Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το εκλογικό νομοσχέδιο
  • [02] Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου για το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ
  • [03] Εκδήλωση αριστερών που στηρίζουν το Γιώργο Παπανδρέου
  • [04] Παραίτηση του μητροπολίτη Κοζάνης Αμβρόσιου

  • [01] Υπερψηφίστηκε το εκλογικό νομοσχέδιο

    04/02/2004 13:22:36

    Υπερψηφίστηκε και «επί του συνόλου το νομοσχέδιο περί του τρόπου εκλογής των βουλευτών. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ,144 βουλευτές ψήφισαν υπέρ,141 ψήφισαν κατά ενώ υπήρξαν και 15 απόντες.Συγκεκριμένα, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ανεξάρτητοι Στ. Μάνος και Γ. Ψαχαρόπουλος (Φιλελεύθεροι που εξελέγησαν ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) και ο ανεξάρτητος πλέον- Ι. Ανθόπουλος. Κατά,τάχθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Κατσανέβας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κ. Σπυριούνης και Β. Κεδίκογλου (εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ). Απόντες ήσαν οι κ.κ. Γ. Καρατζαφέρης (ανεξάρτητος), Θ. Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ), Λ. Αποστολίδης (ΠΑΣΟΚ), Στ. Παπαθεμελής (ανεξάρτητος), Ευ. Αργύρης (ΠΑΣΟΚ), Ι. Τσακλίδης (ΠΑΣΟΚ), Αλ. Αθανασιάδης (ΠΑΣΟΚ), Ν. Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ), Γ. Κτενάς (ΠΑΣΟΚ), Κ. Σημίτης (ΠΑΣΟΚ), Μ. Λουκάκης (ΠΑΣΟΚ), Ι. Κεφαλογιάννης (ΝΔ), Χρ. Μαγκούφης (ΠΑΣΟΚ), Χρ. Πάχτας (ΠΑΣΟΚ) και Ι. Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ).

    [02] Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου για το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ

    04/02/2004 12:01:26

    Για τους κινδύνους που απειλούν τους ασφαλισμένους,σε περίπτωση εφαρμογής του ασφαλιστικού προγράμματος της ΝΔ, προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου,σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    ''Το δικό μας πρόγραμμα κοιτά προς το μέλλον,αντιμετωπίζει τα προβλήματα με σιγουριά και δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τον ασφαλισμένο. Η ΝΔ κοιτά προς τα πίσω και δημιουργεί συνθήκες για κοινωνικές συγκρούσεις και αβεβαιότητα'',ανέφερε ο κ.Παπανδρέου.

    Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε επίσης όλους τους φίλα προσκείμενους προς το κυβερνών κόμμα να συμμετάσχουν στο νέο ξεκίνημά του ''που βάζει τον πολίτη να συναποφασίζει''.

    [03] Εκδήλωση αριστερών που στηρίζουν το Γιώργο Παπανδρέου

    04/02/2004 08:40:45

    Συγκέντρωση πρώην στελεχών αριστερών κομμάτων που στηρίζουν το Γιώργο Παπανδρέου,εγινε με πρωτοβουλία της Μαρίας Δαμανάκη, στο θέατρο Γκλόρια, με θέμα ''Παρόντες για τη νίκη''. Μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου διάβασε στην εκδήλωση ο συνεργάτης του Χάρης Παμπούκης. Μιλώντας στην εκδήλωση η κ. Δαμανάκη τόνισε ''Με όλους εσάς συμφωνούμε πως η πολιτική είναι μια μάχη ιδεών, έκφραση κοινωνικής συμμετοχής και αλληλεγγύης'' και ζητούμε ''να τροφοδοτηθεί το όραμα για μια μεγάλη δημιουργική σύνθεση διαφορετικών ιδεών και απόψεων, που συγκλίνουν σε κοινούς κοινωνικούς στόχους''. Η Μαρία Δαμανάκη ζήτησε απο τους παλιούς της συναγωνιστές συστράτευση ''για μια κοινωνία αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και ελευθερίας''.

    [04] Παραίτηση του μητροπολίτη Κοζάνης Αμβρόσιου

    04/02/2004 08:39:33

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο μητροπολίτης Κοζάνης Αμβρόσιος με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Ο ιεράρχης υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας προφορικά από το προηγούμενο καλοκαίρι, η οποία έγινε τώρα αποδεκτή από τον αρχιεπίσκοπο, που αναμένεται να την ανακοινώσει στην Ιερά Σύνοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο αναμένεται να τεθεί για άλλη μια φορά το θέμα της αντιπαράθεσης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς η Κοζάνη είναι η τρίτη μητρόπολη που μένει καινή στις Νέες Χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 2004 - 12:30:11 UTC