Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-02-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Καραμανλή στο Μουσείο Μαραθώνα
  • [02] Κυπριακό-Στην Κύπρο το απόγευμα ο Τ.Γουέστον
  • [03] Στους 3 οι νεκροί απο το ναυάγιο του Bow Marin
  • [04] Οι δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου για το πρώτο εξάμηνο
  • [05] Καραμανλής: Θα κυβερνήσω με ανθρώπους της γενιάς μου.
  • [06] Βύθιση δεξαμενόπλοιου στο οποίο επέβαιναν και 3 Ελληνες ναυτικοί

  • [01] Επίσκεψη Καραμανλή στο Μουσείο Μαραθώνα

    29/02/2004 13:45:55

    Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Αττική γη θα φιλοξενήσει σε λίγους μήνες το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες και πρόσθεσε ''πρέπει να αποδείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν είμαστε απλώς διαχειριστές ενός ένδοξου παρελθόντος, αλλά ότι μπορούμε και σήμερα να είμαστε προτοπόροι του πολιτισμού''.

    Ο κ. Καραμανλής επέμεινε στις προτεραιότητές του, δίνοντας έμφαση στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, τονίζοντας ότι η επένδυση σ'αυτούς τους τομείς είναι το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ''έχουμε ιστορία και παράδοση χιλιετιών, αλλά και σήμερα ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών, ικανούς και δημιουργικούς που διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντές μας".

    Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους είχε παρακολουθήσει στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα τη Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

    Ο κ. Καραμανλής μετά τη Θεία Λειτουργία δήλωσε ότι σήμερα που γιορτάζει η Ορθοδοξία είναι ευκαιρία να σκεφτούμε τα πανανθρώπινα μηνύματα της πίστης, της αγάπης και της ελπίδας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του υπογράμμισε

    ''είναι η ώρα όλοι μαζί να χτίσουμε μία κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και να νοιαστούμε για τους ανθρώπους γύρω μας και κυρίως για εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη".

    [02] Κυπριακό-Στην Κύπρο το απόγευμα ο Τ.Γουέστον

    29/02/2004 12:30:16

    Σε κρίσιμη φάση έχουν εισέλθει οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η 6η κατά σειρά συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Στην Κύπρο αναμένεται το απόγευμα ο Ειδικός Συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, ο οποίος θα έχει συνομιλίες και με τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ο Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα.

    [Φώτο-681030]

    [03] Στους 3 οι νεκροί απο το ναυάγιο του Bow Marin

    29/02/2004 12:21:47

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 18 ναυτικών του με σημαία Σιγκαπούρης υγραεριοφόρου πλοίου ''Bow Mariner'' το οποίο τα ξημερώματα βυθίστηκε μετά απο πυρκαγιά και στη συνέχεια έκρηξης, ενώ έπλεε 100 νμ βορειοανατολικά της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ, με φορτίο αιθανόλης και είχε προορισμό το Χιούστον.

    Μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΥΕΝ, τα σωστικά συνεργεία της Αμερικανικής ακτοφυλακής έχουν περισυνελέξει 6 σώους ναυτικούς και 3 πτώματα άγνωστης εθνικότητας.

    Το ειδικό πλοίο μεταφοράς αερίων, συνολικής χωρητικότητας 39.800 τόννων, που ανήκει στη Νορβηγική ναυτιλιακή εταιρία ''Ονφελ'' και διαχειρίστρια την ελληνική εταιρία Cerres Helenic Shiping του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, είχε αποπλεύσει χθες το πρωί απο το λιμάνι της Ν. Υόρκης με προορισμό το Χιούστον.

    Σύμφωνα με το ΥΕΝ η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα και παρά τις προσπάθειες των 27 μελών του πληρώματος να την θέσουν υπό έλεγχο στις 3.30 πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα το υγροεριοφόρο πλοίο να βυθιστεί ακαριαία.

    Πάντα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ απο τον αντίστοιχο θάλαμο της Βιρτζίνια και του Χιούστον, ο αριθμός των διασωθέντων δεν έχει αυξηθεί παρά τις εκτεταμένες έρευνες που διεξάγονται.

    Το ''Bow Mariner'' είχε ναυπηγηθεί το 1982 και μέχρι σήμερα μετέφερε ειδικά φορτία απο και προς τα λιμάνια των ΗΠΑ.

    Οι Ελληνες ναυτικοί που αγνοούνται είναι ο 52χρονος καπετάνιος Στράτος Κάβουρας απο την Χίο, ο 42χρονος υποπλοίαρχος Σπύρος Μελλές και ο 47χρονος Α' μηχανικός Λεγαντής Αθανασίου.

    [04] Οι δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου για το πρώτο εξάμηνο

    29/02/2004 08:14:40

    «Ρήξεις και τομές σε όλα τα μέτωπα προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου.

    Δεσμεύεται μάλιστα ότι τους πρώτους έξι μήνες πρωθυπουργίας του θα υπάρξουν τέσσερις ανατροπές: έως τον Ιούνιο θα έχουν αυξηθεί κατά ένα σημαντικό ποσοστό οι μισθοί και οι συντάξεις, το αγροτικό εισόδημα θα είναι «απόλυτα και σταθερά εγγυημένο και θα έχει σταλεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο ώστε να αρχίσει η εφαρμογή του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Δηλώνει επίσης ότι τον Οκτώβριο, μετά τις ευρωεκλογές και τους ολυμπιακούς αγώνες, θα κατατεθούν στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και νομοσχέδιο που θα αφορά σε «ριζικές αλλαγές και ρήξεις στη δημόσια διοίκηση.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στους πρώτους έξι μήνες, «θα έχουμε βάλει την Ελλάδα στο δρόμο της γοργής αλλαγής σε όλους τους τομείς που δεν είχαν προωθηθεί όσο έπρεπε τα τελευταία χρόνια ενώ στο πρώτο κιόλας τρίμηνο θα αναλάβει πρωτοβουλίες απέναντι στην Τουρκία «για τη συνέχιση του διαλόγου ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

    [Φώτο-719133]

    [05] Καραμανλής: Θα κυβερνήσω με ανθρώπους της γενιάς μου.

    29/02/2004 08:14:26

    «Η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ, στον βασικό της κορμό θα αποτελείται από ανθρώπους της γενιάς μου, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής.

    Μιλώντας για τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΝΔ, ο κ. Καραμανλής αναφέρεται στη θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι στη διαφθορά και στη διαπλοκή και στην αναζήτηση νέων δρόμων και νέων θεσμών διαλόγου, σύνθεσης και συναίνεσης.

    Για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι «θα χρειαστεί πολύ καιρό στην αντιπολίτευση, ώστε να κάνει κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβερνητικής του θητείας και να παρουσιαστεί ενώπιον του ελληνικού λαού με ένα πραγματικά νέο πρόσωπο.

    Αποτιμώντας την τηλεοπτική αντιπαράθεση των αρχηγών (ντιμπέιτ) ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ικανοποιημένος και τονίζει: «ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να αποφύγει τον μεταξύ μας διάλογο, αλλά σύρθηκε τελικά σε κάτι που εξαρχής είχε αρνηθεί. Επανέλαβε, δε, ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος έως την επόμενη Παρασκευή για έναν απευθείας ουσιαστικό, ελεύθερο διάλογο εφ όλης της ύλης μεταξύ του κ. Παπανδρέου και εμού.

    Για την επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Καραμανλής δηλώνει ότι «στις 8 του Μάρτη δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς η ΝΔ έρχεται να ενώσει όλους τους Έλληνες ενώ για τους ολυμπιακούς αγώνες λέει ότι είναι εθνική υπόθεση και δεσμεύεται ότι «όλοι όσοι εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια για τους Αγώνες θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους''.

    [Φώτο-719182]

    [06] Βύθιση δεξαμενόπλοιου στο οποίο επέβαιναν και 3 Ελληνες ναυτικοί

    29/02/2004 07:35:04

    Δεξαμενόπλοιο με φορτίο αιθανόλης, στο οποίο επέβαιναν 3 Ελληνες ναυτικοί και 24 Φιλιππινέζοι, βυθίστηκε μετά απο ισχυρή έκρηξη, στα ανοιχτά της Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους, 6 να τραυματιστούν και 19 να αγνοούνται.

    Ολοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης Νόρφολκ.

    Το Bow Mariner έπιασε φωτιά και εξερράγη ενώ έπλεε στα ανατολικά του Τσινκοτιγκ που απέχει μόλις 40 μίλια βόρεια της μεγάλης ναυτικής βάσης του Νόρφολκ.

    Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής, Μπόμπι Ντάι, ανέφερε ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το Bow Mariner, ένα πλοίο μήκους 170 μέτρων και χωρητικότητας 39.000 τόνων, σχεδόν διαλύθηκε.

    Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από τη Νέα Υόρκη και κατευθυνόταν στο Χιούστον του Τέξας.

    Ηδη οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

    Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι αρχές ανησυχούν πολύ για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το δυστύχημα, όμως προτεραιότητα της ακτοφυλακής είναι να βρεθούν και να σωθούν οι ναυτικοί. Στην επιχείρηση μετέχουν δύο ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο και πολλά πλοία.

    Η αιθανόλη χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη βιομηχανία χρωμάτων και αρωμάτων, ως συντηρητικό, σε πολλά φάρμακα αλλά και ως καύσιμο.

    [Φώτο-544008]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 February 2004 - 12:30:09 UTC