Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αφή Ολυμπιακής φλόγας-Σύμβολο Ολυμπισμού και ειρήνης
  • [02] Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό
  • [03] Στις Βρυξέλλες το απόγευμα ο πρωθυπουργός
  • [04] Στις 3.30μμ η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
  • [05] Αφή Ολυμπιακής φλόγας

  • [01] Αφή Ολυμπιακής φλόγας-Σύμβολο Ολυμπισμού και ειρήνης

    25/03/2004 12:39:27

    Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα της ανθρωπότητας καθώς το μεσημέρι έγινε στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας η τελετή για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

    Η τελετή ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και η πρωθιέρεια Θάλεια Προκοπίου, άναψε με τη βοήθεια των ακτίνων του ήλιου τη φλόγα των ολυμπιακών αγώνων στο κάτοπτρο του βωμού του ναού της Ηρας. Ακούστηκε ο ολυμπιακός ύμνος και ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, με έπαρση της ολυμπιακής και ελληνικής σημαίας.

    Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, η πρόεδρος της επιτροπής Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, και ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Γιάννης Σκουλαρίκης.

    Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μέλη του υπουργικού συμβουλίου και άλλοι επίσημοι.

    Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο πρωταθλητής στίβου στο ακόντιο Κώστας Γκατσιούδης, ο οποίος παρέδωσε τη δάδα με την ολυμπιακή φλόγα, στο Ρώσο χρυσό ολυμπιονίκη της κολύμβησης και μέλος της ΔΟΕ Αλεξάντερ Ποπόφ. Η φλόγα αφού διασχίσει νομούς της Πελοποννήσου και νησιά του Αργοσαρωνικού θα καταλήξει την ερχόμενη Τετάρτη στο Παναθηναΐκό Στάδιο όπου θα παραμείνει μέχρι τις 4 Ιουνίου, οπότε και θα ξεκινήσει τη μεγάλη διαδρομή της μήκους 78.000 χιλιομέτρων. Θα μεταφερθεί σε 27 χώρες και στις πέντε ηπείρους και στη συνέχεια θα καταλήξει στις 12 Αυγούστου στην Αθήνα και την επομένη θα μεταφερθεί στο ολυμπιακό στάδιο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [02] Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό

    25/03/2004 12:39:21

    Κρίσιμες ώρες για το Κυπριακό στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας συμφώνησαν να μην πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό σε αυτή τη φάση. Η σύγκληση της τετραμερούς θα επανεξεταστεί μετά τη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στις εργασίες της οποίας θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών οι κύριοι Μολυβιάτης και Γκιούλ. Ο ειδικός αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο, ανέβαλε επίσης την πρώτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ. Ο κ.ντε Σότο παρέθεσε χθες το βράδυ δείπνο στις 4 αντιπροσωπείες που μετέχουν στις συνομιλίες. Ο κ.Παπαδόπουλος μεταβαίνει το απόγευμα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής όπου αναμένεται να συζητηθεί και το Κυπριακό.

    [03] Στις Βρυξέλλες το απόγευμα ο πρωθυπουργός

    25/03/2004 08:20:31

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν αύριο στη Βελγική πρωτεύουσα. Στη βελγική πρωτεύουσα όμως βρίσκεται από χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να έχει μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει όπως είπε την αμήχανη ουδετερότητα, ενός αυτόματου πιλότου στο Κυπριακό και να διαπραγματευτεί ενεργά όλα τα περιθώρια που έχει διαμορφώσει η προηγούμενη κυβέρνηση για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού στηρίζοντας ενεργά τον πρόεδρο της Κύπρου.

    [04] Στις 3.30μμ η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

    25/03/2004 08:05:51

    Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό σήμερα, καθώς η χώρα εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, και την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας. Μηνύματα για τη σημερινή ημέρα απηύθυνε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Κάνουν λόγο για ενότητα και για ιστορικό χρέος να ανταποκριθούμε στην υψηλή παρακαταθήκη των αγώνων των Ελλήνων για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και προκοπή. Στις 3.30 μμ θα γίνει στην Αθήνα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι καθιερωμένες παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

    [Φώτο-714932]

    [05] Αφή Ολυμπιακής φλόγας

    25/03/2004 08:00:48

    Στην Αρχαία Ολυμπία είναι στραμμένα τα μάτια της οικουμένης, όπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας.

    Στην εκδήλωση θα παραστούν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρωθυπουργός, η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και άλλοι επίσημοι.

    Πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο οποίο θα λάβει την Ολυμπιακή φλόγα από την πρωθιέρεια Θάλια Προκοπίου θα είναι ο πρωταθλητής μας στο ακόντιο Κώστας Γκατσιούδης.

    Η φλόγα αναμένεται να φτάσει στο Παναθηναϊκό στάδιο σε μία εβδομάδα και από εκεί θα μεταφερθεί σε όλες τις ηπείρους.

    Σε 141 ημέρες από σήμερα θα φθάσει στις 13 Αυγούστου, στο ολυμπιακό στάδιο στο Μαρούσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    [Φώτο-733087]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 March 2004 - 12:30:12 UTC