Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΑΠΕ θα τηρήσει τριών λεπτών σιγή στις 14.00 για τα θύματα της
  • [02] Αρχισε τις χωριστές συναντήσεις ο Αλβάρο ντε Σότο
  • [03] Κυπριακό-Την Τετάρτη οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας
  • [04] Ακύρωση συνάντησης Παπαδόπουλου με Ντεκτάς
  • [05] Ληστεία σε Τράπεζα Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.
  • [06] Επαφές πρωθυπουργού στο Μαξίμου.
  • [07] Σιγή για τα θύματα της Μαδρίτης.
  • [08] Εκλεψαν ITM της Τράπεζας Πειραιώς.

  • [01] Το ΑΠΕ θα τηρήσει τριών λεπτών σιγή στις 14.00 για τα θύματα της Μαδρίτης

    15/03/2004 13:19:57

    Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανταποκρινόμενο στην έκκληση της Ευρωπαϊκής Προεδρίας αλλά και στην ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Θεόδωρου Ρουσσόπουλου θα τηρήσει τριών λεπτών σιγή στις 14.00 (ώρα Αθήνας) ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μαδρίτη.

    H Ελλάδα ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, του οποίου η χώρα ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να τηρηθεί σήμερα το μεσημέρι τριών λεπτών σιγή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Με σχετική εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε να τηρηθεί τριών λεπτών σιγή στις 14.00 ''για την απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στα αθώα θύματα της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη και για τη συμβολική καταδίκη της τρομοκρατίας, ως στυγερής εγκληματικής ενέργειας που στρέφεται κατά της ανθρωπότητας''.

    [02] Αρχισε τις χωριστές συναντήσεις ο Αλβάρο ντε Σότο

    15/03/2004 12:51:45

    Χωριστές συναντήσεις με τις δύο πλευρές πραγματοποιεί ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, μετά την απόφαση για αναστολή των κοινών συναντήσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Στις 11.30 π.μ. ο κ. ντε Σότο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Στη συνάντηση παρευρίσκονται όλα τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής πλευράς και των Ηνωμένων Εθνών.

    Στις 5.30 μ.μ. ο Αλβαρο ντε Σότο θα έχει συνάντηση και με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Οι χωριστές συναντήσεις του κυρίου Ντε Σότο εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας διαδικασίας των συνομιλιών, που έχουν αποφασίσει τα Ηνωμένα Εθνη, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι θα γίνονται παράλληλα και απ' ευθείας συνομιλίες, αλλά περισσότερο θα διεξάγονται εκ του σύνεγγυς.

    Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επίσης ότι εντός της εβδομάδας θα έλθει στην Κύπρο ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Παπαδόπουλο και το Ραούφ Ντενκτάς.

    [03] Κυπριακό-Την Τετάρτη οι συνομιλίες Ελλάδας-Τουρκίας

    15/03/2004 12:43:00

    Οι συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Μαρτίου στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Απο την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν ο διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων Ηλίας Κλής,ο αρμόδιος πρέσβης Κ.Τριτάρης και ο επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Στυλιανός Παναγόπουλος.Επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Μπαγκί Ιλκίν.

    Θα συμμετέχει επίσης κλιμάκιο πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Εξάλλου,ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης ξεκινά απο σήμερα περιοδεία με πρώτο σταθμό τις Βρυξέλλες,όπου θα έχει συνάντηση με τον επίτροπο,αρμόδιο για θέματα διεύρυνσης Γκύντερ Φερχόϊγκεν.

    Ο κ.Βαληνάκης αύριο θα συναντηθεί στο Παρίσι με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νοέλ Λενουάρ και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία,όπου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλάους Σράϊερ.

    Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν βρίσκονται το Κυπριακό, τα θέματα της διακυβερνητικής διάσκεψης και το μέλλον της Ευρώπης.

    [04] Ακύρωση συνάντησης Παπαδόπουλου με Ντεκτάς

    15/03/2004 10:43:43

    Ακυρώθηκε η σημερινή κοινή συνάντηση του προέδρου Τάσσου Παπαδοπούλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον Ραούφ Ντενκτάς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Πρόσεθσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματισθεί οτιδήποτε.

    Είπε επίσης ότι θα γίνονται παράλληλα καί απ ευθείας συνομιλίες, αλλά περισσότερο θα διεξάγονται εκ του σύνεγγυς.

    Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εντός της Εβδομάδας θα έλθει στην Κύπρο ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Εξάλλου, ο κ. Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα το επίπεδο της τετραμερούς διάσκεψης, ούτε ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι η διάσκεψη δυνατόν να πραγματοποιηθεί είτε σε επίπεδο πρωθυπουργών, είτε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, είτε σε επίπεδο πρέσβεων.

    Η απόφαση, είπε, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, αλλά το αποτέλεσμα των απ ευθείας συνομιλιών που διεξάγονται στη Λευκωσία δεν θα επηρεάσει το επίπεδο της τετραμερούς.

    Ο κ. Χρυσοστομίδης ανέφερε ότι το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί η τετραμερής στην Ελβετία, στις 22 Μαρτίου, δεδομένου ότι δεν έχουν αλλάξει τα χρονοδιαγράμματα.

    Σε ερώτηση αν η παρουσία στην τετραμερή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα εξαρτηθεί από το επίπεδό της, ο κ. Χρυσοστομίδης απάντησε αρνητικά.

    [05] Ληστεία σε Τράπεζα Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

    15/03/2004 09:18:14

    Ληστεία με το καλημέρα σας σημειώθηκε σε υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας δύο άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, στην οδό Παπαναστασίου 1, στις 8 το πρωί και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Οι δύο δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    [06] Επαφές πρωθυπουργού στο Μαξίμου.

    15/03/2004 09:13:12

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 9.30 το πρωί, τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και θα έχει συνεργασίες με υπουργούς. Επίσης ο πρωθυπουργός ως υπουργός Πολιτισμού

    θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωράκης είχε στείλει θερμή επιστολή στον κ. Καραμανλή τον οποίο συνεχάρη για την απόφασή του να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού. Στο μεταξύ μέχρι την Τετάρτη 17 του μηνός οι υπουργοί και οι υφυπουργοί θα πρέπει να παραδώσουν στον πρωθυπουργό τις προτεραιότητες των χαρτοφυλακίων τους ώστε να περιληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

    [07] Σιγή για τα θύματα της Μαδρίτης.

    15/03/2004 09:00:53

    Στην Ελλάδα θα τηρηθεί σήμερα στις δύο το μεσημέρι σιγή τριών λεπτών σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η ίδια εκδήλωση θα γίνει την ίδια ώρα σε όλη την Ευρώπη σε ένδειξη μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης την περασμένη Πέμπτη στη Μαδρίτη. Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα τρένα, το μετρό και σε άλλους δημόσιους χώρους στην Ελλάδα.

    [08] Εκλεψαν ITM της Τράπεζας Πειραιώς.

    15/03/2004 08:35:01

    Αγνωστοι στις 2 μετά τα μεσάνυχτα πήραν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της τράπεζας Πειραιώς στο 17ο χιλιόμετρο Αθηνών - Λαμίας στην Κάτω Κηφισιά. Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων οι δράστες ήταν δύο και με βοήθεια μηχανήματος φόρτωσαν το ITM σε πλατφόρμα φορτηγού και εξαφανίστηκαν. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 March 2004 - 12:30:23 UTC