Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για Κυπριακό, τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Παπαδόπουλος
  • [02] Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου για την ψηφοφορία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο συνεδριο του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Απόφαση Αρχής Προστασίας Δεδομένων για Εκλογή προέδρου ΠΑΣΟΚ
  • [05] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΠΑΣΟΚ-Κανένα πρόβλημα στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου για Κυπριακό, τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Παπαδόπουλος

    06/02/2004 13:09:51

    Οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στο Κυπριακό μετά την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανενάρξη των διακοινοτικών συνομιλιών εξετάσθηκαν το πρωί σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και τη συμμετοχή του αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών Τάσου Γιαννίτση και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Ο κ.Γιαννίτσης έλαβε μέρος στη σύσκεψη καθώς θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στη θέση του Υπουργού των Εξωτερικών, μετά την εκλογή του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

    Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την ετοιμότητα Αθηνών και Λευκωσίας να προσέλθουν στις συνομιλίες για τη λύση του Κυπριακού στη βάση του Σχεδίου Αναν.

    Οι περαιτέρω χειρισμοί του θέματος θα αποφασισθούν τη Δευτέρα σε σύσκεψη εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Κώστα Σημίτη και του Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου.-

    [02] Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου για την ψηφοφορία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ

    06/02/2004 12:44:34

    Αιχμές εναντίον του ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στην αρχή Προστασίας Δεδομένων και την απόφαση που εξέδωσε για την ψηφοφορία της Κυριακής απο φίλους του Κινήματος,διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος.Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ απο μόνο του ζήτησε γνωμάτευση ''αναγνωρίζοντας προφανώς ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα νομιμότητας''.Σημείωσε δε ότι ''η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων έκρινε παράνομη αυτή τη διαδικασία και το ΠΑΣΟΚ τότε κατηγόρησε την Αρχή γιατί η απόφαση δεν του άρεσε και δήλωσε ότι θα κάνει αυτό που νομίζει πως είναι νόμιμο''.

    Τόνισε,τέλος, πως το κυβερνών κόμμα με τη συμπεριφορά του δηλώνει

    ουσιαστικά ότι δεν σέβεται τους κατοχυρωμένους απο το Σύνταγμα θεσμούς και παραβιάζει τις αποφάσεις του, ενώ χαρακτηριστικό της νοοτροπίας ''του συστήματος ΠΑΣΟΚ είναι η ευκολία με την οποία ταυτίζει το κόμμα με το κράτος, αφού στην εκλογή της Κυριακής δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κρατικά καταστήματα για καθαρά εσωκομματικές υποθέσεις. Αυτό δεν είναι νέο ύφος ούτε νέο ήθος, αυτό είναι απλώς το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζει''.-

    [03] Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου κατά την άφιξή του στο συνεδριο του ΠΑΣΟΚ

    06/02/2004 12:26:32

    «Είναι πολύ συγκινητική ημέρα για μένα, γιατί είναι ημέρα τεράστιας ευθύνης κι απόφασης για αγώνα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Αρσης Βαρών στη Νίκαια, όπου διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ θα κατορθώσει να ανατρέψει τα σε βάρος του αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως «ο ελληνικός λαός ανατρέπει ήδη κατεστημένα και κατεστημένες αντιλήψεις, έχουμε τεράστια δυναμική και με αυτή τη δυναμική θα νικήσουμε.

    Ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε τις εξαγγελίες του περί μιας «νέας διακυβέρνησης που θα εμπιστεύεται τον πολίτη, προστασίας των αδυνάτων και έμφασης στην Παιδεία.Αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διευκρίνισε ότι το ζήτημα έχει διευθετηθεί και συμπλήρωσε: «Κάποιοι φοβούνται και καλώς φοβούνται, αλλά εμείς θα πάμε μπροστά.

    [04] Απόφαση Αρχής Προστασίας Δεδομένων για Εκλογή προέδρου ΠΑΣΟΚ

    06/02/2004 12:16:52

    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, εξέδωσε σήμερα το πρωί ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί το περιεχόμενο της χθεσινής απόφασής της (6/2004) για τον τρόπο καταγραφής των προσωπικών στοιχείων σε βάση δεδομένων (ηλεκτρονική ή έντυπη) όσων θα ψηφίσουν ως φίλοι του κυβερνώντος κόμματος για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2004.

    Αναλυτικότερα, στις 3.2.2004 ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτηση στην Αρχή με την οποία ζητούσε να εγκρίνει (η Αρχή) την τήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων μελών και φίλων του κυβερνώντος κόμματος. Η αίτηση αφορά το αρχείο που πρόκειται να δημιουργηθεί κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την ανάδειξη (εκλογή) προέδρου του εν λόγω κόμματος και στο οποίο θα καταχωρηθούν τα στοιχεία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

    Ως προς τα μη μέλη (φίλους) η απόφαση της Αρχής αναφέρει ότι σκοπός της δημιουργία του αρχείου αυτού είναι «η διευκόλυνση της εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από όσο το δυνατόν ευρύτερη λαϊκή βάση.

    Ο σκοπός αυτός ,συνεχίζει η Αρχή ,«στο μέτρο που συνδέεται με την καταγραφή σε αρχείο όσων μη μελών του συγκεκριμένου κόμματος προσέλθουν και ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου, οδηγεί, εν όψει και των επικείμενων εκλογών, σε παραβίαση της συνταγματικής αρχής της μυστικότητας της ψήφου.Η συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής προέδρου ορισμένου κόμματος, κατά τρόπο δημόσιο, συνδέεται κατά την κοινή πείρα με την αποκάλυψη πρόθεσης ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Εξάλλου, κατά την Αρχή πάντοτε, «η συμμετοχή αυτή μπορεί εν δυνάμει να οδηγήσει στο συμπέρασμα ή έστω στην εντύπωση ιδίως στις μικρές κοινωνίες- ότι όσοι δεν πήραν μέρος στην σχετική διαδικασία δεν προτίθενται να ψηφίσουν κατά τις εθνικές εκλογές το συγκεκριμένο κόμμα Υπό το πρίσμα αυτό, υπογραμμίζει η Αρχή και ανεξαρτήτως της συγκατάθεσης των μη μελών του κόμματος να καταγραφούν στον εν λόγω αρχείο, η σύσταση του αρχείου αυτού, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεν είναι νόμιμη, εφόσον συνδέεται με την οριστική καταχώρηση προσώπων, μη μελών του κόμματος που ψήφισαν κατά τη σχετική διαδικασία.

    Η καταχώρηση αυτή, σύμφωνα με την απόφαση, «αποτελεί εν όψει της συνταγματικής αρχής της μη αποκάλυψης της ψήφου, δυσανάλογο μέσο σε σχέση με τον επιδιωκόμενο σκοπό, δηλαδή την ταυτοποίηση των προσώπων κατά τη διαδικασία εκλογής προέδρου κόμματος. Η ταυτοποίηση αυτή, καταλήγει η Αρχή, «θα ήταν δυνατόν αν επιτευχθεί με άλλους τρόπους, που δεν θα συνεπήγοντο ονομαστική αρχειοθέτηση των προσώπων που θα ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου του συγκεκριμένου κόμματος.

    [05] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    06/02/2004 08:53:33

    Πραγματοποιείται σήμερα στο "Σπίτι της Αρσης Βαρών" στη Νίκαια, ώρα 11.30, το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου αποφασίζεται η απ'ευθείας εκλογή του προέδρου απο τη βάση.Η διαδικασία θα είναι σύντομη,μόλις τετράωρη, και το ενδιαφέρον της εστιάζεται αφενός στην ομιλία του Πρωθυπουργού και απερχόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα κάνει τον απολογισμό της οκτάχρονης θητείας του στην Πρωθυπουργία και την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Το ουσιαστικότερο μέρος της διαδικασίας θα είναι η ομιλία του νέου ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος Γιώργου Παπανδρέου οπου αναμένεται να παρουσιάσει το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα αλλά και το περίγραμμα του προγράμματος που θα προτείνει ενόψει των εκλογών στο εκλογικό σώμα.Στο συνέδριο θα μιλήσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο οποίος θα αναφερθεί σε διαδικαστικά θέματα σχετικά με την καταστατική αλλαγή που θα ψηφιστεί σήμερα για την εκλογή προέδρου απο τη βάση.

    [06] ΠΑΣΟΚ-Κανένα πρόβλημα στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

    06/02/2004 08:13:36

    Η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και τον ρόλο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ,που ιδρύθηκε και κατοχυρώθηκε συνταγματικά από το ΠΑΣΟΚ,τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

    Τα προσωπικά δεδομένα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσουν την Κυριακή θα προστατευθούν απολύτως, όπως προβλέπει ο νόμος. Όλα τα σχετικά θέματα θα ρυθμιστούν στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ που θα τροποποιηθεί στο Συνέδριο σε πλήρη αρμονία με το Σύνταγμα, το νόμο για την προστασία προσωπικών δεδομένων και τις αντιλήψεις μιας σύγχρονης δημοκρατίας. Όσοι δεν το κατανοούν αυτό απλώς βρίσκονται πίσω από τις εξελίξεις και δεν ανταποκρίνονται στα μηνύματα της κοινωνίας και τη βούληση των πολιτών,τονίζεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2004 - 12:30:13 UTC