Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις κομμάτων σε πρόταση Γ.Παπανδρέου
  • [02] Παπαρήγα: Η 7η Μαρτίου είναι ημέρα ευθύνης
  • [03] Κωνσταντόπουλος: Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Επίθεση κατά της ΝΔ.
  • [05] Απαντητική επιστολή Παπανδρέου προς Καραμανλή
  • [06] Ηράκλειο: Προεκλογική συγκέντρωση Γ. Παπανδρέου.
  • [07] Καραμανλής: Αλλαγή πολιτικής

  • [01] Αντιδράσεις κομμάτων σε πρόταση Γ.Παπανδρέου

    15/02/2004 20:28:43

    Ο διάλογος θα είναι εποικοδομητικός, εφόσον περιλάβει όλα τα θέματα που απασχολούν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κι όχι μόνον τους τομείς, τους οποίους αναφέρει ο κ.Παπανδρέου στην επιστολή του, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ.Ρουσσόπουλος. Προτείνει οι δημοσιογράφοι να έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν όποιο θέμα θελήσουν και οι συζητήσεις να μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου και ελεύθερα να υποβληθούν από τους πολίτες ερωτήματα. Επανφέρει επίσης πρόταση της ΝΔ για διάλογο όλων των πολιτικών αρχηγών.

    Απο την πευρά της η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζει τη ριζική διαφωνία του κόμματός της χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την πρόταση του κ.Παπανδρέου. Τονίζει οτι πρέπει να γίνει συζήτηση μεταξύ των επικεφαλής όλων των κομμάτων τουλάχιστον της Βουλής και της Ευρωβουλής, ενιαία απ όλους του τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Ο Συνασπισμός τονίζει οτι "με την επιστολή του ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει και για όποιον ακόμη δεν κατάλαβε ότι στη «συμμετοχική του δημοκρατία υπάρχει θέση μόνο για τη Ν.Δ. Η Αριστερά είναι ανεπιθύμητη και δεν αναγνωρίζεται ούτε ως συνομιλητής.

    Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, στη δήλωσή του καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική και αναχρονιστική την αποδοχή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ της διεξαγωγής τηλεοπτικών συζητήσεων, μόνο μεταξύ των "δύο μονομάχων του αντιλαϊκού νεοφιλελεύθερου δικομματικού συστήματος".

    [02] Παπαρήγα: Η 7η Μαρτίου είναι ημέρα ευθύνης

    15/02/2004 20:09:28

    Τις συνέπειες που θα είχε για το λαϊκό κίνημα η αποκήρυξη του σοσιαλισμού από το ΚΚΕ ανέπτυξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματος στο γήπεδο Σπόρτιγκ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε έμμεσα στα πρώην στελέχη του κόμματος που σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ. Η γραμματέας του ΚΚΕ παρουσίασε επίσης τις βασικές θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων και των ανέργων.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η 7η Μαρτίου είναι ημέρα ευθύνης για τον εργάτη και την εργάτρια και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ απαιτεί από την εργατική τάξη να ψηφίζει ταξικά.

    [03] Κωνσταντόπουλος: Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

    15/02/2004 19:28:47

    Στις αρχές Μαίου, στη Ρώμη, θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου. Κατά τη συνάντηση των κομμάτων που μετέχουν στην προσπάθεια αυτή συμφωνήθηκαν τα σχέδια κειμένων της πολιτικής διακήρυξης και του καταστατικού, τα οποία θα συζητηθούν στα κόμματα που συμμετέχουν. Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι είναι ''ημέρα αισιοδοξίας'' η σημερινή και πρόσθεσε ότι με την απόφαση για την ίδρυση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς γίνεται ένα σοβαρό βήμα για την αναβάθμιση της συνεργασίας και του συντονισμού των αριστερών κομμάτων της Ευρώπης.

    [04] Γ. Παπανδρέου: Επίθεση κατά της ΝΔ.

    15/02/2004 19:21:27

    Σε μεγάλη συγκέντρωση Ελλήνων μεταναστών μίλησε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε από τη Στουτγάρδη τη σφοδρότερη επίθεση, που έκανε μέχρι σήμερα κατά της ΝΔ, η οποία, όπως τόνισε, ήταν πάντα απέναντι στην αλλαγή, απέναντι στον ελληνικό λαό και στις δημιουργικές δυνάμεις, ενώ την κατηγόρησε ότι ήθελε πάντα καθηλωμένο τον πολίτη για να εμπορεύεται τα προβλήματά του.Στις εκλογές αυτές, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αναμετρώνται οι δυνάμεις της προόδου και του νεωτερισμού με τις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης και πρόσθεσε ότι η δική μας παράταξη είναι αυτή που έχει αποδείξει ότι προχωράει μπροστά.Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει πιστό στις αρχές. Τόνισε χαρακτηριστικα ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν διαπραγματεύεται την ταυτότητα και τις αρχές της και γι'αυτό είναι μια νικηφόρα παράταξη. Πρόσθεσε όμως ότι κοντά μας έρχονται όσοι θέλουν την πραγματική αλλαγή στην εξουσία και όχι την εναλλαγή.Στην επίθεσή του κατά της ΝΔ ο κ. Παπανδρέου έθεσε το ερώτημα ποιός θα μπορούσε να την εμπιστευθεί, να της αναθέσει την πορεία της χώρας σε ένα μέλλον τιμωρίας. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει εκλογές τιμωρίας, ενώ εμείς, όπως είπε, κάνουμε εκλογές προσδοκίας.

    [05] Απαντητική επιστολή Παπανδρέου προς Καραμανλή

    15/02/2004 17:13:24

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο

    Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας στην πρόταση του

    αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το μεταξύ τους

    προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο.Ο κ. Παπανδρέου αφού χαρακτηρίζει αυτονόητη την ουδέτερη λειτουργία του Κράτους για την τήρηση του Συντάγματος προτείνει να διεξαχθούν τέσσερις τηλεοπτικές συζητήσεις μεταξύ τους και άλλη μία ανάμεσα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας των δύο κομμάτων καθώς όπως αναφέρει ''η έγκυρη και πλήρης ενημέρωση των πολιτών απαιτεί έναν ευρύ πολιτισμένο και ολοκληρωμένο διάλογο''.Ειδικώτερα ο κ. Παπανδρέου προτείνει τέσσερεις τομείς για τις μεταξύ τους συζητήσεις:-Την εξωτερική πολιτική

    -Την οικονομία και την ανάπτυξη

    -Την παιδεία και την απασχόληση και

    -Τους νέους και τις νέες τεχνολογίες μέσω του Διαδικτύου.Ο κ. Παπανδρέου ζητά το περιεχόμενο και οι κανόνες διεξαγωγής αυτών των συζητήσεων οριστικοποιηθούν άμεσα από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες των προέδρων των δύο κομμάτων.

    [06] Ηράκλειο: Προεκλογική συγκέντρωση Γ. Παπανδρέου.

    15/02/2004 15:42:57

    Αύριο στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα λόγω της κακοκαιρίας, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με την ομιλία του Προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

    [07] Καραμανλής: Αλλαγή πολιτικής

    15/02/2004 15:41:45

    Στην αλλαγή πολιτικής και το νέο ξεκίνημα από τις 8 του Μάρτη, επικέντρωσε την σημερινή ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη στελεχών του κόμματός του, στο κλειστό εθνικό αθλητικό κέντρο ''Ολυμπιονίκης Δημήτριος Τόφαλος'', ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο, για σύστημα ΠΑΣΟΚ, που έχει ένα και μοναδικό γνώμονα, τη νομή και τη διανομή αξιωμάτων. Η ηγεσία, τονισε ο κ. Καραμανλής, το κομματικό κατεστημένο, οι συνεταίροι και τα φερέφωνά τους, κινούνται με την ίδια αντίληψη, την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό. Προσπαθούν, είπε, να δυσκολέψουν την πορεία μας και να αφανίσουν την Αριστερά. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν, είπε. Δεν καταφέρνουν παρά μόνο να δημιουργούν σύγχυση στα στελέχη τους, που δεν ξέρουν πια τι να πουν. Ποδοπάτησαν την ιδεολογία τους. Στον συνεταιρισμό των λίγων, απαντούμε με πλατειά κοινωνική συμμαχία. Τη συμμαχία του πολίτη, τη συμμαχία των πολιτών. Τη συμμαχία της Ελληνικής Κοινωνίας. Οι Έλληνες δεν δέχονται να είναι κομπάρσοι σε έργα σκηνοθετημένα ερήμην τους, είπε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 February 2004 - 21:30:11 UTC