Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Διάλογος με τον πολίτη
  • [02] ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την καθιέρωση 35ωρου
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Διαγραφή Γιάννη Ανθόπουλου
  • [04] ΕΛΒΑΛ - Κέντρο ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου.

  • [01] Καραμανλής: Διάλογος με τον πολίτη

    27/01/2004 21:52:25

    Στη χάραξη μιας νέας πολιτικής για την χώρα, της οποίας κυρίαρχο στοιχείο θα είναι ο διάλογος με τον πολίτη και τους φορείς που τον εκπροσωπούν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σε ομιλία του προς παραγωγικούς φορείς της Θράκης στην Κομοτηνή.Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής, στην ομιλία του ανακοίνωσε και την νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μειονοτική Πολιτική.«Απόφασή μας είναι να δίνουμε το λόγο στους πολίτες. Στους φορείς που τον εκπροσωπούν. Την Αυτοδιοίκηση. Τα Τοπικά Επιμελητήρια. Θέλουμε να ακούμε τον πολίτη, να ακούμε την κοινωνία. Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι χτίζουμε καλύτερους διαύλους αμφίδρομης επικοινωνίας τόνισε ο κ. Καραμανλής σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μια «πλατειά κοινωνική συμμαχία που θα επιφέρει «ανάπτυξη και ευημερία σε όλη την Ελλάδα κα σε κάθε Περιφέρειά της.Ο κ. Καραμανλής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, για ένα κοινωνικό κράτος, με τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Πρόνοιας για τη στήριξη εκείνων που πραγματικά έχουν ανάγκη, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας με τον χαρακτηρισμό ως πολύτεκνης, της οικογένειας με τρία παιδιά.Επίσης είπε ο κ. Καραμανλής - οι άνεργοι νέοι και νέες, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη για μια επιπλέον διετία, ώστε να παρατείνεται η φορολογική ελάφρυνση των οικογενειών τους και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων, εφόσον είναι άνεργοι, θα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα για τη στήριξή τους από τον ΟΑΕΔ.

    [02] ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για την καθιέρωση 35ωρου

    27/01/2004 21:35:21

    Πρόταση νόμου για την «καθιέρωση 35ωρης και 30ωρης εβδομαδιαίας εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ με πρώτη υπογράφουσα τη γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

    «Η μείωση του εργάσιμου χρόνου και η καθιέρωση του 35ώρου με αύξηση των μισθών και βελτίωση των κοινωνικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων αποτελεί ένα πάγιο και δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα των εργαζομένων τονίζουν οι βουλευτές στην εισηγητική τους έκθεση και προσθέτουν: «το αίτημα αυτό ανταποκρίνεται στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και την ανάπτυξη της τεχνολογίας και γίνεται αναγκαίο για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης και την ικανοποίηση των διευρυμένων στις σημερινές συνθήκες αναγκών των εργατικών οικογενειών.Συγκεκριμένα, προτείνουν «την καθιέρωση 7ωρης εργασίας την ημέρα, 35 ώρες εργασία την εβδομάδα και πενθήμερο από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, ενώ για τους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθιέρωση 6ωρης εργασίας την ημέρα, 5νθήμερο και 30ώρο την εβδομάδα..Υπογραμμίζουν επίσης ότι «η εφαρμογή του 35ώρου και του 30ώρου πρέπει και μπορεί να συνοδευτεί από την αύξηση των μισθών, ικανοποιώντας το αίτημα των εργαζομένων για κατώτερο μισθό 1.100 Ευρώ από 1-1-2004.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Διαγραφή Γιάννη Ανθόπουλου

    27/01/2004 20:52:56

    Τη διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Σερρών, Γιάννη Ανθόπουλου, αποφάσισε το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε εκτάκτως, μετά την παραδοχή, χθες, του κ.Ανθόπουλου οτι ο ίδιος

    έβαλε τις υπογραφές τριών συναδέλφων του, των κυρίων Κουρουμπλή, Κίρκου και Διαμαντή, στην επίμαχη τροπολογία για το Πόρτο Καρράς. Νωρίτερα, ο βουλευτής Σερρών είχε διαγραφεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Στο σκεπτικό της απόφασης είναι οτι ο κ. Ανθόπουλος διέπραξε μέγιστα λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης με την τροπολογία Πάχτα, κίνηση η οποία δεν συνάδει με τις αξίες και τις πρακτικές του κινήματος. Ημουν, είμαι και θα είμαι φίλος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Ανθόπουλος.

    [04] ΕΛΒΑΛ - Κέντρο ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου.

    27/01/2004 15:41:47

    Τη δυνατότητα να δέχεται και να διοχετεύει προς αξιοποίηση 2.800 τόνους χρησιμοποιημένων αλουμινένιων κουτιών ετησίως έχει το Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου που ξεκίνησε την λειτουργία του από την ΕΛΒΑΛ ΑΕ στο Μαρούσι, παρουσία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου.

    Τα αλουμινένια κουτιά, που συγκεντρώνονται στο κέντρο, μετά την πρώτη αξιοποίηση, προωθούνται στο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ στα Οινόφυτα, όπου επαναχυτεύονται, σύμφωνα με προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους, ώστε να παράγεται δευτερόχυτο αλουμίνιο που αποτελεί πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων προϊόντων. Έτσι η ανακύκλωση των αλουμινένιων κουτιών, εκτός από τη συμμετοχή της στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, συμβάλλει επίσης στην εξοικονόμηση πρώτων υλών (βωξίτης) και ενέργειας. Συγκεκριμένα για την παραγωγή δευτερόχυτου αλουμινίου απαιτείται μόνον το 5% της ενέργειας που χρειάζεται για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου.

    Η δημιουργία του Κέντρου Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΛΒΑΛ για την αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία των ανακυκλούμενων κουτιών. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΒΑΛ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επενδύσεων στο εργοστάσιο Οινοφύτων, το οποίο ανέρχεται σε 190 εκατ. ευρώ περίπου.

    Το Κέντρο Ανακύκλωσης (www.canal.gr) υποδέχεται και αγοράζει κουτιά αλουμινίου από το ευρύ κοινό, ενώ λειτουργεί και ως κέντρο επικοινωνίας (δέχεται σχολεία, οικολογικές οργανώσεις κλπ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2004 - 21:30:08 UTC