Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή των κινητοποιήσεων στο Αίγιο.
  • [02] Υπό τη σκιά αντιδράσεων η απόδοση τιμής στον Κ.Μητσοτάκη.
  • [03] Σίγουρος για την εκλογική νίκη ο Κ.Καραμανλής.
  • [04] Σκληρό σχόλιο ΣΥΝ για δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί συνεργασίας
  • [05] Προεκλογικές τηλεοπτικές αναμετρήσεις.
  • [06] Συνάντηση Σημίτη - Ντε Χουπ Σέφερ
  • [07] Σε Λάρισα και ? Θεσσαλονίκης υποψήφιος ο Γ.Παπανδρέου.
  • [08] Στη βούληση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο τρόπος διεξαγωγής των "ντιμπέιτ".
  • [09] Περιοδεία Παπαρήγα στην ΕΥΔΑΠ
  • [10] Σουφλιάς για δημοσκοπήσεις.
  • [11] Περιοδεία Κωνσταντόπουλου στο Πέραμα
  • [12] Συνέντευξη Γ. Καρατζαφέρη στο Ζάππειο.

  • [01] Αναστολή των κινητοποιήσεων στο Αίγιο.

    20/02/2004 22:24:56

    Οι αγρότες της Αιγιάλειας αναστέλλουν για λίγες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες προέβλεπαν κλείσιμο της εθνικής οδού, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου του Αιγίου.

    Οι 2.161 ελαιοπαραγωγοί και σταφιδοπαραγωγοί πιστεύουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αλλάξει η πολιτική απέναντί τους και θα πάρουν τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι τους οφείλονται.

    [02] Υπό τη σκιά αντιδράσεων η απόδοση τιμής στον Κ.Μητσοτάκη.

    20/02/2004 21:29:10

    Τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Μητσοτάκη, ως γιό του Κυριάκου Μητσοτάκη που πολέμησε στο Μπιζάνι, τίμησε απόψε σε ειδική εκδήλωση ο δήμος Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 91η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

    Όμως, η τιμητική αυτή εκδήλωση εν μέσω προεκλογικής περιόδου προκάλεσε αντιδράσεις στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες απείχαν από την εκδήλωση, ενώ δεν παραβρέθηκαν, επίσης, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

    [03] Σίγουρος για την εκλογική νίκη ο Κ.Καραμανλής.

    20/02/2004 20:45:53

    Τη βεβαιότητά του για την εκλογική επικράτηση της ΝΔ, εξέφρασε απόψε ο πρόεδρός της, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματός του στο Περιστέρι. Εκεί παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των προγραμματικών θέσεων που έχει ήδη εξαγγείλει η ΝΔ σε όλους τους τομείς.

    ''Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως αμφιβολία ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ υποχωρεί. Προσπαθεί τώρα να εξαπατήσει, να ξεγελάσει και να πείσει πως δεν ήταν αυτό που κυβερνούσε 20 χρόνια. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να παραπληροφορήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει σύγχυση στην κοινωνία. Αναμασούν τους τίτλους από τα βασικά κεφάλαια της πολιτικής μας και προσπαθούν με αντιγραφές ατάκτως συρραμμένες να χρωματίζουν το γκρίζο των πεπραγμένων τους νομίζοντας ότι μπορούν να εξαπατούν τους πολίτες, είπε ο κ. Καραμανλής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του Γ. Παπανδρέου.

    [04] Σκληρό σχόλιο ΣΥΝ για δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί συνεργασίας

    20/02/2004 20:23:46

    Aνοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με την Αριστερά και κυρίως το Συνασπισμό, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να συζητηθούν οι τομείς επί των οποίων μπορεί να υπάρξει συνεργασία, εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης.

    Από την πλευρά του ΣΥΝ, ο εκπρόσωπός του, Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ.Παπανδρέου υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, αφού "την ώρα που συνεργάζεται με Μάνο και Ανδριανόπουλο και αποκλείει την Αριστερά ακόμα και από το προεκλογικό debate, ο κ. Παπανδρέου φιλολογεί στα ραδιόφωνα περί μετεκλογικής συνεργασίας με την Αριστερά".

    [05] Προεκλογικές τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

    20/02/2004 18:57:10

    Debate (ντιμπέιτ). Μια αγγλική λέξη, που σημαίνει αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Στην τηλεοπτική της εκδοχή, η λέξη ''ντιμπέιτ'' περιγράφει μια δομημένη διαδικασία, κατά την οποία, οι πολιτικοί αρχηγοί παρουσιάζουν τις θέσεις τους και τα προγράμματα των κομμάτων τους, απαντώντας σε ερωτήσεις που θέτουν δημοσιογράφοι αλλά και απλοί ψηφοφόροι.

    Ιστορικά, οι πρώτες τηλεοπτικές αναμετρήσεις διεξήχθησαν στις ΗΠΑ, το 1960, μεταξύ του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζ. Κένεντι και του Ρεπουμπλικάνου Ρ. Νίξον. Η επικράτηση του πρώτου σε αυτές τις αναμετρήσεις, θεωρείται ότι τον βοήθησαν στο να εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Για πολλούς, το αμερικανικό μοντέλο τηλεοπτικής αντιπαράθεσης αποτελεί «πρότυπο: Δύο υποψήφιοι, απαντούν εναλλάξ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, γνωρίζοντας ότι απευθύνονται σε ένα ευρύτατο τηλεοπτικό ακροατήριο.

    [06] Συνάντηση Σημίτη - Ντε Χουπ Σέφερ

    20/02/2004 18:32:27

    Το "καλό επίπεδο" των σχέσεων Ελλάδας και ΝΑΤΟ, καθώς και τη σημασία της παρουσίας της Συμμαχίας στα Βαλκάνια, επισήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά τη συνάντησή του με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιάαπ Ντε Χουπ Σέφερ, ο οποίος πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών - μελών.

    [07] Σε Λάρισα και ? Θεσσαλονίκης υποψήφιος ο Γ.Παπανδρέου.

    20/02/2004 18:18:39

    Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα και την Α' Θεσσαλονίκης θα συγκαταλέγεται ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου.

    Όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα, εξηγώντας την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα στις δύο αυτές εκλογικές περιφέρειες, η Λάρισα σηματοδοτεί για αυτόν ''τη δύναμη που έχει ο αγροτικός κόσμος να γίνει δύναμη ανάπτυξης στη νέα οικονομία που έρχεται''.

    ''Η Θεσσαλονίκη για μένα σηματοδοτεί -πρόσθεσε- τη δύναμη της αποκέντρωσης, τη δύναμη της ανάπτυξης και της ειρήνης για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Και τα δύο είναι για εμάς βασικές προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνησή μας".

    [08] Στη βούληση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο τρόπος διεξαγωγής των "ντιμπέιτ".

    20/02/2004 17:29:11

    Με κύριο θέμα τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, μετά και από σχετικό αίτημα του προέδρου του Συνασπισμού, και για την εκλογική διαδικασία της 7ης Μάρτη, συνήλθε σήμερα η Διακομματική Επιτροπή, υπό την προεδρεία του υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Αλιβιζάτου.

    Ωστόσο, στη συνεδρίαση δεν υπήρξε συμφωνία σε ό,τι αφορά τα debate των πολιτικών αρχηγών, για το οποίο θέμα, όπως υποστήριξε και ο υπουργός Εσωτερικών, είναι καθαρά πολιτικό και όχι νομικό, και έγκειται αποκλειστικά στην βούληση των δύο μεγάλων κομμάτων.

    [09] Περιοδεία Παπαρήγα στην ΕΥΔΑΠ

    20/02/2004 16:19:13

    Πληθαίνουν καθημερινά οι αποδείξεις ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους, για τα φτωχομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της σήμερα στην ΕΥΔΑΠ. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τους κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου ότι ''έδωσαν τις ίδιες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο'' και κάλεσε τους εργαζόμενους να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τα κόμματα του κεφαλαίου. Στις 7 του Μάρτη, τόνισε, η ψήφος πρέπει να είναι ψήφος συνείδησης. Να δημιουργηθεί ρήγμα στο δικομματισμό, να ενισχυθεί το ΚΚΕ''.

    [10] Σουφλιάς για δημοσκοπήσεις.

    20/02/2004 15:15:20

    Ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Γ. Σουφλιάς με δήλωσή του και αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρς εκφράζει την πεποίθησή του ότι "όλα δείχνουν ότι θα γίνει πολιτική αλλαγή στις 7 Μαρτίου για να πάει η Ελλάδα μπροστά".

    Ειδικότερα ο κ. Σουφλιάς δήλωσε:

    «15 ημέρες πριν τις εκλογές, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα ανοίγει. Η ΝΔ έχει καθαρό προβάδισμα πάνω από 3 μονάδες. Σας θυμίζω ότι 15 μέρες πριν από τις εκλογές του 2000 το ΠΑΣΟΚ είχε προβάδισμα 2 μονάδες.

    Όσο για τους αναποφάσιστους, σε όλες τις εκλογές έχει αποδειχθεί ότι κατανέμονται αναλογικά στα κόμματα. Γιατί κι αυτοί στην ίδια κοινωνία ζουν, τις ίδιες επιρροές δέχονται, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Ας μην βαυκαλίζονται λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ ότι διαθέτουν δήθεν «κρυμμένους ψηφοφόρους που θα καλύψουν τη διαφορά.

    Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι στις 7 Μαρτίου θα γίνει πολιτική αλλαγή για να πάει η Ελλάδα μπροστά.

    [11] Περιοδεία Κωνσταντόπουλου στο Πέραμα

    20/02/2004 15:15:13

    Την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια περιοδείας του σήμερα το πρωί.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι «στη Ζώνη του Περάματος οι πολιτικές που εφαρμόζονται έχουν μετατρέψει το δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία σε part-time παροχή. Εδώ υπάρχουν φανερά τα αποτυπώματα αυτών των πολιτικών, σημειώντας τον διπλασιασμό της ανεργίας από το 2000 μέχρι σήμερα φθάνοντας το 40%

    Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται ότι θα μειώσει την ανεργία στο 6%, ότι θα μειώσει τα εργατικά ατυχήματα κατά 20%, λες και τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων είναι υπόθεση προεκλογικού ποσοστού'', είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος .

    Για να αντιμετωπιστεί η ανεργία εδώ χρειάζεται μια σαφής πολιτική. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να δεσμευτούν τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρότεινε:

    Αναζωογόνηση, στήριξη, ανάπτυξη της Ζώνης και όχι εγκατάλειψή της.

    Να υπάρξει συγκεκριμένος καταμερισμός από τις δημόσιες παραγγελίες και για τη Ζώνη, με κατανομή που να εξασφαλίζει απασχόληση.

    Να στηριχτούν οι μακροχρόνια άνεργοι κι εκείνοι που είναι να βγουν στη σύνταξη.

    Να υπάρξει στη Ζώνη καθεστώς αναγνωρισμένο Ναυπηγοεπισκευαστικής και Ναυπηγικής Ζώνης.

    Να δοθούν άδειες σε όλες τις εγκατεστημένες εδώ επιχειρήσεις. Και οι προβληματικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν με εκκαθάριση εν λειτουργία και στήριξη των εργαζομένων.

    [Φώτο-714351]

    [12] Συνέντευξη Γ. Καρατζαφέρη στο Ζάππειο.

    20/02/2004 14:40:32

    Τον Κ. Μητσοτάκη πρότεινε για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης στη συνέντευξη που έδωσε παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του στο Ζάππειο.

    Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ''ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια πολιτική εμπειρία και ο πρόεδρος της ΝΔ και από ηθική άποψη θα πρέπει να ακολουθήσει την πρότασή μας''. Ζήτησε επίσης από όλα τα κόμματα πριν τις εκλογές της 7ης Μαρτίου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το ποιούς προτείνουν για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι ''οδηγούμαστε σε απεμπόλιση εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2004 - 21:30:16 UTC