Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά η κυκλοφορία στην Αττική οδό
  • [02] Παπαδόπουλος: Βελτίωση του σχεδίου Ανάν
  • [03] Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση στη χώρα μετά την κακοκαιρία
  • [04] Καραμανλής: Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας

  • [01] Κανονικά η κυκλοφορία στην Αττική οδό

    14/02/2004 19:35:45

    Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία από το απόγευμα στην Αττική οδό, στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και σε όλα τα μεγάλα οδικά δίκτυα του λεκανοπεδίου της Αττικής.

    Κλειστή είναι μόνο η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω και η Φυλής προς τα Δερβενοχώρια, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος από τη Ραφήνα προς τη Νέα Μάκρη και στη Λεωφόρο Διονύσου.

    Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία υπάρχει πρόβλημα λόγω παγετού σε όλη σχεδόν την Ανατολική Αττική και κυρίως στα στενά, ενώ όσο πέφτει η θερμοκρασία ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα και στους μεγάλους οδικούς άξονες. Για το λόγο αυτό η τροχαία κάνει έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους αν δεν υπάρχει ανάγκη και να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αλυσίδες γιατί ενδέχεται να τις χρειαστούν.

    [02] Παπαδόπουλος: Βελτίωση του σχεδίου Ανάν

    14/02/2004 17:31:48

    Με στόχο τη βελτίωση του σχεδίου Αναν και τη συμφωνία για λύση του κυπριακού που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές στο νησί, ξεκινά τις διαπραγματεύσεις η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, κατά την επιστροφή του στη Λευκωσία. Ο κ.Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι το συμφέρον του τόπου και δεν θα το θυσιάσει σε άλλες σκοπιμότητες ή κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις. Επισήμανε οτι η επίτευξη λύσης εξαρτάται κατά κύριο λόγο απο το κατά πόσο η τουρκική πλευρά έχει αλλάξει την πολιτική της στο κυπριακό. Δεν μπορεί πλέον να συνεχίζεται το παιχνίδι, η καλή Αγκυρα και ο κακός κύριος Ντενκτάς, είπε. Ανέφερε επίσης ότι η σημαντική αλλαγή που πέτυχε η ελληνική κυπριακή πλευρά είναι ότι «σε αυτές τις συνομιλίες θα έχουμε ενίσχυση από την Ελλάδα και την Τουρκία καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο ρόλος της οποίας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Την Πέμπτη για το σκοπό αυτό θα επισκεφθεί την Κύπρο ο Κοινοτικός επίτροπος Γκίντερ Φερχόϊγκεν.Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και ότι η τουρκική πλευρά θα διαφυλάξει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Είπε επίσης οτι στη Νέα Υόρκη δεν έκανε παραχωρήσεις στα θέμα της ισότητας, της κυριαρχίας και της πραγματικότητας των λαών.Απο την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ επισήμανε οτι η όποια συμφωνία για λύση του Κυπριακού θα συμπεριληφθεί στο ''βασικό Δίκαιο'' της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά "η ίδια η ΕΕ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος της διαπραγμάτευσης".Πάντως, ο πρωθυπουργός της εισβολής Μπουλέντ Ετζεβίτ κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι ακολουθεί ενδοτική πολιτική.

    [03] Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση στη χώρα μετά την κακοκαιρία

    14/02/2004 17:08:09

    Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μετά την κακοκαιρία, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλιβιζάτος ο οποίος παράλληλα σχολίασε τις επικρίσεις αναφορικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία.

    ''Αντιλαμβάνομαι, ανέφερε, ότι σε ένα μεγάλο βαθμό λόγω της προεκλογικής περιόδου, πολλές υπερβολές δικαιολογούνται, αλλά θεωρώ πραγματικά άδικο να λέγονται τέτοια λόγια'', ''βλέποντας την αυταπάρνηση με την οποία δούλεψαν μερικοί άνθρωποι'' και ''όταν το αποτέλεσμα εν τέλει, παρά την αναμφισβήτητη ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων ήταν θετικό''.

    ''Ο σχεδιασμός, πρόσθεσε, φυσικά δεν ήταν τέλειος, επέτρεψε όμως να αντιμετωπιστεί κατ αρχήν με θετικό τρόπο, μια από τις μεγαλύτερες θεομηνίες που έπληξαν την Αττική τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι τα πράγματα ήδη πηγαίνουν καλύτερα. Βοήθησε και ο καιρός σε αυτό. Ευτυχώς για ένα φαινόμενο τέτοιου μεγέθους δεν είχαμε θύματα '', κατέληξε.Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γ. Γεωργακόπουλος:-Η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας είναι ανοικτή, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα της εξόδου διεξάγεται χωρίς αλυσίδες προς το παρόν. Το βράδυ πιθανότατα η κυκλοφορία θα διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν πάλι.-Η Αττική Οδός παραμένει κλειστή μόνο στο κομμάτι από τη Μεταμόρφωση μέχρι την Ελευσίνα.-Στη Βορειοανατολική Αττική τα συνεργεία προσπαθούν να ανοίξουν πρώτα τις βασικές οδικές αρτηρίες και στη συνέχεια τους δευτερεύοντες δρόμους.-Ο δρόμος προς το Νταού Πεντέλης είναι ανοικτός ωστόσο η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.-Προβλήματα ηλεκτροδότησης παραμένουν στην ανατολική Αττική στο κομμάτι από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι τη Λούτσα. Το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Μάκρης, η Ραφήνα και άλλες περιοχές έχουν πάρει ρεύμα. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ μέχρι τις απογευματινές ώρες δεν θα υπάρχει κανένα μέρος της Αττικής χωρίς ρεύμα.-Τα προβλήματα διακοπής ρεύματος στις Κυκλάδες αποκαταστάθηκαν.-Στην Κρήτη παραμένουν κάποια προβλήματα ηλεκτροδότησης και συγκοινωνιών, ενώ σε ορισμένα ορεινά μέρη υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας.-Στην ορεινή Αχαία τα συνεργεία έχουν αποκαταστήσει μέχρι στιγμής την επικοινωνία με τα 45 από τα 50 χωριά.-Στην υπόλοιπη χώρα, υπάρχουν κάποια προβλήματα μόνο στις ορεινές περιοχές.

    [04] Καραμανλής: Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας

    14/02/2004 15:54:13

    Στη συγκρότηση Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία εφόσον γίνει κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρός της κ. Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του σήμερα στην Περιφερειακή Διάσκεψη Θεσσαλονίκης του κόμματός του, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γυμναστήριο Ευόσμου.Ο κ. Καραμανλής ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τη δημόσια τάξη. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι επιδίωξη της κυβέρνησής του θα είναι η ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία.Μεταξύ άλλων ανέφερε επ' αυτού: «Εμείς μιλούμε καθαρά: θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις συνεργασίας. Θέλουμε -και αυτό έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψιν από την παράταξή μας - να μειώσουμε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Θέλουμε να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και την ευημερία των πολιτών. Και ότι θέλουμε για μας, το θέλουμε και για τους γείτονές μας. Και για όλους αυτούς τους λόγους σχεδιάζουμε να προωθήσουμε κατά τη διάρκεια της Νέας Διακυβέρνησης τη δημιουργία του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας.Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε πρόκριμα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας την επίλυση του Κυπριακού.Είπε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από αυτό:«Η συμβιβαστική συμφωνία της Νέας Υόρκης ανοίγει τον δρόμο γα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε να καταλήξουν θετικά ώστε η Κύπρος να ενταχθεί επανενωμένη στην ΕΕ. Στήριξή μας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ηγεσία και το λαό της Μεγαλονήσου είναι δεδομένη. Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε κοντά τους. Είμαστε μαζί τους.Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Δημόσια Τάξη και είπε ότι στη «Νέα Διακυβέρνηση η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ελευθεριών του αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας.Εξάλλου, κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων από την κακοκαιρία άσκησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής.Μιλώντας στην Περιφερειακή Διάσκεψη στελεχών του κόμματος είπε ότι η κακοκαιρία ανέδειξε χρόνιες ανεπάρκειες και πρόσθεσε ότι το κράτος και η κυβέρνηση αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.Πριν από δυο χρόνια, είπε ο κ. Καραμανλής, είχαμε τα ίδια προβλήματα. Τότε μας έλεγαν ότι αυτά θα αποτελέσουν ένα μάθημα για να αντιμετωπιστούν στο μέλλον τέτοιες καταστάσεις. ''Χθες είχαμε πάλι τα ίδια'', τόνισε ο κ. Καραμανλής. ''Ούτε τώρα θα ζητηθούν ευθύνες;''Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε το έργο των δημόσιων υπηρεσιών λέγοντας ότι ''τα στελέχη των υπηρεσιών με την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν κάλυψαν λάθη, παραλείψεις και ελλείψεις που αναδείχθηκαν''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2004 - 21:30:12 UTC