Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγγελική έρευνα για τα προβλήματα απο την κακοκαιρία
  • [02] Συνεχίζεται η δίκη ΕΛΑ.Δήλωση Χρ.Τσιγαρίδα.
  • [03] Συνάντηση Τ.Παπαδόπουλου με Γ.Παπανδρέου στην Κύπρο
  • [04] Αγρότες στον Μαραθώνα επισκέφθηκε ο Κ.Καραμανλής
  • [05] Νέες χιονοπτώσεις στην Αττική.
  • [06] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.
  • [07] Συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα Ντιμπέιτ.
  • [08] Συνεδριάζει η διυπουργική για Ολυμπιακούς αγώνες.
  • [09] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό
  • [10] ALCO-Στο 2,9% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

  • [01] Εισαγγελική έρευνα για τα προβλήματα απο την κακοκαιρία

    17/02/2004 13:43:56

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν απο την πρόσφατη κακοκαιρία, στην Αττική οδό, στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'',στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και με τις διακοπές στην υδροδότηση,διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Για το πρόβλημα με την υδροδότηση,ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σπύρο Μουζακίτη να ερευνήσει αν απο τις εκτεταμένες διακοπές νερού προέκυψαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ή άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Τον καλεί επίσης να διερευνήσει τον λόγο που εμφανίστηκαν τα προβλήματα στην υδροδότηση αλλά και τον λόγο που σε αρκετές περιοχές το νερό ήταν θολό.

    Στην παραγγελία του ο κ. Παπαγγελόπουλος ζητά να προσκομιστούν απο την ΕΥΔΑΠ στοιχεία ώστε να εντοπιστούν οι αιτίες του προβλήματος

    Αναφορικά για τον αποκλεισμό απο το χιόνι της Αττικής Οδού, του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζητεί απο τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα να ερευνήσει αν απο τις τρεις αυτές υποθέσεις προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων όπως αυτά της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών,αεροσκαφών αλλά και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

    Ο κ. Ασπρογέρακας καλείται με την εντολή του εισαγγελέα να ερευνήσει εάν και με ποιούς έχουν γίνει συμβάσεις για την απομάκρυνση χιονιού και εάν σε περιπτώσεις που υπάρχουν συμβάσεις τηρήθηκαν οι όροι τους.

    Ζητά σε περίπτωση που διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις ο εισαγγελέας να σχηματίζει χωριστές δικογραφίες.

    [Φώτο-712023]

    [02] Συνεχίζεται η δίκη ΕΛΑ.Δήλωση Χρ.Τσιγαρίδα.

    17/02/2004 12:54:01

    Δήλωση με αφορμή σχόλιο της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων Ελισάβετ Μπρίλλη, κατά τη χθεσινή διαδικασία -όταν από την πλευρά του Μιχάλη Κασσίμη τέθηκε θέμα περί πολιτικού εγκλήματος και αναρμοδιότητας του δικαστηρίου- έκανε σήμερα ο Χρήστος Τσιγαρίδας.

    Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η φράση που είπε η κ.Μπρίλλη προς την υπεράσπιση του Κασσίμη ''δυσχεραίνετε τη θέση του εντολέα σας'' κλόνισε την εμπιστοσύνη του για την δικαιοσύνη.

    ''Ηθελα να πιστεύω -είπε ο Χρήστος Τσιγαρίδας- πως δεν θα καταδικαστώ για τα φρονήματά μου. Μια χθεσινή τοποθέτηση της κ.Προέδρου μου κλόνισε αυτή την πεποίθηση. Αν αυτό αποδειχθεί στο τέλος της διαδικασίας θα καταλάβω ότι δεν κατανόησα τα όρια της πολιτικής αλλαγής που συμβαίνει στην Ελλάδα. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει γνώμη για τα συμβαίνοντα και το δικαίωμα να την εκφράζει. Εχει το δικαίωμα να κρίνει αν αυτή η δίκη είναι πολιτική, αν οι πράξεις που μας αποδίδονται έχουν πολιτικά κίνητρα, χωρίς να φοβάται ότι αυτό θα αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο για τη μελλοντική του ζωή''. Οπως ανέφερε στη συνέχεια με τη δήλωσή του ο Τσιγαρίδας ''τη χθεσινή τοποθέτηση της κ.Προέδρου οι πολίτες θα την εισπράξουν σαν προειδοποίηση, θα λειτουργήσει σαν εκφοβισμός, γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία πως θα προβληθεί από τα ΜΜΕ''.

    Η κ.Μπρίλλη διευκρίνισε ότι το σχόλιό της αφορούσε νομική εκτίμηση του αιτήματος και όχι ιδεολογική θέση ή κρίση απέναντι στους κατηγορουμένους.

    ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ.Κωνσταντίνος Βομπίρης σε ό,τι αφορά το πολιτικό έγκλημα τόνισε ότι δεν θεωρεί πως τα αδικήματα που βαρύνουν τους κατηγορουμένους είναι πολιτικά, επισήμανε ότι ο νόμος που παρέχει αρμοδιότητα στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων είναι συνταγματικός αλλά πρότεινε στο δικαστήριο να επιφυλαχθεί και αν κρίνει ότι προκύψουν στοιχεία για πολιτική φύση των εγκλημάτων τότε να κηρύξει εαυτόν αναρμόδιο.

    Η διαδικασία συνεχίζεται με την τοποθέτηση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για το θέμα της αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.

    [03] Συνάντηση Τ.Παπαδόπουλου με Γ.Παπανδρέου στην Κύπρο

    17/02/2004 12:31:34

    Αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Λευκωσία,στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα και τις πρόσφατες συζητήσεις που έγιναν στη Ν.Υόρκη.

    Ο κ.Παπανδρέου σε δηλώσεις του ανέφερε,πάντως,ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές,αλλά, όπως σημείωσε,με τη συμμετοχή

    και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις,ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το φόβο που έχει η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά απέναντι στην Ενωση. Μίλησε, επίσης,για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν,χθες ενώ βρισκόταν στην Κρήτη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση του κυπριακού,ενώ τον ενημέρωσε και για το πώς διαμορφώνονται οι απόψεις του μετά τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι οι εξελίξεις που σημειώνονται

    τα τελευταία χρόνια γύρω από το κυπριακό έχουν ανατρέψει μια κατάσταση 30 ετών και επιτρέπουν να υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού η οποία θα συνάδει με τις αποφάσεις του ΟΗΕ,αλλά και με το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Από την ελληνική και την ελληνοκυπριακή πλευρά δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή στην όλη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης,θεωρώντας ότι μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη στις προσπάθειες της εξεύρεσης λύσης που θα οδηγήσει στη συμμετοχή της ενιαίας Κύπρου στην Ενωση.-

    [04] Αγρότες στον Μαραθώνα επισκέφθηκε ο Κ.Καραμανλής

    17/02/2004 11:34:20

    Αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στο Μαραθώνα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σήμερα το πρωί και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Δύο θερμοκήπια,το ένα 9 στρεμμάτων με τριανταφυλλιές και το άλλο 4 στρέμματα με κηπευτικά,είχαν καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά και είχαν καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού.

    Στο πρώτο οι ζημιές υπολογίζονται σε 250 εκατ. δραχμές,όπως είπε ο ιδιοκτήτης του,ο οποίος ανέφερε στον κ. Καραμανλή πως είναι

    ''θύμα'' των πανωτοκίων καθώς το 1982 είχε λαβει δάνειο 40 εκατ. δρχ.

    το οποίο έφθασε στα 160 με τα πανωτόκια και τώρα χρωστά στην τράπεζα 100 εκατομ.δραχμές.

    Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του τόνισε ότι η κυβέρνηση,για άλλη μια φορά,δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα και ο ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει έγκαιρα η καταγραφή των ζημιών και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες σε ολόκληρη τη χώρα,σημειώνοντας ότι οι αγρότες δεν μπορούν να εγκαταλείπονται από την πολιτεία,η οποία θα πρέπει να σταθεί δίπλα τους.

    Η χώρα, είπε ο κ. Καραμανλής, χρειάζεται αλλαγή αγροτικής πολιτικής και αυτό θα κάνει πράξη η ΝΔ από τις 8 Μαρτίου.

    [05] Νέες χιονοπτώσεις στην Αττική.

    17/02/2004 09:34:51

    Χιονίζει και πάλι από το πρωί στην Αττική και ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα προβλήματα. Κλειστοί είναι οι δρόμοι από Παλαιά Πεντέλη προς Αγιο Πέτρο και από Μαλακάσα προς Αγιο Μερκούριο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, ενώ καλό θα είναι όσοι κινούνται στις περιοχές Βαρνάβα, Καπαδριτίου και στην υπόλοιπη βόρεια Αττική να έχουν πάντα μαζί τους αλυσίδες. Χιόνι πέφτει και κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Μαλακάσα και στο Σχηματάρι, αλλά μέχρι τις 9.30 η κυκλοφορία γινόταν χωρίς προβλήματα.

    [06] Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.

    17/02/2004 08:30:07

    Νέα σύντομης διάρκειας επιδείνωση του καιρού προβλέπει για τις προσεχείς ώρες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός. Χιονοπτώσεις αναμένεται να πέσουν στην κεντρική και νότια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να χιονίσει για λίγο και στην Αθήνα.

    Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα περισσότερα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην ανατολική Αττική μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία. Στο μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά η υδροδότηση της Ανατολικής Αττικής, όπως ανακοίνωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης, αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα, που παρατηρήθηκαν στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    [07] Συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα Ντιμπέιτ.

    17/02/2004 08:30:01

    Ανοιχτό παραμένει το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή, καθώς παραμένουν οι διαφωνίες ως προς το πως θα διεξαχθούν αυτές οι αναμετρήσεις. Το θέμα θα συζητήσουν σήμερα το μεσημέρι, σε συνάντηση που θα έχουν στη Βουλή, οι κύριοι Νίκος Αθανασάκης και Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    [08] Συνεδριάζει η διυπουργική για Ολυμπιακούς αγώνες.

    17/02/2004 08:29:54

    Πραγματοποιείται σήμερα συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την ολυμπιακή προετοιμασία υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Θα εξεταστούν τόσο η πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας, καθώς και η συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με τους 130 ''αθάνατους'' της ΔΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Ζακ Ρογκ και τον Ντένις Οσβαλντ , πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο κ. Σημίτης επισκέφθηκε χθες το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου , το οποίο θα φιλοξενήσει τα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

    [09] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το Κυπριακό

    17/02/2004 08:29:48

    Για τα όσα διαδραματίσθηκαν στη Νέα Υόρκη, ενόψει των συνομιλιών που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στη Λευκωσία, θα ενημερώσει σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στο νησί μεταβαίνει σήμερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου για συνομιλίες με τον κ. Παπαδόπουλο. Παράλληλα στην Αγκυρα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση για το Κυπριακό. Αύριο αναμένεται στη Λευκωσία ο ευρωπαίος επίτροπος για τη διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόϊγκεν, ώστε να είναι παρών στην έναρξη των συνομιλιών, την Πέμπτη, παρουσία και του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    [10] ALCO-Στο 2,9% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου.

    17/02/2004 08:13:19

    Στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε από τις 9-15 Φεβρουαρίου σε δείγμα 2000 ατόμων με την μέθοδο της κάλπης για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALTER η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου είναι 2,9% , ο Γ. Παπανδρέου θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Κ. Καραμανλή ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι 18,4 %.

    Συγκεκριμένα στη πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 37,9 % , η ΝΔ 40,8%, το ΚΚΕ 5,4%, ο ΣΥΝ 3%, το ΔΗΚΚΙ 0,9%, το ΛΑΟΣ 1,5%, Λευκό 1,1% , δεν ξέρω απάντησε το 7,2% και δεν απαντώ το 0,3%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ λαμβάνει 49,9% και το ΠΑΣΟΚ 31,5% , ΔΞ/ΔΑ 18,6%. Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου λαμβάνει 42,2% , ο Κ. Καραμανλής 39,9%, κανένας 13,2%, ΔΞ/ΔΑ 4,7%. Τέλος στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θα τα καταφέρει καλύτερα το 39,4% απάντησε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και το 42,5% απάντησε κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 February 2004 - 12:30:33 UTC