Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων
  • [02] Την Πέμπτη η έναρξη των εργασιών της Βουλής
  • [03] Δίκη ΕΛΑ:Τοποθέτηση της προέδρου
  • [04] Διαδοχικές επαφές Καραμανλή.
  • [05] Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

  • [01] Σύσκεψη για ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων

    16/03/2004 13:42:03

    Με θέμα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τις εξελίξεις που υπάρχουν στο διεθνές και στο εσωτερικό πεδίο γύρω απο αυτή, συνεδριάζει για πρώτη φορά στις 2 το μεσημέρι το Συντονιστικό Κυβερνητικό Οργανο με τη νέα του σύνθεση.

    Στη συνεδρίαση που θα γίνει στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι για την πορεία της άσκησης ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, η οποία άρχισε στις 8 Μαρτίου και βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Στην άσκηση, όπως είναι γνωστό, εξετάζονται σενάρια προσομείωσης με καταστάσεις που πιθανόν να αντιμετωπιστούν, όπως κατάληψη πλοίων, αεροπλάνων, επίθεση σε συγκεκριμένα κτίρια, μέσα μεταφοράς κλπ.

    Στη σημερινή συνεδρίαση μετέχουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Υγείας, Μεταφορών, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας, Επικρατείας, Πολιτισμού και η πρόεδρος του Αθήνα 2004 κ. Αγγελοπούλου. Επίσης ο αρχηγός της Αστυνομίας, της ΕΥΠ και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων.

    [02] Την Πέμπτη η έναρξη των εργασιών της Βουλής

    16/03/2004 13:41:57

    Την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 11πμ θα κηρυχθεί η έναρξη εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της νέας βουλευτικής περιόδου και θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των βουλευτών, που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο. Στη συνέχεια οι βουλευτές θα δώσουν τον οριζόμενο απο το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο.

    Στην ορκωμοσία θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου. Εχουν κληθεί επίσης να παρευρεθούν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος.

    Απο την ορκωμοσία τους οι βουλευτές αναλαμβάνουν την άσκηση των καθηκόντων τους.

    Την Παρασκευή 19 Μαρτίου θα διεξαχθούν εκλογές στη Βουλή για την ανάδειξη του προεδρείου της, δηλαδή του προέδρου, 5 αντιπροέδρων, 3 κοσμητόρων και 6 γραμματέων.

    Απο τα μέλη του προεδρείου ο 4ος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται απο την αξιωματική αντιπολίτευση και ο 5ος αντιπρόεδρος και ένας ακόμη γραμματέας απο το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της Αντιπολίτευσης.

    Μέχρι στιγμής η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα είναι της Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη για τη θέση προέδρου της νέας Βουλής. Εφόσον εκλεγεί -όπως αντιμένεται- η κα Μπενάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, απο συστάσεως του ελληνικού κράτους.

    Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θα γίνει το Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα επακολουθήσει συζήτηση, με τοποθετήσεις των αρχηγών των υπολοίπων κομμάτων και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

    [Φώτο-704972]

    [03] Δίκη ΕΛΑ:Τοποθέτηση της προέδρου

    16/03/2004 13:01:04

    ''Απαράδεκτη'' χαρακτήρισε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κ. Ελισάβετ Μπρίλη, κάθε αναφορά σε πρόσωπα που δεν είναι παράγοντες της δίκης ή δεν σχετίζονται με την υπόθεση του ΕΛΑ. Η τοποθέτηση αυτή της προέδρου ήρθε ως απάντηση σε αιτιάσεις που δέχθηκε απο τον συνήγορο υπεράσπισης της Ειρήνης Αθανασάκη κ. Αρη Κωνσταντάκη, με αφορμή την κατάθεση του δημοσιογράφου κ. Βασίλη Ζήση, ότι εντός της δικαστικής αίθουσας διεξάγεται μία παράλληλη δίκη που αφορά το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένο επιχειρηματία, γεγονός που επιτρέπει η πρόεδρος.

    Στο πλαίσιο της κατάθεσης του δημοσιογράφου αναγνώστηκε στο δικαστήριο αναφορά που είχε υποβάλει στον Αρειο Πάγο με την οποία κατήγγειλε Ελληνα επιχειρηματία και σχέσεις που φέρεται να είχε με τη ''Στάζι''.

    Ο κ. Ζήσης υποστήριξε ότι η υπόθεση των αρχείων της ''Στάζι'' δεν ερευνήθηκε το 1995 προκειμένου να συγκαλυφθεί η δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

    Ετσι, ο έταιρος συνήγορος υπεράσπισης της Αθανασάκη κ. Δημήτρης Τσοβόλας, υπέβαλε αίτημα να διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα τόσο οι αναφορές που έχει υποβάλει στο παρελθόν ο κ. Ζήσης όσο και το περιεχόμενο της κατάθεσής του, ώστε να ερευνηθεί αν όντως προκύπτουν ευθύνες πολιτικών ή δικαστικών για μη διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου.

    Το αίτημα απερρίφθη απο το δικαστήριο που αποφάνθηκε ότι οι επίμαχες καταγγελίες Ζήση έχουν τεθεί υπόψη της δικαιοσύνης και έχουν κριθεί και επομένως δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο να τις επαναφέρει. Παράλληλα, για άλλη μια φορά ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής κ. Γιώργος Μαύρος επισήμανε στο δικαστήριο ότι η Πολιτική Αγωγή εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή της όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και τόνισε ότι ''κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν στην διάθεση όλων των παραγόντων στοιχεία της υπόθεσης''.

    [04] Διαδοχικές επαφές Καραμανλή.

    16/03/2004 08:37:43

    Συνεχείς συσκέψεις έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με τους υπουργούς ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων που θα εξαγγείλει το Σαββατοκύριακο. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί διαδοχικά με τη βουλευτή Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία έχει προταθεί για πρόεδρος της Βουλής, τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    [05] Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

    16/03/2004 08:07:21

    Ομαλά ξεκίνησε χθές η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις εφορίες από τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και από όσους έχουν ατομικές επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι χθές έληγε η πρώτη καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των φορολογούμενων αυτών. Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες μέχρι το τέλος του μήνα. Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν καθοριστεί με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου των φορολογούμενων. Σημειώνεται ότι για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα αρχίσουν να τρέχουν το Μάιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 March 2004 - 12:30:12 UTC