναι η προοπτική επίλυσης των μεγάλων εθνικών θεμάτων μέχρι το Δεκέμβριο του 2004, καθώς και η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων τον ερχόμενο Αύγουστο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 January 2004 - 21:30:09 UTC