Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδοχικές επισκέψεις Τ.Μίλερ στο υπ.Δημ.Τάξης.
  • [02] Μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα.
  • [03] Συλλυπητήρια Κ.Καραμανλή στους Ισπανούς.
  • [04] Ένσταση στο εκλογοδικείο η "Αντικαπιταλιστική Συμμαχία".
  • [05] ΗΠΑ: "Εύλογο το τουρκικό αίτημα για εγγυήσεις".
  • [06] Αρνητική η κυβέρνηση σε μελλοντική ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων.
  • [07] Διευκρινίσεις Β.Μεϊμαράκη για το ρόλο του κόμματος της ΝΔ.
  • [08] Οι ισχυροί δεσμοί με την κοινωνία στόχος του ΠΑΣΟΚ.
  • [09] Συνάντηση Π.Μολυβιάτη με Αλβαρο ντε Σότο για Κυπριακό
  • [10] Συνάντηση Παυλόπουλου με Σκανδαλίδη
  • [11] Επαφές Δ.Σιούφα με υπηρεσιακούς παράγοντες.
  • [12] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ανδρουλάκη
  • [13] Επιτροπή για μελέτη φορολογίας

  • [01] Διαδοχικές επισκέψεις Τ.Μίλερ στο υπ.Δημ.Τάξης.

    11/03/2004 22:25:52

    Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρέθηκε, για δεύτερη φορά απόψε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, προκειμένου να συζητήσει μαζί με τον νέο υπουργό, Γιώργο Βουλγαράκη και τους αρμόδιους επιτελείς σειρά θεμάτων, γύρω από την άσκηση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, "Ασπίς του Ηρακλέους", στην οποία μετέχουν περίπου 500 Αμερικανοί "κομάντος", αλλά και τα παρεπόμενα από τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία.

    [02] Μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα.

    11/03/2004 21:27:14

    Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί σε ΟΣΕ και ΗΣΑΠ μετά από το πρωτοφανές πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Μαδρίτης.

    [03] Συλλυπητήρια Κ.Καραμανλή στους Ισπανούς.

    11/03/2004 21:21:44

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τη "δολοφονία αθώων πολιτών κατά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης".

    [04] Ένσταση στο εκλογοδικείο η "Αντικαπιταλιστική Συμμαχία".

    11/03/2004 20:32:32

    Στο Εκλογοδικείο (Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο) κατέθεσε ένσταση η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μέλος της διοικούσας επιτροπής του κόμματος «Αντικαπιταλιστική Συμμαχία, και πρώην βουλευτής, Στέλλα Αλφιέρη.

    Η κ.Αλφιέρη υποστηρίζει ότι ενώ παραδόθηκε ο ακριβής αριθμός ψηφοδελτίων τον οποίο ορίζει ο νόμος, στα εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας της Νομαρχίας Πειραιά δεν υπήρχαν.

    Η ίδια, μάλιστα, τόνισε ότι βρέθηκαν ψηφοδέλτια του κόμματός της στην Νομαρχία Πειραιά και εκατοντάδες χιλιάδες στην αποθήκη εκλογικού υλικού (σχολικό συγκρότημα Τζαβέλα).

    [05] ΗΠΑ: "Εύλογο το τουρκικό αίτημα για εγγυήσεις".

    11/03/2004 19:11:56

    Εύλογο θεωρεί το αίτημα της τουρκικής πλευράς για εγγυήσεις, ώστε ενδεχόμενη συμφωνία στο Κυπριακό να μην είναι επιρρεπής σε νομικά ''παράθυρα'' ευρωπαϊκών δικαστηρίων, ο συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Γουέστον.

    Σε συνέντευξή του, στην τουρκική εφημερίδα ''Ζαμάν'', ο κ.Γουέστον απέρριψε το επιχείρημα ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο. Τόνισε, επίσης, ότι οι δύο πλευρές συνομιλούν, ενώ εργάζονται και τέσσερις υποεπιτροπές.

    [06] Αρνητική η κυβέρνηση σε μελλοντική ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων.

    11/03/2004 17:07:24

    Την πρόθεσή του, να μη συνεχιστεί στο διηνεκές η διαδικασία ηλεκτροδότησης των αυθαιρέτων κτισμάτων, κατέστησε σαφή σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

    Ο ίδιος διευκρίνισε, πάντως, ότι όσοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις, με βάση τον υφιστάμενο νόμο, θα ηλεκτροδοτηθούν κανονικά εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για ηλεκτροδότηση, η οποία ίσχυε έως την 1η Μαρτίου, έχει παραταθεί για έναν ακόμα μήνα.

    [07] Διευκρινίσεις Β.Μεϊμαράκη για το ρόλο του κόμματος της ΝΔ.

    11/03/2004 17:02:09

    ''Η Ρηγίλλης δεν θα κλείσει και αυτό ίσως να ενοχλεί κάποιους. Θα είναι κέντρο πολιτικής δημιουργίας και πολιτισμού χωρίς να διεκδικεί ρόλους συνδιοίκησης'', δήλωσε σήμερα ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ο γραμματέας της ΚΕ του κινήματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε ότι "το κόμμα θα έχει συγκεκριμένο διακριτό ρόλο και θα μπορεί να υποστηρίζει την κυβέρνηση".

    [08] Οι ισχυροί δεσμοί με την κοινωνία στόχος του ΠΑΣΟΚ.

    11/03/2004 16:56:20

    Η συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ "της νέας εποχής", το οποίο θα έχει "ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία", αποτελεί το στόχο της ηγεσίας του Κινήματος, όπως δήλωσε σήμερα ο γραμματέας του, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Ο ίδιος, ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στο Καστρί, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξει η σύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

    [09] Συνάντηση Π.Μολυβιάτη με Αλβαρο ντε Σότο για Κυπριακό

    11/03/2004 15:19:19

    Τις εξελίξεις στις συνομιλίες που διεξάγονται για το Κυπριακό υπο την αιγίδα του ΟΗΕ καθώς επίσης και τα επόμενα στάδια στη διαδικασία προκειμένου να υπάρξει πλήρης διευθέτηση του προβλήματος μέχρι τέλη Μαρτίου, συζήτησε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη ο ειδικός απεσταλμένος του Κόφι 'Αναν, Αλβαρο ντε Σότο.

    Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Μολυβιάτη, ο κ. ντε Σότο εξέφρασε την ελπίδα οτι είναι δυνατόν να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα ώστε μια επανενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Μαΐου του 2004.

    Ο κ. ντε Σότο είπε οτι η πρώτη συνάντησή του με το νέο υπουργό Εξωτερικών ήταν ικανοποιητική και πρόσθεσε οτι οι δυο άνδρες συμφώνησαν οτι θα εργαστούν σκληρά προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα.

    Σε ερώτημα που αφορούσε την πραγματοποίηση της τετραμερούς συνάντησης, δηλαδή της κοινής συνάντησης αντιπροσωπειών απο την Ελλάδα, την Τουρκία, το ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό τμήμα της Κύπρου, ο κ. ντε Σότο δήλωσε αδυναμία να απαντήσει αυτή τη στιγμή. Εχω ερθει σε επαφή με όλες τις πλευρές, θα έρθω σε επαφή και με την τουρκική πλευρά και το θέμα το συζητούμε.

    Απαντώντας σε άλλο ερώτημα σχετικά με το αν θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα κυρωθεί πριν απο την πραγματοποίηση των δημοψηφισμάτων στο νησί, ο κ. ντε Σότο είπε οτι όλα αυτά συζητούνται εδώ και ένα χρόνο και είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να πει ποιά θα είναι η χρονική ακολουθία των διαφόρων φάσεων που θα ακολουθήσουν.

    Τέλος, ο κ. ντε Σότο απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε εάν έχει προβλεφθεί κάποιο εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που υπάρξει αποτυχία των συνομιλιών. ''Δεν νομίζω οτι μπορεί να δοθεί παράταση. Ηδη έχουμε αργήσει πολύ. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Ολες οι πλευρές έχουν δεσμευθεί να πετύχουμε το στόχο που προβλέπεται απο τα χρονοδιαγράμματα με βάση το σχέδιο 'Αναν'', τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

    Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης είχε συζήτηση για όλες τις εξελίξεις με τον πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Λεωνίδα Παντελίδη καθώς επίσης και με το μόνιμο αντιπρόσωπο της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Τάσσου Παπαδόπουλου, Τ.Τζιονή με τον οποίο συζήτησαν και για την προετοιμασία της επίσκεψης του Κύπριου προέδρου στην Αθήνα.

    [Φώτο-725667]

    [10] Συνάντηση Παυλόπουλου με Σκανδαλίδη

    11/03/2004 15:19:05

    Με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο, ο Κ. Σκανδαλίδης, μετά απο πρόσκληση του νυν υπουργού.

    Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών απο τον απερχόμενο, ενώ η ατμόσφαιρα υπήρξε κατά δήλωση και των δύο πολιτικών συναινετική.

    Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σκανδαλίδη για τη συνεργασία τους και δήλωσε πως η πολιτική ζωή, όπως και η Δημοκρατία έχει συνέχεια. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, ο οποίος -όπως είπε ο υπουργός- δεν προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα.

    Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε επίσης πως κατά το παρελθόν υπήρξαν κάποιες στιγμές αντιπαράθεσης, αλλά περισσότερες ήταν εκείνες στις οποίες επικράτησε η συναίνεση πάνω σε θέματα που αφορούσαν νομοθετικά κείμενα, κάτι που θεωρεί ως κεκτημένο για την πολιτική του τόπου.

    ''Περιμένουμε κριτική, κατέληξε ο υπουργός, απο την αντιπολίτευση καθώς αυτός είναι ο ρόλος της, αλλά αναμένουμε να έχει ως βάση το δημόσιο συμφέρον''.

    Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος, συνομιλώντας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου, δήλωσε πως θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες του υπουργείου μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις 18 Μαρτίου.

    [11] Επαφές Δ.Σιούφα με υπηρεσιακούς παράγοντες.

    11/03/2004 15:18:51

    Δια της υπαλληλικής ιεραρχίας και όχι μέσω των συμβούλων θα ασκηθεί η διοίκηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας παρουσία των υφυπουργών Γιάννη Παπαθανασίου και Γιώργου Σαλαγκούδη κατά τη διάρκεια συνάντησης με υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους του υπουργείου.

    Ο υπουργός τόνισε ότι η νέα πολιτική δεν θα στηριχθεί στο έργο των συμβούλων αλλά στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και το Σύνταγμα.

    «Οι σύμβουλοι είναι για να συμβουλεύουν και όχι για να διοικούν τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, είπε ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τις προγραμματικές δηλώσεις, ωστόσο αυτές δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της σημερινής συζήτησης με τον κ. Καραμανλή.

    Η νέα πολιτική ηγεσία, μετά την εγκατάστασή της και στο κτίριο του υπουργείου στην πλατεία Κάνιγγος, συνεχίζει τις επαφές με κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες.

    [Φώτο-725272]

    [12] Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με Ανδρουλάκη

    11/03/2004 15:18:38

    Σημαντικές εξελίξεις προοιωνίζονται για το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου το τελευταίο να αποκτήσει ''σχήμα μάχης'', ανέφερε ο Μίμης Ανδρουλάκης σε διευκρινήσεις του μετά απο συνάντηση μιας ώρας που είχε στο Καστρί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη η συζητήση περιστράφηκε γύρω απο τις εξελίξεις που πρέπει να αναμένονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει προσεχώς ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Ανδρουλάκης προσέθεσε, οτι ο ίδιος έχει ''ρόλο ελεύθερου σκοπευτή'' στην πορεία αυτή, ενώ εκτίμησε οτι η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τους ''φιλεύθερους του κέντρου'' θα βαθύνει στην πορεία.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου οτι η συνεργασία αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εκλογικώς, ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε τη λαϊκή ρήση ''αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι''.

    [Φώτο-709370]

    [13] Επιτροπή για μελέτη φορολογίας

    11/03/2004 15:18:10

    Στη σύσταση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να μελετήσει το φορολογικό σύστημα και να υποβάλει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στη φορολογία, θα προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα. Με τον τρόπο αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία της φορολογικής μεταρρύθμισης που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    Κορυφαία στελέχη του νέου οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι η Επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της τον Σεπτέμβριο. Αμέσως μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις από την κυβέρνηση για τις αλλαγές, που θα ενσωματωθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο. Τα ίδια στελέχη δεν αποκλείουν οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές που θα προβλέπει η μεταρρύθμιση, να εφαρμοστούν από το 2004.

    Βασικός άξονας των αλλαγών που θα γίνουν, θα είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, η μείωση των συντελεστών φορολογίας των επιχειρήσεων από το 35% στο 28% για τα αδιανέμητα κέρδη των ΑΕ και των ΕΠΕ και στο 20% για τις ΟΕ και ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 March 2004 - 21:30:25 UTC