Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγραμμα ΝΔ για οικονομία.
  • [02] Θεσσαλονίκη-Φωτιές σε κάδους και μανάβικο-Ένας νεκρός
  • [03] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κ.Καραμανλή
  • [04] Υπογράφθηκε το προσωρινό σύνταγμα στο Ιράκ
  • [05] Βουλευτές που προηγούνται σε σταυρούς σε Δυτ.και Κ. Μακεδονία.
  • [06] Συγχαρητήρια στον Κ. Καραμανλή.
  • [07] Ο Κ. Σημίτης υπέβαλλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • [08] Ο Α.Κακλαμάνης ανακοινώνει στον Κ.Στεφανόπουλο τη δύναμη των κομμάτων.
  • [09] Ο Κ. Καραμανλής παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως.
  • [10] Ποιοί προηγούνται σε σταυρούς στη Θεσσαλονίκη.
  • [11] Eπίσημη επίσκεψη Eρντογάν στην Aθήνα.
  • [12] Συγχαρητήρια της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας στον Κ.Καραμανλή.
  • [13] Συγκεντρωτικά αποτελέσματα για κάθε κόμμα σε όλες τις περιφέρειες
  • [14] Ο Κώστας Καραμανλής νέος πρωθυπουργός της χώρας.
  • [15] Εκλογές-Αποτελέσματα Επικρατειας στο 97.02%.
  • [16] Αποτελέσματα επικράτειας στο 80.48%
  • [17] Αποτελέσματα επικράτειας στο 71,40%.
  • [18] Αποτελέσματα επικράτειας στο 71,40%
  • [19] Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου για είσοδο ΣΥΝ στη Βουλή
  • [20] Δηλώσεις Γ.Καρατζαφέρη για εκλογικό αποτέλεσμα
  • [21] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 60,62%.
  • [22] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 50,40%.
  • [23] Ικανοποίηση Παπαρήγα για εκλογικό αποτέλεσμα
  • [24] Εκλογές-Αποτελέσματα στις μονοεδρικές.
  • [25] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 40,08%.
  • [26] Δεσμεύσεις Καραμανλή για νέα διακυβέρνηση
  • [27] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 31,67%.
  • [28] Δηλώσεις Δ. Τσοβόλα για εκλογικό αποτέλεσμα
  • [29] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 20,45%.

  • [01] Πρόγραμμα ΝΔ για οικονομία.

    08/03/2004 14:29:13

    Η εφαρμογή πολιτικής δημοσιονομικής σταθερότητας και διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία αναμένεται να αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της οικονομίας.

    Η συγκράτηση και ο περιορισμός των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας αναμένεται να τεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που θα ορκιστεί τις επόμενες ημέρες.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με στόχο την απλοποίησή του, τη δημιουργία ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού πλαισίου καθώς και η αποτελεσματική οργάνωση του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού για τη μείωση της φοροδιαφυγής. Στους άξονες της οικονομικής πολιτικής περιλαμβάνονται ακόμη οι αποκρατικοποιήσεις καθώς και η απελευθέρωση των αγορών για την εξασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

    Υπενθυμίζεται ότι βασικοί στόχοι του προγράμματος του κυβερνητικού κόμματος στην οικονομία είναι οι ακόλουθοι:

    -Η επίτευξη υψηλού ρυθμού ανάπτυξης που να υπερβαίενι το 5% σε συνθήκες σταθερότητας των τιμών.

    -Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας με γοργό ρυθμό ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχει υποχωρήσει κατά 2,5-3 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή κάτω του μέσου όρου της ΕΕ.

    -Η σύγκλιση των μισθών και των συντάξεων προς το μέσο όρο της ΕΕ στα επόμενα 8-10 χρόνια.

    -Η παροχή υψηλής ποιότητας κοινωνικών υπηρεσιών.

    [02] Θεσσαλονίκη-Φωτιές σε κάδους και μανάβικο-Ένας νεκρός

    08/03/2004 14:28:54

    Ένας 62χρονος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα όταν είδε να καίγεται το κάλυμμα πάγκου έξω από το μανάβικο του ανηψιού του.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου Ε 47, του δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε φωτιά, από άγνωστη αιτία, σε πάνινο κάλυμμα που σκέπαζε πάγκο, ο οποίος βρίσκονταν έξω από το μανάβικο του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους περίοικους οι οποίοι έτρεξαν για να τη σβήσουν, ανάμεσά τους ήταν και ο θείος του ιδιοκτήτη Ηλίας Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν άντεξε και έπαθε ανακοπή καρδιάς.

    Νωρίτερα, σε άλλα δύο σημεία στο δήμο Αμπελοκήπων, στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως 3 και Ευριπίδου 23, ξέσπασε φωτιά σε κάδους σκουπιδιών. Και στις δύο περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική για την κατάσβεση.

    Προανάκριση για τις πυρκαγιές διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [03] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κ.Καραμανλή

    08/03/2004 14:27:37

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι δήλωσε οτι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης απο τον κ.Στεφανόπουλο,τη σύνθεση της οποίας θα ανακοινώσει αύριο,ενώ η ορκωμοσία θα γίνει την Τετάρτη. Οι πολίτες, είπε ο κ.Καραμανλής,μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτή την εντολή και πρόσθεσε ότι ''αρχίζουμε αμέσως δουλειά κοιτώντας μπροστά''.

    [04] Υπογράφθηκε το προσωρινό σύνταγμα στο Ιράκ

    08/03/2004 13:58:04

    Το σύνολο των μελών του ιρακινού Κυβερνητικού Συμβουλίου υπέγραψε σήμερα το προσωρινό σύνταγμα στη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Βαγδάτη και μεταδόθηκε απ' ευθείας από πολλά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Ο πρώτος που υπέγραψε το κείμενο αυτό ήταν ο προεδρεύων του προσωρινού Κυβερνητικού Συμβουλίου Μοχάμαντ Μπαχρ αλ-Ούλουμ και ακολούθησαν τα άλλα μέλη του σώματος ή αντιπρόσωποί τους.

    Το κείμενο, το οποίο εκπονήθηκε έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις, ρυθμίζει τη διακυβέρνηση του Ιράκ μετά την 30η Ιουνίου, ημερομηνία μεταβίβασης της κυριαρχίας στους Ιρακινούς, και ως τη διεξαγωγή γενικών εκλογών στα τέλη του 2004 ή στις αρχές του 2005. Προσδιορίζει το ρόλο του ισλάμ, τη θέση των γυναικών και επιβεβαιώνει τη σημερινή αυτονομία που έχει το Κουρδιστάν.

    Λίγο πριν από την υπογραφή, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο της Βαγδάτης. Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις προκλήθηκε από ρουκέτα που έπληξε ένα σπίτι, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως δεν διαθέτει μέχρι στιγμής πληροφορίες για το επεισόδιο.

    Η υπογραφή είχε αναβληθεί δύο φορές -- πρώτα από τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον σιιτών την περασμένη Τρίτη που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 181 ανθρώπων και μετά από αμφιβολίες της τελευταίας στιμής μεταξύ των σιιτών, εξαιτίας των οποίων δεν έγινε η τελετή που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

    Οι εκπρόσωποι των πέντε σιιτικών οργανώσεων που δεν προσήλθαν για την τελετή της Παρασκευής πέρασαν το Σαββατοκύριακο στην ιερή πόλη Νατζάφ μιλώντας με κορυφαίους ιερωμένους, μεταξύ των οποίων ο αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστάνι, ο οποίος έχει τεράστια επιρροή στους σιίτες του Ιράκ που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας (60%).

    Οι εκπρόσωποι αυτοί ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως ο Σιστάνι εξακολουθούσε να έχει βαθιές επιφυλάξεις για το κείμενο, αλλά τους έδωσε το πράσινο φως για να το υπογράψουν ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης της εξουσίας.

    [Φώτο-724114]

    [05] Βουλευτές που προηγούνται σε σταυρούς σε Δυτ.και Κ. Μακεδονία.

    08/03/2004 12:37:22

    Ολοκληρώνεται σταδιακά η διαδικασία της μέτρησης των σταυρών προτίμησης στους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας για την ανάδειξη των βουλευτών που θα συνθέτουν τη νέα Βουλή.

    Έτσι στο νομό Πέλλας από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι: Γ. Καρασμάνης και Ι. Τζαμτζής, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται η Θ. Τζάκρη και ο Γ. Πασχαλίδης.

    Από δύο έδρες καταλαμβάνουν στο νομό Ημαθίας η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εκλέγονται ο Μ. Χαλκίδης και ο Χ. Φωτιάδης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Μ. Χρυσοχοΐδης και Α. Σιδηρόπουλος.

    Στο νομό Πιερίας τις τρεις έδρες της Ν.Δ καταλαμβάνουν οι: Γ. Κωνσταντόπουλος, Ε. Πολύζος και Α. Καρπούζας, ενώ τη μία έδρα του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ο Α. Παπαγεωργίου. Στο νομό Κιλκίς εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία ο Κ. Κιλτίδης και ο Σ. Τσιτουρίδης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Γ. Φλωρίδης. Στο νομό Χαλκιδικής τις δύο έδρες της Ν.Δ. καταλαμβάνουν ο Γ. Βαγιωνάς και Β. Πάππας, ενώ τη μία έδρα του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει ο Ι. Δριβελέγκας.

    Στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας οι βουλευτές που εκλέγονται με τα έως τώρα αποτελέσματα είναι για το νομό Κοζάνης από τη Νέα Δημοκρατία οι: Ν. Τσιαρτσιώνης, Μ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Κασαπίδης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι: Λ. Λωτίδης και ο Ι. Βλατής. Στο νομό Φλώρινας που Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνουν από μία έδρα εκλέγονται ο Ν. Κορτσάρης από τη Νέα Δημοκρατία και ο Γ. Λιάνης από το ΠΑΣΟΚ. Στο νομό Καστοριάς από τη Ν.Δ. εκλέγεται ο Α. Αγγελής και από το ΠΑΣΟΚ ο Φ. Πετσάλνικος. Τέλος τη μία έδρα του νομού Γρεβενών καταλαμβάνει ο Χ. Φώλιας από τη Νέα Δημοκρατία.

    [06] Συγχαρητήρια στον Κ. Καραμανλή.

    08/03/2004 12:29:12

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος τηλεφώνησε το πρωί στον Κώστα Καραμανλή και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

    Επίσης,στον κ.Καραμανλή τηλεφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδας Νίκος Γκαργκάνας,ο αμερικανός πρεσβευτής Τόμας Μίλερ και οι πρωθυπουργοί του Λουξεμβούργου και της Σλοβακίας.

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συνεχάρη τηλεφωνικώς

    τον κ.Καραμανλή και μεταξύ άλλων του είπε ότι έχει δώσει εντολή στους

    υπουργούς να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να αναλάβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ.

    [07] Ο Κ. Σημίτης υπέβαλλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    08/03/2004 12:15:09

    Μέσω του Προεδρικού Μεγάρου εξελίσσεται σήμερα η ροή των πολιτικών εξελίξεων,καθώς σήμερα στις 11 επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός για να υποβάλει την παραίτησή του,στις 12 προσήλθε ο πρόεδρος της Βουλής για να ενημερώσει τον πρόεδρο για τη δύναμη των κομμάτων και στις 13.00 ο Κώστας Καραμανλής πρόκειται να επισκεφθεί τον κ.Στεφανόπουλο για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

    Στην πρωϊνή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα οι πολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν να συμβαδίσουν με το καλό το τόπου και ''η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα του ελληνικού λαού για το συμφέρον της χώρας''.

    Ο κ. Σημίτης ανέφερε ενδεικτικά την αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε πως ''ό,τι και αν ψήφισε ο καθένας,όλοι οι πολίτες,εύχονται να πετύχει η νεα κυβέρνηση''.

    Μετά τη συνάντησή ο κ.Σημίτης ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία που είχε μαζί τους και ανέφερε πως θα εξακολουθήσει

    να ασκεί τα καθήκοντά του έως ότου ορκισθεί νέα κυβέρνηση.

    Ο κ.Σημίτης έκανε γνωστό ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Καραμανλή,ο οποίος θα τον ειδοποιήσει μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης προκειμένου να παραλάβει την πρωθυπουργία.''Καλή επιτυχία στη ΝΔ και στο έργο που αναλαμβάνει'',τόνισε ο κ.Σημίτης.-

    [08] Ο Α.Κακλαμάνης ανακοινώνει στον Κ.Στεφανόπουλο τη δύναμη των κομμάτων.

    08/03/2004 11:39:51

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο επισκέπτεται το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, στον οποίο θα ανακοινώσει επισήμως τη δύναμη των κομμάτων στη νέα περίοδο της Βουλής, προκειμένου να αναθέσει την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος (Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.).

    [09] Ο Κ. Καραμανλής παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως.

    08/03/2004 10:51:55

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλο θα συναντηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι ο Κ.Καραμανλής για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος προσερχόμενος στη Ρηγίλλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ακόμη και σήμερα.

    Προηγουμένως θα έχουν επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο απερχόμενος πρωθυπουργός Κ.Σημίτης και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος θα τον ενημερώσει και για τη σύνθεση της νέας Βουλής.

    [10] Ποιοί προηγούνται σε σταυρούς στη Θεσσαλονίκη.

    08/03/2004 10:17:26

    Σε 13 ανέρχεται ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγει η Νέα Δημοκρατία στο νομό Θεσσαλονίκης,ενώ αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 7, το ΚΚΕ 2 και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς 1.

    Συγκεκριμένα στην Α' Θεσσαλονίκης η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 8 βουλευτές και 5 στη Β',το ΠΑΣΟΚ 6 βουλευτές στην Α και έναν στην Β, το ΚΚΕ από έναν στην Α και στην Β' Περιφέρεια,ενώ ο ΣΥΝ εκλέγει έναν βουλευτή στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

    Μέχρι στιγμής στην Α' Θεσσαλονίκης η ΝΔ στα 683 εκλογικά τμήματα από 839, ποσοστό 81,29%,εκλέγονται:Κ.Γκιουλέκας,Ι. Ιωαννίδης,

    Γ.Ορφανός,Στ.Παπαθεμελής,Ε. Ράπτη,Α. Σπηλιόπουλος,Στ. Καλαφάτης και Π. Κοκόρης . Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται:Χ. Καστανίδης,Ε. Βενιζέλος, Χ. Αράπογλου,Α.Τσοχατζόπουλος,Ι.Μαγκριώτης και Ε. Καϊλή. Από το ΚΚΕ εκλέγεται ο Γ. Χουρμουζιάδης και από τον ΣΥΝ η Αικ.Ξηροτύρη.

    Στη Β'Περιφέρεια Θεσσαλονίκης σε 309 εκλογικά τμήματα από 445 ποσοστό 69,44% εκλέγονται από τη Ν.Δ οι: Α. Ρεγκούζας, Γ. Σαλαγκούδης,Θ.Καράογλου,Δ.Γαλαμάτης και Κ. Ζαχαράκης. Από το ΠΑΣΟΚ ο Β. Γερανίδης και από το ΚΚΕ ο Α. Τζέκης.

    Να σημειωθεί ότι στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιοι και οι αρχηγοί των κομμάτων της Νέας Δημοκρατία,του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, οπότε αν οι κ.κ. Καραμανλής,Παπανδρέου και Κωνσταντόπουλος επιλέξουν να κρατήσουν τη βουλευτική έδρα την Θεσσαλονίκης,τότε από τη ΝΔ με τα έως τώρα αποτελέσματα δεν θα εκλεγεί ο Π. Κοκόρης, από το ΠΑΣΟΚ η Ε. Καϊλή και από τον ΣΥΝ η Αικ.Ξηροτύρη.

    [11] Eπίσημη επίσκεψη Eρντογάν στην Aθήνα.

    08/03/2004 09:23:58

    Eπίσημη επίσκεψη στην Aθήνα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της

    Τουρκίας Pετζέπ Tαγίπ Eρντογάν μετά τις δημοτικές εκλογές στη χώρα του στις 28 Mαρτίου, όπως ανέφερε στο BBC. Μιλώντας στον ανταποκριτή της Eλληνικής Yπηρεσίας του BBC στην Κωνσταντινούπολη Aρη Xατζηστεφάνου, ο κ. Eρντογάν έκανε γνωστή την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Aθήνα και να γίνει έτσι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας του μετά τον Tουργκούτ Oζάλ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Eλλάδα. Ο Tούρκος πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να συνεργασθεί με την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Mαρτίου, όπως συνεργάσθηκε και με την απερχόμενη, ενώ σημειώνει πως προσβλέπει στη συνεργασία της νέας κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει πρόοδος στη διαδικασία επίλυσης του Kυπριακού και στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες σχετικά με τα ζητήματα του Aιγαίου.

    [12] Συγχαρητήρια της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας στον Κ.Καραμανλή.

    08/03/2004 09:23:49

    Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία της Κύπρου συγχάρηκαν το νικητή των Ελληνικών εκλογών Κώστα Καραμανλή και παράλληλα εξέφρασαν ευχαριστίες στον Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου για όσα έχουν προσφέρει προς την Κύπρο, για λύση του πολιτικού προβλήματος και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είχε χθες βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Καραμανλή, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί, το συντομότερο δυνατό, συνάντησή τους, στο πλαίσιο του συντονισμού των δύο κυβερνήσεων για το Κυπριακό.

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και με τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τους οποίους ευχαρίστησε για τις πολύχρονες προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο στο Κυπριακό, όσο και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Καραμανλή, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική του νίκη και εξέφρασε χαρά για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, «με την έννοια ότι πρόκειται για ένα αδελφό κόμμα που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

    Ομως τόνισε ότι δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι και με το ΠΑΣΟΚ οι σχέσεις ήταν άριστες και εξέφρασε ευχαριστίες προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά τους προς την Κύπρο.

    Ο κ. Ομήρου συνεχάρη τον κ. Καραμανλή για την εκλογική του νίκη και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεχισθεί η εθνική ομοψυχία στο Κυπριακό πρόβλημα και τα άλλα μεγάλα εθνικά θέματα.

    [13] Συγκεντρωτικά αποτελέσματα για κάθε κόμμα σε όλες τις περιφέρειες

    08/03/2004 09:09:59

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών,στις 08.00, τα αποτελέσματα

    για κάθε κόμμα έχουν ως εξής:

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Περιφερ.Ποσοστό....θέση....ποσοστό.....ψήφοι....εδρες

    (99,11%) Εβρου 1 50,30 59.285 2

    (98,17%) Ροδοπης 1 47,30 38.478 2

    (99,10%) Ξανθης 1 47,78 36.455 2

    (97,87%) Δραμας 1 52,48 44.154 2

    (99,30%) Καβαλας 1 49,63 54.288 2

    (99,05%) Α' Θεσ. 1 43,70 172.779 8

    (99,33%) Β' Θεσ. 1 49,79 104.076 5

    (98,90%) Σερρων 1 56,36 99.733 4

    (98,58%) Χαλκιδ. 1 52,07 42.762 2

    (98,71%) Κιλκις 1 51,00 42.288 2

    (98,22%) Πελλης 1 49,94 58.543 2

    (98,62%) Ημαθιας 1 46,49 52.001 2

    (100,00%) Πιεριας 1 50,32 49.408 3

    (99,44%) Φλωρινης 1 50,92 21.960 1

    (99,48%) Κοζανης 1 48,96 61.186 3

    (98,55%) Καστοριας 1 57,72 23.120 1

    (97,08%) Γρεβενων 1 45,92 15.558 1

    (97,60%) Ιωαννινων 1 46,06 58.588 3

    (99,52%) Αρτης 1 49,98 34.171 2

    (97,52%) Θεσπρωτ. 1 47,56 18.514 1

    (100,00%) Πρεβεζης 1 47,19 24.044 1

    (98,75%) Λαρισης 1 46,44 93.084 4

    (100,00%) Μαγνησ. 1 45,84 64.308 3

    (99,45%) Τρικαλων 1 48,03 57.265 3

    (97,77%) Καρδιτσης 1 50,69 57.789 3

    (97,81%) Κερκυρας 1 44,06 33.595 2

    (100,00%) Λευκαδος 1 43,01 8.485 1

    (97,52%) Κεφαλ. 1 42,50 12.602 1

    (100,00%) Ζακυνθου 2 43,04 11.940

    (98,73%) Αιτ/νιας 1 47,67 90.242 5

    (99,30%) Αχαιας 2 40,50 87.688 4

    (98,58%) Ηλειας 2 44,62 60.021 3

    (98,88%) Φθιωτ. 1 50,84 65.676 3

    (96,99%) Ευρυτ. 1 50,46 11.008 1

    (96,40%) Φωκιδος 1 51,15 17.837 1

    (99,51%) Βοιωτιας 1 44,40 40.900 2

    (98,02%) Ευβοιας 2 44,07 70.290 3

    (96,30%) Α' Αθηνων 1 44,74 164.351 8

    (93,06%) Β' Αθηνων 1 39,73 405.648 19

    (92,44%) Α' Πειρ. 1 46,23 67.517 4

    (87,34%) Β' Πειρ. 2 35,51 64.630 4

    (97,72%) Αττικης 1 44,58 139.395 7

    (98,57%) Κορινθιας 1 46,90 50.122 2

    (99,53%) Αργολιδος 1 51,88 39.424 2

    (100,00%) Αρκαδιας 1 49,85 42.623 2

    (98,81%) Μεσσηνιας 1 51,96 70.966 3

    (97,92%) Λακωνιας 1 57,55 40.991 2

    (98,14%) Λεσβου 1 41,46 33.132 2

    (99,36%) Χιου 2 43,76 17.341 1

    (100,00%) Σαμου 1 40,77 13.203 1

    (99,61%) Κυκλαδων 1 48,44 40.516 2

    (100,00%) Δωδεκ. 2 43,93 53.433 3

    (100,00%) Χανιων 2 39,40 40.850 2

    (99,10%) Ρεθυμνης 2 44,47 24.682 1

    (99,46%) Ηρακλειου 2 36,19 72.332 3

    (97,78%) Λασιθιου 2 36,82 20.451 1

    ΠΑΣΟΚ (99,11%) Εβρου 2 42,11 49.634 2

    (98,17%) Ροδοπης 2 43,86 35.677 1

    (99,10%) Ξανθης 2 43,37 33.090 1

    (97,87%) Δραμας 2 38,53 32.413 1

    (99,30%) Καβαλας 2 39,31 43.006 2

    (99,05%) Α' Θεσ. 2 37,45 148.060 6

    (99,33%) Β' Θεσ. 2 35,89 75.028 1

    (98,90%) Σερρων 2 34,09 60.320 3

    (98,58%) Χαλκιδ. 2 37,78 31.030 1

    (98,71%) Κιλκις 2 36,50 30.268 1

    (98,22%) Πελλης 2 40,05 46.956 2

    (98,62%) Ημαθιας 2 40,31 45.088 2

    (100,00%) Πιεριας 2 39,05 38.342 1

    (99,44%) Φλωρινης 2 40,11 17.299 1

    (99,48%) Κοζανης 2 41,63 52.022 2

    (98,55%) Καστορ. 2 34,51 13.824 1

    (97,08%) Γρεβενων 2 42,62 14.438

    (97,60%) Ιωαν. 2 41,03 52.188 2

    (99,52%) Αρτης 2 37,55 25.676 1

    (97,52%) Θεσπρ. 2 43,13 16.791

    (100,00%) Πρεβέζ. 2 41,47 21.132 1

    (98,75%) Λαρισης 2 39,25 78.668 3

    (100,00%) Μαγνησ. 2 39,52 55.434 1

    (99,45%) Τρικαλων 2 39,99 47.688 2

    (97,77%) Καρδ. 2 38,35 43.718 2

    (97,81%) Κερκυρας 2 41,17 31.393 1

    (100,00%) Λευκαδ. 2 40,32 7.954

    (97,52%) Κεφαλ. 2 39,67 11.764

    (100,00%) Ζακυνθ. 1 43,21 11.989 1

    (98,73%) Αιτ/νιας 2 43,08 81.547 2

    (99,30%) Αχαιας 1 47,80 103.501 4

    (98,58%) Ηλειας 1 47,69 64.144 3

    (98,88%) Φθιωτ. 2 39,96 51.623 2

    (96,99%) Ευρυτ. 2 43,43 9.474

    (96,40%) Φωκιδος 2 36,24 12.638

    (99,51%) Βοιωτιας 2 42,53 39.183 2

    (98,02%) Ευβοιας 1 44,32 70.700 3

    (96,30%) Α' Αθην. 2 34,90 128.187 7

    (93,06%) Β' Αθην. 2 39,05 398.670 17

    (92,44%) Α' Πειρ. 2 37,27 54.431 2

    (87,34%) Β' Πειρ. 1 42,06 76.552 3

    (97,72%) Αττικης 2 38,95 121.801 4

    (98,57%) Κορινθ. 2 43,03 45.985 2

    (99,53%) Αργολ. 2 39,18 29.779 1

    (100,00%) Αρκαδ. 2 40,94 35.011 1

    (98,81%) Μεσσην. 2 37,20 50.808 2

    (97,92%) Λακωνιας 2 33,45 23.824 1

    (98,14%) Λεσβου 2 39,50 31.568

    (99,36%) Χιου 1 47,15 18.685 1

    (100,00%) Σαμου 2 36,84 11.931

    (99,61%) Κυκλαδων 2 41,14 34.410 1

    (100,00%) Δωδεκ. 1 48,28 58.727 2

    (100,00%) Χανιων 1 48,83 50.625 2

    (99,10%) Ρεθυμνης 1 47,13 26.161 1

    (99,46%) Ηρακλ. 1 55,27 110.477 5

    (97,78%) Λασιθιου 1 55,96 31.082 1

    ΚΚΕ (99,11%) Εβρου 3 2,74 3.228

    (98,17%) Ροδοπης 4 2,03 1.653

    (99,10%) Ξανθης 3 3,86 2.944

    (97,87%) Δραμας 3 2,69 2.263

    (99,30%) Καβαλας 3 4,58 5.014

    (99,05%) Α' Θεσ. 3 6,67 26.386 1

    (99,33%) Β' Θεσ. 3 5,54 11.576 1

    (98,90%) Σερρων 3 3,61 6.390

    (98,58%) Χαλκιδ. 3 3,24 2.657

    (98,71%) Κιλκις 3 5,83 4.834

    (98,22%) Πελλης 4 3,17 3.715

    (98,62%) Ημαθιας 3 5,35 5.983

    (100,00%) Πιεριας 3 4,08 4.007

    (99,44%) Φλωρινης 3 3,58 1.546

    (99,48%) Κοζανης 3 4,36 5.446

    (98,55%) Καστορ. 3 2,65 1.063

    (97,08%) Γρεβενων 3 6,27 2.123

    (97,60%) Ιωαν. 3 5,83 7.414

    (99,52%) Αρτης 3 5,16 3.526

    (97,52%) Θεσπρωτ. 3 3,44 1.338

    (100,00%) Πρεβεζ. 3 5,67 2.890

    (98,75%) Λαρισης 3 7,99 16.022 1

    (100,00%) Μαγνησ. 3 7,07 9.917 1

    (99,45%) Τρικαλων 3 6,88 8.209

    (97,77%) Καρδιτσ. 3 6,25 7.122

    (97,81%) Κερκυρας 3 8,19 6.242

    (100,00%) Λευκαδ. 3 9,80 1.933

    (97,52%) Κεφαλ. 3 10,69 3.171

    (100,00%) Ζακυνθ. 3 8,57 2.377

    (98,73%) Αιτ/νιας 3 4,81 9.097 1

    (99,30%) Αχαιας 3 5,47 11.852 1

    (98,58%) Ηλειας 3 3,07 4.123

    (98,88%) Φθιωτ. 3 3,72 4.804

    (96,99%) Ευρυτ. 3 1,99 434

    (96,40%) Φωκιδος 3 5,30 1.848

    (99,51%) Βοιωτιας 3 5,84 5.379

    (98,02%) Ευβοιας 3 4,67 7.454

    (96,30%) Α' Αθην. 3 7,21 26.483 1

    (93,06%) Β' Αθην. 3 8,79 89.740 3

    (92,44%) Α' Πειρ. 3 5,96 8.700

    (87,34%) Β' Πειρ. 3 11,13 20.265 1

    (97,72%) Αττικης 3 6,27 19.598

    (98,57%) Κορινθ. 3 2,78 2.968

    (99,53%) Αργολ. 3 3,27 2.488

    (100,00%) Αρκαδ. 3 3,64 3.112

    (98,81%) Μεσσην. 3 4,44 6.064

    (97,92%) Λακωνιας 3 3,63 2.585

    (98,14%) Λεσβου 3 11,64 9.303 1

    (99,36%) Χιου 3 4,08 1.617

    (100,00%) Σαμου 3 14,50 4.695

    (99,61%) Κυκλαδων 3 3,29 2.751

    (100,00%) Δωδεκ. 3 2,70 3.286

    (100,00%) Χανιων 3 4,80 4.978

    (99,10%) Ρεθυμνης 4 2,90 1.608

    (99,46%) Ηρακλ. 3 3,46 6.920

    (97,78%) Λασιθιου 4 2,39 1.326

    ΣΥΝ/Ρ/Α (99,11%) Εβρου 5 1,34 1.582

    (98,17%) Ροδοπης 3 4,02 3.269

    (99,10%) Ξανθης 6 1,24 943

    (97,87%) Δραμας 5 1,85 1.553

    (99,30%) Καβαλας 4 2,39 2.615

    (99,05%) Α' Θεσ. 5 3,96 15.644 1

    (99,33%) Β' Θεσ. 5 2,31 4.823

    (98,90%) Σερρων 5 1,60 2.824

    (98,58%) Χαλκιδ. 4 2,35 1.934

    (98,71%) Κιλκις 5 1,83 1.519

    (98,22%) Πελλης 5 1,32 1.551

    (98,62%) Ημαθιας 5 1,89 2.112

    (100,00%) Πιεριας 5 1,79 1.760

    (99,44%) Φλωρινης 4 1,90 818

    (99,48%) Κοζανης 4 1,97 2.465

    (98,55%) Καστορ. 4 1,85 743

    (97,08%) Γρεβενων 4 1,70 575

    (97,60%) Ιωαν. 4 3,15 4.003

    (99,52%) Αρτης 4 2,91 1.987

    (97,52%) Θεσπρωτ. 4 2,30 897

    (100,00%) Πρεβεζ. 4 2,76 1.407

    (98,75%) Λαρισης 4 2,22 4.458

    (100,00%) Μαγνησ. 4 2,87 4.024

    (99,45%) Τρικαλων 4 1,96 2.342

    (97,77%) Καρδιτσ. 4 1,92 2.186

    (97,81%) Κερκυρας 4 3,26 2.482

    (100,00%) Λευκαδ. 4 4,13 814

    (97,52%) Κεφαλ. 4 2,89 857

    (100,00%) Ζακυνθ. 4 2,59 719

    (98,73%) Αιτ/νιας 4 1,76 3.337

    (99,30%) Αχαιας 4 2,77 5.998

    (98,58%) Ηλειας 4 2,27 3.048

    (98,88%) Φθιωτιδ. 4 1,87 2.421

    (96,99%) Ευρυταν. 4 1,29 281

    (96,40%) Φωκιδος 4 3,32 1.158

    (99,51%) Βοιωτιας 4 2,71 2.500

    (98,02%) Ευβοιας 4 2,54 4.054

    (96,30%) Α' Αθην. 4 6,33 23.251 1

    (93,06%) Β' Αθην. 4 5,63 57.497 3

    (92,44%) Α' Πειρ. 4 4,00 5.840

    (87,34%) Β' Πειρ. 4 3,96 7.202

    (97,72%) Αττικης 4 3,46 10.805 1

    (98,57%) Κορινθ. 5 2,48 2.648

    (99,53%) Αργολιδ. 4 2,13 1.621

    (100,00%) Αρκαδ. 4 2,35 2.006

    (98,81%) Μεσσην. 4 2,84 3.874

    (97,92%) Λακωνιας 5 1,76 1.256

    (98,14%) Λεσβου 4 3,54 2.831

    (99,36%) Χιου 4 2,66 1.054

    (100,00%) Σαμου 4 4,07 1.318

    (99,61%) Κυκλαδων 4 3,12 2.608

    (100,00%) Δωδεκ. 4 2,16 2.622

    (100,00%) Χανιων 4 3,32 3.438

    (99,10%) Ρεθυμνης 3 2,91 1.615

    (99,46%) Ηρακλ. 4 2,81 5.608

    (97,78%) Λασιθ. 3 2,77 1.537

    [14] Ο Κώστας Καραμανλής νέος πρωθυπουργός της χώρας.

    08/03/2004 08:14:20

    Ανετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία κερδίζει η Νέα Δημοκρατία στη νέα Βουλή και ο Κώστας Καραμανλής, αναδεικνύεται ο νεώτερος σε ηλικία (47 ετών) πρωθυπουργός της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα εκλογικά αποτελέσματα της Επικρατειας στο 97,02% έχουν ως εξής: η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 45,50% εξασφαλίζει 165 έδρες, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει αντίστοιχα 40,57% και 117, το ΚΚΕ 5,82% και 12 έδρες και Συνασπισμός 3,22% και 6 έδρες. Τέλος, το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 2,17% και το ΔΗΚΚΙ 1,78% χωρίς να κερδίζουν έδρα. Ο κ. Καραμανλής θα διαδεχθεί τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος σήμερα θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τη σύνθεση της κυβερνήσεώς του, ενώ θα ορκισθεί αύριο Τρίτη, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. Σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ''από αύριο πιάνουμε δουλειά'' και αναφέρθηκε στις προτεραιότητές της κυβέρνησής του που είναι: Παιδεία, Πολιτισμός, νέα οικονομική και αγροτική πολιτική και έμφαση στην ανάπτυξη του κράτους προνοίας.

    [15] Εκλογές-Αποτελέσματα Επικρατειας στο 97.02%.

    08/03/2004 07:27:30

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 97.02% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Άκυρα Λευκά

    19.741 / 20.348 9.649.503 7.369.047 7.207.771 119.657 41.619

    97,02% 76,37% 97,81% 1,62% 0,56%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 45,50 3.279.865 165

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,57 2.924.011 117

    K.K.E. 5,82 419.562 12

    Συνασπισμός 3,22 231.995 6

    ΛΑ.Ο.Σ. 2,17 156.515

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,78 128.006

    Ενωση Κεντρώων 0,26 18.698

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,15 10.852

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 10.427

    Aντικαπιταλιστική 0,11 7.978

    Συμμαχία

    Ελληνικό Μέτωπο 0,09 6.502

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,07 4.730

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 3.092

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,04 2.527

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 2.045

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 872

    Χριστοπιστία 0,00 94

    [16] Αποτελέσματα επικράτειας στο 80.48%

    08/03/2004 03:03:45

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 80,48% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά

    16.377/20.348 7.882.668 5.959.656 5.833.431 93.066 33.159

    80,48% 75,60% 97,88% 1,56% 0,56%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Εδρες

    Νέα Δημοκρατία 46,09 2.688.639 166

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,56 2.366.092 117

    K.K.E. 5,61 327.080 11

    Συνασπισμός 3,08 179.847 6

    ΛΑ.Ο.Σ. 2,06 120.022

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,70 99.038

    Ενωση Κεντρώων 0,24 14.004

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,15 8.469

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 8.327

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,11 6.219

    Ελληνικό Μέτωπο 0,09 5.024

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,07 3.835

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 2.486

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 1.863

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 1.653

    Ανεξ./Μεμον. 0,01 746

    Χριστοπιστία 0,00 87

    [17] Αποτελέσματα επικράτειας στο 71,40%.

    08/03/2004 02:33:09

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 71,40% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Aκυρα Λευκά

    14.496/20.348 6.921.543 5.214.386 5.104.581 80.825 28.980

    71,24% 75,34% 97,89% 1,55% 0,56%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 46,23 2.359.793 167

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,56 2.070.196 116

    K.K.E. 5,55 283.448 11

    Συνασπισμός 3,04 155.152 6

    ΛΑ.Ο.Σ. 2,04 104.378

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,68 85.977

    Ενωση Κεντρώων 0,24 12.050

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 7.319

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 7.312

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,11 5.385

    Ελληνικό Μέτωπο 0,09 4.359

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,06 3.301

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 2.143

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 1.602

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 1.444

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 636

    Χριστοπιστία 0,00 86

    [18] Αποτελέσματα επικράτειας στο 71,40%

    08/03/2004 02:23:56

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 71,40% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Aκυρα Λευκά

    14.496/20.348 6.921.543 5.214.386 5.104.581 80.825 28.980

    71,24% 75,34% 97,89% 1,55% 0,56%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 46,23 2.359.793 167

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,56 2.070.196 116

    K.K.E. 5,55 283.448 11

    Συνασπισμός 3,04 155.152 6

    ΛΑ.Ο.Σ. 2,04 104.378

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,68 85.977

    Ενωση Κεντρώων 0,24 12.050

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 7.319

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 7.312

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,11 5.385

    Ελληνικό Μέτωπο 0,09 4.359

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,06 3.301

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 2.143

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 1.602

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 1.444

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 636

    Χριστοπιστία 0,00 86

    [19] Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου για είσοδο ΣΥΝ στη Βουλή

    08/03/2004 01:57:55

    Την απόλυτη ικανοποίησή του για την είσοδο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη βουλή εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος.

    Στη δήλωσή του στο Ζάππειο ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατάφερε μέσα σε συνθήκες πόλωσης και παρά τις αντίθετες προβλέψεις να πετύχει την είσοδο και την σταθεροποίησή της θέσης του στη βουλή.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συνεχάρη τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, καθώς και τους ανένταχτους αριστερούς για τον αγώνα που έδωσαν και τους διαβεβαίωσε ότι ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα αφιερώσει όλες τους τις δυνάμεις για να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη τους.

    Για το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι εκφράστηκε η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και το γεγονός ότι η δυσαρέσκεια αυτή ωφέλησε τη ΝΔ, οφείλεται στη λειτουργία του δικομματικού συστήματος εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και προέβλεψε ότι παρά την αλλαγή κυβέρνησης θα συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι το κόμμα του θα ασκήσει συστηματική αντιπολίτευση στη ΝΔ, ενώ τόνισε ότι θα εργαστεί για την ενότητα της αριστεράς με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλη αριστερής παράταξης που θα αντισταθεί αποτελεσματικά στον δικομματισμό.

    [20] Δηλώσεις Γ.Καρατζαφέρη για εκλογικό αποτέλεσμα

    08/03/2004 01:56:43

    Είμαστε στο σωστό δρόμο δήλωσε για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Μαρτίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Αναφερόμενος για το ποσοστό του κόμματός του, είπε ότι «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεγάλη επιτυχία για νεοείσακτο κόμμα σημειώνοντας παράλληλα ότι σε 90 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν σε εντελώς νέο πλαίσιο και «χωρίς ψευτοδιλήμματα, ενώ με βατήρα τους 200 χιλιάδες ψηφοφόρους μας θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πολλά περισσότερα. Τέλος, έδωσε στους νικητές «θερμά συγχαρητήρια.

    [21] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 60,62%.

    08/03/2004 01:37:57

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 60,62% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Ακυρα Λευκά

    12.335/20.348 5.790.738 4.320.106 4.231.191 65.193 23.722

    60,62% 74,60% 97,94% 1,51% 0,55%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 46,55 1.969.754 169

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,51 1.713.983 120

    K.K.E. 5,45 230.672 11

    Συνασπισμός 2,99 126.477

    ΛΑ.Ο.Σ. 1,98 83.608

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,65 69.630

    Ενωση Κεντρώων 0,23 9.590

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 6.084

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 5.975

    Αντικαπιταλιστική Συμμαχία 0,10 4.330

    Ελληνικό Μέτωπο 0,08 3.590

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,06 2.735

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 1.759

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 1.275

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 1.171

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 515

    Χριστοπιστία 0,00 43

    [22] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 50,40%.

    08/03/2004 00:57:44

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 50,40% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Ακυρα Λευκά

    10.255/20.348 4.734.037 3.497.889 3.426.088 52.598 19.203

    50,40% 73,89% 97,95% 1,50% 0,55%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 46,70 1.600.106 168

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,44 1.385.353 121

    K.K.E. 5,42 185.638 11

    Συνασπισμός 2,97 101.773

    ΛΑ.Ο.Σ. 1,96 67.248

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,64 56.089

    Ενωση Κεντρώων 0,23 7.720

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 4.964

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 4.800

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,10 3.482

    Ελληνικό Μέτωπο 0,08 2.867

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,06 2.215

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 1.423

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 1.031

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 932

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 409

    Χριστοπιστία 0,00 38

    [23] Ικανοποίηση Παπαρήγα για εκλογικό αποτέλεσμα

    08/03/2004 00:40:23

    Την ικανοποίηση του ΚΚΕ για την αύξηση των ψήφων του κυρίως στην Αθήνα και τον Πειραιά εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα σε δήλωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο η κα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι και σε αυτές τις εκλογές αναδείχθηκε το ισχυρό μπλόκ του δικομματισμού που σηματοδοτείται από την αλλαγή ''τιμονιέρη'' της συντηρητικής πολιτικής με τη νίκη της ΝΔ. Το δυσάρεστο είναι, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα ότι η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος εκφράστηκε με την μετακίνηση προς τη ΝΔ με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού. Το ΚΚΕ,τόνισε η κ. Παπαρήγα θεωρεί ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες του από αύριο. Πρέπει να δουλέψουμε πιό εντατικά και πιό οργανωμένα ώστε ο ριζοσπαστισμός διαφόρων κοινωνικών δυνάμεων να εκφραστεί προς διαφορετική κατεύθυνση. Το ΚΚΕ θα δουλέψει για την ανασύνταξη του λαικού κινήματος,γιατί μόνο με όρους κινήματος ο λαός θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του ώστε να απεγκλωβιστεί από τον δικομματισμό,είπε η κ. Παπαρήγα. Η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να κινηθεί προς αντιπολιτευτικη κατεύθυνση προς τη ΝΔ παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι ''θα υπάρξουν χτυπήματα και κάτω από το τραπέζι'' και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός αντιπολιτευτικού μετώπου, στο οποίο το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει.

    Οπως είπε η κ. Παπαρήγα τα όργανα του κόμματος θα αναλύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και θα ετοιμαστεί για την αντεπίθεση καθώς τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών.

    [24] Εκλογές-Αποτελέσματα στις μονοεδρικές.

    08/03/2004 00:39:07

    Επτά από τις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας φαίνεται να κερδίζει μέχρι τώρα η ΝΔ, ενώ το ΠΑΣΟΚ διατηρεί μόνο τη μία.

    Ειδικότερα, η Ζάκυνθος με καταμετρημένο το 98,08% των ψήφων, παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει το 43,32% έναντι 42,91 της ΝΔ.

    Αντίθετα, η Κεφαλλονιά με καταμετρημένο το 51,85% περνά στη ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 41,49%.

    Η Λευκάδα με καταμετρημένο το 51,85% φαίνεται να διεκδικείται από τη ΝΔ η οποία προηγείται με ποσοστό 40,99 έναντι 40,45 % του ΠΑΣΟΚ.

    Η Ευρυτανία παραμένει στη ΝΔ αφού με καταμετρημένο το 52,62, η ΝΔ προηγείται με 49,88 έναντι 44,31 του ΠΑΣΟΚ.

    Τα Γρεβενά με καταμετρημένο το 48% των ψήφων περνά στη ΝΔ η οποία προηγείται με 46,47 έναντι 42,10 του ΠΑΣΟΚ.

    Η Σάμος με καταμετρημένο το 32,2% περνάει στη ΝΔ που προηγείται με 42,54 έναντι 37,19% του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος η Θεσπρωτία με καταμετρημένο μόνο το 28,57%, περνάει στη ΝΔ.

    [25] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 40,08%.

    08/03/2004 00:22:30

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 40,08% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Ακυρα Λευκά

    8.155/20.348 3.680.611 2.696.447 2.641.999 39.835 14.613

    40,08% 73,26% 97,98% 1,48% 0,54%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 47,04 1.242.723 169

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,30 1.064.669 120

    K.K.E. 5,34 141.158 11

    Συνασπισμός 2,92 77.271

    ΛΑ.Ο.Σ. 1,94 51.128

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,61 42.499

    Ενωση Κεντρώων 0,22 5.749

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 3.798

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 3.676

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,10 2.606

    Ελληνικό Μέτωπο 0,08 2.160

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,06 1.708

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 1.094

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 767

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 674

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 282

    Χριστοπιστία 0,00 37

    [26] Δεσμεύσεις Καραμανλή για νέα διακυβέρνηση

    07/03/2004 23:58:44

    Ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε δηλώσεις στις 11.15 το βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο και απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και τους Ελληνες τόνισε οτι με την ψήφος τους επισφραγίστηκε η καθολική αξίωση για πολιτική αλλαγή. Ο κ.Καραμανλής μίλησε για σαφή εντολή ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά και τόνισε οτι η νέα διακυβέρνηση θα ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι πολίτες.

    Ο Κώστας Καραμανλής έκανε λόγο για μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλο χρέος, σημειώνοντας οτι ''βρίσκομαι στην πολιτική για να προσφέρω και τώρα που η βούληση των πολιτών εκφράστηκε δεσμεύομαι οτι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη τους και να τηρήσω την συμφωνία που έχουμε συνυπογράψει''.

    Ο νέος πρωθυπουργός μίλησε για εφαρμογή του κυβερνητικού προγραμματος της ΝΔ σημειώνοντας οτι θα δώσει προτεραιότητα στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, σε μια νέα οικονομική πολιτική για ανάπτυξη, ευημερία και περισσότερες δουλειές για όλους, σε μια νέα αγροτική πολιτική ωστε να γίνει ο Ελληνας αγρότης ανταγωνιστικός,σε ένα κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο που θα λειτουργεί μια διαφάνεια, αποτελεσματικότητα,θα είναι κοινωνικό στο πλευρό του πολίτη και με υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι θα εργαστεί με μια δίκαιη,λειτουργική και ευρωπαϊκη λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου και δεσμευτηκε οτι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να τελέσει η χώρα μας τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι δεν είναι η ώρα για θριαμβολογίες και δεσμεύτηκε οτι θα κυβερνήσει με σεμνότητα,μετριοφροσύνη, ταπεινότητα

    και τόλμη ενώ πολλές φορές έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα απο το κόμμα που ψηφίζουν.''Σημερα δεν υπαρχουν νικητές και ηττημένοι.Κερδισμένη ειναι η δημοκρατία και η Ελλάδα η οποία μας καλεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ενα αύριο με αισιοδοξία, σιγουριά και αυτοπεποίθηση'',υπογραμμισε ο κ. Καραμανλής.

    Ο νέος πρωθυπουργός είπε οτι στη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Πασπανδρέου αλλά και με άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης τους ζήτησε να συνεργαστούν στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. ''Κανένας δεν περισεύει και όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά για να κάνουμε πραγματικότητα την εμπιστοσύνη,τα όνειρα,τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες των πολιτών.Μαζί ανοίγουμε μια νέα σελίδα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Ελληνες και όλες τις Ελληνίδες'', κατέληξε ο κ.Καραμανλής.

    Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκαν στο Ζάππειο πολλοί οπαδοί του κόμματός του αλλά και στελέχη της ΝΔ που τον χειροκρότησαν οταν μπήκε στην αίθουσα του Μεγάρου για να κάνει δηλώσεις.

    Ο κ. Καραμανλής πήγε απο τη Ρηγίλλης στο Ζάππειο αλλά και επέστρεψε πεζή συνοδευόμενος απο τον εκπρόσωπο Τυπου Θόδωρο Ρουσόπουλο.-

    [27] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 31,67%.

    07/03/2004 23:57:32

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 31,67% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Ακυρα Λευκά

    6.444/20.348 2.840.132 2.061.596 2.020.591 29.958 11.047

    31,67% 72,59% 98,01% 1,45% 0,54%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 47,00 949.733 166

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,43 816.963 123

    K.K.E. 5,32 107.535 11

    Συνασπισμός 2,89 58.477

    ΛΑ.Ο.Σ. 1,90 38.430

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,60 32.253

    Ενωση Κεντρώων 0,22 4.374

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 2.862

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 2.818

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,10 2.020

    Ελληνικό Μέτωπο 0,08 1.616

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,07 1.329

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 824

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 566

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 523

    Ανεξ. / Μεμον. 0,01 233

    Χριστοπιστία 0,00 35

    [28] Δηλώσεις Δ. Τσοβόλα για εκλογικό αποτέλεσμα

    07/03/2004 23:37:20

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας σε δήλωσή του συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κυβερνητικό του έργο. Συνεχάρη ακόμη τα μέλη και τους φίλους του ΔΗΚΚΙ ''που στάθηκαν όρθιοι σ' αυτό τον αδυσώπητο δικομματικό αγώνα'' και όλους τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα του, χαρακτηρίζοντας τους ''ήρωες, κάτω από τις συνθήκες που διεξήχθη ο προεκλογικός αγώνας και κάτω από τον τρόπο που λειτούργησαν οι μηχανισμοί της παραπληροφόρησης και του εκμαυλισμού συνειδήσεων''. Ο κ. Τσοβόλας επισήμανε ότι ''χάθηκε η εκλογική μάχη, αλλά κερδίσαμε την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία μας. Ο αγώνας συνεχίζεται για το ΔΗΚΚΙ, γιατί η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, στην πράξη και όχι στα λόγια, προκειμένου να αντισταθούμε στο δικομματικό σύστημα και να δημιουργήσουμε τους πολιτικούς και οικονομικούς όρους για την προοδευτική πορεία της χώρας''. Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι στις ευρωεκλογές το ΔΗΚΚΙ θα πάει πολύ καλά.

    [29] Εκλογές-Αποτελέσματα επικράτειας στο 20,45%.

    07/03/2004 23:30:05

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα της Επικρατειας στο 20,45% έχουν ως εξής:

    Ενσωμάτωση Εγγεγραμμ. Ψήφισαν Έγκυρα Ακυρα Λευκά

    4.161/20.348 1.747.124 1.239.379 1.215.662 17.203 6.514

    20,45% 70,94% 98,09% 1,39% 0,53%

    Κόμμα Ποσοστό % Ψήφοι Έδρες

    Νέα Δημοκρατία 47,25 574.438 168

    ΠΑ.ΣΟ.Κ. 40,61 493.690 122

    K.K.E. 5,16 62.714 10

    Συνασπισμός 2,78 33.754

    ΛΑ.Ο.Σ. 1,82 22.142

    ΔΗ.Κ.ΚI. 1,55 18.855

    Ενωση Κεντρώων 0,20 2.470

    ΜΕ.Ρ.Α. 0,14 1.707

    ΚΚΕ (μ-λ) 0,14 1.669

    Αντικαπιταλιστική

    Συμμαχία 0,09 1.152

    Ελληνικό Μέτωπο 0,08 925

    Μ-Λ ΚΚΕ 0,07 812

    Α.Σ.Κ.Ε. 0,04 480

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. 0,03 328

    Κόμμα Φιλελευθέρων 0,03 321

    Ανεξ. / Μεμον. 0,02 184

    Χριστοπιστία 0,00 21


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 March 2004 - 12:30:40 UTC