Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφισαν Γ.Παπανδρέου και Κ.Σημίτης για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Βρέθηκε δολοφονημένος αστυνομικός.
  • [03] Συνομιλίες αύριο του προέδρου της Κύπρου με τον Κώστα Σημίτη
  • [04] Εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
  • [05] Περιοδεία Καραμανλή από Θεσ/κη προς Αθήνα.
  • [06] Εκλογικό βαρόμετρο VPRC-5 μονάδες προηγείται η ΝΔ.
  • [07] Δημοσκόπηση ''Μέτρον Ανάλυσις'' -Προβάδισμα 3,7 μονάδων της ΝΔ.
  • [08] Περιοδίες πολιτικών αρχηγών.
  • [09] Ισχυρός σεισμός στη Ρόδο

  • [01] Ψήφισαν Γ.Παπανδρέου και Κ.Σημίτης για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    08/02/2004 13:02:14

    Αυξημένη είναι από το πρωί η προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου του κομματος. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τρεις ώρες αργότερα. Έχουν στηθεί περίπου 3.000 κάλπες σε 2.500 σημεία σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε το μεσημέρι στο Περιστέρι. Δήλωσε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία που θα αλλάξει όπως είπε τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα, ημέρα του πολίτη, και αναβάπτισης των δημοκρατικών μας θεσμών. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ψήφισε στον Πειραιά για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εκανε λόγο για άνοιγμα στην κοινωνία και συμμετοχή του πολίτη, ο οποίος όπως είπε, θέλει να ξέρει και να συναποφασίζει. Νωρίτερα ο κ.Παπανδρέου επισκέφθηκε στην Αθήνα έκθεση που είναι αφιερωμένη στον αρχαίο κυπριακό πολιτισμό. Επίσης είχε τηλεδιάσκεψη με Ελληνες οι οποίοι ζουν στο νησί. Αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής ημέρας ανοίγουμε, τόνισε το κόμμα στο λαό, παρακάμπτοντας τους μηχανισμούς. Προχωρούμε, επισήμανε, στην ανατροπή, αν και κάποιες δυνάμεις της συντήρησης αντιδρούν. Ο κ.Παπανδρέου αναφερόμενος στο κυπριακό προέβλεψε ότι η νέα δυναμική θα φέρει τη λύση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδος ο κ.Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει ταξίδι αστραπή στην Κύπρο. Ο κ.Παπανδρέου θα αναχωρήσει αργά το μεσημέρι για τη Λάρισα, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στο Κιλελέρ, όπου και θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

    [02] Βρέθηκε δολοφονημένος αστυνομικός.

    08/02/2004 11:28:00

    Αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου στις 7.45 το πρωί στη λεωφόρο Κηφισού 25 στο Αιγάλεω. Πρόκειται για τον αστυφύλακα Κων/νο Μαούνη, ο οποίος υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικοί είναι πεποισμένοι ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, αλλά δεν φέρει τραύματα από μαχαίρι ή πυροβόλο όπλο και τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από τη νεκροτομή που θα γίνει. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι ο Μαούνης μεταφέρθηκε στο σημείο που βρέθηκε από άλλη περιοχή. Ερευνες για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφαλείας Αττικής.

    [03] Συνομιλίες αύριο του προέδρου της Κύπρου με τον Κώστα Σημίτη

    08/02/2004 09:38:23

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος αναχωρεί σήμερα για τη Νέα Υόρκη, μέσω Αθήνας, όπου το πρωί της Δευτέρας θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Αργότερα την ίδια ημέρα θα ταξιδεύσει με ιδιωτικό αεροσκάφος για τη Νέα Υόρκη, όπου την Τρίτη θα αρχίσουν οι συνομιλίες με χωριστές συναντήσεις του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και το Ραούφ Ντενκτάς. Μετά την εναρκτήρια κοινή συνάντηση, ο κύριος Ανάν σκοπεύει να δώσει την εντολή στον ειδικό σύμβουλό του για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο να συνεχίσει έως και την Τετάρτη το απόγευμα. Με το πέρας των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, ο Κόφι Ανάν θα καλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, στις 16 Φεβρουαρίου, με τον κύριο ντε Σότο. Την απόφαση για μετάβαση του Προέδρου Παπαδόπουλου στη Νέα Υόρκη πήρε το Εθνικό Συμβούλιο στη χθεσινή συνεδρίασή του, κατά την οποία αποφάσισε, να υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ο Ραούφ Ντενκτάς πάντως δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα τη συμμετοχή του στις συνομιλίες, ενώ αναμένεται, πριν από την Τρίτη, να διαβιβάσει επιστολή στο Γενικό Γραμματέα για να εκθέσει της επιφυλάξεις του, τόσο ως προς τα χρονοδιαγράμματά του Κόφι Ανάν, όσο και ως προς το θέμα της επιδιαιτησίας.

    [04] Εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

    08/02/2004 09:16:32

    Πανηγυρικά αναμένεται να εκλεγεί σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου έχουν στηθεί περίπου 3.000 κάλπες σε 2.500 σημεία σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Σ`αυτές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν εκτός από τα περίπου 150.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ και φίλοι του κυβερνώντος κόμματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί το απόγευμα στο Κιλελέρ, όπου εκεί θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Το πρωί θα επισκεφθεί στην Αθήνα την έκθεση για την Κύπρο, ενώ θα μιλήσει, μέσω δορυφόρου, με Έλληνες οι οποίοι ζουν στο νησί. Ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει στο Περιστέρι κι αφού περιοδεύσει σε άλλα εκλογικά τμήματα, θα αναχωρήσει για τη Λάρισα.

    [05] Περιοδεία Καραμανλή από Θεσ/κη προς Αθήνα.

    08/02/2004 09:16:25

    Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ο οποίος λίγο πριν το μεσημέρι θα μιλήσει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Στη συνέχεια ο κ.Καραμανλής θα επισκεφθεί την Κατερίνη, τη Λαμία και το βράδυ τη Θήβα. Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε συγκέντρωση μεταναστών στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας και αναφέρθηκε στο θετικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού. Διαβεβαίωσε τους Ελληνες της διασποράς ότι θα σταθεί δίπλα τους ενώ τους κάλεσε να δώσουν το παρόν στις εκλογές.

    [06] Εκλογικό βαρόμετρο VPRC-5 μονάδες προηγείται η ΝΔ.

    08/02/2004 09:16:18

    Σύμφωνα με το εκλογικό βαρόμετρο της εταιρίας ''Βι Πι Αρ Σι'' που δημοσιεύει η ''Καθημερινή'' στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 46,5% έναντι 41,5% του ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, ο ΣΥΝ 3,5%, το ΔΗΚΚΙ 0,5%, και το ΛΑΟΣ 1,5%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου. Τέλος δημοσκόπηση της εταιρίας ''Ρας'' για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σταρ, δείχνει ότι η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 4,3% στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ.

    [07] Δημοσκόπηση ''Μέτρον Ανάλυσις'' -Προβάδισμα 3,7 μονάδων της ΝΔ.

    08/02/2004 09:16:10

    Προβάδισμα 3,7 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ''Μέτρον Ανάλυσις'' για το ''Εθνος της Κυριακής''. Στη δημοσκόπηση αυτή καταγράφονται οι τελευταίες επιπτώσεις της υπόθεσης Πάχτα καθώς και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τις οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 40,9%, το ΠΑΣΟΚ 37,2%, το ΚΚΕ 5,3%, ο ΣΥΝ 2,8%, το ΛΑΟΣ 1,6%, το ΔΗΚΚΙ 1,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται περίπου στο 10%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 53,1% έναντι 31,9% του ΠΑΣΟΚ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο κ.Παπανδρέου με 45,4% έναντι 43,8% του κ.Καραμανλή.

    [08] Περιοδίες πολιτικών αρχηγών.

    08/02/2004 09:16:00

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ολύμπιο. Χθες η κ.Παπαρήγα από την Αθήνα σε ομιλία της σε συγκέντρωση νέων άσκησε οξεία κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα τα οποία όπως είπε, προσπαθούν να παραπλανήσουν τη νεολαία. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος περιοδεύει στο νομό Ροδόπης ενώ το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας περιοδεύει στην Κρήτη, όπου σήμερα θα μιλήσει στα Χανιά.

    [09] Ισχυρός σεισμός στη Ρόδο

    08/02/2004 01:25:55

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 23.16 του Σαββάτου, με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 355 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Αθήνας. Απο τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους της Ρόδου πολλοί απο τους οποίους βγήκαν έντρομοι στους δρόμους. Πάντως, απο τις αρχές του νησιού δεν έχουν αναφέρθεί ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 February 2004 - 12:30:13 UTC