Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξηση εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση για το ετος 2004-05
  • [02] Την αποδυνάμωση του δικομματισμού ζητά με άρθρο της στο ΑΠΕ η
  • [03] Ο Κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων
  • [04] 30χρονος στα Ιωάννινα σκότωσε τη φίλη του και αυτοκτόνησε.
  • [05] Πυροβολισμοί στο σπίτι εφοπλιστή στην Καστέλα.
  • [06] Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Παπαδόπουλου-Ντενκτάς

  • [01] Αυξηση εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση για το ετος 2004-05

    24/02/2004 12:46:15

    Αύξηση κατά 1.970 θέσεις δηλαδή ποσοστό 2,6% παρουσιάζει ο αριθμός των εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση και στις ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης για το ακαδημαικό έτος 2004-05, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Τσουροπλής.

    Η αύξηση που παρατηρείται προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον αριθμό εισακτέων στα τμήματα που λειτουργούν για πρώτη φορά (16 νέα τμήματα). Οσον αφορά τα παλιά τμήματα, ο αριθμός εισακτέων παραμένει σταθερός εκτός από ορισμένα τμήματα πληροφορικής και παιδαγωγικής για τα οποία λόγω των υφισταμένων αναγκών στην αγορά εργασίας παρουσιάζεται μικρή αύξηση ενώ για άλλα, στα οποία ο αριθμός εισακτέων είχε αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζεται μικρή μείωση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζεται και με τη λειτουργία νέων αντίστοιχων τμημάτων, όπως τα τμήματα αρχιτεκτονικής και τουριστικών επιχειρήσεων.

    Αν στον παραπάνω αριθμό υπολογιστούν και οι θέσεις εισακτέων που δεν αναμένεται να είναι αισθητά διαφοροποιημένες από πέρισυ, στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές καθώς και στις σχολές των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και του πανεπιστημίου Κύπρου, τότε ο συνολικός αριθμός εισακτέων θα διαμορφωθεί τελικά στις 82.200 θέσεις, έναντι 80.400 πέρισυ.

    Σύμφωνα με τον γγ του υπουργείου Παιδείας, όλες οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά όπως κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν μετά τις 16 Μαΐου δηλαδή μεταξύ 18 και 20 Μαΐου. Οι εξετάσεις στα γυμνάσια θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Ιουνίου ενώ μεταξύ 13 και 15 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία. Στο τέλος Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων και στο τέλος Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.

    Το νέο σχολικό έτος αναμένεται να αρχίσει κανονικά όπως κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου.

    [02] Την αποδυνάμωση του δικομματισμού ζητά με άρθρο της στο ΑΠΕ η Αλ.Παπαρήγα.

    24/02/2004 12:10:17

    Η αποδυνάμωση του δικομματισμού και η ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Μαρτίου είναι ο βασικός πολιτικός στόχος του κόμματος όπως επισημαίνει με άρθρο της στο ΑΠΕ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη απεγκλωβισμού των λαικών στρωμάτων από τα δύο μεγάλα κόμματα , κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώνει τη θέση που σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προβάλλει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές , όποια κυβέρνηση και να έχουμε θα επιβάλλει σειρά αντιλαϊκών μέτρων.

    [03] Ο Κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    24/02/2004 11:10:41

    Για τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής από ιδιοκτήτρια Μίνι Μάρκετ,η οποία είναι διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών.

    Ο κ.Καραμανλής πήγε το πρωί στο Παλαιό Φάληρο και συναντήθηκε με την κα Θεοδώρα Ελευθεροπούλου,η οποία του είχε στείλει επιστολή στις 15 Ιανουαρίου και τον ενημέρωνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως επιχειρηματίας, αλλά και ως μητέρα δύο παιδιών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε αναλυτικά μαζί της για τα προβλήματά της και στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση τόνισε οτι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,οι οποίες -οπως είπε- παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και γεννούν νέες θέσεις εργασίας.Τέλος,υπογράμμισε οτι είναι απαράδεκτο να εξαιρούνται

    εδώ και πολλά χρόνια οι εμπορικές δραστηριότητες και η δράση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα ευρωπαϊκά και τα αναπτυξιακά προγράμματα.-

    [04] 30χρονος στα Ιωάννινα σκότωσε τη φίλη του και αυτοκτόνησε.

    24/02/2004 10:44:18

    Σκότωσε τη φίλη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ένας 30χρονος στις 7.35 το πρωί στο χωριό Κρανούλα Ιωαννίνων.

    Συγκεκριμένα ο 30χρονος Ιωάννης Τσάκαλος, πήγε το πρωί στο σπίτι της φίλης του Λαμπρινής Παντούλη, η οποία ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της και αφού λογομάχησαν, όπως πολλές φορές έκαναν στο παρελθόν, με μια κυνηγετική καραμπίνα την πυροβόλησε και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο εναντίον του και αυτοκτόνησε.

    Ολα έγιναν μπροστά στα μάτια της μητέρας της Παντούλη και των δύο αγοριών της ηλικίας 16 και 20 χρόνων.

    Ο Τσάκαλος είχε ερωτική σχέση τα τελευταία δύο χρόνια με την Παντούλη μετά τον χωρισμό της με τον σύζυγό της, αλλά όπως δήλωσαν γείτονές τους, συχνά μάλωναν καθώς η Παντούλη ήθελε να διακόψει το δεσμό που είχε μαζί του.

    Στον τόπο του εγκλήματος πήγαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και ο ιατροδικαστής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης για να την προανάκριση.

    [05] Πυροβολισμοί στο σπίτι εφοπλιστή στην Καστέλα.

    24/02/2004 10:09:33

    Με πιστολιές πρώην ''υπάλληλοι'' του εφοπλιστή Κ. Μαυρακάκη εισέβαλαν χθες αργά το βράδυ στο σπίτι του, στην οδό Β. Παύλου 18, στην Καστέλα, προσπάθησαν να λύσουν τις προσωπικές διαφορές με τους συναδέλφους τους που είχαν προσληφθεί πριν λίγες ημέρες. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, 27 χρόνων και ο Γιάννης Συρανίδης, ενώ οι δράστες Ζαχαρίας Διβελάκος και Κώστας Λαζαράς εξαφανίστηκαν και αναζητούνται. Το περιστατικό που αναστάτωσε χθες τα μεσάνυχτα την Καστέλα σύμφωνα με την αστυνομία αφορά ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών μεταξύ των πρώην και νυν ''υπαλλήλων'' του εφοπλιστή, ο οποίος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου απουσίαζε από το σπίτι του.

    [06] Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Παπαδόπουλου-Ντενκτάς

    24/02/2004 08:29:08

    Συνεχίζονται σήμερα στη Λευκωσία οι απευθείας συνομιλίες Παπαδόπουλου-Ντενκτάς υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού. Η τουρκική πλευρά έχει ανεβάσει τις προσδοκίες πως από σήμερα θα γίνει πιο ενδελεχής συζήτηση επί της ουσίας των πολιτικών θεμάτων του Κυπριακού. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ ευχήθηκε μάλιστα να γεφυρωθούν οι διαφορές, και να μην χρειαστεί η ανάμιξη Ελλάδας - Τουρκίας κατά τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων στις 22 Μαρτίου. Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος εμφανίστηκε ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος για πρώτη φορά δήλωσε ότι μπορεί να μην υπάρξει λύση έως την 1η Μαίου. ''Μπορεί να φθάσουμε σε συμφωνία μέχρι το Δεκέμβριο, όταν η ΕΕ αποφασίσει ή όχι, να αρχίσει διαπραγματεύσεις ένταξης με την Τουρκία. Μπορεί τότε να οργανώσουμε τα δημοψηφίσματα'', είπε ο Ραούφ Ντενκτάς, στην εφημερίδα Ακσάμ της Τουρκίας. Στο μεταξύ, το Κυπριακό απασχόλησε χθες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στα συμπεράσματα του Συμβουλίου ενθαρρύνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του προβλήματος στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 February 2004 - 12:30:13 UTC