Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση για τα φυλλάδια -ΝΔ (2)
  • [02] Προκαταρκτική εξέταση για ''υβριστικά'' φυλλάδια κατα Γ.Παπανδρέου
  • [03] Αγωγή Εβερτ κατά Γ. Κύρτσου.
  • [04] Πέθανε ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς
  • [05] Περιοδεία Σημίτη στη Σάμο
  • [06] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στον ΑΝΤ1
  • [07] Καίγεται μοναστήρι στο ?γιο Όρος.
  • [08] Συνέχιση συνομιλιών για Κυπριακό
  • [09] Φωτιά σε αποθήκη χάρτου στα Ανω Λιόσια.
  • [10] Οξεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για φυλλάδια.
  • [11] Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο Πεδίον του Αρεως.

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση για τα φυλλάδια -ΝΔ (2)

    04/03/2004 14:21:05

    Το γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, διαβιβάστηκε φάκελος με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση των φυλλαδίων, τις οποίες υπογράφει ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Βαρθολομαίος.

    Ο φάκελος θα παραδοθεί στην κ. Ελένη Σωτηροπούλου, η οποία πήρε εντολή απο τον κ. Παπαγγελόπουλο να ερευνήσει το θέμα.

    [02] Προκαταρκτική εξέταση για ''υβριστικά'' φυλλάδια κατα Γ.Παπανδρέου

    04/03/2004 14:12:44

    Την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή τη μήνυση του ΠΑΣΟΚ για αποστολή και διακίνηση εντύπου που αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή στην Εισαγγελέα κ. Ελένη Σωτηροπούλου να διερευνήσει ταχύτατα όλες τις καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση και να ερευνήσει αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διογκώμενων αδικημάτων και σ'αυτή την περίπτωση να εντοπίσει τους υπευθύνους.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η έρευνα θα διενεργηθεί προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εντοπιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες σε ό,τι αφορά το θέμα της διακίνησης των φυλλαδίων.

    Ηδη, απο χθες το βράδυ, με εντολή του κ. Παπαγγελόπουλου, εστάλησαν αστυνομικοί, προκειμένου να φρουρήσουν το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Κουκακίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γινόταν αποστολή φυλλαδίων απο εκεί.

    Απο την έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη επίμαχου υλικού στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε απο την κρατική τηλεόραση τη βιντεοταινία με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος χθες το βράδυ κατήγγειλε το τυπογραφείο που φέρεται να τύπωσε το επίμαχο υλικό. Η συγκεκριμένη κασέτα θα επισυναφθεί στην δικογραφία που ανατέθηκε στην κ. Ελένη Σωτηροπούλου.

    Στο μεταξύ, απο έρευνα που έγινε στο Πρωτοδικείο Αθήνας, δεν προέκυψε η ύπαρξη καταστατικού για τη σύσταση του Σωματείου ''Δράση Πολιτών για την προστασία της κληρονομιάς μας'' -που υπογράφει τα φυλλάδια- απο το 1990 μέχρι τώρα.

    [Φώτο-721534]

    [03] Αγωγή Εβερτ κατά Γ. Κύρτσου.

    04/03/2004 13:54:46

    Από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Εβερτ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    ''Ο δικηγόρος Αθηνών κ. Χρήστος Φύσσας, κατ'εντολή του Μιλτιάδη Εβερτ, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή που στρέφεται κατά του εκδότη της εφημερίδας ''City Press'' Γεωργίου Κύρτσου με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ανέφερε στις εκδόσεις της εφημερίδας του εναντίον του Μιλτιάδη Εβερτ και 2.000 ευρώ για κάθε φορά που στο μέλλον θα αναφερθεί στις εκδόσεις της εφημερίδας του σχετικά με το θέμα αυτό''.

    [Φώτο-688966]

    [04] Πέθανε ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς

    04/03/2004 13:46:11

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο Παρίσι ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς γόνος μουσικής οικογένειας και πατέρας του δημοφιλούς διεθνούς ηθοποιού Γιώργου Χωραφά.

    Ο Δημήτρης Χωραφάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 σαν μουσικός της Λυρικής Σκηνής τα πρώτα βιολιά.

    Τελείωσε τις σπουδές του ως αρχιμουσικός στο Ωδείο του Παρισιού. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής απο το 1974 έως το 1980, ενώ σε όλη τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας διηύθυνε όπερες και συναυλίες συμφωνικών ορχηστρών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τελευταία του εμφάνιση έγινε το 2000 στη Λυρική Σκηνή της Αθήνας οταν διηύθυνε την όπερα του Μότσαρντ ''Μαγικός Αυλός''. Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Ωδείου Αθηνών αλλά και με πολλές τιμητικές διακρίσεις απο διεθνείς όπερες και μουσικές Ακαδημίες σε όλη την Ευρώπη. Επίσης ήταν μόνιμος μαέστρος της Οπερας Ρηνου του Στρασβούργου.

    [05] Περιοδεία Σημίτη στη Σάμο

    04/03/2004 13:07:34

    Απο το πρωί περιοδεύει στο νησί της Σάμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης. Στις 11.50 έφθασε στο αεροδρόμιο και ξεναγήθηκε στο νέο αεροσταθμό ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 1000 επιβάτες την ώρα.

    Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου.

    Ο κ. Σημίτης ενημερώθηκε για το νεοκατασκευασθέν λιμάνι Μαλαγαρίου και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο νέο νοσοκομείο της Σάμου.

    Ο πρωθυπουργός σε λίγη ώρα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Καρλοβάσου.

    [06] Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στον ΑΝΤ1

    04/03/2004 11:20:21

    Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή ''Καλημέρα Ελλάδα'' με τον Γιώργο Παπαδάκη.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα φυλλάδια τα οποία, όπως είπε, διακινήθηκαν απο τη ΝΔ. Μου κάνει εντύπωση, είπε ο κ. Παπανδρέου, για τη ΝΔ αυτά όμως τα φυλλάδια έχουν μοιραστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ενορίες. Ρωτήσαμε την Αρχιεπισκοπή η οποία μας διαβεβαίωσε οτι δεν έχει καμία σχέση. Είναι αναμφισβήτητο οτι μοιράζονταν από τη ΝΔ. Μου είπε μάλιστα η κυρία Διαμαντοπούλου ποιοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή η κυκλοφορία των φυλλαδίων δεν συνάδει με το ήθος που εμείς θέλουμε να δείξουμε. Εμπλέκει την Εκκλησία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η Εκκλησία ως όχημα κομματικής προπαγάνδας''.

    Σε ερώτηση εάν είναι προβοκάτσια από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: ''Προβοκάτσια δεν υπάρχει από εμάς. Τα φυλλάδια διακινούνταν από άτομα που βρίσκονταν μέσα σε οχήματα της ΝΔ. Είμαστε το πρώτο κόμμα, γιατί να θέλουμε να δημιουργήσουμε τέτοιο θέμα. Φοβούνται οτι είμαστε πρώτοι και δεν μπορώ να αξιολογήσω την κίνηση αυτή της ΝΔ. Δεν αμφισβητώ την αλήθεια σε αυτή την υπόθεση. Η ΝΔ δείχνει το ήθος που θέλει στην πολιτική''.

    Σε άλλη ερώτηση του Γ.Παπαδάκη εάν πιστεύει οτι ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε τη διακίνηση αυτών των φυλλαδίων σχολίασε:''Δεν το ξέρω, όμως

    άνθρωποι της ΝΔ διακινούσαν αυτά τα φυλλάδια''.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί και θα μιλήσει το απόγευμα σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Πύργο.

    [07] Καίγεται μοναστήρι στο ?γιο Όρος.

    04/03/2004 10:58:14

    Ενα από τα ιστορικότερα μοναστήρια του Αγίου Ορους, η ιερά μονή Χιλανδαρίου, παραδόθηκε τη νύχτα στις φλόγες.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην οροφή του μοναστηριού και επεκτάθηκε γρήγορα καίγοντας το Αρχονταρίκι και παρεκκλήσια με τοιχογραφίας του 17ου και 18ου αιώνα.

    Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς έπερναν μέρος τη νύχτα μοναχοί ,καθώς ήταν δύσκολη η πρόσβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής. Στο μοναστήρι που ανεγέρθηκε το 1188μΧ εγκαταβιούν 25 σερβικής καταγωγής μοναχοί.

    Με το πρώτο φως της ημέρας αναχώρησαν προς τη μονή δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Ιερισσό και την Αρναία.

    [08] Συνέχιση συνομιλιών για Κυπριακό

    04/03/2004 10:28:15

    Την ένατη συνάντησή τους στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό πραγματοποιούν από τις 9.30 π.μ. ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Η συνάντηση άρχισε μισή ώρα νωρίτερα και θα λήξει στις 11 π.μ., προκειμένου να μεταβεί ο Ραούφ Ντενκτάς στην Αγκυρα, όπου θα δώσει διάλεξη και θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

    Οι προοπτικές που διαγράφονται για επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών δεν είναι ευοίωνες, εξαιτίας της σκληρής και αδιάλλακτης στάσης που τηρεί ο κατοχικός ηγέτης, γεγονός που διαπιστώθηκε και στη χθεσινή συνάντηση κατά την οποία άρχισε η συζήτηση του εδαφικού.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε όπως οι περιοχές που θα επιστραφούν στην ελληνική κυπριακή πλευρά τεθούν αμέσως υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

    Στόχος είναι όσοι πρόσφυγες επιστρέψουν να μπορούν να κατοικήσουν και να εργασθούν ως οργανωμένη κοινότητα.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε τις θέσεις του προέδρου Παπαδόπουλου αξιώνοντας διπλασιασμό του χρόνου επιστροφής των προσφύγων.

    Συγκεκριμένα ζήτησε όπως η περίοδος της επιστροφής των προσφύγων αυξηθεί από ένα χρόνο έως έξη χρόνια και οκτώμισι μήνες αντί από τρεισήμισι μήνες έως τρία χρόνια, που προβλέπεται από το σχέδιο Ανάν.

    Παρών στη σημερινή συνάντηση Παπαδόπουλου - Ντενκτάς θα είναι και πάλι ο βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, ο οποίος αξιολογεί την πορεία των συνομιλιών και θα υποβάλει έκθεση στον Κόφι Αναν.

    [09] Φωτιά σε αποθήκη χάρτου στα Ανω Λιόσια.

    04/03/2004 10:25:53

    Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη χάρτου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 307, στα Ανω Λιόσια. Λόγω του εύφλεκτου υλικού η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 9.50, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς σε παρακείμενα κτίρια. Στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

    [10] Οξεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για φυλλάδια.

    04/03/2004 09:14:05

    Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ απομένουν τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου κατήγγειλε τη ΝΔ για διακίνηση υβριστικού υλικού κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Για προβοκάτσια κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Ο κ. Ρουσσόπουλος κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να αποκηρύξουν τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις, ενώ απευθύνθηκε προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του να απαντήσει εάν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές. Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ρουσσόπουλου για το θέμα των φυλλαδίων, ο Κώστας Λαλιώτης έκανε λόγο για ''Ρηγγίλης-Γκέϊτ''. Τόνισε οτι ο κ. Ρουσόπουλος και η ηγεσία της ΝΔ προφανώς βρίσκονται σε πανικό και ως εκ τούτου τους συνέστησε ''να βρουν την ψυχραιμία τους και τη νηφαλιότητά τους'' έτσι ώστε να μην συγχέουν τις δικές μου ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις με τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ. Στις δηλώσεις Λαλιώτη απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση με το θέμα. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε για την υπόθεση αυτή, ο Θόδωρος Πάγκαλος και ήδη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος μελετά τα στοιχεία της μήνυσης.

    [11] Κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο Πεδίον του Αρεως.

    04/03/2004 09:13:57

    Σήμερα η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο Πεδίον του Αρεως με την ομιλία του πρόεδρου της Κώστα Καραμανλή.Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας χθες στη Λάρισα άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους απέναντι στους αγρότες υπογραμμίζοντας

    ''η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να είναι ευχάριστοι στους ξένους και όχι χρήσιμοι στους Ελληνες. Τώρα φοβήθηκαν την οργή των αγροτών και προσπαθούν να τους εξαπατήσουν''. Ο κ. Καραμανλής ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική συμπλήρωσε οτι ''δεν υποτιμούμε τα προβλήματα που αφήνει ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης ούτε αγνοούμε τις δυσκολίες αλλά δεν ανακυκλώνουμε το χθες αφού η Ελλάδα έχει μπροστά της ιστορικές ευκαιρίες''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 March 2004 - 12:30:24 UTC